Şimdi Ara

Diriliş (Ertuğrul Gazi) (86. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.774
Cevap
45
Favori
90.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cok gereksiz bir sekikde uzatmalarina ragmen dizi ilgimi cekti. Su son 5-10 bolumdur izlemeye basladim.

Senaryo tamamen uydurulma mi, yoksa gerceklikle bir alakasi var mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • diziyi sonradan izleyenler lütfen resmi kanal dışında biryerden izlemesinler

https://www.youtube.com/user/TRTTelevizyon
  • Yeni sezonu izleme fırsatım olmamıştı oturup peş peşe izledim güzel ilerliyordu ancak ilk bölmdeki kalite giderek azalmaya başladı özellikle son üç bölümdür senaryo ve oyunculuklarda düşüş var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JilberProduct

bu tuğtekinden tiksinmeye başladım...

hatalara bak hatalara: Adam ben farslı Efrasyab'ım diyor sonra teşekkür ederken arapça Şükran diyor. Afrasyab ünlü Türk sülalesi Aşina isminin arapçasıdır. Nasıl olur da bu ismi bir İranlı kullanabilir. Dizinin tarihçi tayfasını gözden geçirmeliler

Lise edebiyat dersinden hatırladığım kadarıyla afrasiyab alp er tunga'ya farslıların taktığı isimdir, ondan çok korktukları için bu ismi vermişlerdir. Anlamı da bizim kullandığımız öcü gibi bişeydi sanırım.

edit: biraz araştırdım da anlamı hikayesi falan farklı olabilir ama kelimenin farsça kökenli olduğu kısmı doğru yani iranlı biri kullanabilir. Şükran demesi bana da garip geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chtsydn -- 25 Kasım 2015; 1:27:01 >
  • Arkadaşlar dizinin müziklerini kaliteli mp3 biçiminde edinebileceğimiz bir yer var mıdır?
  • Destanların film halini düşün. Gerçek ama abartılmış hem de fazlasıyla abartılmış. Adamın eline çivi çakmalar falan işin suyunu çıkarmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onlarin abartildigini biliyorum. Onlar filme heyecan getirmek icin yapilmis seyler. Gerceklesen olaylardan bahsediyorum. Mesela mogollarin boyle icten fitne soktugu, beylerin birbiri ile bozusmasi. Bunlar gercek degil mi? Çivi degilde mesela ertugrulun elinin oyle olmasi gercek mi ? Boyle seyler yani. Tabii bunlarinda bazilarinin gercegi yansitmadigi soyleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C302EA147 -- 25 Kasım 2015; 13:16:19 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bamsı beyrek ne oldu acaba?Geri dönecek mi diziye?

• İbnül Arabili bölümler güzel oluyor
  • Bölüm güzeldi özellikle İbn-l Arabi Hz. olduğu sahneler

Atabeyin gelip dodurgalılara çektiği fırçada harikaydı :)

Fragmandan anladığım kadarıyla önümüzdeki bölüm hareketli geçecek gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: faro55

Bamsı beyrek ne oldu acaba?Geri dönecek mi diziye?

Evet dönecek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocalar filmi eleştirirken lütfen türk televizyon tarihindeki en kaliteli tarihi yapımlardan olduğunu unutmayalım.
    bazı hatalar tabii ki olacaktır fakat önemli olan tarihimizi YAŞATMAKTIR?
  • önümüzdeki hafta hareketli geçecek gibi

• Obadaki kötü kadın aldı başını gitti. Valla talan edecek etrafı, kimsenin haberi yok. Yeğeninden ve babasından dolayı bunlar ailecek şerefsizmiş sanırım. İlk sezon süleyman şah ve yanında bir çok iyi adam vardı. Ama şimdi sadece ertuğrul kaldı. Son bölümdeki sultan alaaddin in adamı birazda olsa dizinin temposunu arttırdı. Bizim noyan ve dazlak adamı zaten kamplarından dışarı çıkmıyor. Kayı boyunun obada artık üstünlük kurması lazım.

Bir zaman atlaması olsada osman gazi nin çocukluğunu vs görebilsek keşke. Ama bu hızla zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpalp84

Obadaki kötü kadın aldı başını gitti. Valla talan edecek etrafı, kimsenin haberi yok. Yeğeninden ve babasından dolayı bunlar ailecek şerefsizmiş sanırım. İlk sezon süleyman şah ve yanında bir çok iyi adam vardı. Ama şimdi sadece ertuğrul kaldı. Son bölümdeki sultan alaaddin in adamı birazda olsa dizinin temposunu arttırdı. Bizim noyan ve dazlak adamı zaten kamplarından dışarı çıkmıyor. Kayı boyunun obada artık üstünlük kurması lazım.

Bir zaman atlaması olsada osman gazi nin çocukluğunu vs görebilsek keşke. Ama bu hızla zor.

kadın muhabbeti hakkaten sıkıyor artık ama Türkiye'de sanırım entrika olmasa reytingler yarı yarıya düşer,

• quote:

Orijinalden alıntı: RealW

Onlarin abartildigini biliyorum. Onlar filme heyecan getirmek icin yapilmis seyler. Gerceklesen olaylardan bahsediyorum. Mesela mogollarin boyle icten fitne soktugu, beylerin birbiri ile bozusmasi. Bunlar gercek degil mi? Çivi degilde mesela ertugrulun elinin oyle olmasi gercek mi ? Boyle seyler yani. Tabii bunlarinda bazilarinin gercegi yansitmadigi soyleniyor.

Ertuğrul Gazi' nin eli çolak kalıyor tarihte de böyle. Eline çelikten bir eldiven yapılıyor ve hayatı boyunda o eldiven ile cenk ediyor.
  • t@rik kullanıcısına yanıt
    Kaynak var mi?

• 
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.