Şimdi Ara

Direksiyon kilidi kullanmalımıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
16.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2004 toyota coralla - sol bir aracım var.
    Eski arabamdan kalma bir direksiyon klidim var (frene ve direksiyona bağlanıyor).

Toyota da bunu kullanmaya gerek var mı?

İç güvenlik ve direksiyon otomatik kitleniyor diye gerek yok dediler, bende bilemedim.

Teşekkür ederim

• arkadaşım bende 2009 corollam var herzaman için olmasada kullanıyorum nekadar güvenlik olsada bir yolunu buluyorlar eğer uygun park yerin yoksa kulanmakta fayda var
  • palio symbol gibi araçlarda kullanılır ama dediğiniz araçta ben olsam kullanmaya gerek duymam
  • Immobilizer'li bir aracı çalmaya yeltenecek kadar donanımlı gelen bir hırsız, baston kilidi hayda hayda açar/kırar.

Ancak uğraşmak istemediğinden belki başka baston kilitsiz araçlara yönelebilir. Sırf bu yüzden kullanılabilir. Yoksa baston kilidin işe yarayacağından değil... Adam aracın kapı kilidini açmış. Direksiyona taktığınız baston kilit üstündeki ev kapısı kilidini mi açamayacak...?
  • Benim bir tanıdığımın baston kilitli aracını çaldılar.Hem de bana "Bu direksiyon kilidini hırsızlar çok zor açıyormuş,o yüzden bu araçları çalmıyorlarmış." dedikten sonra oldu.Kötü bir tesadüf tabi.

Eğer adamlar 5 dakikada X5'i bile çalıyorsa,baston kilit,immobilizer vs. pek işe yaramaz gibi.Ama baston kilit caydırabilir tabi.

Kasko varsa sorun yok.
  • Aracımız 97 model ford ecort ve Immobilizer var.Bir defa çalmaya teşebbüs ettiler ama Immobilizer sayesinde kurtardık.Baston kilit kesinlikle caydırı kullan bence.
  • evet, kullanayim ... Cunku, acmalarindan ziyade - caydirici olmasi icin dusunuyordum.

Tesekkur ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben de alarmda var immobilizerde var ama direksyon kilidinide muhakkak takıyorum.

hırsızların en sevmediği şey direksiyon kilididir.
  • Motor kilidi (immobilizer) basitce şu şekilde çalışır:
    Anahtar içinde her anahtara özgü bir çip içerisinde kimlik olur.
    Aracın ECU de, yani beyninde de hangi kimlikli anahtarların motorun çalışmasına yetkili olduğu yazılıdır. Bu anahtar kontakta olmadan çalışmaz. Yeni kimlik tanıtabilmek için eski bir tanıtılmış anahtar olmalıdır. Eğer hiçbir anahtar yoksa aracı çalıştırabilmek için bütün kilit sistemi, beyinle beraber değiştirilmelidir.

Her hırsızlığın maliyeti vardır. Mesela bir eve girmeye yarayan alet 50 liraysa bankaya girmek belki 10 bin liradır.
    Motor kilidini çok kısa zamanda, ses çıkarmadan karanlıkta komple değiştirmek aracınızın fiyatından daha pahalıya çıktığı sürece kendinizi bu motor kilidiyle (immobilizer) güvende hissedebilirsiniz. Tabi ki imkanınız varsa bi bekçinin yanı süperdir, sıkılmadığınız ve zor gelmiyorsa baston kilidi de takmanın -pek faydası olmasa da- zararı da yoktur.

Baston veya direksiyon kilidi sadece göstermelik olacaktır. Hırsızlar eğer motor kilidini çözerlerse, çoktan o baston kilidi de söker.

Bu arada, şimdiye kadar duyduğum çalınan lüks araçların, ki motor kilidi vardır, hep kendi anahtarlarıyla çalınmışlardır.

Yani hırsız önce evinize girip anahtarı çalıyor, sonra da arabayı. Demek ki anahtarı evde kolay bulunamayacak bi yere koymalıyız.

Bir püf noktada şudur: size verilen anahtarlar 2 çeşittir. biri ana, diğeri yedek. Yedekten yedek anahtar üretilemez. Aracınızı illaki anahtarıyla beraber bi servise, otoparka filan bırakacaksanız, YEDEK ANAHTARI verin. Kötü niyetli birisinin elindeyse başka zaman kullanmak üzere anahtarı çoğaltamasın.

(Ana anahtarı kontağa sokunca güvenlik (security) lambası hemen söner, ama yedek anahtarda 1-2 saniye sonra söner.)

İyi günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birtasarimci -- 19 Şubat 2009; 22:01:54 >

• Bildiğim şu: Hırsıza kilit dayanmaz, baston kilit de işi bilen birinin sadece canını sıkar, ama vazgeçirmez heralde.

Varsa kullanmak tabi ki mantıklı.
  • varsa kullan kardeşim,

fazla güvenlik zarar vermez.

Ama kasko muhakkak olmalı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.