Şimdi Ara

Direksiyonu sağda olan araç, ülkemizde yasak değil mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, Bursa'da yaşıyorum dün yemek için gittiğim mekanın otoparkında 2 tane araç gördüm direksiyonları sağda ve malum yabancı plaka...

Bu araçların kullanımı ülkemizde yasak değil mi ? Diğer detay bu araçları bizim trafikte nasıl kullanıyorlar, kaza yapma riski fazla değil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oyuncu11790 -- 26 Temmuz 2016; 13:58:22 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Türkiye'de Sağdan Direksiyonlu Araçların Yasal Durumu

Sağdan Direksiyon Yasak mı?

Hayır, Türkiye'de sağdan direksiyonlu araçlar yasak değildir.

Sağdan Direksiyonlu Araç Kullanımı

Türkiye Cumhuriyeti'nin Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde sağdan direksiyonlu araçların kullanımıyla ilgili herhangi bir yasaklama bulunmamaktadır. Bu nedenle, sağdan direksiyonlu araçlar Türkiye'de yasal olarak kullanılabilir.

İthalat ve Tescil

Türkiye'ye sağdan direksiyonlu araçların ithalatı ve tescili de mümkündür. Ancak, ithal edilen sağdan direksiyonlu araçların direksiyon sisteminin sola çevrilmesi gerekmektedir. Bu işlem, Türkiye'de yetkili servisler tarafından gerçekleştirilebilir.

Güvenlik Hususları

Sağdan direksiyonlu araçların kullanımında bazı güvenlik hususlarına dikkat edilmesi önemlidir. Örneğin, sol şeritten seyir halindeyken karşıdan gelen araçların görüş alanının daha az olması nedeniyle dikkatli olunmalıdır. Ayrıca, sağdan direksiyonlu araçlar ile sol şeritten park etmek de zor olabilir.

Sonuç olarak, Türkiye'de sağdan direksiyonlu araçlar yasak değildir ve yasal olarak kullanılabilirler. Ancak, ithal edilen sağdan direksiyonlu araçların direksiyon sisteminin sola çevrilmesi zorunludur ve kullanım sırasında güvenlik hususlarına dikkat edilmelidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Gürcistan plaka mı?

Bazı Supra ve Skyline'lar da öyle.. Heralde geçici olduğu için sıkıntı olmayabilir. Çünkü Turistlerin arabaları da sağdan direksiyon.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bildiğim kadarıyla burada sahip olmak yasak, yurtdışından kendi arabasıyla gelen için böyle bir yasak olmamalı
  • Buralarda tonla ingiltere plakali arac var, hepsinin direksiyonu sagda. Sikinti oldugunu sanmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: SezerDogan

Gürcistan plaka mı?

Bazı Supra ve Skyline'lar da öyle.. Heralde geçici olduğu için sıkıntı olmayabilir. Çünkü Turistlerin arabaları da sağdan direksiyon.

Hocam coupe bmw fakat tam modele dikkat etmedim,
  • quote:

Orijinalden alıntı: cbascan

Buralarda tonla ingiltere plakali arac var, hepsinin direksiyonu sagda. Sikinti oldugunu sanmiyorum.

Hocam trafik sol direksiyonlu araçlara göre tasarlandığından sıkıntı olmaz mı ? Sonuçta sollama yada dönüşlerde bakış açısı sağda kalıyor.
  • Direksiyonu sağda olan aracı burada kullanıyorlardır,orasını bilemem de,muayenede ağır kusur olarak geçiyor.Türkiye'ye kayıtlı,muayene olmak zorunda olan hiç bir araba sağdan direksiyon olamaz.Yoksa kalıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Böyle bir otomobil yok mu?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mesela kıbrısta da normalde direksiyon sağda ama buradan sol direksiyonu aracınızla gittiğinizde problem olmuyor. Geçici girişlerde problem yapmıyorlar sanırım

• hafif kusur sayılıyor. yasak değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.