Şimdi Ara

DirectX Sürümlerinin Ekran Kartıyla Bir İlgisi Var Mı!?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, aklıma bir soru takıldı.Mesela elimizde piyasanın en iyi ekran kartı var.Bu kartta directx 10 u destekliyor.Ama 1 ay sonra Windows 7 ile beraber Directx 11 çıktı diyelim.Bu durumda mevcut ekran kartının doğrudan directx 11 i desteklemesi gerekir mi?Yoksa windows 7 kurup, directx 11 kurmak yeterli olur mu?(Yani directx 10 destekli ekran kartımıza, directx11 yazılımı kuruyoruz)Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sultan El Kebir -- 12 Nisan 2009; 17:14:08 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Sultan El Kebir

Merhaba arkadaşlar, aklıma bir soru takıldı.Mesela elimizde piyasanın en iyi ekran kartı var.Bu kartta directx 10 u destekliyor.Ama 1 ay sonra Windows 7 ile beraber Directx 11 çıktı diyelim.Bu durumda mevcut ekran kartının doğrudan directx 11 i desteklemesi gerekir mi?Yoksa windows 7 kurup, directx 11 kurmak yeterli olur mu?(Yani directx 10 destekli ekran kartımıza, directx11 yazılımı kuruyoruz)Şimdiden teşekkürler.

hayır öyle birşey söz konusu değil dx10 ekran kartı dx9 ve 10 destekler windows 7 de kursan dx10 ile çalıştırırsın fakat dx sdk paketi ile dx10'a 11'den eklentiler yaparmı microsoft bilmiyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Big.Daddy

quote:

Orjinalden alıntı: Sultan El Kebir

Merhaba arkadaşlar, aklıma bir soru takıldı.Mesela elimizde piyasanın en iyi ekran kartı var.Bu kartta directx 10 u destekliyor.Ama 1 ay sonra Windows 7 ile beraber Directx 11 çıktı diyelim.Bu durumda mevcut ekran kartının doğrudan directx 11 i desteklemesi gerekir mi?Yoksa windows 7 kurup, directx 11 kurmak yeterli olur mu?(Yani directx 10 destekli ekran kartımıza, directx11 yazılımı kuruyoruz)Şimdiden teşekkürler.

hayır öyle birşey söz konusu değil dx10 ekran kartı dx9 ve 10 destekler windows 7 de kursan dx10 ile çalıştırırsın fakat dx sdk paketi ile dx10'a 11'den eklentiler yaparmı microsoft bilmiyorum

Bu söylediğinize katılmıyorum.Az önce bir videoda windows 7 ye kurulmuş olan bilgisayarın panelinde, 9600 gt nin directx 11 olduğunu gördüm.Ekran kartı nvidia ge force 9600 gt ve directx versiyonu directx 11 olarak yazıyordu.Yani ekran kartı directx 10 olsa bile, windows 7 ile beraber ekran kartı yazılımsal olarak directx 11 i destekliyor.İlla ekran kartı directx 11 olacak diye bir gaye yok.Tabi bunlar benim görüşlerim.Başka arkadaşlarda fikirlerini beyan ederlerse güzel olur.

Bir başka deyişle, directx doğrudan doğruya donanımsal bir bağ değildir.Ekran kartı yazılımsal olarak directx den farydalanabilir.Örnek notebook un ekran kartı tümleşik, directx i desteklemiyor.Bunun yerine tümleşik olduğu için, open gl yi destekliyor.Ama directx 9 yüklenerek ondan faydalanabiliniyor.

video link:

http://www.vtunnel.com/index.php/1010110A/278e5fd2bbd21be2175c9149d8d80111f0fb528338ac72815f711d83001ad1a43ec83aa3e7f9d28916010

Ne adamım ya!Soruyu kendim sordum sonuca kendim ulaştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sultan El Kebir -- 12 Nisan 2009; 17:36:35 >

• @sultan yorumumu tekrar oku ve özellikle son cümleme dikkat et
  • Desteklemez hocam dx 11 gözükür ama dx10 çalışır
  • quote:

Orjinalden alıntı: diciotto

Desteklemez hocam dx 11 gözükür ama dx10 çalışır

ayneen öyle.. desteklemez ayrıca dx sadece sürücü ile ilgili bir olay değildir bilmeden yorum yapmayın daha çok donanımla ilgilidir ve yazılım olarak desteklenir oyunlardaki dx9,10,11 desteği gibi
  • bende bı program var benım ekran kartı dx9 desteklı o programı kurunca dxdiag bakında ekran kartı dx10 desteklı gıbı gosterıyo :d bu vıdeoda ole bısey yapmıs ola bırır adam ıllakı ekran kartın dx 11 cıkdıdıye ekran kartıda dx11 olackadıye bı sey yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • DirectX sürümleri, donanımsal yeniliklerin kullanılabilmesine yazılımsal olarak verilen destektir. Mesela dx10'un en büyük özelliği shader model 4.0 kullanımını desteklemesidir. ALdığınız kart sm4.0 yani dx10 destekli ise yalnızca dx10 ve daha önceki directX api'lerini destekler.

Yeni çıkacak olan dx11 ise sm5.0, tessellation ve GPGPU gibi özellikleri de destekleyecek ve donanımsal olarak bu özellikleri barındıran kartlar piyasaya çıkacaktır. Eski kartlar da ise bu özellikler bulunmayacak, yalnızca sistemin sağladığı yazılımsal destek görüntülenecektir. Video'da gördüğünüz hadise de odur. Yani program mevcut ancak donanımsal destek yok!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.