Şimdi Ara

Direnç Entegre vs.. Nerede Satılır??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
6.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Direnç, entegre, röle vs bu tür şeyleri nerden bulabilirim???

• 1)kadıköy iskele karşısı ,yazıcıoğlu işhanı.2)yazıcıoğlu işhanının karşısındaki han(kafanı kaldır ,karşıya yukarı bak)
    intel elektronik.3)yazıcıoğlu işhanı yanındaki pasajın içinde var birde.
    4)vapura bin. karaköye geç.karaköy ve selanik pasajlarını sor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eloko -- 28 Ekim 2006; 12:29:38 >
  • Sağol arkadaşım en kısa zamanda gidicem.

Fiyatları ne kadardır bunların genelde?? Kazık yemiyim şimdi hiç bi bilgim yok fiyatlar hakkında çünkü
  • Bence bunlar arasında Yazıcıoğlu en son gitmeniz gereken yer. Özellikle böyle direnç, transistör vs gibi malzemelerde fiyatlar çok kazık çünkü. Karşıda da Selanik Pasajı diğerlerine göre birazcık pahalı bence. Onun dışında Karaköy Pasajı ve Ömer Abed Han var. Benim en çok alış veriş yaptığım yerler buralar. Zaten bu ikisi yan yana.
  • evet yazicioglu pahali biraz.
  • Pahalı derken ne kadar istiolar??
  • yazıcıoğlunun 1. katında detay elektronik var.ben sık sık oraya giderim.fiyatlar normal.birde int-el elektronik var.(yazıcı oğlunun karşısındaki binada)oda fena değildir..eskiden yazıcıoğlu elektronikçi doluydu.sonra bilgisayarcılar istila etti.
    alacağın parçaların sayısıda önemli.şimdi ben kadıköyde oturuyorum.5-10 milyonluk parça alacaksam
    ne diye karşıya geçeyim.
    zaten zamanla seninde fiyatlar konusunda alışveriş yaptıkça fikrin olur.o pahalıcı ,bu ucuzcu demekte doğru değil.bir bakıyorsun pahalı aldığın bir yerde, başka bir parça ucuz oluyor.mesela karaköy pasajının 2.katında bir yer var.çoğunlukla direnç ,kondansatör satıyor.başka şeylerde satıyor tabii.
    karaköy pasajına girmeden solda bir yerde sadece sigorta satan bir yer var.bir de her elektronikçi de istediğin parçayı bulamazsın.diğerlerinden almak durumundasın.meraklı olduğun içinmi elektronikle ilgileniyorsun?yoksa iş icabımı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ne tür parçalar lazım.liste çıkardınmı?
  • Evet . Daha doğrusu çok çok yeniyim basit şeyler lazım bana. Bi tane röle 12 voltluk. 1n4007 diyot, BC547 transistör. Sonra ledler lazım, board lazım, tuş butonlar lazım(3-5 tane yeter). Ne kadara çıkar bunların faturası sizce??
  • diyot,transistör,ledler fazla tutmaz.1n4007 tanesi 50kuruş zannederim.bc547 300 kuruş olabilir.ledlerde aynı şekilde.bende bayağı zamandır parça almıyorum.ama aşağı yukarı böyle.buton tipine göre 500 krş da olabilir,
    2 milyonda olabilir.şimdi çin malı ufak röleler var. 1 amperlik sanırım.bunların fiyatı.1 milyon civarında olabilir.
    amperi önemli.bord u bilmiyorum.tipine göre ,büyüklüğüne göre, 10 milyonada var, 50 milyonada var
    mesela transistör metal kılıfta olunca fiatı artar.300 kuruşsa, 750 kuruş olur.1 milyon olur.
    netice olarak senin söylediklerin fazla birşey tutmaz.amatör bir elektronikçinin yapacağı ufak tefek devreler belini bükmez merak etme.
    öncelikle kendine ısı ayarlı havya al.ölçü aletin varmı?başlangıç için küçük bir digital göstergeli al.
  • Havya dün aldım 15 W lık bişey lehim de aldım ama ısı ayarı yok. Biraz pratik yapmam lazım sanırım.
    Digital göstergem var güzel bişey Fluke 110 diye bi alet duruyodu evde öyle şimdi ben kullanıyorum(kullanıcam daha doğrusu). Ampermetresi yok ama .

Verdiğin bilgiler için sağol yakın zamanda yazıcıoğluna gidip alıcam parçaları
  • Arkadaşlar bakın ne diyorum....

Malzeme alırken çoğumuz defalarca kazıklanmışızdır....Bu yüzden diyorum ki güzel bir başlık açsak hangi dükkandan hangi malzemeyi kaç liraya aldığımızı falan yazsak....Böylece hangi malzemeyi nereden kaç liraya alacağımızı bilmiş oluruz....mesela geçenlerde bir malzemeye 9 ytl verdim. o dükkanın hemen yan tarafında aynı malzeme 6 ytl ... Bu tür kazıklanmaları önlemek için hep beraber iş birliği yapalım diyorum...Ne dersiniz?
  • kurşunsuz lehimler çıkmış piyasaya.2 -3 katı fiyatı var.artık devre imalatlarında kurşunsuz lehim zorunlu hale geldi. bendeki havyanında ısı ayarı yoktu.kullanmadığım bir abajurun ışık ayarlayıcısını söküp havyaya
    taktım. ayarlı havya oldu.
    iyi söylüyorsunda.hiç belli olmuyor.adamdan sık alışveriş edince sana biraz indirimli verebiliyor.
    zamanla gözüne kestirdiğin yerler oluyor.oralara gidiyorsun.birde dediğim gibi,her malzemeyi her elektronikçide bulamıyorsun.bugun olan malzeme yarın adamın elinde olmuyor.
    imalat yapıyorsan zaten belirli yerlerin oluyor.onun haricinde amatörce uğraşıyorsan belli olmuyorki.
    zaten ufak tefek malzemelerde çok acayip farklarda ortaya çıkmıyor.

9 liraya ne aldın.almadan önce diğerlerine sorsaydın keşke.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eloko -- 28 Ekim 2006; 15:57:12 >
  • bazı özel parçalarda bu olabilir.mesela lcd karakter ekranlar,grafik lcd ekranlar,trafo,bazı entegreler.
    mesela pic entegre 16f877 10 milyona satarken bazıları, ben ithalatçı firmadan 5 milyona almıştım.
    ama her zaman olmuyor işte.
  • Bugün Yazıcıoğluna gidip aldım .Kazık yedim sanırım ama olsun öğrenmiş olduk

Board a 6 ytl verdim.
    Dirençler çok ucuz tanesi 1 kuruş=)
    Transistörlerin tanesi 30 kuruş
    Röleler 1 ytl
    Ledler 10 kuruş 30 kuruş
    Butonlar 15 kuruş 30 kuruş
    Diyotlar 25 kuruş

Bilmiyorum bunlar nasıl fiyatlar ama ben böyle aldım
  • kazık yemedin.merak etme.kimden aldın.
    transistör 30 bin liramı? iyi almışsın.ben 200-300 bin falandır diye düşündüm.
  • transistör 30 kuruş= 300 bin lira

Yazıcıoğlunun en alt katında küçük bi yer var ordan aldım. Giriş katındaki bi yerden aldım. Sonra 1. katta senin dediğin yerden aldım . Dolaştım öyle=)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.