Şimdi Ara

Dirençlerde k ile r arasındaki fark nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
2.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bas gitar için bir preamfi yapıyorum ilk devrem olacak. Devre bu
    Burda 68k yazıyor benim elimde 68r direnç var bunu kullansam uygun olur mu? Bir diğer sorum da bu bağlantıları nasıl yapacağım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• k = kilo = x1000

68k= 68.000 ohm 68kohm

68r = 68 ohm

Bu nedenle uygun değildir.

Saygılarımla...
  • R ile K arası 1000 kat fark var.
  • Bilgiler için teşekkürler. Eksik komponentleri toplayıp devam edeceğim.

• Bu devreyi tonepadden buldunuz sanırım oradaki bazı devrelerde komponent değerleri yazmiyor.
    http://www.videorockola.com/preamplificador-para-bajo-electrico-2/ şu devre çok kalitelidir tabi yanına birde amfi katı lazim biraz bilgi gerektiren bir devre.

• harun577 H kullanıcısına yanıt
    Profil resminizden anladığım kadarıyla siz de bir bas gitaristsiniz. MM stingtaylerde kullanılan aktif devreyi yapmaya çalışacağım yani gitarın üstünede olan bir devere olacak. Şemayı dahttps://www.talkbass.com/threads/diy-stingray-3eq-preamp.883257/ burdan aldım.
    Delikli plaketin arkasındaki yolları nasıl yapacağıma dair bir kaynak var mıdır ve gitar efekt pedalları bas ile de kullanılabilir mi?

• Semada siyah yerler yollar oluyor herhangi bir kablo veya zil teli ile yapabilirsiniz elektrolitik kapasitörler ve entegrenin yönüne dikkat edin lehimlerken havyayi fazla tutmayın bacaklarında lehim teliniz kaliteli olsun daha sonra pasta kalıntılarını temizlemek için tiner veya fırça ile temizleyin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Normal elektrik gitar pedalları overdrive drive delay vs. bas ile hiç denemedim bilmiyorum .

• 8.2nf seramik kondansatör bulamadım polyester kullansam uygun olur mu?

• Olur sıkıntı yok

• Türkiye'de bulamadığım parçalar daha yeni elime geçti. Delikli plaket ile bi şeyler yapmaya uğraştım ama beceremedim onun yerine baskı devre yapmaya çalışacağım. İlk mesajda ki devreyi DİYLC programı yardımıyla çizmeye çalıştım herhangi bir sorun gözüküyor mu?Dirençlerde k ile r arasındaki fark nedir?

• Herhangi bir sorun gözükmüyor Türkiye'den nasıl temin edemediniz hocam bu elemanları neredeyse bakkalda satiliyorlar .

• Tl062 ve bi kaç kondansatörü bulamamıştım

• Unutmuşum bu projeyi parçaları delikli plakaya lehimledim. Yolları nasıl yapacağımı anlatabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coroic -- 11 Mayıs 2020; 13:6:8 >

• Coroic kullanıcısına yanıt
    Mesele burda başlıyor zaten

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt
    Biraz bakındım benim yapabileceğim bi şey değilmiş perhidol siparişi verdim baskı devre yapmayı deneyecem
  • quote:

Orijinalden alıntı: Coroic

Biraz bakındım benim yapabileceğim bi şey değilmiş perhidol siparişi verdim baskı devre yapmayı deneyecem
    Lazer yazıcı lazım. Ütü lazım , sonra delmek için matkap lazım , kuşe kağıt lazım. Bakır plaket lazım. O daha zor yani

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Coroic kullanıcısına yanıt
    One laaa , yolsuz devre kurmakmı ,,, devre şemasını kendiniz kareli kağıda çizip, oluşturacaktiniz, sonra plakete kuracaktiniz ,,,

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.