Şimdi Ara

## DirectX 11 Hakkında Detaylar Gelmeye Devam Ediyor ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
4.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  ## DirectX 11 Hakkında Detaylar Gelmeye Devam Ediyor ##

Microsoft önümüzdeki günlerde DirectX 11 hakkında konuşmaya başlayacak. Önce Gamefest hemen ardından da Nvidia'nın NVISION '08 konferanslarında DirectX 11'den bahsedecek olan firmanın yeni API'si muhtemelen önümüzdeki yıl içerisinde lanse edilecek. Öte yandan hem AMD-ATi hemde Nvidia'nın gelecek yıl içerisinde anons etmeleri beklenen yeni nesil grafik işlemcileriyle DirectX 11'e destek vermeleri bekleniyor.

DirectX 11 yerini alacağı DirectX 10/10.1'e göre ciddi farklar içerecek olsa da temel olarak aynı çekirdek yapıyı kullanacağını söyleyebilmek mümkün. Vienna kod adıyla çalışmaları devam eden ve Windows Vista'nın yerini alması beklenen yeni işletim sisteminin bir parçası olacağı belirtilen DirectX 11'in DirectX 10 ile temel olarak aynı mimariyi paylaştığı için yeni API'nin Windows Vista üzerinde çalışabileceği de ifade ediliyor. DirectX 11'in üzerinde durulması muhtemel farklılıklar ise Tessellation, Compute Shaders ve Shader Model 5.0 teknolojileri olacak.

DirectX 11'in özellikle Tesselation teknolojisi ile dikkat çekmesi beklenirken GPGPU'nın yaygınlaşabilmesi adına ComputeShaders teknolojisi de önemli bir rol üstlenebilir. Öte yandan CPU multithread desteği de DirectX 11 ile gündeme gelecek. Henüz resmi bir açıklama yapılmadığı için DirectX 11'in getireceği somut yeniliklere değinmek güç olsa da Ağustos sonu ile birlikte pek çok detayın netleşmesi bekleniyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Resmen milleti yolma amaçlı!bugün bile dx9u tam manasıyla anca kullandılar.ben daha dx10 yüzü görmemişim dx11den bahsediyorlar.böyle zihniyete
  • Bunlarda çok saçmaladılar iyice daha dx 10 nu kulanamadılar tam olarak tutup dx 11 e geçiyolar böyle devam ederse cidi konsola geçmek farz olcak şimdi gidip hd 4870 alacam 2 sene sonra tutup dx 11 iniç degiştircemi gene o kadar parayı çöpemi atacam
    AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 6000+, MMX, 3DNow (2 CPUs), ~3.1GHz --- 2 GB RAM Kingston DDR 2 800 Mhz --- 9800Gt 512 MB --- 320 GB SATA II --- Gigabyte Supports Amd Am2+Phenom /Am2 Athlon 64 Series --- 5+1 Creative İnspire 5200.

• Evet satış taktikleri gene başladı. Seneye nvidia hemen DX11 destekli kartları çıkartıp parası bol sazanlara satacak. DX11 oyunu varmış yokmuş çokta önemli değil DX11 i destekleyecek sonuçta ne kadar para verilse az

Ders çıkarmış hiç değilse,sırf Vista sattırmak için XP'ye Dx10 desteği vermedi,kullanıcıların tepkisini aldı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: brk_066

Resmen milleti yolma amaçlı!bugün bile dx9u tam manasıyla anca kullandılar.ben daha dx10 yüzü görmemişim dx11den bahsediyorlar.böyle zihniyete

+999999999999999999

Orjinalden alıntı: ABSOLUT
    Micro$oft.

"...biz O’nun gövdesine tapan bir putperest değil, ölmez eserine ve mânasına bağlı bir şuuruz. O, kendi vücuduyla beraber kaybolacak fani bir milletin değil, kendi manasıyla beraber yaşayacak ebedi bir milletin yaratıcısıdır.”

• ne fark eder isterse dx20 yi çıkartsınlar daha dx10.1 i kulanıcak oyun yok piyasada
  • Ne işe yarıcak DX11... Ben daha DX10 çok az kullandım ki DX9.c bile daha iyi diyerekten hala DX9 kullanmaktayım, DX11 çıkacak, microsoft verecek gazı ekran kartı üreticilerine onlarda üretecek dx11 destekli felan ama hikaye...

Orjinalden alıntı: PeGaSuS@01

ne fark eder isterse dx20 yi çıkartsınlar daha dx10.1 i kulanıcak oyun yok piyasada

Teknik olarak dx 10.1 diye bişey yok.Bildiğimiz dx10 efektlerinin makyajlanmış hali.Bir nevi geiştirilmiş dx10.
    Zaten microsoft dx10.1'e önem vermediğini dx11'i konuşmaya başlayarak belirtmiş oldu.Nvidia'da kartlarına
    dx10.1 desteği vermeyince ve oyun üreticileride 10.1'i görmezden gelince dx10.1 sadece ATİ'nin reklam yapması için bir araç olmaktan öteye gidemedi.

Orjinalden alıntı: brk_066

Resmen milleti yolma amaçlı!bugün bile dx9u tam manasıyla anca kullandılar.ben daha dx10 yüzü görmemişim dx11den bahsediyorlar.böyle zihniyete

Azına sağLık kardeş. +1
  • Elbette ticari düşünceler bu tür konularda ön planda ancak sırf bu nedenle Dx11'in geliştirildiğini de düşünmüyorum. Microsoft yeni bir işletim sistemi hazırlıyor ve grafik altyapısını değiştirmesi o kadar şaşırılacak bir şey değil. Burada DirectX'i geliştiren Microsoft'tan ziyade DirectX'i kullanan oyun ve donanım üreticileri daha kötü niyetli görünüyor bana. Hani bazı karikatürlerde atın önüne ucunda havuç bağlı bir sopa uzatılır ve koşması sağlandığı gösterilir. DirectX 10 zamanında bize de sopanın ucuna Crysis bağlanmıştı, aylarca ha çıktı, çıkıyor, dehşet olacak diye kandırıldık, bakalım bu sefer havuç olarak hangi oyun karşımıza çıkacak?
  • Şiu teknoloji bazen adamı cileden çıkartıyor yahu.. DX10 Vista ile birlikte gelkiyor. Vista daha tam oturmamışken cuk diye DirectX 11 çıkıyor. onuda destekleyecek deniliyor. Ama Dx 10 lu kaç tane oyun var piyasada.. Sayılı

EN ÇOK OYNADIĞIM OYUNLAR : GOLDEN AXE - LOTUS - DANGEROUS DAVE -Heygidi günler hey. Tey Tey
  • quote:

Orjinalden alıntı: tolgaciik

Şiu teknoloji bazen adamı cileden çıkartıyor yahu.. DX10 Vista ile birlikte gelkiyor. Vista daha tam oturmamışken cuk diye DirectX 11 çıkıyor. onuda destekleyecek deniliyor. Ama Dx 10 lu kaç tane oyun var piyasada.. Sayılı

kardeş hem fazla oyun yok hemde shader model 3.0 kullanıyorlar adamlar 4 ü kullanmadan 5 i çıkarıyorlar 640 mb 8800gts ye 812 ytl vermiştim ben artık 2 sene almayacam ekran kartı bunlar bizi tavuk olarak görüyo bence yolmak için
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.