Şimdi Ara

üniversite mezunu olarak askere gitmek ||||||||

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
64.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ıstege baglı mı bu ? ve aldıgımız maas nedır ?

ve en önemlisi askeriyede maaslı olarak kalabılıyor muyuz ? mesaı saatlerı nedır ?

• mezunlugun hangi bolumdense orda o ısı yapıyosun 2 ay eğitimden sonra birde teğmen oluyosun istersen orda kalıp askeri universite okuyup 4 sene generalde olabılırsın genel kurmaya kadar olursun atom muhendisiysen televizyondan sorumlusun besin muhendisiysen askerlerin kuru fasulyelerınden sorumlusun
  • quote:

Orijinalden alıntı: RemoteShoulder

mezunlugun hangi bolumdense orda o ısı yapıyosun 2 ay eğitimden sonra birde teğmen oluyosun istersen orda kalıp askeri universite okuyup 4 sene generalde olabılırsın genel kurmaya kadar olursun atom muhendisiysen televizyondan sorumlusun besin muhendisiysen askerlerin kuru fasulyelerınden sorumlusun

Bkz. Cem Yılmaz
  • herhalde 4 yıllık üni mezunu olup uzun dönem askere gitmekten bahsediyorsun. öncelikle bu senin elinde olan birşey değil. askere gitmeden önce bür sınava giriyorsun. o sınavda belli oluyor. sınava girmeden önce tercihini yapıyprsn uzun dönem mi kısa dönem mi diye ama sınav sonrası ordu ihtiyacına göre seni istediği gibi yerleştiriyor.

Uzun dönem askere gittiğin zaman asteğmen oluyorsun 2 aylık acemilikten sonra, asteğmen subay rütbesi tabiki ancak ordaki diğer subaylar seni sallamazlar ve ezerler. bölüm konudusunda da tamamen insaflarına kalmış durumdasın. ziraat mühendisini muhabereye verdiğini biliyorum bizzat ben arkadaşımdan
    Para konusuna gelince parası da 1700 civarı diye hatırlıyorum ama emin değilim. Bana sorarsan 1700 lira için ruh sağlığını riske atmaya deymez. Git 5 ay yap gel tabi sınav sonucu kısa dönem çıkarsa
  • rütbelileri niye ezsinler ki ? valla 1700 maas ıyı ben sahsen kalmak ısterım

ruh saglıgında ne bozulcak kı
  • Şuan askere gitmediğin için bilmiyorsun fakat ne yalan söylim kendini bilmez dolu herkesi kendin gibi sanma orda hiç acımıyorlar ne kadar rütbe atlarsan atla bir üssün oluyor ve eziliyorsun ne yazık ki ruh saglıgın nasıl mı bozuluyor hergün azar işitiyorsun en ufak bir itirazında direk dayak yersin onu da söylim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ASKERİ LİSEDE ÖĞRENCİ OLMAK
    11 yıl önce açıldı
    Askerlik ve Üniversite
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: gabartmatozu

rütbelileri niye ezsinler ki ? valla 1700 maas ıyı ben sahsen kalmak ısterım

ruh saglıgında ne bozulcak kı

Acemiliği yeni bitirmiş birisi olarak söylüyorum ki şu anda işsizim bir üniversite felanda okumadım bana 10 milyar maaş verseler o işi yapmam gerçektende ordaki adamların hepsinin ruh sağlığı bozuk kendileride itiraf ediyorlar bunu mantığın bittiği yerde askerlik başlar diyorlar
  • Sinirlendiğinde çektir git diyemiyorsun. Zor meslek. Yapılmaz kanımca. Onca yıl ünv okumuş adam orada kendini heba ediyorsa yazıktır.
  • ilk önce yukarıda arkadaş üniverste okuyup general bile oluyorsun yazmış :) general olmak için harp okulu çıkışlı olman lazım ve harp akademesinde 2yıl okuman lazım orduda rütbe alma sistemi değişiyor başarına ve siciline göre yükseleceksin eğer başarılı subay olmazsan en fazla yüzbaşı yapıp emekli ediyorlar

astek maaşı doğuda 2000civarıdır yanlız astek olmak büyük marifet değildir kimse seni sallamaz mehmetçik yerine mehmet bey olursun biraz daha karizman olur ama kimse sallamaz arkadaşlar doğru söylemiş sınavla astek olunur fakat sınavın hiçbir anlamı yada eleyiciliği yok niye yaptıklarını bilmiyorum ama asker mantıgı kendilerince geçerli bir sebebi mutlaka vardır astek olmak ya sağlam torpile bakar yada ordunun ihtiyacına göre olur mesela makine mühendisi ihtiyacı varken tutup kamu yönetiöi mezununu astek yapmazlar

son olarak herkesin söylediği bir söz vardır en güzel askerlik en kısa süren askerliktir kimse askerliği bittikten sonra 1saat daha kışlada kalmak istemez askere gitmeden önce astek olayım dersin olamazsan üzülürsün ama askerde binlerce defa dua edersin iyiki olmamısım diye askerde kesinlikle sorumluluk almayacaksın deyim yerindeyse mal gibi git mal gibi döne hiçbirşeye karışma

• sundan soyluyorum benımde tanıdık gıdenlerım olduda

emret komutanımı az izlemedik ordakı atom muhendısı adını unuttum ne guzel ısını yapıyodu
  • Ben de askerlikten mezun oldum inş bu sene ikinciye üniversiteye gidicem. okulda teğmen olarak başlarım artık
  • sen hele bi git bakalım emret komutanıma benziyormu 2ay askeriye ortamında dur genel kurmay başkanı yapsalar durmazsın
  • mesai saatleri kaç memur gibidir inş 08-05
  • askeriyede saat diye bir kavram yok gel dedimi gelecen git dedimi gideceksin niye neden nasıl gibi soru yok sadece emir var ve emredersiniz komutanım var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buffon1987 -- 5 Kasım 2009; 14:29:54 >
  • öle şey olur mu yaf mesai bittimi herkez evine
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.