Şimdi Ara

Directory Bind --- Uygulamalarınızın DATA kısmını hafıza kartına taşıyın (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
11
Favori
23.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hunkar1

quote:

Orijinalden alıntı: blue spirit

quote:

Orijinalden alıntı: TheRecRuiT123

Biraz daha detaylı bir anlatım:

oyunun orjinal klasörü: android/data/com.ea.game.fifa12
    şu an bütün dosyalar burada. ben bunu external_sd/Games içine kopyaladım. ondan sonra da telefondaki fifa klasörünün içini temizledim.

yani son durum:
    telefon hafızasında: android/data/com.ea.game.fifa12 şeklinde klasör var ama içi tamamen boş.
    sd kartta: external_sd/Games/com.ea.game.fifa12 şeklinde klasör var ve içinde oyun dataları bulunuyor.

Şimdi üst kutuya şunu yazın: external_sd/Games/com.ea.game.fifa12
    alt kutuya şunu yazın: android/data/com.ea.game.fifa12

Transfer files from target data yazan yer İŞARETİ OLMAYACAK. yoksa bütün dosyalar silinir.

Bunun ardından SAVE deyin. programın ana menüsünde bir satır oluşacak sağda tik işaretini seçin solda da diskete basın ve disketin yeşil olmasını bekleyin.

bu kadar artık oynamaya hazır olacaktır.

hocam ben telefonu kapatıp açınca oyunlar çalışmıyor tekrar dosya indirmeye başlıyolar

ayarlarda bind on boot işaretli olması lazım bildiğim kadarıyla

Tam olarak nasıl yaptınız. Orda işaretli olmayacak diyor. O zaman da dosyalar taşınmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: blue spirit

quote:

Biraz daha detaylı bir anlatım:

oyunun orjinal klasörü: android/data/com.ea.game.fifa12
    şu an bütün dosyalar burada. ben bunu external_sd/Games içine kopyaladım. ondan sonra da telefondaki fifa klasörünün içini temizledim.

yani son durum:
    telefon hafızasında: android/data/com.ea.game.fifa12 şeklinde klasör var ama içi tamamen boş.
    sd kartta: external_sd/Games/com.ea.game.fifa12 şeklinde klasör var ve içinde oyun dataları bulunuyor.

Şimdi üst kutuya şunu yazın: external_sd/Games/com.ea.game.fifa12
    alt kutuya şunu yazın: android/data/com.ea.game.fifa12

Transfer files from target data yazan yer İŞARETİ OLMAYACAK. yoksa bütün dosyalar silinir.

Bunun ardından SAVE deyin. programın ana menüsünde bir satır oluşacak sağda tik işaretini seçin solda da diskete basın ve disketin yeşil olmasını bekleyin.

bu kadar artık oynamaya hazır olacaktır.

hocam ben telefonu kapatıp açınca oyunlar çalışmıyor tekrar dosya indirmeye başlıyolar

ayarlarda bind on boot işaretli olması lazım bildiğim kadarıyla

Tam olarak nasıl yaptınız. Orda işaretli olmayacak diyor. O zaman da dosyalar taşınmıyor.

dosyalar taşınıyor hocam..
    dosyaları taşıdıktan sonra ayarlar kısmında cihaz açışında dosyaalrın görünmesine yarayan ayar b,nd on boot..
    işaretli olmadığı zaman cihazı her açıp kapattığında tekrar yükleme ister

• quote:

dosyaları taşıdıktan sonra ayarlar kısmında cihaz açışında dosyaalrın görünmesine yarayan ayar b,nd on boot..

Bende zaten açık o hep.
  • quote:

quote:

Bende zaten açık o hep.

o zaman sorun olmaz..
    zaten sen çözmüşdün bildiğim kadarıyla
  • quote:

quote:

quote:

Bende zaten açık o hep.

o zaman sorun olmaz..
    zaten sen çözmüşdün bildiğim kadarıyla

Arkadaşım bir çözüme ulaştınız mı? Tamda çözmüştük işi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hayır çözemedik. Taşıdık oynadık herşey çok güzeldi. Ama ben telefonu hiç kapatmıyor, şarjı iyice bitip kapanmadan şarja takıyordum. Kapatıp açınca çalışmadığını daha bugün arkadaş söyleyince gördüm. Hiç kapatmamak mı gerekiyormuş anlamadımki. Aynı işlemleri tekrar mı yapmalı bilemiyorum.
  • quote:

Hayır çözemedik. Taşıdık oynadık herşey çok güzeldi. Ama ben telefonu hiç kapatmıyor, şarjı iyice bitip kapanmadan şarja takıyordum. Kapatıp açınca çalışmadığını daha bugün arkadaş söyleyince gördüm. Hiç kapatmamak mı gerekiyormuş anlamadımki. Aynı işlemleri tekrar mı yapmalı bilemiyorum.

Arkadaşlar ben hem obb oyunlarını hemde normal data oyunlarını taşıyıp ayarlayıp oynuyorum. Cihaz kapandığında yada restartladığımda kaybolan birşey olmuyor, aynen ayarladığım gibi duruyor..

Şuan batmanı ayarlayamadım sadece onunda sebebi hem obb dosyası hemde android/data kısmında dosyaları mevcut..

Bendeki ayarlar ile bi karşılaştıralım varsa yanlış biyer düzeltirsiniz en azından.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Natsukaw.S

quote:

Hayır çözemedik. Taşıdık oynadık herşey çok güzeldi. Ama ben telefonu hiç kapatmıyor, şarjı iyice bitip kapanmadan şarja takıyordum. Kapatıp açınca çalışmadığını daha bugün arkadaş söyleyince gördüm. Hiç kapatmamak mı gerekiyormuş anlamadımki. Aynı işlemleri tekrar mı yapmalı bilemiyorum.

Arkadaşlar ben hem obb oyunlarını hemde normal data oyunlarını taşıyıp ayarlayıp oynuyorum. Cihaz kapandığında yada restartladığımda kaybolan birşey olmuyor, aynen ayarladığım gibi duruyor..

Şuan batmanı ayarlayamadım sadece onunda sebebi hem obb dosyası hemde android/data kısmında dosyaları mevcut..

Bendeki ayarlar ile bi karşılaştıralım varsa yanlış biyer düzeltirsiniz en azından.

Adım adım anlatırsanız sevinirim. Burdakinden ne farkı var anlamış olalım. Ona göre düzeltelim de millet de faydalansın, biz de.

• @ Natsukaw.S

Uygulamada sorun yok çok güzel çalışıyor ama sıkıntı bende de aynı telefonu kapattığımda yada yeniden başladığında işlemleri gene tekrar yapmam gerekiyor ne yapmam gerekir arkadaşım sen bunu hallettiğini yazmışsın yada sende bu sıkıntı olmuyor acaba sürüm farklılığı yada başka bir şey olabilirmi bizden için..

bende kurulu olan versiyon 0.2.0..
  • kapatıp açınca ayarlar gidiyor çalışmıyor baştan ayarlamak gerekiyor DİYEN ARKADAŞLAR:

DirectoryBind uygulamasını açıp bütün ayarlarınızı yapın. Sonrasında menü tuşuna basın ve sırayla "Diğer -> Backup database" bu kısma tıklayın. Ayarlarınızın veritabanı yedeklenecektir. Ben bu şekilde telefonu kapatıp açtığımda da sorunsuzca eski ayarlarımı görebiliyorum. Aslında bu ayarla kesin düzgün çalışıyor ama yine de buna rağmen siliniyor diyen olursa da çözüm basit telefonu kapatıp açtığınızda baktınız silinmiş "Diğer -> Restore database" kısmına gidin böylece en son Backup database dediğinizdeki hal gelecektir.
  • teşekkürler eline saglık bende böyle birşey arıyordum
  • @ TheRecRuiT123

http://f1210.hizliresim.com/12/6/dq08h.png

En sonunda buldum tamam zor oldu resimdeki durumda kullanmadığımız zaman bu şekilde kapalı yaparsak silinmiyor daha öncede denemiştim ama ben yanlış birşeyler yapıyordum demek ki, ama disketleri yeşil ve sistemi açık yaparsak telefonu kapatıp açtığınızda siliniyor..

• benim telde zaten direk sd karta kuruyo bunlara gerek kalmadan

• quote:

Orijinalden alıntı: tolgago

benim telde zaten direk sd karta kuruyo bunlara gerek kalmadan

Nasil oluyor o hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Bestanden

quote:

Nasil oluyor o hocam

Güncel..

• quote:

Orijinalden alıntı: eXoloji

quote:

quote:

Nasil oluyor o hocam

Güncel..

hocam yok öyle bir şey. en azından Samsung cihazlarda yok. diğerleri için kesin konuşmayayım.
    evet bazı uygulama ve oyunlar harici kart algılayınca oraya kuruyor data dosyalarını fakat BAZI UYGULAMA VE OYUNLAR ifadesine dikkat etmeniz lazım. çoğu öyle bir şey yapmaz direkt dahiliye kurulur.

ya da arkadaş apk dosyasının kurulduğu yer ile data dosyası olayını karıştırmış olabilir.

şimdilik bu tarz işlemler için en güvenli ve stabil uygulama DirectoryBind'dır ve android sürümü fark etmeksizin hepsinde de düzgün çalışıyor.

Bunun dışında dahili ve harici kartı swap (takas) ederek kullandıran bir iki uygulama daha çıktı piyasaya. onları kurup işlem yapınca mesela 64 gb kartınız varsa cihazda 64 gb dahili, 16 gb harici kart olarak yer değiştiriyor. ama ben o yöntemi sevmedim, bu konuda bahsettiğim uygulama daha iyi bence..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eXoloji

quote:

quote:

Nasil oluyor o hocam

Güncel..

hocam yok öyle bir şey. en azından Samsung cihazlarda yok. diğerleri için kesin konuşmayayım.
    evet bazı uygulama ve oyunlar harici kart algılayınca oraya kuruyor data dosyalarını fakat BAZI UYGULAMA VE OYUNLAR ifadesine dikkat etmeniz lazım. çoğu öyle bir şey yapmaz direkt dahiliye kurulur.

ya da arkadaş apk dosyasının kurulduğu yer ile data dosyası olayını karıştırmış olabilir.

şimdilik bu tarz işlemler için en güvenli ve stabil uygulama DirectoryBind'dır ve android sürümü fark etmeksizin hepsinde de düzgün çalışıyor.

Bunun dışında dahili ve harici kartı swap (takas) ederek kullandıran bir iki uygulama daha çıktı piyasaya. onları kurup işlem yapınca mesela 64 gb kartınız varsa cihazda 64 gb dahili, 16 gb harici kart olarak yer değiştiriyor. ama ben o yöntemi sevmedim, bu konuda bahsettiğim uygulama daha iyi bence..

telefonun dahili hafızası sd card olarak geçtiği için arkadaş bel ki onu harici sd kart algılamıştır. neden olmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hugo__mboy -- 4 Aralık 2012; 8:32:32 >

• iGO nun veri dosyası 9 MB civarında. Telefonda dahili bellekte data/data klasöründe. Böyle veri dosyası olan çok program var (facebook gibi). Link2sd kullanıyorum. Ancak veri dosyalarını yûkleme ozelligi yok. Directorybind denedim, nafile...Yorumu olan var mı acaba...

• bence androidin kendi içinde bunu yapamaması çok saçma.
    16 gb class 10 kart aldım günlerdir böyle bir program arıyorum.umarım hallederim
  • quote:

Arkadaşlar mükemmel bir uygulama buldum. Bu uygulama sayesinde uygulama ve oyun apk'larını telefonda tutup, esas yer kaplayan data kısımlarını hafıza kartınıza atabiliyorsunuz.........

Yaw TheRecRuiT123 hocam ben böyle bir özelliğe o kadar çok ihtiyaç duyup o derece aramıştım ki, bir uygulamanın apk sini ararken yabancı bir forumda öyle denk geldim ve yükledim.

Ben sevinçten Note 2 konusunda yazayım bilmeyenler faydalansın diye. Sen maşaallah epeydir kullanıyormuşsun programı.
    İnsan bir haber vermez mi

Mükemmel bir program. Büyük cache bulunduran uygulamaları yükleme sıkıntısını kökten çözen bir uygulama.

Ben işi kökten hallettim yeni Note 2 cihazımda.

JB 4.1.2 yüklü cihazımın Android kısmını tamamen mount ettim.Bütün uygulamaların dosyaları 64gb lik hafıza kartına yükleniyor şimdi.

S: mnt/extSdCard/Android/
    T: sdcard/Android/

external2sd pogramıyla da dahili hafıza tel hafızası oldu zaten.
    Ama bu ben başta bu programın harici sd yi direk dahili sd gösteriyor diye sevinmiştim ki bu programın işini de görüsün diye. ama bu işi yapamıyor.

Neyse ki bu program bu sıkıntımı tamamen çözdü çok şükür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MedCebir -- 11 Ocak 2013; 18:41:47 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.