Şimdi Ara

DirectX 12, Windows 8 ile birlikte 2012'de lanse edilebilir (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
167
Cevap
2
Favori
13.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam ben bir tüketici ve son kullanıcı olarak aynı fikirdeyim, en az götürü ile en fazla getiri isterim.
    ama madalyanın diğer tarafında da donanım ve yazılım şirketleri var, onlar da kendileri için aynı şeyi istemekte.
    bu kısır döngünün içindeyiz hepimiz ve çarkın nasıl döndüğünü hepimiz biliyoruz.
    ben şahsen isyan etmektense bu işte yıllarımı geçirdikten sonra çareyi bilinçli tüketmekte buldum.
    bu kısır döngüyü değiştirmiyor ama benim için makul bir denge sağlıyor adı da fiyat/performans.
    zira bu durumdan hem çok şikayet edip hemde her yeni çıkan en üst seviye donanımı almak anlamsız.

bu yüzden forumda sırf performansa göre tavsiye verenler var birde fiyat/performansa göre tavsiye verenler var.

optimizasyona gelince, onu sonu yoktur. oyun şirkentlerinin kodlama, test ve optimizasyon için sınırlı bir süre ve bütçesi vardır.
    ben şuna inanıyorum ki bu şartlarda bundan fazlası mümkün olsaydı zaten yaparlardı.
    daha da pahalıya satarlardı ama mutlaka yaparlardı...

not: bu arada fiyatları önemli derecede etkileyen bir olay yaşadık, giriş seviye ekran kartı pazarı öldü.
    üreticiler buradan çok ekmek yiyorlardı ve oradan kazanamadıklarını orta ve üst seviye kartlarından çıkarmaya çalışıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 5 Nisan 2012; 10:42:06 >

• Hadi direct 11 için ekran kartı aldık diyelim.
    Ama sırf direct 12 için ekran kartı alırsam gel yüzüme tükür microsoft..AL-MI-YA-CAM ULAN
  • yani şimdi sistem toplamak için dx12'yi bekleyelim mi beklemeyelim mi?
  • Bekleme. Sarı çizmeli mehmet ağa o şu anda.
  • @bocekgrafik
    tamam kardeşim bu forumda açtığım neredeyse her konuya cevap atan tek kişi sen olduğun için seni dinleyip içimi rahatlatacağım
  • yani arkadaşlar dx nedir tam olarak ? mesela dx11 destekli olan bir ekran kartı dx12 isteyen oyunları açmayacakmıdır k.bakmayı baya cahil kaldım :/
  • Çıkarttıkları birçok programı ve oyunu dx 9 ada çıkartsınlarda isterlerse dx 20 yi çıkartsınlar. Şimdi birde gidip W 8 almak zorunda kalmayalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Afacan Dennis

yani arkadaşlar dx nedir tam olarak ? mesela dx11 destekli olan bir ekran kartı dx12 isteyen oyunları açmayacakmıdır k.bakmayı baya cahil kaldım :/

bence açmaz. pazarlamak için açmaması lazım.

ama hakikaten biri bunu açıklasa iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Autobus2010

quote:

yani arkadaşlar dx nedir tam olarak ? mesela dx11 destekli olan bir ekran kartı dx12 isteyen oyunları açmayacakmıdır k.bakmayı baya cahil kaldım :/

aynen hocam tamda pc toplatıyorum arifesinde böyle bişeyin çıkması oyunları elimde patlatmaz umarım :/
  • quote:

quote:

quote:

aynen hocam tamda pc toplatıyorum arifesinde böyle bişeyin çıkması oyunları elimde patlatmaz umarım :/

kardeşim bekle bence dx12 konusu iyice bi netleşsin. ama alacam hemen diyorsan, en kötü ne olur , bf4'ü dx12 ile çıkarırlar iyi performansla oynamak istersen de dx12yi kapatır oynarsın. Ha belki bi atak yaparlar da dx12 ile pc oyunu geliştirmek kolay olur; ama xbox dolayısıyla da MS bunu istemez. Bilmiyorum yani konsol sektörünün bitip, pc devri olması lazım ki dx'lerden tam verim alalım. Yoksa konsol oyununu uyarlayıp kolaya kaçıyorlar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

kardeşim bekle bence dx12 konusu iyice bi netleşsin. ama alacam hemen diyorsan, en kötü ne olur , bf4'ü dx12 ile çıkarırlar iyi performansla oynamak istersen de dx12yi kapatır oynarsın. Ha belki bi atak yaparlar da dx12 ile pc oyunu geliştirmek kolay olur; ama xbox dolayısıyla da MS bunu istemez. Bilmiyorum yani konsol sektörünün bitip, pc devri olması lazım ki dx'lerden tam verim alalım. Yoksa konsol oyununu uyarlayıp kolaya kaçıyorlar.

artık çok geç dostum ekran kartı hd7850 dx 12 umarım bu karta sıkıntı çıkartmaz keza iyi bir kart olduğunu söylüyorlar dx12 li oyunlarıda çalıştıracaksa amenna

• hadi be. ben de almadıysan ne düşünüyorsun diye sorup alacağım cevaba göre gtx660ti önerecektim. ama artık almışsın hayırlı olsun o zaman.
  • win 8 öbür ay çıkmayacak mı?
  • artık linux ve opengl kullanmak istiyoruz .
  • Windows 8 çıktı ve DX12 ile birlikte gelmedi. Daha DX11'i bile doyuramadık ki zaten.
  • dx12den ses seda yok cidden.Bence yeni konsollar çıkmadan da çıkmayacak.
  • yeni xbox ile birlikte geleceğini ve dx9c gibi çağ atlatacağını düşünüyorum.
  • DX12'nin çıkması demek, şu an ki bütün VGA'ların çöp olması demek. Ayrıca PC'lerin kasılmaktan canına okunması demek. İyi birşey sanıp gelmesini istemeyin bence. Henüz DX11'den bile tam olarak faydanılmış değil çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

DX12'nin çıkması demek, şu an ki bütün VGA'ların çöp olması demek. Ayrıca PC'lerin kasılmaktan canına okunması demek. İyi birşey sanıp gelmesini istemeyin bence. Henüz DX11'den bile tam olarak faydanılmış değil çünkü.

dx11'den faydalanılmasın abi zaten.Tesselation dışında bir esprisi yok.Grafikleri dx9'dan veya 10'dan tamamen farklı bir hale getiriyor mu hayır.dx12'nin grafikleri yeni nesile taşıyacağını düşündüğümüz için gelmesini istiyoruz.Grafikler çağ atlasın da ekran kartı değiştirmeye razıyız.5 senedir istisnasız aynı grafiklerle oyun oynuyoruz.

• arkadaşlar bu Dx olayının sonu yok !

bu gün W8 ile birlikte Dx12 çıkar
    yarın MS çalışanlarına maaş ödemek için
    W9 ile birlikte Dx13 hediyesi olur !

tek çağre tek çözüm !
    wine projesinin windows anlamıyla
    Dx to OpenGL projesini desteklemeniz !

http://www.williamfeely.info/wiki/DXGL

5$ 10$ kim ne kadar bağış yaparsa artık

yoksa şimdiden MS W9 için 100$ biriktirmeye sen şimdiden başla istersen :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 20 Kasım 2012; 8:06:00 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.