Şimdi Ara

DİRENÇ İLE AKIMI DÜŞÜRME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde 4.8 VOLT 3000 mA lik pil var ve ben bunun akımını 1000 mA e dşürmek istiyorum bunun için ne değerde bi direnç kullanmam gerekiyo ve bağlantısı nasıl olmalı bana yardımcı olurmusunuz.

• Normalde çekilen akım yüke bağlıdır, düşürme arttırma pil tarafından olmaz.. Pilin değeri bir saat boyunce belirtilen akımın çekilebileceğini gösterir.. Bazı pil türleri kısa süreli de olsa 30 katına kadar dayanabilir.. Amacınızı açıklarsanız daha rahat yardımcı olabilirim..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üzerinde 3000 mAh yazması pilin kapasitesini gösterir, 3000 mA akım vereceğini değil. Eğer siz 1000 mA çekerseniz, piliniz 3 saat dayanacaktır. Sonuç olarak düşündüğünüz tarzda bir akım engellemenize gerek yoktur.

Saygılarımla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • belki led gibi, ampul gibi motor gibi normalde 1 amperden fazla çeken ama 1amperle sınırlamak istediğin bir yük bağlamak istersin o zaman sınırlaman gerekebilir ancak bunu dirençle yapmak pek de tutarlı bir çözüm değil..
  • 1 amperlik uygun voltajda ampulle yapbilirsin
  • Dostum bu 3000 mAH değeri onun içinde depo ettiği enerjidir.Sen o enerjiyi fazla güçlü bir cihazla (3000mA çeken) 1 saattede harcayabilirsin.Veya 1000mA çeken bir cihaz bağlarsın bu cihazı 3 saat kullanabilirsin.(1 saat çalışsa 1000 mA çektiğinden 1000mAH enerji harcamış olur.)

Yani mAH'li ifade miliamper saat demektir ve enerjiyi ifade eder.mA ifadesi ise miliamper demektir ve gücü ifade eder diyebiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: herdogan80

Dostum bu 3000 mAH değeri onun içinde depo ettiği enerjidir.Sen o enerjiyi fazla güçlü bir cihazla (3000mA çeken) 1 saattede harcayabilirsin.Veya 1000mA çeken bir cihaz bağlarsın bu cihazı 3 saat kullanabilirsin.(1 saat çalışsa 1000 mA çektiğinden 1000mAH enerji harcamış olur.)

Yani mAH'li ifade miliamper saat demektir ve enerjiyi ifade eder.mA ifadesi ise miliamper demektir ve gücü ifade eder diyebiliriz.

Belki dostun 3 amperlik cihazı 1/3 gücünde kullanıp 1 amper çekmesini istiyor ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 20playback

Belki dostun 3 amperlik cihazı 1/3 gücünde kullanıp 1 amper çekmesini istiyor ?

O zaman cihaz da 3 amper derdi.
  • ÇOK TEŞEKKÜRLER ARKADAŞLAR VERDİĞİNİZ BİLGİLER İŞİME YARADI.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.