Şimdi Ara

Diktatörlük mü Amerikan Demokrasisi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen Quora'da gezinirken konuya denk geldim ve Türkçeleştirip sizinde fikirlerinizi almak istedim.Biliyorsunuz ki 21.yy'da yönetim şekli olarak en uç nokta "Diktatörlük" bulunmakta.TDK "Diktatörlük" terimini
    "Egemen ve mutlak siyasi bir gücün, bir veya birçok kişinin oluşturduğu bir yürütme organınca, denetimsiz olarak yürütüldüğü siyasi düzen" şeklinde açıklıyor.Bir de özellikle 20.yy olmak üzere 21.yy'da da karşımıza çokça çıkan "Amerikan Demokrasisi" terimi var.Klasik "Demokrasi" tanımının biraz dışında olduğu en azından uygulamalarından belli oluyor.
    Evet yazı belki çok objektif olmayabilir.Ama bu iki sistem arasında yapılan karşılaştırmaya baktığımızda örneklendirilen topraklarda Diktatörlük mü Amerikan Demokrasisi mi buyrun siz karar verin.

Irak
    Burası iyi bir örnek.Demokrasinin işleyişi ve Batı;Batıdan kastım ABD ve müttefikleri.

Şimdi Irak'ta "demokrasi" var.Irak'ta birçok bölge ISIS(IŞİD) ve diğerlerinin kontrolünde ve onlar masum sivilleri öldürüyorlar.Bütün bu iğrenç katliamlardan ötürü Amerika'ya teşekkür edebilirsiniz.Bu onların yaptıklarıdır.Şimdi, radikal ve terörist gruplar Suriye ve Irak'ta birçok bölgeyi yönetiyorlar.Neyse ki Suriye'ye Rusya yardım ediyor ve ISIS(IŞİD)'i vuruyor.Amerika'nın 1 haftada yaptığından daha fazlasını Rusya birgünde yapıyor.Rusya gerçekten Suriye'ye yardım ediyor.Suriye halkı için yaptıklarını söylemiyorum ama en azından açıkcası Amerika'nın aksine yardım ediyor.

Libya
    Libya için, Demokrasi'nin işleyişini gösteren çok iyi bir fotoğraf buldum.
    Yani dürüstçe söylemek gerekirse Batı ne yapmış!!

Eğer ülkemde olsaydı çok kötü hissederdim, bir saniye bekleyin.O oldu ki!

Peki, bu fotoğraf eğrisiyle doğrusuyla demokrasi hakkında bir çok şey söylüyor.
    Ben savaştan zarar görmüş bir ülkede yaşamaktansa diktatörlük yönetiminde yaşamayı tercih ederdim.

Afganistan
    Afganistan hakkında sadece bir kaç fotoğraf bulabildim.

Afganistan çok gelişmiş - Hayır !!

Bana göre bu en kötüsü.Açıkcası geçmiş daha güzel görünüyordu.
    Hatta otobüsler/araçlar vb daha güzel görünüyordu.
    Hatta fotoğraflar çok iyidi, renkliydi.
    Bu ise gerçekten bir yer veya ülkenin hakkında değil.Onlar insanlarıdır.

Not:Bazı bölümler farklı kaynaklara yönlendirdiği için paylaşmak istemedim çünkü onlarında çevrilmesi gerekecek.
    Not2:Eksik ve hatalar olabilir.
    Orjinal Kaynak:https://www.quora.com/What-are-some-examples-of-democracy-failing

Mühendis
  • Bu fotoğrafların demokrasiden önce/sonra ile alakası yok. Bunlar savaş öncesi ve sonrası fotoğrafları. Demokrasi > Hepsi.
    15 yıl önce açıldı
    Devletsiz Toplum Mümkün mü?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.