Şimdi şöyle birşey var, bunu açıklığa kavuşturalım. 9700'ün DX8 uygulamalarda "hızlanması" DX9'dan değil, yeni 3.0 sürücülerinden kaynaklanıyor. DX9 uyumlu VGA sürücülerinin ilk etapta tam anlamıyla oturması (ATI DX9 çıkmadan DX9 sürücüsü de sunmuştu) beklenmemeli, bu yüzden DX9 ve DX9 uyumlu sürücü yüklenmesin diyoruz. Kiminin puanı 100-200 artar kiminin 100-200 azalır, ancak sorun çıkma ihtimali normal sürücü güncellemelerine göre bu etapta çok daha yüksektir. Yoksa yeni directx sürümleri eski versiyonlara tam uyumlu çıkar, muhtemel sorun da sürücü-directx ilişkisi. VGA'cınıza zaman tanıyın, ortalıkta Matrox ve ATI 9500&9700 dışında ne DX9 destekli kart, ne de oyun&benchmark var. İlla MS ve driver tester olacağım diyorsanız kimseyi tutan da yok, yükleyin.
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by borckaartvin</i> <br />dostum ekran kartım 8.1 destekli olduğundan ve 9 u desteklemediğinden dolayı neyazıkki performans artışı biraz zor ama dediğin gibi 9700 radeon kullanıcıları artış tabiki yaşıyacaktırlar... <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> mx440 ne zaman directX 8.1 destekli oldu [:(!]
sanane olm belki 8.1 i desteklemez de gider dx 9 u destekler bendede mx440 var ona göre haaaa
naapiim lam desteklemiyo işte benim suçum ne :))) sadece bir yalnışı düzelttim :))
Arkadaşlar yanlış yorumlar yapıyorsunuz destekleme olayı şöyle direct9x'te 9700 için 4lü pixel ve vertex shaderi tam kullanabiliyor tabiki hızlanma olacaktır mx440'ın bu benzeri uygulamaları zaten çalıştıramıyacağı ortada dolayısıyla bunun direct9x veya 8.1 ile ilgisi yok neyi tartışıyortsunuz anlamadım.
Destekleme var bir de uyumluluk vardır.Mx 440 Dx 7'yi destekler ama dx9 uyumludur.Burada uyumluluktan kasıt,dx 9 uygulamalarında yine dx 7 özelliklerini kullanarak fakat SORUN çıkartmadan çalışmaktır.Örneğin şu an voodoo5'lerde sürücü problemi olduğu için(3dfx battığından dolayı) v5'ler dx8 uyumlu bile değildir.
Sonuç olarak uyumluluk sürücülerle olur.Destekleme donanımdan kaynaklanır.Dx 9 uygulamalarında dx 9 özelliklerini kullanmak için dx 9 destekli bir karta,dx 9 uygulamalarını çalıştırmak için dx9 uyumlu sürücülere ihtiyacınız vardır.
Şu an dx9'la yapılmış bir oyun olmadığından dx8 sürücüleriyle herhangi bir problem yaşamazsınız.Aynı şey voodooculardada olmuştu.Ne zaman dx8 oyunları piyasayı kapladı voodoo gümledi.
Hani ekran kartları dx9 u desteklemiyordu ? nvidia detonatorler ile tüm chiplerine destek sağlayacağını duyurdu, peki şimde ne olacak _,
Kesker tek kelimeyle KÜSTAHSIN
BeAr adam ne güzel bilgi vermiş ne küstahlığı öğrenmek istemiyosan bakma kardeşim
harbi ha ne iş bende anlamadım
Nebi abicim yani demek istediğim sürücüler yenilendiği sürece oyunlarda problem yaşamazsınız(Dx kaynaklı) Feanor desteklemekle uyumluluğu karıştırmışsın.Nvidia ve Ati yeni çıkaracakları sürücülerle dx 9 uyumluluğunu sürdürmeye devam edecek bunda şaşıracak birşey yok ve sorun olmayacağı için endişelenmeye gerek yok.GeForce Fx,Radeon 9500/9700,Matrox Parhelia(kısmen) dx 9 özelliklerini kullanabilecek.
Ama dx 9 özelliklerini kullanamazsın acı ama gerçek Bear.7 mb'lık bir dosya(dx 9) yükleyince kartının dx 9 özellikleri kazanmasını ummuyordun sanırım.
burada önemli olan kartın dx9 desteği varmı yokmu.eğer varsa performans artışı olacaktır kimse bunu yalanlamasın.Ayrıca ben mx440 ekran kartı ile directx 9 da hiç bir sorun yaşamıyorum ama performans arttı dersem yalan olur.yani dedimya 5398 puan oldu 5404...fark bu buda bir performans artışı değil bu kadar fark aynı bilgisayarda iki kere 3d mark ı çalıştır 2 veya 3 puan fark eder anlıyacağın 9700 pro kartı falan olan yada bunun gibi directx 9 özellikleri olan kartı olnalar hemen yüklesinle olmayanlar ise kendileri bilirler ben yükledim hiç bir sorun yok.abartanlara kulak asmayın yani siz yeni directx 8.1 çıktığında 7 veya 8 kullanırken 8.1 geçmek için bu kadar düşündünüzmü etmeyin yükleyin gitsin...
hoca yazıları bastan sona kadar oku ne demek istedigimi anlarsin adam resmen sataşio millete uyuz olurum bole çok bilmiş tiplere
Sen sinirlisin kardeşim aman ha askere gidecem diyorsun orada böyle olma başına bela olur.
dx9 yükledikten sonra wingui de dedikleri gibi hızlanmalar gözlemledim. kart leadtek gf3td winxp detonator 41.
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ***ReaL***</i> mx440 ne zaman directX 8.1 destekli oldu [:(!] <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
MX440'lar 8.1 destekli değil ise neden kutusunun üstünde: ''Microsoft DirectX 8.X and OpenGL 1.3 Optimizations and Support'' yazıyo bunlar milleti salak yerinemi koyuyolar..
anlamanın en kolay yolu(directx 8.x için) 3dmark ta nature testini görebiliyosan kartın directx 8 desteklidir!...
La uşağım kafan hiç çalişmayi... Haçan bilmeyimisin programlar ilk çiktığinda bug lar oluyi? Dx9 da oyledir daa...
La uşağım kafan hiç çalişmayi... Haçan bilmeyimisin programlar ilk çiktığinda bug lar oluyi? Dx9 da oyledir daa...