15 haziranda fed faiz arttırınca bitcoin düşünce hatırlarsın dediğimi. |
Dini bir Dogma Yüzünden 80 milyon İnsan Nasıl Fakirleşti... (3. sayfa)

-
-
Olabiliir mantıklı bence. İşlerine gelmeyince faiz haram, işlerine gelince katılım bankacılık helal. Diyecek, yazacak çok şey var da...
-
o sadece bir araç yönetenlerin umurunda değil ki din falan
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bu diyen alkol ve sigarayı engellemez üstüne vergi alır.Kumarı şans oyunu diye oynatır.
Bunların dinide imanıda aslında paradır.Paranın k*peğidirler.Para için her kapının bekçiliğinide yaparlar.
-
Kur korumalı mevduatta mevduat sahiplerinin aldığı + para ne oluyor acaba? Faiz değil mi???
-
Enflasyon diye bi şey var.
Sen bana gecen sene 100 lira vermiş olsaydın. Ben beş kg kanat alıp afiyetle yiyebilirdim. Ben şimdi o yüz lirayı sana geri verdiğimde sen yalnızca iki kg kanat alabilecektin.
Adil olması için, enflasyonla orantılı faiz koymamız lazım. Benim sana faiziyle beraber 250 lira vermem gerekirdi ki sen de beş kg tavuk alabil.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu seçmen HAKETTİ
-
kardeşim bu düşünce tamamen yersiz.
bundan 20 yıl önce de bu hükümeti bu seçmen(!) seçti, sonraki 10 yıl boyunca herşey iyiydi, o zaman da bunu söylemek lazımdı.
seçmen, asla faiz yüksek olsun, fakirleşelim istemez. dahası,
hiç bir iktidar, tekrar seçime girip seçilmeyi arzu ettiği için halkı bu duruma sokmak istemez.
fakat gerçekler var, hatalar var.
sanıyor musun ki, gelecek seçimde koalisyonlu chp-ip-hdp iktidarı herşeyi düzeltecek, faizleri indirecek, ötv'yi düşürecek!
yakın geçmişe bakın lütfen.
hiç bir şey değişmeyecek, çünkü ülkenin henüz sistemi böyle.
-
Adil.
Geçen hafta ekmeği 3 tl den aldıysan şimdi ekmek 4 tl olmuş ''al 15 lira geçen hafta aldığım 5 ekmeğin parası'' diyemezsin.
Bu arada yazdığın mesaj baştan sona saçmalık, faiz, blockchain, kripto, web 3.0 ne alaka ??
-
--//--
10 dolar aldın 1 hafta sonra 11 dolar ödedin, sence bu adil olabilir kardeşim.
bence tamamen saçmalık.
yada 10 gr altın borç aldın sonra gittin 11 gr altın olarak ödedin. saçmalık olan bu anlayış değil mi?
--//--
soru : "Bu arada yazdığın mesaj baştan sona saçmalık, faiz, blockchain, kripto, web 3.0 ne alaka ??
o kadar büyük bir bağ var ki günümüz finans anlayışı ile, fazla değil 30-40 yıl sonra yeryüzünde faiz verecek banka bile kalmayınca, o zaman lütfen bu yazdıklarımı çocuklarına anlatıver. çünkü bu bildiğimiz bankalar olmayacak, zaten bundan bi kaç yüzyıl önce de günümüz banka yapısında bir kurum yoktu dünyanın finans anlayışında.
blockchain'i anlaman; eğer içinde bizzat yoksan zor nasıl anlatayım sana bilmem ki.
ben sadece öngörülerime göre yazdım çizdim.
ama youtube'da falan vaktin varsa biraz araştır, neden bitcoin var ne amaca hizmet ediyor, bitcoin için neden blockchain teknolojine kadar beklendi ve neden ilk blockchain ağı kuran yazılımcı ekip öldürüldü ve hatta neden ilk bitcoin fbi tarafından baskınla, bu kişilerin hesaplarından çalındı dolara çevrildi vs.. vs.. vs. işte..
anlatabilmem için bunları incelemen gerek.
--//--
dünya finans düzeninin aslında gökten zembille inmediğini, bunun kafası çalışan insanlar tarafından bir amaca hizmet edecek şekilde kurulduğunu ve yakın zamanda bunun yine benzer adamlar tarafından değiştirilmek istendiğini anlatmak istiyorum sadece. metaverse bile bu işin içinde. saçmalık olsun diye şirketler milyarlarca dolar harcamıyorlar bu işe. zamanında internet için milyarlarda dolar harcandı, bak şimdi birbirimizi görmeden yazışıyoruz tartışıyoruz ve hatta dünya ile ticaret yapıyoruz. bu gelişmelerin bir amacı var. bunu görmeniz, yarını okuyabilmeniz için çok önemli kardeşim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat_ahmet -- 9 Haziran 2022; 20:35:5 >
-
"Nas" veya "faizle savaş" hikaye. Kafalarında hayal ettikleri bir Nas'ı gayet tutarsız biçimde uyguluyorlar. "Faiz haramdır" diyerek yüksek enflasyonlu bir ekonomide durduk yerde faiz indirimleri yapıp dengeleri enflasyon ve kurun çakılması lehinde, Türk halkının geleceği ve refahının aleyhinde alt üst ediyorlar ama döviz artışına karşı kur korumalı mevduat faizini getiriyorlar ve üstüne politik faizi toptan sıfırla(ya)mıyorlar. Osmanlı gibi eski İslam devletlerinde neden faiz olduğunu da sorsan açıklayamazlar. Ulu Hakan dedikleri II.Abdülhamid (ki hataları olsa da zeki bir padişahtı) alacaklıların faiz ödemesini Düyun-u Umumiye'yi kurarak bütünüyle kurumsallaştırmış, adamlar (ama esas olarak Erdoğan) hala irrasyonel bir faiz düşmanlığında ısrar ediyor. Neyse, irrasyonellikte ısrar etmeleri aslında çok daha makbul. Bu sayede söylemsel ve pragmatik anlamda hep üstünü örtükleri Atatürkçü Cumhuriyeti yıkma gayelerine ulaşacak ekonomik zemini asla elde edemeyip önümüzdeki seçimleri kaybedip sonunda iktidardan uzaklaştırılırlar. Şunu kesinlikle söyleyebiliriz: Atatürk'ün Türk toplumunu eğitme ve çağdaşlaştırma davasını tutarsız ve cahilce olan irrasyonel tavırlarıyla her açıdan haklı çıkarıyorlar. Atatürk'ün bu toplum için hep bir tehdit olarak işaret ettiği din ve kültür konusunda esasında cahil olan dinci fanatizminin tehlikesini apaçık ortaya koyuyorlar. Modern Türk tarihi ve Türk halkı için müthiş bir ibret-i alem. Atatürk'ün medeniyet, eğitim ve bilim davasından sapmanın bedeli. Batılı uluslar da ibret almalılar. Medeniyete ya da bilime sırtını dönersen böyle olursun. Üç haneli enflasyonla, giderek daralan bir talep ve büyümeyle, sayısız çelişik beyanla bir hayal alemi içerisinde kendini refah toplumu zannedersin. Pardon bilim veya iktisat disiplini yoktur, göklerden gelen bir karar vardır!
-
++
işte bu yüzden, senin benim kullandığımız kağıt paralar var ya, 100 tl yada 100 dolarlık banknot, aslında kağıt başına değeri 20 tlyi geçmeyecek kağıtlar. ama devletin merkez bankası (dikkat edin, devlete ait değildir bunlar, Fed de abd'nin mülkünde değil) bu kağıtların arkasında durunca, bedeli altın değeri oluyor. ama kağıt aslında.
zamanında altınlar insanların elinde iken, bunları bankalar alıp ederince yazan bank-note verelim demişler halk kabul etmiş. sonra altınlar bankada, ama kağıtlar bizim elimizde.
devlet bi yıkılsa kağıtlar çöp, ama altın öyle olmazdı.
devlet bir devalüasyona uğrasa kağıtlar çöp ama altınlar devalüasyona uğramazdı.
şimdi bu gerçeklerde bana çıkıp yok faiz adildir, yok şu yok bu.
bu sistemin kendisi adil değil ki içindeki finans maddeleri adil olsun.
blockchain bu düzeni sil baştan yenilemek için kurulan muhteşem bir sistem.
dikkat edin dünya finans kuruluşları merkez bankaları bunun karşısında, çünkü kendilerini ortadan kaldıracak bir yapının geldiğini herkes farkında ama eninde sonunda dünya bu düzene geçmek zorunda kalacaktır sanıyorum.
--//--
bu yazdıklarıma deli saçması demeniz gerçekleri değiştirmeyecektir ve benim için zerre önemi yok, ben sadece sizleri bu konuda bilgilendirmek istiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat_ahmet -- 9 Haziran 2022; 20:32:24 >
-
Alt yapın yok bu konu ile ilgili. Paraya dair herhangi bir makale, kitap okumadığın sadece internetteki boş verilerden beslendiğin çok açık.
Hiç bir mal ve hizmeti kimse sana karşılıksız vermez. Faizin olmadığı yerde zaten ekonomi dönmez. Kim kime aynı ürünü sıfır kazanım ile verir ve geri almak için vade bekler.
Birkaç yüzyıllık dediğin olayın çok daha uzun bir mazisi var. Bu coğrafya için konuşacak olursak Osmanlı döneminde bile faizli borçlandıran para vakıfları vardır. Kaynak: Osmanlı Türkiye İktisadi Tarihi - Şevket Pamukoğlu
Bu durum devlet destekli ve şeyhülislâm fetvası ile caiz kabul edilir. İslâm toplumu yararına olan birşey caizdir. İlk para vakfının tarihi resmi kaynaklara göre 1423.
Makro ve mikro iktisadi-finans bilgin bile yok iken küçük dünyadaki yargılarını böyle toplumsal ortamlarda beyan etmemeni tavsiye ederim.
10 dolar, 10 gram altınla yaptığın matematikle yürümüyor dünya, karın da doymuyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
haklısın evet (!)
ama beni aşağılamayı bırak.
forumdaki nerdeyse çok kişi, karşısındakini aşağılamayı yeğliyor. neden?
bana cahil demekle haklı mı oldun. oldunsa eyvallah...
--//--
Şeyhülislam Çivizade'nin Ebussuuddan önce para vakıflarını yasaklattığını da bilirsin o halde.
hatta çivizade'nin görevinden azlediğinini ve idam mı yoksa sürgün mü bu kararın Ebussun Efendiye bırakıldığını da bilirsin ama konu tarih değil.
konu, senden önceki insanların sana dayattıklarının, aslında seni sömürmeye yönelik kurallar olmasıdır. ve senin bunu kabullenmendir.
----
neyse bu kadar hareket kâfi bana..artık çekiliyorum. körler sağırlar birbirini ağırlar.
amacım kimseyi incitmek değildi. öyle yaptımsa özür dilerim kalbini incittiklerimden.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat_ahmet -- 9 Haziran 2022; 21:10:48 > -
Evet her şey iyiydi, mesela Kemal Derviş'in uyguladığı politika iyiydi, akp ile gelen bakanlarda bunu iyi sürdürdü. ABD 2008 krizinin rüzgarı bizim yelkenleri doldurdu, sonra noldu.
Seçimde akp kaybederse çok şey değişecek, şuan bile o koltuklar boş kalsa ülke daha iyiye gider.
Seçimden sonra, önce ülkenin bağırsakları temizlenecek, liyakatlı insanlar gelecek, doğru olan ne varsa uygulanacak. Akpnin bozduğu ne varsa hepsi yavaş ama emin adımlarla düzeltilecek.
Bazıları bunu sevmeyecek, bazılarının zoruna gidecek ama olacak.
-
faizin olmaması mükemmel bir şey. lakin bu şahsın kendi ürettiği dinin uygulaması bunlar.
politika faizinin düşürülerek bankalara %14 ile para verip, hazinenin aynı bankadan %25 ile o parayı geri alması islam ile alakalı değil.
kimse de bu şahsı dindar felan zannetmesin. bildiğin sizin gibi lgbt sevici, din tüccarı.
yaptığı hiç bir işin din ile alakası yok. sadece sizin gibi, ama dindar görünüyor.
-
Avrupa bugünlere kolay gelmedi rönesans reform sayesinde geldi
Ama bizimkiler ne diyor ama onlar sömürge ile zenginlesti
Ulan onlar aklını kullanarak bugünlere geldi sen kendini çok ahlaklı sanıyorsun biz somurgeci değiliz diyorsunda senden ala şark kurnazıda yok
Ben yöneticilere hiçbir zaman suç bulmadım
Sorun bizim millette eğitimsiz kalırsan böyle gelişemezsin
Artık üçüncü mü beşinci dünya ülkesinden devam edersin
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Din, halkın afyonudur.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X