Şimdi Ara

Dilcilerin sayısalcıları ezmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    "Bizim konuştuğumuz ingilizceyi ingilterede konuşan yok"
    "ulises diye okunmaz ulisız diye okunur cahili"
    Diye uzar gider. Çok zor olduğunu idda etmiyorlarmı üstelik.
    Test çözmekten başka birşey yapmıyormuşuz. Otmuşuz vesaire.
    Çalışsa kendiside yaparmış vb vb. MF zor değilmis vb.

Siz ne düşünüyorsunuz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Arnold Şırnaktahalayçeker

Bir dilci olarak tam tersi sayısalcılar bunları söylüyor bize

Katılıyorum kesinlikle Dilci olduğumuzu bildiklerinden çoğu kişi özellikle kendi yabancı diliyle niyeyse hava atmaya çalışıyor bize

Fan Club
  • Sayısal yapamayan dilci sözelci eşit ağırlıkçı* oluyor. Kaale almaya değmez.

Murphy's law
  • Valla dil okudugum icin sadece degil ama kendimi gelistridigim icin disari acildim, once amerikada calistim yasadim sonrasinda romanya yunanistan derken en sonunda AB ulkelerinde gecen vizesiz her yere gidecegim calisacagim vs karti 2 hafta kadar once aldim simdi turkce bildigim icin iyi bi maasla super bi firmaya kapak attim. Isin maddi yonunu gectim ben ona odaklanan biri degilim ama Dunyanin hic bi yerinde mutlu olamadigim kadar mutlu oldugum Bukrese geldim. Hepsi dil egitimim sayesinde oldu.

Demek istedigim sayisalci vs de olsaniz dilinizi muthis gelistirin, yurtdisi super bi hayat kapisi iyi matematik vs cozdugun icin degil iyi dil bildigin icin acilir.

We are all just dead air

• quote:

Orijinalden alıntı: supergoktugtr

Sayısal yapamayan dilci sözelci eşit ağırlıkçı* oluyor. Kaale almaya değmez.

Ne alakası var? Bir insan tarihçi, felsefeci, psikolog vs. olmak isteyebilir. Bir insan türev, integral çözmek yerine tarih okumaktan haz alabilir. Bu memlekette de böyle bir dayatma var arkadaş. Yoldan geçen beş kişiden ikisi 1500 lira maaşlı veya işsiz 4 yıllık mezun mühendis anasını satayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arnold Şırnaktahalayçeker -- 8 Şubat 2017; 18:54:0 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: supergoktugtr

Sayısal yapamayan dilci sözelci eşit ağırlıkçı* oluyor. Kaale almaya değmez.

O mantıkla yaklaşan insanlar her tarafta ve hiçbir yerde iyi olamıyorlar kardes zaten rahat ol

• İlk defa senden duydum böyle bir şey biz ygs ye kadar sözelciyiz sonra da kendi yağımızda kavruluyoruz asıl sayısalcılar bi havalı gibi takılıyor ayrıca anasını satayım bi de tıptan başka bölüm yok mu bu sayısalda merak ediyorum harbi

• Sayısaldan mezun olan tercümanlık öğrencisiyim, doğal olarak arkadaş çevrem genelde mühendislik ve tıp öğrencileri. Asıl onlar beni eziyor. Onların yaptığını küçümsemiyorum, bizden daha fazla çalışıyorlar evet, ama şu çeviri işini de küçümsemeyi de bırakın. Mühendislik okuyanlar daha geçen sene veya bu sene hazırlık görmüşken ben bir senedir çok büyük bir firmada tercüman olarak çalışıyorum, evden işe dönüyorum. Hayatında bir yabancıyla toplamda bir saat muhabbet etmemiş insanlar bu işi küçümsüyor çok sinir oluyorum. Dili bilmek ve çeviri yapmak aynı şey değildir. Ben bazen İngilizceden Türkçeye çevirirken bile zorlanıyorum. O anlamı anlayıp, kelimelere dökememek kanser sebebi bunu denemeyen bilmez. Çok basit, gidin açılın daily mail'in sitesini herhangi bir haberi çevirmeye çalışın sözlüksüz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Birde şöyle birşey var.Ülkenin kalkınması için ilim irfan gerektiğini savunanlarin dil,tm,sosyal okuması. Ve genelde bu kesim de millete aydın kafalılık taslayan tiplerden oluşuyor.Kısacası malum kesim diyelim.

Orijinalden alıntı: Shark Power

Birde şöyle birşey var.Ülkenin kalkınması için ilim irfan gerektiğini savunanlarin dil,tm,sosyal okuması. Ve genelde bu kesim de millete aydın kafalılık taslayan tiplerden oluşuyor.Kısacası malum kesim diyelim.

ilber ortaylı ve halil inalcık gibi adamları fesli popcorn ile eşit tutamazsın ülkede tonlarca mühendis varda ne oluyor ya da fenci? Devleti yöneten adamların tarihten siyasetten psikolojiden hitabetten anlaması lazım yani sözel zekası olacak böyle olması lazım ki dünyanın 50-60 sene gerisinden gelen, baba zoruyla sayısal seçmiş mühendisler yerine işini hakkı ile yapacak sayısal zekası olduğu için sayısal seçmiş mühendisler yetişsin

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.