Şimdi Ara

Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi: Kuran’ın meailini okuyan gençler ateizme yöneliyor (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
590
Cevap
7
Favori
28.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
270 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Restrop kullanıcısına yanıt
    Valla hayatımda hiçbir cemaatin yanından bile geçmedim geçmemde ondan şüphem olmasın.Daha yazdıklarıma cevap veremeyen adamsın.Ben inanmadığım dinleri bile araştırırken sen inanmadığın dini dahi araştırmaktan aciz birisin.

    Bide bilimsel makale yazabilecek birikimim var diyorsun bunun için kendin araştırman gerekiyor sağdan soldan ateist deist vb. Kişilerin sitelerinden buldugun bilgilerle yazacaksan olabilir anca çünküsenin gibiler araştırmaz başkalarının yalan yanlış bilgileriyle makale yazar anca.

    İyiki bloklamışsın yoksa ben blocklayacaktım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Daimon88 kullanıcısına yanıt
    Zaten orjinal diliyle okunması gerekiyor.Ama bunu şuan türkiyede uygulamak mümkün mü sizce?

    Araplardan rezze haz etmem ama şu bir gerçek ki kuran arapça bilmeden her kelimesi anlaşılacak bir kitap değil.O yüzden iyi kaynaklardan türkçe tesfir okumak şart.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kartal172 kullanıcısına yanıt
    Eğer herkes dinini dört dörtlük yaşasaydı cennet ve cehennem olmazdı bizimde yaradılışımızın bir anlamı olmazdı.

    Nasıl ki 5 vakit namaz kılıp namazdan çıktıgı gibi milletin hakkını yiyenler var ise gerçekten Allahın emrettiği gibi iyilik için yaşayan insanlarda var.İyi insanların sayısı her zaman az olur çünkü günah işlemek çok kolaydır ama iyilik herkesin işine gelmiyor.

    Burada gelip bunu sorgulamak bize bişe kazandırmıyor kim üçkagıtçılık yapıyorsa elbette hesabını verecek öbür tarafta ki inanan bir insansanız.Her koyun kendi bacağından asılacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Osmanlı 3 kıtada 15bin cami yaptı, bunlar gençlere harcanacak paralarla cami yapa yapa 100bin camiye geldiler günümüzde bence artık vergilere çökmesinler.

  • Zaten her şeye gücü yeten bir varlığın anlaşılma yetisinden yoksun olması da saçma gelmişti.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Galatas4ray kullanıcısına yanıt
    Moruk sorun da burada işte sizin gibi müslümanlar zaten öbür tarafta yanacak diyerek bu tip şerefsizlere tepki göstermiyor.

    Tabi siyasal islamın da bir koşuludur, akrabalarını kendi adamlarını bütün önemli mevkilere atarsın halkı dinle kandırır kendin sefasını sürersin.

    Ateistim diyen oğlunu dövmeyi bilen adam, vergi kaçıran patronunu ihbar edemediği için bu memleket asla gelişmeyecek.

    Yeni neslin ateizme yönelmesi de memleketin istikbali açısından çok iyi bir durum oluşturuyor o ayrı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • oMeR24 kullanıcısına yanıt
    hep küfür, hep aşağılama çabası. ne gadder de mümin bir müslümanmışsın sen! gerçek yüzünüzü herkes görsün bu vesileyle.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Galatas4ray kullanıcısına yanıt
    Türkçeyi de bildiğin pek söylenemez. doğruya doğru. ilkokul terk gibisin sanki.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Var mı Yeni Ahit'i Yunanca bilip okuyan? Yoktur. Ama neymiş, Kur'an için Arapça öğrenmek gerekiyormuş yoksa anlaşılmaz. Yabancı doğup gerçekten müslüman olacağını düşünmez çoğu kimse içten içe kendini çok şanslı hisseder Müslüman bir ailede doğduğu için sınavın mantığını düşünmekten yerine, biliyoruz çünkü biz de bir zamanlar müslümandık.
    Arapça bilen Ömer miras bölüşümündeki sıkıntı için avliye çözümünü üretmiş Şii'ler farklı bir yol kullanılıyor, internette daha farklı yöntemlerde mevcut sizce anlaşılmasının bu kadar zor olması dille ilgili olabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısın türkçeyi ben 8 yaşında öğrendim .Biz doğuda arapça ve kürtçe konuşurduk ama ailemiz bize türkçe konuşmamızı söylerdi.Şuan ailemin tamamı arapça ve kürtçe bilmesine rağmen türkçe konuşuyor ki öyle olması gerekiyor.Şuan Türkçe ana dilimiz.Bu topraklarda yaşayan herkesin ana dili türkçe olması dileğiyle.

    Sonradan öğrendiğim için yazıdıgım cümlelerde yazım hatası olabilir.Yavaş yavaş buda çözülür çözülmeyecek bişey değil.3 farklı dil bilip her dili yazım kurallarına göre yazmak zorluyor beni.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • HeavenlyBlue kullanıcısına yanıt
    Yukarıda belirttim neden arapça bilinmesi gerektiğini.Arapça bilmesende okuyabilirsin ama bazı kelimelerde anlam karışıklığı yaşayabilirsin.Eğer arapça bilmiyorsanız fark farklı tesfirler okumanız gerekiyor bazı kelimeleri anlamak için.Bu durum kurandaki bütün kelimeleri kapsadığı anlamına gelmiyor yani.Yazdıklarım yanlış anlaşılmasın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Galatas4ray kullanıcısına yanıt
    hangi doğu kardeşim o? hem arapça hem kürtçe konuşulan? ilginç geldi, detay verir misin?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Annem siirtli siirtlilerin çoğunluğu arapça konuşur.Babamda batmanlı batmanda çoğunluk olarak kürtçe konuşuluyor.Anne ve baba tarafı farklı dil ve kökende olunca ister istemez ikisinide öğreniyorsunuz.Bizim oralarda genelde çoğu kişi bu durumdan dolayı arapça ve kürtçe biliyor bazı kişilerde ayrıyetten zazaca konuşuyor araya türkçede girince hepsini öğreniyorsunuz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • JustInCase kullanıcısına yanıt

    konu sevmek olunca, yeryüzünde ve evrende insanın sevebileceği o kadar çok şey var ki; her insanın bir şeye olan ilgisi ve sevgisi de bir o kadar farklılık gösterebiliyor. ancak temelde sevmenin ve sevgi göstermenin anlamı tektir. dünyanın ve evrenin, aynı zamanda insanın da yaratılış amacı sevgi üzerinedir. yaratan sevdiği için, yaratılan da sevmek üzere kendini eğiteceği ve geliştireceği yer olan kainat ve yeryüzünde yine insana sürekli sevmeyi öğretecek bir çok güzellikle yaratılmıştır. 


    nihayetinde imtihanın amacı sevmektir. kimi? bu sorunun cevabı, yaratanı sevmek içindir. Allah'ın yeryüzünü, evreni yaratış amacının tek sebebi budur.


    insanın karşılaştığı her türlü zorluk, hastalık, yaşlanması, hayatın kısa tutulması ve nihayetinde ölmesi ise insanın dünya güzelliklerine aşırı bir sevgiyle bağlanmaması için Allah tarafından yaratılmış olan olağanüstü tedbirlerdir. Tüm bu tedbirlere rağmen insanın dünyaya bağlanma hırsı "ancak kırılabiliyor". insanın içinde bulunduğu durumu buradan anlayabiliriz. tüm bu olumsuzluklara rağmen dünyaya bağlanma hırsını kıramayan da olacak.



    dünya ve evrenin yaratılış amacını, insanın her yaptığı-yapmakta olduğu ve yapacağı her şeyin Allah tarafından bilindiği halde insanın da yaratılması sebebi, sadece budur: sevmeyi öğrenmek ve kendisini yaratanı sevmek.


    sayısız varlığın yaratılmış ve insanın emrine amade edilmiş olması, ahiret gününde itiraz etmemek amacıyla değil. sevmek üzeredir. önder kardeşimiz iyi biri ama ondan daha güzel yorumlayanların olduğu bir gerçek. yukarıda yapmış olduğum yorumun temeli bana ait değildir. ama doğruluğunu kabul ettiğim, en güzel yorumdur.




    ikinci video tefsir'e atıf yapıyor sanırım. tefsir ve meal farklı şeyler. meal anlatımında farklı kelimeler kullanılması mümkün. tefsirde ise böyle bir şey yok. ancak farklı kişilerden tefsirlerin olması doğru mudur yanlış mıdır, tefsirlerin onaylanması bir zaruriyet olmalı mı olmamalı mı konuları üzerinde konuşulabilir.

    iletişimin oldukça kolaylaştığı bu dönemde ise dini konularda ya da nasıl demeli, dini tebliğ konularında genç insanların kendilerini, eğitim almış oldukları hocalarından izin alarak veya almayarak sosyal ortamlarda bu şekilde kendini göstermeye başlaması üzerine de önemle durulabilir. zira geçen forumda bir arkadaşımızın açtığı bir başka konuda, bir gencin youtube üzerinde adeta mehdiliğini ilan ettiğine dair bir konusu vardı. videonun tamamının izlememekle birlikte, gençlerimizin dini konularda adeta tek başına bu şekilde atılım yapıyor olmasının da bir sebebi muhakkak ki var. bu kötü bir şey değil. ancak bu gayretin, farklı seslerde değil tek bir sesle dile getirilmesi esas amaç olmalı. yoksa faydası ile birlikte zarar da verebileceğini düşünüyorum. ben bu konuda tek sesliliğin olması gerektiğini düşünüyorum. kısaca önder kardeşimizin ve bana göre değil ama diğer konuyu açan kişi tarafından mehdiliğini ilan etmiş olarak gösterilen o diğer gencin faaliyetleri birbirinden bağımsız olmaması gerekir. çünkü hiç şüphe yok ki onlar bildiklerini, hocalarından ve hocaları da kendi bildiklerini yine kendi hocalarından.. almış durumda. o halde "ben" yani enaniyeti bırakıp, gerçek bilgi sahibini öne çıakrtmak doğru olanıdır. Allah herkese hidayet versin, hidayetini artırsın inşaallah..





  • Verdiğim ayetlere hala cevap verebilen yok. Nerede o sallayanlar ? Hadiiiiii düşünmemeye sorgulamamaya devammmm, körü körüne inannn. 48 saattir cevap veremediniz. Daha da verirseniz blok yersiniz.


    Çav bela

  • Galatas4ray kullanıcısına yanıt

    Senin evladın olsa, biri onu öldürse birilerinin cehenneme gitmesi lazım yoksa anlamı olmazdı falan mı diyeceksin? İnsanlığın, yaşamın anlamı neden ahiret ve ceza olsun ki?

    Güzel ve saygılı yaşamak olamaz mı? Adın kalsın şu dünyada, insanlar seni güzel ansın olmaz mı? Ceza korkusu ya da ödül vaadi dışında şu taşı şurdan al şuraya koy merak etme bir şey kaybetmezsin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam zaten islam dini sana durduk yere birini öldür demiyor.İslam dini sana diyor ki biri gelip senin Canına,malına,namusunu el sürmediği sürece zarar verme diyor.Hatta seninle savaşmayana sende savaşma diyor.

    Tarihe bakarsanız islam dini ilk çıktıgında Peygamberimiz ilk islamı yaymaya çalıştıgında herkese iyi dille anlatmaya başlamıştır ta ki putperestler toplanıp müslüman olanların canlarına,malları ve namuslarına el sürene kadar.Savaşlar bundan sonra ortaya çıkıyor burada müslümanlara kendilerini savunma hakkı doğuyor.

    Diğer sorularınız tamamiyle inanç ile alakalı yani inanmayan bir insana bunu anlatmak işe yaramaz çünkü zaten inanmıyor ve inanmak istemiyor.Herhangi bir dine inanmıyor olabilirsiniz dediğiniz gibi hep iyi şeyler yaparak hayatınızı devam ettirebilirsiniz bu kişisel seçiminiz oldugu için bunu eleştirmek benim haddime düşmez o yüzden saygı duyuyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • emclord00 kullanıcısına yanıt
    Yazıklarınızın hepsinin cevabı var burada size ne cevap verilse illa ki kendi düşüncelerinize göre cavaplar vereceginiz için konu uzarda uzar.Çünkü inanmak istemediğiniz bir din hakkında cevap bekliyorsunuz.

    Bunun yanıtı başkalarından beklemek yerine kendiniz araştırıp zaten öğrenebilirsiniz.48 saat boyunca cevap bekleyip hazıra konmak yerine neden araştırmıyorsunuz?Ben 15 16 yaşımdan beri araştırıyorum.Benimde meali okuduktan sonra kafamda bazı sorular oluşmuştu ama araştırdım hala araştırıyorum bazılarını cevaplarınıda buldum.Burada hazır cevap beklemek yerine araştır.

    Ama şundan emin olun ki burada millete cevap yetiştirmek veya söyleyeceği şeylerde açık aramak size bişey kazandırmaz.Çünkü karşındaki insan iyi veya kötü nasıl değerlendirirsen bir şeye inanıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • oMeR24 kullanıcısına yanıt

    Bir agnostik olarak sınavda olmadığımızı kanıtlayabilirim size. Buyrun link

  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.