Şimdi Ara

Direksiyonu hızlıca sağa,sola çevirmek zarar verir mi ? Direksiyon normalden daha sert :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.647
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yolda 70-80 km civarı bir hızla seyir ederken,önüme çukur veya kasis çıktığında çok hızlı sağ,sol yapıp,sıyrılıyorum.Bu durum direksiyona veya rot,rotil vb. sistemlere zarar verir mi ?

Bugün dikkatimi çekti,direksiyon her zaman ki olduğundan daha sertti.Hidrolik sıvısına biraz hidrolik ( fren hidroliği dot-3 ) ekledim.Belki tazelenir,yumuşar diyeSonuç gene aynı.Hidrolik seviyesi max. ın biraz üzerindeydi.Acaba fazla hidrolikte direksiyon sertleşmesine neden olur mu ?

İnternette araştırdığımda direksiyon kutusu,power,burç,direksiyon kayışı vb. bir sürü etkenlerden söz edilmiş.

• ani saga ve sola kirmalarin mekanik acisindan zaririni bilemiyorum ama yuksek hizlarda ciddi kazalara sebebiyet verebilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyla ilgili teknik bir bilgim olmamakla birlikte direksiyon hiç sağa sola çevrilir mi ? dümdüz tutcaksın onun için yapılmış bi alet
  • hiçbirşey olmaz... ikincisi fren hidroligi yazmıssın allahtan o arabada hidrolik direksiyon yok cunku... elektroservo direksiyon var... direksiyon agırlastıysa eger sana 2 neden soyleyebilirim ... birincisi akun zayıftır... ikinciside direksiyon motorunun kömürlerinde sıkıntı vardır... 2006 symbol vardı bende onunda direksiyon agırlasmıstı 300 lira sıkısmıs araya....
  • quote:

Orijinalden alıntı: emresk91

konuyla ilgili teknik bir bilgim olmamakla birlikte direksiyon hiç sağa sola çevrilir mi ? dümdüz tutcaksın onun için yapılmış bi alet

Sağa sola manevrayı da kapıdan ayağımızı çıkarıp yere sürterek mi yapacağız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xenon_06

Yolda 70-80 km civarı bir hızla seyir ederken,önüme çukur veya kasis çıktığında çok hızlı sağ,sol yapıp,sıyrılıyorum.Bu durum direksiyona veya rot,rotil vb. sistemlere zarar verir mi ?

Bugün dikkatimi çekti,direksiyon her zaman ki olduğundan daha sertti.Hidrolik sıvısına biraz hidrolik ( fren hidroliği dot-3 ) ekledim.Belki tazelenir,yumuşar diyeSonuç gene aynı.Hidrolik seviyesi max. ın biraz üzerindeydi.Acaba fazla hidrolikte direksiyon sertleşmesine neden olur mu ?

İnternette araştırdığımda direksiyon kutusu,power,burç,direksiyon kayışı vb. bir sürü etkenlerden söz edilmiş.

Eğer elektrikli direksiyona sahipsen akünü ölçtür önce.

Aküden birşey çıkmazsa yürüyen aksama baktır.

Hala sertlik geçmediyse direksiyon kutusuna bakarlar ve sıkıntıyı bulurlar.Araç ne ve kaç km.de bu arada?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzhanc64

quote:

konuyla ilgili teknik bir bilgim olmamakla birlikte direksiyon hiç sağa sola çevrilir mi ? dümdüz tutcaksın onun için yapılmış bi alet

Tabi ki evet, siz ne sanıyordunuz..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

quote:

quote:

Tabi ki evet, siz ne sanıyordunuz..

Ne cahil insanlar var ya ben levye bağladım iki kapının köşelerine dönüşlerde onları çekiyorum.
  • Bir gün o ani dönüşleri yaparken hakimiyeti bir kaybedersin, en iyi ihtimal kendini bariyerlerde bulursun.
  • her nekadar araçlar en ağır şartlara göre üretilsede, uzun vadede aracın yürüyen aksamında yüksek gerilmeler meydana getirecek haraketler metal yorgunluğuna sebebiyet verebilir ve aks,rot vs.. kırılmasına kopmasına neden olabilir.
  • quote:

quote:

Bu yorum çok iyi
  • Rot ayarını bozarsınız. Buda lastiklerde diş derinliği farkına yol açabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.