Şimdi Ara

dip gaz nerelerde kullanılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
111
Cevap
2
Favori
10.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben şu ana kadar hiç kullanmadım bu yöntemi ve pek işe yarayacağı kanaatinde değilim.
    belki de arabasına göre değişir.
    mesela hangi durumda araba daha çabuk devirlenir?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dip Gaz: Anlamı ve Kullanımı

Dip gaz nedir?

"Dip gaz" terimi, bir aracın gaz pedalına sonuna kadar basılarak maksimum hız ve ivme elde edildiği bir sürüş tekniğini ifade eder.

Dip gaz ne demek?

Dip gaz yapmak, motorun maksimum güç çıkışına ulaşması ve aracın en yüksek hızına erişmesi anlamına gelir.

Dip gaz nasıl yapılır?

Dip gaz yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Güvenli ve açık bir yolda olduğundan emin ol.
    • Gaz pedalına kademeli olarak basarak motorun devrini yükselt.
    • Gaz pedalına sonuna kadar basarak maksimum hız ve ivmeyi elde et.

Dipgaz zararlı mı?

Dip gaz, aracın motoruna ve aktarma organlarına zarar verebilir. Aşırı kullanım, motorun aşınmasına, yakıt verimliliğinin düşmesine ve fren sistemlerinin bozulmasına neden olabilir.

Dip gaz kullanımına dikkat etmen gereken durumlar:

• Islak veya kaygan yollarda dip gaz yapmaktan kaçın.
    • Aracın aşırı ısınmasını önlemek için uzun süre dip gaz yapma.
    • Diğer araçlara veya yayalara yakınken dip gaz yapma.
    • Dip gaz yapmak, trafik kurallarına aykırı olabilir ve cezalara yol açabilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sollamalarda çok işe yarar.
    Bie düşük vitese alınması önerilir.
    Düşük vitese geçirildikten sonra sola şeride geçilerek dip gaz araç geçilir. Eski seyir şeridine geçilir. Normal hıza dönülür vites yükseltilir.

Aynı viteste dip gaz yaptığın zaman aracı boğma ihtimali var.
  • sol serit boş oldugu zaman genelde belli bir hıza kadar dip gaz giderim
  • ben de şuanki aracımın overboost özelliği nedeniyle dip gaz yapıyorum..çünkü normalde 240 nm olan tork dip gaz yaptığımda 260 a çıkıyor,ani hızlanmam gerektiğinde kullanıyorum..
  • Genelde hiç yapmadığım birşey ihtiyaç hissetmiyorum ki...En fazla dortte ucune kada basmak yetiyor..Dip gaz israftır, gerekmedikçe yapılmamalı bence..
  • Bu adam 110 beygir koymuşsa bu araca ben hepsini kullanacağım

fıstık benim olcak vuyucam kıybacı
  • otomatik vites araclarda sollamalarda sıklıkla kullanilan bir metod. vitesi kendiliginden kucultur. bazilari buna roketlemede diyorlar (sahibindende falan ilanlarda yazar roketleme ozelligi diye)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bi özet çıkaralım;
    1- sollamalarda kullanılır.
    2-vites düşürülerek kullanılır.
    3-aynı viteste dip gaz yapılırsa motor boğulabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: archaeologist

bi özet çıkaralım;
    1- sollamalarda kullanılır.
    2-vites düşürülerek kullanılır.
    3-aynı viteste dip gaz yapılırsa motor boğulabilir.

Otomatikte dip gaz yapılırsa araç otomatik olarak () düşük vitese geçer.
  • kickdown
    mecbur dipliyosun
  • otomatikse ani hızlanma gereği duyulan yerlerde yapılır. torku yüksek bir araçsa sakat olabilir, kontrol kaybı nadiren de olsa az miktarda yaşanabilir.

ben dipgaz sadece ani kalkışlarda kullanıyorum o kadar. aracın motoru turboysa max torku verdiği devirlerde kullanınca dipgazlık bir duruma gerek kalmıyor; trafiğin akış hızından daha hızlı gidebiliyorsunuz.
  • Kickdown, benim araba sürüş stilimi özetleyen kelime.
    Şaka bi yana ne zmn kullanılır
    1. Gidiş geliş yollarda sollamya çıkarken, 1 veya 2 vites küçültülür karşıdan gelen arbanın durumuna göre sonra gaz diplenir. Sollama bitince kendi şeridine geçilip yine 1 veya 2 vites yükseltilir.
    2. Trafikte ara kapatırken
    3. Kapışırken. :)
    4. Yol bomboş olup bir an evvel hızlanmak istiyosan. Genelde gişelerden geçince yaparım bunu.
  • Sollama yaparken
    sol seritte vites deiştirilmez bu kuraldır.deiştirirseniz araba bayılır sonrası malum
  • sollamalarda kullanılır.
    mesela 100km ile gidiyorsun gazı köklüyorsun,vites birden bire 5ten 2ye düşüyor ve füze gibi 6000devirde gidiyorsun.tabi bu söylediğim civic için.
    diğerlerinde hangi hızda hangi vitese düşürür bilemem.
  • quote:

Orjinalden alıntı: stilll

sollamalarda kullanılır.
    mesela 100km ile gidiyorsun gazı köklüyorsun,vites birden bire 5ten 2ye düşüyor ve füze gibi 6000devirde gidiyorsun.tabi bu söylediğim civic için.

100'de gidiyosun. Gazı köklüyosun. 4'e düşüyo.
    100'de gidiyosun. Sport'a basıyosun 5'den 2'ye düşüyo. Birden roket.

• quote:

sollamalarda kullanılır.

hmm. genişmiş şanzıman civic de ben ladayla 3 te 120-150 arası sollarım bi kere 160 yaptım ondada kazadan donuyodum zor sıyırdım

• 1-55 2-120 3-170 4-? 5-?
    @ünal
    normal giderken easytroniclerde gazı kökleyince 1 vites mi düşürüyor?ve çok sarsıyor mu?
  • quote:

1-55 2-120 3-170 4-? 5-?
    @ünal
    normal giderken easytroniclerde gazı kökleyince 1 vites mi düşürüyor?ve çok sarsıyor mu?

Normalde 1 vites düşürüyor dip gaz yapınca. Daha performans için sport eklemişler. Honda'nın tuşlu hali.

Sarsıyor biraz evet. Düz vites kadar sarsılma değil ama sarsıyor yinede. Dip gazda fazla değil sportta hissettiriyor. gazdan çekiyorum ayağımı sarsıntıyı hissetmiyorum.
  • Düz viteste olaya daha hakimsiniz. Ara gazı iyi oturtursanız sarsılma olmaz sadece öne doğru bi fırlama hissedersiniz 1 veya 2 vites düşürürken.
  • Ben bu zamlardan sonra bırakın tam gazı yarım gazı zor yapıyorum. Helal tam gazcılara
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.