Şimdi Ara

Diplomasız üniversiteye gitmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
1
Favori
6.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar benim alttan 2 tane dersim var. Geçen sene mezun oldum. Bu sene hazırlanıyorum orta derece bir puan yaptım. Bu sene inşallah üniversiteye gireceğim. Soruma gelirsek eğer ben bu alttan dersleri veremezsem üniversiteyi kazandığım halde gidemez miyim? Bugün matematik sınavına girdim, hoca yardım eder belki diye düşündüm ama yardım etmedi. Bi çıkar yolu var mı? Mezun olduğuma dair belgeyle falan olacak iş mi?

• Mezunum demişsin de resmi olarak mezun olamamışsın ki kardeş sen ? Alttan dersler daha önceki sınıftan kaldıysa keşke son sınıfa kalmadan verseymişsin. Geçemiyceğim büyük ihtimal diyorsan hocayla konuş diyecektim ama orda hoca kağıtları tek başına okumuyor zümreyle birlikte okuyor yine de bi dene derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: emonetti

Mezunum demişsin de resmi olarak mezun olamamışsın ki kardeş sen ? Alttan dersler daha önceki sınıftan kaldıysa keşke son sınıfa kalmadan verseymişsin. Geçemiyceğim büyük ihtimal diyorsan hocayla konuş diyecektim ama orda hoca kağıtları tek başına okumuyor zümreyle birlikte okuyor yine de bi dene derim

Matematik dersiydi %70 geçemeyeceğim. Sınavdan önce konuştum hocayla, sana cevapları veremem dedi. Bu adamla ne kadar konuşsan bir şeyler yapmaz diye düşünüyorum.

Aslında bana askerlik için bir belge verdiler mezun olduğuma dair, bende gittim tecil ettirdim. Acaba o kağıttan üniversiteye kayıt için gittiğimde verirlerse kayıt olabilir miyim? Bir de çıkma belgesi mi ne varmış? 6 aylık bir süresi varmış diploma alana kadar geçerliymiş. Beni kayıttan sonra kasım ayına kadar idare etse süper olur. Benim tanıdık hocalarım vardı bana yardım edeceklerdi ama okuldan gittiler şansıma tüküreyim.

• benim bildiğim o belge geçici ama müdüre git de ki hocam böyle böyle eğer bi üni kazanabilirsem tercih yaparken siler misiniz de , bir de öyle denemelisin. bir ihtimal olarak meb her sene sorumluluklara af çıkartıyor bazılarınkini siliyor onu bekleyebilirsin biraz piyango ama . Üni kaydını yaparken arada zaman farkı var onu göz önüne alabilirler eskisi gibi sorumluluk sınavları artık yazları yapılmıyor o yüzden sıkıntı . Veya notere gidip o belgeyi aslı gibidir şeklinde onaylattırırsan kayıtta geçerli oluyor mu onu sormalısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: emonetti

benim bildiğim o belge geçici ama müdüre git de ki hocam böyle böyle eğer bi üni kazanabilirsem tercih yaparken siler misiniz de , bir de öyle denemelisin. bir ihtimal olarak meb her sene sorumluluklara af çıkartıyor bazılarınkini siliyor onu bekleyebilirsin biraz piyango ama . Üni kaydını yaparken arada zaman farkı var onu göz önüne alabilirler eskisi gibi sorumluluk sınavları artık yazları yapılmıyor o yüzden sıkıntı . Veya notere gidip o belgeyi aslı gibidir şeklinde onaylattırırsan kayıtta geçerli oluyor mu onu sormalısın

dediklerini sorucağım bugün fizik sınavına girdim matematikten kalmısım. umarım af cıkar ya da o belgeler oluyordur.
  • sen lıseyı bıtırmıssın ama mezun olamamıssın. cunku 2 tane dersın var. yanı sen suan lıse mezunu degılsın. bı kere burda anlasalım.

sonra o 2 dersı vermeden sana lıse dıploması vermedıklerı ıcın öss den bır yerı kazansan bıle kayıt yapamazsın. %100 bılıyorum dıyım . cunku orneklerı cevremde dolu. zaten mantık olarakta sen lıse ögrenımını tamamlamadan yuksek ogrenıme nasıl gecıceksın adama gulerler..

yanlız zamanında soyle yapanlar vardı. bırazda okulun ıyı nıyetı. öss den kazandıgını dagır kayıt hatta bılgısayardan beraber bakıyolardı. AÖF harıc bır yerı kazandıgın zaman o derslerden senı gecırtıolardı. yanı senı madur etmıolardı. tabı bu her lısede olur demıyorum. ama cevremde bu sekılde ogrencıelrıne sayıp cıkan okullar oldular.

senın okulun bu duruma nasıl yaklasır bılemıyorum. ( bıldıgım bırsey var kı lıse dıploman olmadan unıversıteye kayıt olamazsın dıyım...)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bodrum67z

sen lıseyı bıtırmıssın ama mezun olamamıssın. cunku 2 tane dersın var. yanı sen suan lıse mezunu degılsın. bı kere burda anlasalım.

sonra o 2 dersı vermeden sana lıse dıploması vermedıklerı ıcın öss den bır yerı kazansan bıle kayıt yapamazsın. %100 bılıyorum dıyım . cunku orneklerı cevremde dolu. zaten mantık olarakta sen lıse ögrenımını tamamlamadan yuksek ogrenıme nasıl gecıceksın adama gulerler..

yanlız zamanında soyle yapanlar vardı. bırazda okulun ıyı nıyetı. öss den kazandıgını dagır kayıt hatta bılgısayardan beraber bakıyolardı. AÖF harıc bır yerı kazandıgın zaman o derslerden senı gecırtıolardı. yanı senı madur etmıolardı. tabı bu her lısede olur demıyorum. ama cevremde bu sekılde ogrencıelrıne sayıp cıkan okullar oldular.

senın okulun bu duruma nasıl yaklasır bılemıyorum. ( bıldıgım bırsey var kı lıse dıploman olmadan unıversıteye kayıt olamazsın dıyım...)

bizim lise hiç yardımcı olmuyor bu konuda. polis akrabamız var araya soksak halleder heralde. bunlar yüzünden sınavlara odaklanamıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • polısın bu konuda yasal olarak hıc bırsey yapamaz. yanı kacak durumunu kacak olmamıs gösteremez.
    bence aıle buyugıu ıle yada ddıgınız gıbı meslegınde basarılı bırı ıle gıdp konuyu konusmanız.

cunku bır bılgı daha vereyım. lıse mezunu olan bırı kosulsuz sartsız 3 yıl askerlık erteletme hakkı var. sız suan lıse mezunu olmadıgınız ıcın kafadan kacak durumundasınız. lıse mezunu olmus oysaydınız bu durumda olmıcaksıtınız. öss rahatca hazırlana bılıcektınız.
  • quote:

polısın bu konuda yasal olarak hıc bırsey yapamaz. yanı kacak durumunu kacak olmamıs gösteremez.
    bence aıle buyugıu ıle yada ddıgınız gıbı meslegınde basarılı bırı ıle gıdp konuyu konusmanız.

cunku bır bılgı daha vereyım. lıse mezunu olan bırı kosulsuz sartsız 3 yıl askerlık erteletme hakkı var. sız suan lıse mezunu olmadıgınız ıcın kafadan kacak durumundasınız. lıse mezunu olmus oysaydınız bu durumda olmıcaksıtınız. öss rahatca hazırlana bılıcektınız.

ben kaçak değilim tecil ettirdim. o belgeyle acaba üniversiteye girebilir miyim? polis derken ismi var ya polis belki oradan yardım ederler.
  • dostum polısın ne özellı olucak allah askına. kımse sallamıyo onları :) hakım savcı falan desen belkı :) yada yasadıgın sehırde ıs adamlarını sever okul mudurlerı :)
  • quote:

dostum polısın ne özellı olucak allah askına. kımse sallamıyo onları :) hakım savcı falan desen belkı :) yada yasadıgın sehırde ıs adamlarını sever okul mudurlerı :)

tamam boşverelim şu tecil için verilen belgeyle bir şey olur mu?
  • sen anlamosun galıba. o belge ıle hıc bırsey yapamazsın. unv kayıt esnasında dıplomanın aslınıda alıyo unv kayıt bırosu.

seve seve lıseden mezun olup o dıplomayı elını alman lazım
  • Mert103 kullanıcısına yanıt
    Hocam merak ettim ne oldu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01anavarza

Hocam merak ettim ne oldu?

sorumluluk sınavları olacak onlara girip alıcam diplomayı, üniversiteyi de kazandım kolaylık yaparlar heralde.
    İnşAllah hocam :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam aynı durumdan bendede var mezunum alltan tek dersim var şuan üniversiteyi kazandım ama diplomam yok ve bakanlık anladığım kadarı ile eylülün 3ç haftası snavları yapıcak ama üniversite kayıtları 5 eylülde son akdeniz üniversitesinde daha sonradan ben nasıl kayıt yaptırıcam bilgisi olan var mı üniversitede öğrenci işleride açmıyor telefonları
  • quote:

Orijinalden alıntı: haxem

hocam aynı durumdan bendede var mezunum alltan tek dersim var şuan üniversiteyi kazandım ama diplomam yok ve bakanlık anladığım kadarı ile eylülün 3ç haftası snavları yapıcak ama üniversite kayıtları 5 eylülde son akdeniz üniversitesinde daha sonradan ben nasıl kayıt yaptırıcam bilgisi olan var mı üniversitede öğrenci işleride açmıyor telefonları

dostum okula gidiceksin okul kazandığın üniversiteye bir şey gönderecek öyle kayıt yaptıracaksın. bana böyle dediler.
    bu sene içinde geçerlimi hocam sende bu senemi bu sorundan müzdaripsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: haxem

bu sene içinde geçerlimi hocam sende bu senemi bu sorundan müzdaripsin

evet bu sene sen okula gittin mi bilmiyorum ama okul kazandığın üniversiteye evrak falan gönderiyor kayıt yaptırabiliyorsun yani sıkıntı yapma.
  • Merhaba arkadaşlar,
    Ben ege üniversitesini kazandım ama alttan geometri var 1. sınıftan.Her neyse kayıtlar bildiğiniz gibi 1-5 eylül arası fakat sınavlar zekice biz mağdur olmayalım diye eylül'ün 3.haftası.Şimdi ben ne yapmalıyım? Geçici mezuniyet belgesi mi alacağım ya da forumdaki arkadaşların dediği gibi okul üniversiteye bir evrak mı gönderecek? Bilgilendirirseniz sevinirim.Birde ön kayıtta lise belge türü soruluyor buraya ne yazmam gerek? Seçenekler; Diploma,Geçici mezuniyet belgesi ve Kayıp durumu.
    Teşekkürler (Hasan)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.