Şimdi Ara

## DirectX 11 Hakkında Detaylar Gelmeye Devam Ediyor ## (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
4.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ***CoNDoR***

gorkem9000: 2 sene sonra zaten günümüz ekran kartları çöp olur

4870 2 sene sonrada rahatça yeter bence x1800gto 2 sene götürdü beni 4870 mi götüremiyecek
    AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 6000+, MMX, 3DNow (2 CPUs), ~3.1GHz --- 2 GB RAM Kingston DDR 2 800 Mhz --- 9800Gt 512 MB --- 320 GB SATA II --- Gigabyte Supports Amd Am2+Phenom /Am2 Athlon 64 Series --- 5+1 Creative İnspire 5200.
  • microsoft a kızmaya başlıyorum ama haa neden diyeceksiniz şöyle örnek vereyim
    bir kullanıcı sistem toplayacak dx9 ile dx10 arasında kalmışken tam orda dx11 görüyor bu kulllanıcı ne yapar sizce
  • zaten niye cikartirlar ki bu dx leri. Cıkmasin. Biz hala lotus, mario oynayalim sonra bir anda üzerimize elbiseleri giyebileceğimiz 3Dli oyun sistemleri ciksin onlari alalim o sistem de 50 sene değişmesin sonra sanal gerçeklik çiksin.

Birakin ya sizin paraniz cope gitmesin diye teknoloji gelismesin mi
  • DX10 oyunları daha çıkmadan microsoftun DX11!i çıkarması ne kadar saçma gibi mantıksız yorum kaynıyor.. DX10 yada DX10.1 destekli oyunların çıkmaması microsoftun suçu mu?? Bu oyunları microsoft mu hazırlıyor??? DX10 çıkalı neredeyse 2 sene oldu.. Takdir edersiniz ki bu DX bölümünde çalışan mühendisler bu süre içerisinde de boş durmayıp daha iyisini daha yenisini üretmek için çalışmışlardır.. Yok daha henüz DX10 destekli oyun çıkmadı çıkana kadar yan gelip yatalım da hele bir DX10 destekli oyunları oynayalım daha sonra biz bu DX10 api'sini geliştiririz demeleri mi hoşunuza gidecekti.. Yani adamlar boş durmayıp birşeyleri geliştirdikleri zaman da suç oluyor hiçbir şey yapmamaları da suç oluyor.. Anlamadım peki siz ne istiyorsunuz?? DX10 destekli oyun istiyorsanız başvurunuzu microsofta değil oyun firmalarına yapacaksınız.. Microsoft üzerine düşen görevi yapıyo DX10'u geliştiriyor daha yenisini daha iyisini çıkarıyor artık bundan sonrası bunları kullanmak oyun firmalarına kalıyor.. Şimdi sizin mantığınıza göre hareket etseydi microsoft herhalde şu an DX8 filan vardı.. ne gerek vardı ki daha iyi bir api'ye.. (?????).. Teknoloji sürekli gelişirken yazılımların yerinde sayması mı sizi memnun edecek olay.. yada sürekli olarak teknolojinin yazılımla beraber gelişmesi mi???

• Saçma değil arkadaşlar. GPU'ların ciddi performansı var. Ve bu performansı daha iyi değerlendirmek için yapılıyor güncellemeler.

VGA alanında çok hızlı bir gelişme süreci var.
  • Dx10 oyunların çımadığını söylemek yanlış olur. Dx9 ile 10 arasında elbette farklar var. Bırakın adamlar geliştirsin. Dx10 un haberleri gelmeye başladığında çıkan Nvidia 8xxx serisi kartlar peynir ekmek gibi satılmıştı. Aynısı Dx11 için de geçerli olur. Burada veryansın edenlerin çoğu kartlar çıkar çıkmaz DX11 destekliyor diyerek kartları alır Ve güzeelce bir XP kurup Dx11 li kartıyla testlerde mutlu mutlu yaşar.
  • arkadaşlar, 8800 gtx çıktığında bu kartlar gerçek performansını dx destekli oyunlarla gösterecek denmişti. crysis çıktı very high ve 1680*1050 çözünürlükte patır patır döküldü. şimdi gtx 280 var 1000 küsur ytl. very high ve 1680*1050 ya da 1920*1200 de olabilir. 27 fps elde etti. hala crysisi doğru düzgün oynatabilecek bir kart yapmayı beceremediler. bir de 8*aa açılırsa ne olur düşünmek bile istemiyorum. oyun 16 kasım 2007 de çıktı. 7 ay geçti, takoz gibi kart patır patır dökülüyor deyim yerindeyse.
  • Batuist: Sorun anlattığınız kadar iyi niyetli olsaydı evet gerçekten microsoft'u alkışlayabilirdi kullanıcılar sorun şurdan kaynaklanıyor dx acık kaynak kodlu bir yapım mı değil sadece microsoft kullanıyor neden kullanıyor peki işletim sisteminde kullanıcıların oyun oynaması için peki bunu nasıl yapıyor işletim sistemi cıkarıyor bunu entegre edip ben teknoloji geliştirdim diyip kullanıcıların hem işletim sistemine hem donanıma yatırım yapmasını bekliyor.Peki son kullanıcı ne yapıyor Şu anda olanı windows xp kullanıyor.Oyun sevenlerde konsol alıyor tabi microsoft olmayan bir ürün (ps3 gibi)...Şu anda vista ile satılıyor bir çok bilgisayar neden peki kullanıcı ben xp istiyorum diyince nediyor satıcılar aaa dx10 desteği var yeni oyunlar bunda çalışıyor diyor bunu dedirtiren kim microsoft.Kullanıcıların bu tür gelişmelerin altında yatan nedeni ve sonucları bildiği için bu kadar öfke duyuyorlar.OpenGL'de gelişiyor peki şimdiye kadar bir kullanıcıdan duydunuz mu bir sorun hayır neden acıkaynak kodlu olmasımı belki veya işletim sistemi konusunda bonkör olması belki asıl alkışlanan noktası kullanıcıları sömürücü bir yapı olmadığı için...Ekran kartı üreticileri ne yaptı hatırlatırım dx10 cıktı üreticiler hazırlıksız yakalandı ne oldu sürücü problemi yeni satılan dx10 ekran kartlarının dx9 ekran kartından bile daha performanssız oluşu...işte kullanıcılar buna sinirleniyor ve sinirlenmekte haklılar.

• quote:

Orjinalden alıntı: gorkem9000

quote:

Orjinalden alıntı: ***CoNDoR***

gorkem9000: 2 sene sonra zaten günümüz ekran kartları çöp olur

4870 2 sene sonrada rahatça yeter bence x1800gto 2 sene götürdü beni 4870 mi götüremiyecek

Teknoloji bu hızda giderse götürmez Ki daha da hızlı ilerleyecek

• quote:

Orjinalden alıntı: coupant

arkadaşlar, 8800 gtx çıktığında bu kartlar gerçek performansını dx destekli oyunlarla gösterecek denmişti. crysis çıktı very high ve 1680*1050 çözünürlükte patır patır döküldü. şimdi gtx 280 var 1000 küsur ytl. very high ve 1680*1050 ya da 1920*1200 de olabilir. 27 fps elde etti. hala crysisi doğru düzgün oynatabilecek bir kart yapmayı beceremediler. bir de 8*aa açılırsa ne olur düşünmek bile istemiyorum. oyun 16 kasım 2007 de çıktı. 7 ay geçti, takoz gibi kart patır patır dökülüyor deyim yerindeyse.

dediklerin çok doğru.bence crysisi doğru düzgün oynatabilen bir kart çıkmıcakmillet daha o salak oyunla bencmark yapsın.biz diğer oyunlarla zevkten kuduruyoruz.hemde 1680*1050 full detay.
    E6300 1.86 ghz|Gigabyte 945P S3|2*1 gb Kingston 667 mhz|PALİT 8800GT 512 MB|250gb Seagate+500 gb Western Digital|LG DVD RW|SyncMaster Samsung226BW|Logitech G5|CoolerMaster 500 W|CoolerMaster RC-690

• crysisin de görüntüleri çok güzel ama

Merak etmeyin yeni nesil XBOX çıkmadan kimse DX11 oyunu yapmaz, o da 2009 sonu çıkar tahminimce...
    Alın 8800 GT- HD 4850 falan oynayın işte her oyunu 2 sene paşa paşa ne şikayet ediyonuz anlamadm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilir_kisi -- 11 Temmuz 2008; 17:39:58 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: cod3nam3

Batuist: Sorun anlattığınız kadar iyi niyetli olsaydı evet gerçekten microsoft'u alkışlayabilirdi kullanıcılar sorun şurdan kaynaklanıyor dx acık kaynak kodlu bir yapım mı değil sadece microsoft kullanıyor neden kullanıyor peki işletim sisteminde kullanıcıların oyun oynaması için peki bunu nasıl yapıyor işletim sistemi cıkarıyor bunu entegre edip ben teknoloji geliştirdim diyip kullanıcıların hem işletim sistemine hem donanıma yatırım yapmasını bekliyor.Peki son kullanıcı ne yapıyor Şu anda olanı windows xp kullanıyor.Oyun sevenlerde konsol alıyor tabi microsoft olmayan bir ürün (ps3 gibi)...Şu anda vista ile satılıyor bir çok bilgisayar neden peki kullanıcı ben xp istiyorum diyince nediyor satıcılar aaa dx10 desteği var yeni oyunlar bunda çalışıyor diyor bunu dedirtiren kim microsoft.Kullanıcıların bu tür gelişmelerin altında yatan nedeni ve sonucları bildiği için bu kadar öfke duyuyorlar.OpenGL'de gelişiyor peki şimdiye kadar bir kullanıcıdan duydunuz mu bir sorun hayır neden acıkaynak kodlu olmasımı belki veya işletim sistemi konusunda bonkör olması belki asıl alkışlanan noktası kullanıcıları sömürücü bir yapı olmadığı için...Ekran kartı üreticileri ne yaptı hatırlatırım dx10 cıktı üreticiler hazırlıksız yakalandı ne oldu sürücü problemi yeni satılan dx10 ekran kartlarının dx9 ekran kartından bile daha performanssız oluşu...işte kullanıcılar buna sinirleniyor ve sinirlenmekte haklılar.

Şimdi konu DX'in açık kaynak kodlu olup olmamasına geldi.. Bence olmamalı da... neden??? Bakıyoruz linuxa.. herkes çok iyi biliyor ki dünyada envai çeşit linux versiyonu var .. neden??? açık kaynak kodlu.. isteyen alıp özgürce istediği özelliği geliştirip ekleyip çıkarabiliyor.. Şimdi bir düşünelim.. eğer DX açık kaynak kodlu olsaydı çok aşikar bir gerçek var ki çok fazla sayıda ve çeşitte DX versiyonu olacaktı ve eminim kimse ücretsiz bir DX api si de üretmezdi o ayrı bir konu.. O halde oyun yapımcıları için gereken standartlar nasıl oluşturulabilecekti.. Yani oyun firmaları handi api'yi kullanacaklardı?? Peki ekran kartlarına milyonlar yada milyarlarca dolar yatırım yapan gpu üretici firmalar hangi api'yi destekleyeceklerdi??? Micrsoft gibi kendi işletim sistemini yapan bir firma bunlardan hangisine yada hangilerine nasıl dfestek verecekti?? çünkü eğer destek vermezse zaten o işletim altında çalışmayacatı.. o zaman kendi işletim sistemini üreten biri olarak neye göre hangisine destek verecekti.. bir gpu onlarca hatta belkide daha fazla api'ye nasıl destek verecekti... Bırakın bu açık kaynak kodlu program ayaklarını.. Neden kimse photoshop programının açık kaynak kodlu olmasından şikayetçi değil.. çünkü bir kişi bir disiplin altında bunları üretiyor.. vede bunu onlarca yüzlerce kişinin insiyatifine bıraksaydınız böyle bir program ortaya çıkarmıydı?? yada var mı şu an öyle bir program daha?? Bana öyle basit programları örnek vermeyin.. Her ağızdan bir ses çıkarsa ortaya ortaya ahım şahım bir şey çıkmaz çıksa bile çıkanlar birbirlerinden farklı olur.. tıpkı linux'ta olduğu gibi..

Hem sonra microsoft ta nihayetinde bir firmadır.. Firmaların başlıca amaçları kar elde etmektir.. adam kendi işletim sistemine istediği apiyi programı desteği verir bu onun keyfiyetidir istemezsen beğenmezsen almazsın.. Sen bir program yazacaksın ve düşün önüne gelen herkes sana akıl verecek yahuu bu program benim istediğimi yaparım kim karışır.. Aynı şekilde microsoftun da üretip pazara çıkardığı işletim sistemlerini satmak için bazı farklı belkide bizim için hoş olmayan yollara başvurması aslında gayet meşrudur.. ama sırf bizim hoşumuza gitmiyor diye bu yolları gaygri meşru görmek doğru değildir.. O zaman objektif bir bakış açısıyla olayı değerlendirmekten uzaklaşırız ve konuya duygusal yaklaşırız.. Bu da bizim hata yapmamıza neden olur.. Hani bir söz vardır eğri oturup doğru konuşmak lazım.. Beğenmesekte (ki başta bende çok nefret ederim) olaya biraz karşı tarafın gözünden bakabilirsek karşıdaki sonuçta ticari bir firma hayrat yapmıyor sonuçta.. kar elde etmek için kurulmuş.. kendi menfaatleri doğrultusunda çalışmalarını yürütmesi gayet normaldir.. Ben şahsen işletim sistemi üretiyor olsa idim vede o işletim sistemini en iyi bilen kişi olarak böyle bir api üretimini başkalarının eline vermezdim.. Sonuçta işin içerisine stabilite uyumluluk gibi sorunlarda var... Haa ben sırf işletim sistemi satın diye microsoftun XPye vermediği DX10 desteğini vistaya vermesini de doğru bulmuyorum ama bu benim görüşüm ama objektif olarak olayı değerlendirirsek adamın işletim sistemi istediğini yapar...

Ben başka türlü api arayışlarında hiçbir zaman bir standardın uyumluluğun stabilitenin olacağını düşünmüyorum.. yani her kafadan bir ses çıkmayacak ortada disiplin olacak... oyun firmaları gpu üreticileri neye göre hareket edeceğini bilecek karışıklık söz konusu olmayacak... o yüzden DX11'in çıkacağı zaman da aslında çok normaldir.. DX versiyonları aslında ortalama 18 ayda bir çıkardı.. şimdi adamlar çalışmasın mı?? yapmasın mı??? yani biz hep DX10'da mı kalalım?? yada siz söyleyin ne zaman geçsinler DX11'e sizin keyfiniz gelince mi?? adamlar çalışıyor işte daha ne istiyorsunuz anlamıyorum ki??? bir standardın olmamasını mı?? yada sizin teknolojinin hızına yetişmenizi mi??? yahuu bırakın bunları teknoloji böyle ilerliyor.. yetişemiyorsunuz diye çamur atmayın.. dün 4 çekirdekli işlemcilere ne gerek var diyen insanların her biri yavaş yavaş 4 çekirdek kullanmaya başladı.. o zaman üretilmeseydi bunlar şimdi nasıl kullanacaktınız...

çok yazdım galiba.. yanlış bir şey yazdıysam affola ...

• yok yok gayet güzel yazdın
    Asus ROG MAXIMUS IX CODE Z270 - //i7 7700K 4.2Ghz(o.c. 4.8ghz)(NZXT Kraken X62)//G.SKILL F4-3000C15D-16GVRB RipjawsV 16gb 3000mhz (2*8)hyperx fan // Asus Rog Strix GTX 1070 8GB//ASUS VG248QE 24" 3d 144hz Monitor -Samsung P2350 23" 60hz LCD ToC Monitor// Corsair Force GT 120GB CSSD-1tb (500 500) samsung hdd (7200rpm,16mbcache)-western dıgıtal Caviar green 12tb hdd (6x2tb 64mb cache)-seagate 1tb barracuda//creative x-fi titanium fatality pro sound card//Aerocool Strike X ST Big Tower Oyuncu Kasası/High Power Direct12 1000W 80 Plus Bronz Modüler PSU//ZALMAN ZM-MFC3 5.25'' FRONT PANEL FAN KONTROLCÜ Aerocool Touch 2000 //lg dvd rw//logitech z-5500 505watt 5.1 speaker//logitech G27 feedback wheel//logitech G500-G105//lenovo y560(gaming series)
  • Ekran kartları keşke yeni dx lere uym için flsahlanacak şekilde yapılsa.Ama mimari değişiyor malesef.Nasıl ki bir işlemci kapasitesi yettekçe tüm işletim sistemlerini çalıştırabiliyorsa ,ekran kartları da yeni dxlere uyum gösterebilir.Ama bunu yapmak pek kolay değil ve ne ekran kartı nede dx geliştiricilerinin işine gelir.
    Teknoloji malesef parabolik eğriler gibi zamanın karesiyle küpüyle artıyor.nedemek istediğimi dx7 dx8 dx9 dx10 aralarında geçen süreleri incelerseniz daha iyi anlarsınz.

OPENGL kurtarıcımız olacak ama herkez para derdinde GL ye bakan oyun firması yok.
  • şu MS firmasınıda tokatlayacak bi firma çıksada şöyle biraz gülsek iyi olur...

cok dogru zaten boyle olmazsa hic bir sey duzenli bi sekilde olusmaz

Orjinalden alıntı: K0rkunc

yeni windowsla gelicekse 2010da bizlerle

zaten öyle olr muhtemelen bende senin gibi düşünüyorum
    Intel Core 2 Duo E4600 2.40 GHz | Gigabyte GA945GCM-SL2 | Kingston 2GB DDR2 667MHz (5-5-5-15) | Palit GF8600GTS 256 Mb(DDR3) | Thermaltake TR2-420w | writemaster DVD-RW | AOPEN ES55 Kasa |Segate 160GB SATA2
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.