Şimdi Ara

Directory Bind --- Uygulamalarınızın DATA kısmını hafıza kartına taşıyın (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
11
Favori
23.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TheRecRuiT123

Biraz daha detaylı bir anlatım:

oyunun orjinal klasörü: android/data/com.ea.game.fifa12
    şu an bütün dosyalar burada. ben bunu external_sd/Games içine kopyaladım. ondan sonra da telefondaki fifa klasörünün içini temizledim.

yani son durum:
    telefon hafızasında: android/data/com.ea.game.fifa12 şeklinde klasör var ama içi tamamen boş.
    sd kartta: external_sd/Games/com.ea.game.fifa12 şeklinde klasör var ve içinde oyun dataları bulunuyor.

Şimdi üst kutuya şunu yazın: external_sd/Games/com.ea.game.fifa12
    alt kutuya şunu yazın: android/data/com.ea.game.fifa12

Transfer files from target data yazan yer İŞARETİ OLMAYACAK. yoksa bütün dosyalar silinir.

Bunun ardından SAVE deyin. programın ana menüsünde bir satır oluşacak sağda tik işaretini seçin solda da diskete basın ve disketin yeşil olmasını bekleyin.

bu kadar artık oynamaya hazır olacaktır.

Üstad burda olanları aynen yapmama rağmen disket kırmızıdan yeşile dönmüyor.

bir fark var benim data klasör isminde com.ea.game.fifa12_gen diye geçiyor hem _gen ekleyerek hemde senin yazdığın şekilde yapmama rağmen değişen birşey olmadı bir türlü..

Edit: Hallettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Natsukaw.S -- 30 Temmuz 2012; 0:12:24 >

• En onemli konulardan birisi bu konu..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıms FreePlay'i ilk denemede yapamadım. Alttaki seçenek işaretli diye miydi acaba? İşaretlemeyin demişsiniz ama XDA'da işaretlemişler. İşaretlemeyince dosyaları taşıyor mu yoksa biz mi taşımak zorundayız?

Ekl: Hallettim. Soldaki diskete tıklamamışım, baştan yapınca düzeldi. Şimdilik sorun yok.

Güncellemeleri de otomatik MicroSD'ye yapar mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.P.E.C.I.A.L. -- 4 Ağustos 2012; 3:46:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prequel

Sıms FreePlay'i ilk denemede yapamadım. Alttaki seçenek işaretli diye miydi acaba? İşaretlemeyin demişsiniz ama XDA'da işaretlemişler. İşaretlemeyince dosyaları taşıyor mu yoksa biz mi taşımak zorundayız?

Ekl: Hallettim. Soldaki diskete tıklamamışım, baştan yapınca düzeldi. Şimdilik sorun yok.

Güncellemeleri de otomatik MicroSD'ye yapar mı acaba?

hocam oyun güncellemeleri geldiği zaman yeşil diskete basarak önce gerçek klasör-sanal klasör arasındaki bağlantıyı iptal edin. sonra da sd karttaki gerçek dosyaları esas oyunun olması gereken telefon hafızasındaki klasöre geri kopyalayarak güncelleme işlemini yapın. bittikten sonra da tekrar data dosyasını sd karttaki klasörüne kopyalayarak directory bind'da yine yesil disket yaparak oyuna girin.
    oyunları en sağlam güncelleme şekli budur.

• Yaw bu uyguluma iyi hoşta arada bir kafasına göre takılıyor..

Bugün oyun oynayım biraz dedim fifa12 yi yeniden download etmek istedi sonrasında nova 3 içinde aynı hatayı verdi baktım herşey normal sorun yok diğer oyunlarda çalışıyor. tüm oyunları yeniden ayarladım gene aynısını yaptı. Silinen dosya vs de yok. kernel vs yüklemelerindemi sapıtıyor anlamadım. silicem görünmeyen oyunların datalarını tekrar yüklücem şimdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Natsukaw.S

Yaw bu uyguluma iyi hoşta arada bir kafasına göre takılıyor..

Bugün oyun oynayım biraz dedim fifa12 yi yeniden download etmek istedi sonrasında nova 3 içinde aynı hatayı verdi baktım herşey normal sorun yok diğer oyunlarda çalışıyor. tüm oyunları yeniden ayarladım gene aynısını yaptı. Silinen dosya vs de yok. kernel vs yüklemelerindemi sapıtıyor anlamadım. silicem görünmeyen oyunların datalarını tekrar yüklücem şimdi.

Bende de oluyor aynısı..sapıtıyor bazen hocam..
  • olmuyor bende,yapıyorum oyunu açtığımda dowland yapmaya çalışıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetius

olmuyor bende,yapıyorum oyunu açtığımda dowland yapmaya çalışıyor

hocam ilk mesajda ya da sorulan sorular üzerine sonraki mesajlarımda anlattığım adımları birebir uygularsanız oyun download yapmaya çalışmadan açılacaktır. bir yerde hata yapıyorsunuz onun için download etmeye çalışıyor. bu yöntemi deneyen bir sürü insan var onlar nasıl oynuyor bu yöntemle?
  • link2sd de aynı işi görüyor ama bunu yapacak kişi class4 8gb üstü kullansın tadından yenmez

• quote:

Orijinalden alıntı: diosfer

link2sd de aynı işi görüyor ama bunu yapacak kişi class4 8gb üstü kullansın tadından yenmez

link2sd uygulamasında sd kartta second partition oluşturmak gerekiyor. directorybind'da buna gerek yok bütün sd kart hafızasını hiç second partition ile ya da format değiştirmekle uğraşmadan hafızanın tamamını dilediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. üstelik çok daha basit bir şekilde oluyor bu nedenden dolayı.
    tercih meselesi tabi ama benim görüşüm directory bind hem daha zahmetsiz hem de hafızanın tamamını olduğu gibi kullanabilerek çok daha güzel bir uygulama olduğunu gösteriyor...
  • quote:

quote:

hocam ilk mesajda ya da sorulan sorular üzerine sonraki mesajlarımda anlattığım adımları birebir uygularsanız oyun download yapmaya çalışmadan açılacaktır. bir yerde hata yapıyorsunuz onun için download etmeye çalışıyor. bu yöntemi deneyen bir sürü insan var onlar nasıl oynuyor bu yöntemle?

olabilir 3-4 defa denedim olması yazılnları aynısı yaptım olmadı belkide root farklıdır yapamadım
  • quote:

quote:

quote:

olabilir 3-4 defa denedim olması yazılnları aynısı yaptım olmadı belkide root farklıdır yapamadım

Arkadaşlar program gerçekten çok güzel. Karışık gelen arkadaşlar için kısa bir özet geçiyim farklı bir yöntem.
    Telefonunuz root olmak zorunda.
    * Önce telefonun belleğinin içindeki Android klasöründeki data klasorünün içindeki taşımak istediğiniz tüm oyunları kes yapıştır yaparak Sdcard taki yeni yerine yapıştırın(Sd card da Android içinede data diye yeni klasör oluşturabilirsiniz örnek olarak)
    *Programı açın
    *Menu tuşuna basıp - Add new entry butonuna basın
    *Enter source(data) path yazan yere = /mnt/extSDCard/Android/data/ (Oyunu taşıyacağımız yer)
    *Enter mount(target) path yazan yere = /sdcard/Andorid/data/ (Oyunun eski yeri)
    *Transfer file kutusunu işaretlemeyin save dedikten sonra sol taraftaki disket işaretini yeşil yapın sağ alttaki butonuda yeşil konumuna getirin.
    Bukadar basit. Her oyun için tek tek yapmanızada gerek yok. Programın mantığı şu. Mesela disket yeşil işaretliyken herhangibir dosya yöneticisini açıp telefonun hafızasındaki Android > Data klasörüne gitmek isterseniz sizi Sdcard Android data ya yönlendirecektir.

Aslında yapılan iş anlatılan kadar uzun değil. Birde programda menu tuşuna basıp diğer bölümünden backup databesa yapmanızı öneririm. Ayarlarınız silinirse tekrar restore yaparsınız. Oyun oynamadığınız zamanlarda disket simgesini tekrar gri kısmına çevirmenizi öneriririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Acemi85

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar program gerçekten çok güzel. Karışık gelen arkadaşlar için kısa bir özet geçiyim farklı bir yöntem.
    Telefonunuz root olmak zorunda.
    * Önce telefonun belleğinin içindeki Android klasöründeki data klasorünün içindeki taşımak istediğiniz tüm oyunları kes yapıştır yaparak Sdcard taki yeni yerine yapıştırın(Sd card da Android içinede data diye yeni klasör oluşturabilirsiniz örnek olarak)
    *Programı açın
    *Menu tuşuna basıp - Add new entry butonuna basın
    *Enter source(data) path yazan yere = /mnt/extSDCard/Android/data/ (Oyunu taşıyacağımız yer)
    *Enter mount(target) path yazan yere = /sdcard/Andorid/data/ (Oyunun eski yeri)
    *Transfer file kutusunu işaretlemeyin save dedikten sonra sol taraftaki disket işaretini yeşil yapın sağ alttaki butonuda yeşil konumuna getirin.
    Bukadar basit. Her oyun için tek tek yapmanızada gerek yok. Programın mantığı şu. Mesela disket yeşil işaretliyken herhangibir dosya yöneticisini açıp telefonun hafızasındaki Android > Data klasörüne gitmek isterseniz sizi Sdcard Android data ya yönlendirecektir.

Aslında yapılan iş anlatılan kadar uzun değil. Birde programda menu tuşuna basıp diğer bölümünden backup databesa yapmanızı öneririm. Ayarlarınız silinirse tekrar restore yaparsınız. Oyun oynamadığınız zamanlarda disket simgesini tekrar gri kısmına çevirmenizi öneriririm.

aslında dediğiniz doğru oyun klasörünü sdcard/android/data kısmına ilişik yapınca da sorun çıkmaz fakat bazı oyunlar oraya değil de direkt sdcard/gameloft gibi farklı yerlerde olabiliyor bu durumda en azından oyunları gruplayarak ona göre bind yapmak daha iyi olur. ve bunları yaparken kökten çözüm diye sakın olaki sdcard kısmını direkt extSDCard kısmına bind yapmayın bu durumda datalarınız en ufak ters bir işlemde komple silinir bunu unutmayın.

• bi türlü yeşil yanmıor neden acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirrüs -- 21 Eylül 2012; 15:59:17 >
  • galaxy S2de çalışırmı bu yöntem deneyen varmı arkdaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayal@t -- 21 Eylül 2012; 15:44:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayal@t

galaxy S2de çalışırmı bu yöntem deneyen varmo arkdaşlar.

S2'de çalıştıranlar görmüştüm zannedersem. siz yine de deneyin bakalım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hayal@t

galaxy S2de çalışırmı bu yöntem deneyen varmo arkdaşlar.

S2'de çalıştıranlar görmüştüm zannedersem. siz yine de deneyin bakalım.

ok.deneyeyim dostum eğer çalışırsa süper bir yöntem olur zamanla sonuçta hafıza artıyor ve yeni çıkan oyunların data dosyaları artık 2gb gibi oluyordu.
    teşekkkürler paylaşım için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayal@t -- 21 Eylül 2012; 15:47:02 >
  • videodakini falan denedim yapamıyorum bir yardım etseniz
  • quote:

şu an bütün dosyalar burada. ben bunu external_sd/Games içine kopyaladım. ondan sonra da telefondaki fifa klasörünün içini temizledim.

yani son durum:
    telefon hafızasında: android/data/com.ea.game.fifa12 şeklinde klasör var ama içi tamamen boş.
    sd kartta: external_sd/Games/com.ea.game.fifa12 şeklinde klasör var ve içinde oyun dataları bulunuyor.

Transfer files from target data yazan yer İŞARETİ OLMAYACAK. yoksa bütün dosyalar silinir.

Bunun ardından SAVE deyin. programın ana menüsünde bir satır oluşacak sağda tik işaretini seçin solda da diskete basın ve disketin yeşil olmasını bekleyin.

hocam ben telefonu kapatıp açınca oyunlar çalışmıyor tekrar dosya indirmeye başlıyolar

• quote:

Orijinalden alıntı: blue spirit

quote:

yani son durum:

hocam ben telefonu kapatıp açınca oyunlar çalışmıyor tekrar dosya indirmeye başlıyolar

ayarlarda bind on boot işaretli olması lazım bildiğim kadarıyla

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.