Şimdi Ara

direksiyon kutusundaki körük tamiri kaç günlük iş?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • dün motor yağı değiştirmek için yan sanayi servise gitmiştim.. o esnada ustaya; direksiyondan ses geldiğini, direksiyon hidroliğinin eksildiğini farkettiğimi ve eksik olan kısmı tamamladığımı sesin de kesildiğini söyledim.. usta da bu direksiyon hidroliğinin kolay kolay eksilmeyeceğini söyledi.. motor yağı değişimi için hazır arabayı kaldırmışken direksiyon kutusundaki körüklere ışık tutarak baktık, bir tanesi hafif ıslak durumdaydı.. muhtemelen darbe almıştır dedi.. bunun tamiri 2 gün sürer en az 2 bin lira da masrafı olur dedi.. motor yağı değiştikten sonra oradan ayrıldım..

direksiyon kutusundaki körüklerden bi tanesinin tamiri gerçekten 2 günlük iş mi yahu.. arabayı sanayide bırakasım hiç gelmiyor.. başka bir ustaya daha sorsam mı acaba?

edüt:

başlıkta "körük tamiri" yazmıştım ama biraz araştırdıktan sonra olayı anladım.. hidrolik yağı kaçıran direksiyon kutusunun kendisiymiş  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antique -- 19 Eylül 2022; 5:28:54 >

• Tornacı kutuyu tamir eder. 500tl ister. Ustada söktaka 1500 istemiş. Çok istemiş. Para o kadar kolay kazanılmıyor. 1 günlük iş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • O ustadan uzak dur. Kısa bir süre önce 300 bin üzeri kmdeki aracımın direksiyon kutusu, her iki taraftan da yağ kaçırıyordu. Direksiyon tamircisi, daha önce hiç sökülmemiş tamir görmemiş normaldir dedi. Sabah 8de bıraktım öğlen 12de bitti. 900 lira tuttu. Tamirci öğleden önce 2 araç, öğleden sonra 2 araç toplamda bir günde 4 araç bitiriyordu.

ekleme; ben de sizin gibi tek tarafta yağ sızıntısı var sanıyordum. sonuna kadar araç başında beklediğim için usta her iki körüğü açtı. birinde zaten sızıntı vardı söktü yağ foşur foşur dökûldü. diğeri sızıntı olmayanı da bir söktü yağ foşur foşur aktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savunmadım Çıkar Göster -- 5 Eylül 2022; 7:55:22 >

• usta senin aracı tamir edecek, sonra senin arabayı kullanarak ailesi ile beraber hafta sonu pikniğe gidecek, benzin harcayacak ve tüm bunları birisine kitleyecek, o da akıllı davranmasan sen oluyordun.

2011 Chevrolet Aveo LS Classic Sedan 1.4 AT - Siyah / Continental AllSeason Contact 195-50 R15

Nikon D7200; Nikkor 18-300; Nikkor 50; Tokina 100 Macro; Tokina 10-17 FishEye; Nikon SB910
  • Savunmadım Çıkar Göster kullanıcısına yanıt

sadece direksiyon kutusu tamir eden ustalar mı varmış.. izmirdeyim.. araba markasına özel bakan usta arıyorum kaç haftadır hala yaptırmadım  

• degobar kullanıcısına yanıt

forumlarda yada sağda solda sormadan araştırmadan olaya atlama işlerini bırakalı çok oldu.. devir ekonomi devri artık  

İşi sadece direksiyon kutusu tamiri olan yerler var. Sanayide parayı kendi aralarında gırışma olayı çok döner. Siz araca özel ustaya gidersiniz. O usta tamir etmez, gider direksiyoncuya alakalı ustaya götürür "komisyonumu alırım, beni de düşünerek fiyat ver" der. Siz de tek ustaya para verdim sanırsınız.

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.