Şimdi Ara

Direksiyon Soyulması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba 2012 model Volvo s60 aracımızın evvel ki sahibinin özensiz kullanımı nedeni ile orta kısımda gümüş renkli kaplaması kavlamaktadır. Bunun önüne nasıl geçebilirim henüz sıyrılmaya ufak bir bölgeden başladı yardımlarınız için teşekkürler.
    Fotoda ki direksiyonun alt orta kısmında ki gri renk kaplamanın arka kısmında atmalar mevcut ele takılıyor bazen.
     Direksiyon Soyulması

• Servise gidin sorun.

2 yıllık arac nasıl bu hale geliyormus?
  • .IsTanBul. kullanıcısına yanıt
    Araç hiç yetkili servis bakımı görmemiş hocam Ankaralılar bilir sürekli ZNT Volvo servisinde bakım v.s yapılmış. Şimdi o metalik kısım alttan soyulmaya başlayınca tedirgin oldum bende zaten eski sahibi bayağı zengin bir adam pek önemsememiş durumu.
  • sensodrive S kullanıcısına yanıt
    Araç tescil edildiğinden beri hiç gitmemiş hocam yetkili servise yine de değiştirirler mi ?
  • Araç servise gitmezse bence tamamen garantisini bitmesi çok saçma.

Sonuçta motor ve şanzıman bir de elektrik aksamı parçaları garanti dışı bırakılsa anlarım bakımla alakalı bir şey ama malzemenin

dayanıklılığının garantisi bitmez.

Bence götürün müşteri memnuniyeti adına değiştirirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sensodrive

Niye değiştirmesinler, bu aracı başka bir firma üretmedi ki, yetkili servise gidiyor olsaydı direksiyona bakımmı yapacaklar dı?
    Hatta aracı yeni aldığınızı da beyan edin, belki hizmetten memnun kalıp devam edeceksiniz.

Aynen katılıyorum müşteri memnuniyeti adına bunu yapan firmalar var.Hatta geçen bir arkadaş yazmıştı aynı sorundan renosunu götürmüş araç 3 yaşında hiç servis görmemiş garanti dışı dedikleri halde sadece işçilik istemişler itiraz edince ücretsiz değişimi yapılmıştı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Automobilista

Araç servise gitmezse bence tamamen garantisini bitmesi çok saçma.

Sonuçta motor ve şanzıman bir de elektrik aksamı parçaları garanti dışı bırakılsa anlarım bakımla alakalı bir şey ama malzemenin

dayanıklılığının garantisi bitmez.

Bence götürün müşteri memnuniyeti adına değiştirirler.

Zaten tamamen garantiden çıkma gibi birşey yok. Servislerin haklarını bilmeyen tüketiciyi yanıltması...
    Servise gelmemişse, yapılması gereken bakımlarla ilgili parçalara ve kısımlara servis garanti vermez.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Direksiyon Körüğü
    19 yıl önce açıldı
    direksiyon simidi çizildi...
    17 yıl önce açıldı
    Direksiyon Sertleşmesi
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • butterfly_effect_53 B kullanıcısına yanıt
    Bir de emin olmayarak şunu da ekleyeyim.

Şayet aracın bakımı servistekinin bire bir aynısı gibi yapılır.Servisin kullandığı gibi aynı orijinal parçalar kullanılır ve gerektiği zaman

gerekli işlemeler yapılırsa garanti kapsamı dışına çıkmıyor.

Tabi bu husustan emin olmaz için araçlarımızın garanti belgelerini okuyarak bilgi edinmemiz lazım.
  • Çok tesekkurler arkadaslar yarın götürcem servise önce bir ararim gitmeden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Automobilista

Bir de emin olmayarak şunu da ekleyeyim.

Şayet aracın bakımı servistekinin bire bir aynısı gibi yapılır.Servisin kullandığı gibi aynı orijinal parçalar kullanılır ve gerektiği zaman

gerekli işlemeler yapılırsa garanti kapsamı dışına çıkmıyor.

Tabi bu husustan emin olmaz için araçlarımızın garanti belgelerini okuyarak bilgi edinmemiz lazım.

Tam olarak öyle değil. Servis kendi yapmadığı şeyin garantisini devam ettirmez. Durum şöyle:
    Aracın garanti kapsamında olan şeyleri bellidir; motor, aktarma organları, elektrik aksamı, gövde parçaları, boya, vs. Garanti kapsamı dışında olan şeyleri bellidir; lastik, ampul, silecek vs.

Periyodik bakımı servisinde yaptırmadığınızda, dışarda orjinal parça da kullansanız, yetkili servis kendisi yapmadığı işlemlerin garantisini vermez. Ancak araç komple garanti dışı kalır da diyemez. Örneğin burdaki örnekte olduğu gibi direksiyonda normalinden fazla bir aşınma varsa ve kullanıcı hatası yoksa bu aksamın garantisi devam eder.
    Tabi bu olması gereken ama ülkemizdeki servislerde bununla ilgili çok sorunlar yaşandığı için garanti bitene kadar servise götürmek en iyisi. Yoksa hakkınızı alana kadar baş ağrısı çekmeniz çok olası.

• butterfly_effect_53 B kullanıcısına yanıt
    Hocam ben onların serviste azarladıkları sıradan vatandaşlara hiç benzemem Ankara Vol-an servisini arayıp randevu alıp götüreceğim aracı. Parayı sokaktan toplamıyoruz, dediğiniz gibi işçiliğe falan da razıyım ben birde o metalik parça bence değişebilir yani üreten mühendisler bu kadarını düşünmüşlerdir yarın o aksam da renk atması soyulma olursa koca direksiyonun mu değişmesi gerekecek..
  • Şimdi sahibi zengin ama yetkili servise götürmemiş nasıl bir çelişki bu onu anlamadım. Ayrıca haranti dahilinde servise gitmesede bütün parçalar garanti dışı kalmaz mesela motora bişey olsa bakmazlar.
  • sensodrive S kullanıcısına yanıt
    Yok hocam daha gitmedim bu aralar yükleme yapıyoruz sürekli şehır dışına vaktim olmadı. Vol-an Volvo servisinde komşumuz müdürmüş onu öğrendim aradım ilgilenecekler gittiğim zaman sonucu paylaşırım burada.
  • ozgur_gs_91 O kullanıcısına yanıt
    Valla onu bende anlamadım hocam, adam bunu bize verdi gitti volvo v40 aldı onada aynı muamele umrunda ddeğil araç. Uluslar arası ihracat yapan bir firması var adamın. Kolay kazananlardan.
  • Volvo = Kalitesiz malzeme

Geçmiş olsun. Belki yenisi ile değiştirirler eğer garantisi bitmemişse.

Olmadı Artcar benzeri bir yerde 100-150TL'ye deri kaplatırsınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • senersongur kullanıcısına yanıt
    Volvo kalitesiz malzeme cümlesine kesinlikle katılmıyorum. Gayet de yumuşak plastik kullanılmış koltukları kapı kollar düğmeleri oldukça sağlam ve de dayanıklı. Siz hangi aracı kullanıyorsunuz ki böyle bir atıfda bulundunuz. En başta da söyledim eski sahibi oldukça özensiz kullanmış bu yüzden bu halde ve sorun sadece direksiyonun metalik kaplamasında. Koca araca kalitesiz malzeme demek için ordinaryus mühendis falan olmak lazım gelir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.