Şimdi Ara

Direksiyonun Parça Parça Toplaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. Başlıkta bahsettiğim gibi direksiyonu bırakınca pürüzsüz şekilde toplamıyor. Sanki zorlanıyor ve takılıyor gibi parça parça topluyor. Tıpkı halıda gitmeye çalışan pilli oyuncak arabalar gibi.
    Direksiyona hafif temas halindeyken direksiyonu salınca da bahsettiğim zorlanmayı elimle hissediyorum.
    "" Düşük hızlarda daha belirgin şekilde oluyor.""

Aklıma tek şey geliyor, araba birkaç ay boyunca hiç hareket etmeden yattı. Bu süreçte lastikler zarar görmüş olabilir diye düşündüm ama mantıken düşününce de bahsettiğim olay her seferinde oluyor, her seferinde bozuk taban ( varsa ) denk gelemez. Yine lastiğin bu durumundan dolayı farklı bir etki yapıp bu soruna yol açabilir mi bilemiyorum.

Son olarak sorundan bağımsız şekilde rot balans yapıldı, araç yolda düz gidiyor, herhangi bir hızda direksiyonda titreme yok.

Sizce sorun ne olabilir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba hocam, direksiyon hidrolik mi eps mi ayrıca amortisör takozlarının durumu nasıl.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba malesef bilmiyorum. Ben genelde bu araca pek binmiyorum. Araç 2012 model Peugeot 508 1.6 e hdi otomatik Allure paket.
    Amortisör takozlarını da kendim kontrol edebilir miyim?

• BPG2004 kullanıcısına yanıt

O marka modelde nasıl bir sistem var bende bilmiyorum ama kendi aracimda eps (elektirik kontrollü direksiyon) sistemi var, dediğiniz problemi akü ve amortisör takozu değişimiyle gidermiştim.

Takozun kötü durumda olmasını park ederken direksiyonu çevirdiğimde gacır gucur sesler geliyordu ve toplaması yıllardır kullandığım araç olduğu için geç ve isteksizdi.. Bu durum ayni zamanda direksiyonun içinde yer alan elektirik motoruna da zararlı..

Eğer hidrolik direksiyonsa da sıvısını bir değiştirip deneyebilirsiniz, olmadı servis ya da rotçu bir bakar ön duzende yolunda gitmeyen bir şey var mı diye..

Aracin kullanma kitabında hangi tip olduğu belirtilmis olabilir, direksiyonla ilgili bölüme bakabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akü start stoplu yeni alındı.
    Park ederken bahsettiğiniz tarz bir ses hiç gelmiyor.
    Kullanım kılavuzunda yazmıyor sanırım. Araç yanımda değil internetten pdf olarak baktım.
    Ama muhtemelen elektrik desteklidir. Bakıma 500 km kaldı servise soracağız artık.

Sizin problem tahmin ettiğim gibiyse benimkinden biraz daha farklı. Atıyorum direksiyonu bırakınca bir yere kadar topluyor sonra anlık olarak durup veya çok yavaşlayıp biraz daha topluyor ve bunu en fazla 1 2 kez yapıyordur.
    Bende yine topluyor ama bu bahsettiğim olayı daha sık ve daha çok sayıda yapıyor. Sürekli hafiften takılıyor gibi hissi var.

Dönüşlerde direksiyon çevirirken böyle bir sorun gözlemlemedim sanki. Sadece toplarken olması da ilginç geldi.

• ABCdiküçgeni kullanıcısına yanıt
    Hocam kornanın da biraz zor basması, bazen basmaması bu sargı mevzusunu destekler mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benzer konuyu konuşmuştuk, %99 rot ayarı bozulmuş yapan eleman da açı sensörünü sıfırlamamış. çoğu usta denen kişiler bu durumu bilmiyor. %1 geri kalan problemler olur sargı bozuk olsa airbag hatası veriyor pejolar.

• emir.ksk kullanıcısına yanıt
    Hatırladım bro aynen konuşmuştuk.
    Arabada herhangi bir arıza lambası yok hiç yanmadı şimdiye kadar. Sen çözebildin mi senin problemi?

• BPG2004 kullanıcısına yanıt

olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABCdiküçgeni -- 28 Mart 2022; 8:53:47 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.