Şimdi Ara

!!Dikkatttt Çok Büyük Bir Açık Var Tüm Kişisel Verileriniz Sızabilir!!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
4.095
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Güvenlik kategorisine bu konuyu fazla mesaj sayım olmadığı için açamadım. Lütfen bu konuyu sabitleyin herkes dikkatli olsun!!!!
    Google PlayStore Sahte HGS Yükleme Uygulaması
    Sizleri uyarmak istediğim bir konu google playstore da ki sahte uygulama ve kişisel verilerin çalınması konusu.

Google Playstore'da Harita ve Navigasyonlar kısmında PTT A. Ş. tarafından markete konan HGS uygulaması ile aynı görünen sahte PTT A. Ş(sonunda nokta yok) tarafından markete konan uygulama kişisel bilgileri, 3D şifreleri , bakiyeleri vs çalmakta ve bunu internete açık şekilde post etmektedir. An itibari ile 3970 civarı SMS sızmış görünüyor.

Edit 2 :
    Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum konuya duyarsız kalmayıp gerekli işlemleri yapmakta bana yardımcı olup, sahte yazılımın play storeden silinmesini sağlayarak bir çok kredi kartı bilgilerinin çalınmasını, insanların canının yanmasını engellemiş oldunuz. Lütfen bu tarz konularda hepimiz duyarlı olalım. Maalesef kansız insanlar çok. Teşekkürler.

Edit:
    Arkadaşlar sistemin tam olarak çalışma mantığı şudur. Kurban yazılımı yükledikten sonra artık tüm smsleri bu şerefsizlere düşüyor. Bizlerde hgs yüklemek istediğimizde de kart bilgilerini girdiğimiz için bize ait olan id nin girmiş olduğu kart bilgileri avcı ya düşüyor. Ve bu insanlıktan yoksun şahsiyetler maalesef eriştikleri kart bilgileri ile alışveriş yapıyor ve smslerede erişebildikleri için 3d şifresini de alışverişi tamamlamak için girip işlemini gerçekleştiriyor.

Orjinal Google Playstore'dan bile bir uygulama indirirken lütfen dikkatli olunuz, yorumlara dikkat ederek ne yaptığından emin olmadığınız uygulamalara yüklemeyiniz, izinler vermeyiniz.

Orjinal Uygulama:

Sahte Uygulama:

Google Playstore:(Uygulama Hala Aktif!)

İnternete Açık Kişisel Veriler:(Hala Aktif!)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mstyy35 -- 19 Nisan 2017; 8:34:26 >

• Gecen yuklediginizin yarisi diye reklami vardi bir baktim bendeki uygulama ile alakasi yok yorumlari okumadan uygulama yuklemeyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kefeniyle yola çıkan adam

Gecen yuklediginizin yarisi diye reklami vardi bir baktim bendeki uygulama ile alakasi yok yorumlari okumadan uygulama yuklemeyin

ve bu uygulama sadece bir örnek olabilir. Çok dikkatli olmak lazım.
  • Fanboy olmaya gerek yok hepsi cia tarafindan izleniyor bize dusen akilli hareket etmek sormak sorusturmaj

• quote:

Orijinalden alıntı: incitmemeli

İşte bunlar apple store'da olmaz. Sonra bir telefona 5000 tl verilir mi diye ortada gezersiniz.

Arkadaşım konuyla bunun alakasını ben bağdaştıramadım. Apple da olmayacağını ya da olmadığını nerden bilebilirsiniz? burdaki amaç apple daha iyi ya da android daha iyi değil, dikatleri dikkatli olmaya çekmektir.
  • 5000 lira vermek yerine uygulama indirirken yapımcı kimmiş diye ufak bi dikkat etmek bile yeterli olur...

• Bu konuyu PTT A.Ş.'ye bildirmemiz gerekmektedir. Hemen PTT Genel Müdür Sn. Kenan BOZGEYİK Beyefendiye ulaşacağım.

Paylaşım yapan arkadaşa teşekkürler!!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ve işin kötü yani en sondaki resimde paylaştığım kişisel verilerin devamlı artması.
    Sayfanın linkini burdan paylaşmam olmaz sonuçta deşifre etmiş olurum ancak size şu kadarını söyleyeyim her dakikada bir sayfayı yenileme ile 100 kullanıcı verisi geliyor.
  • Daha dün burdan yükleme yaptım . kredi kartım calınmıs olabilir mi ?

edit: benim indirdigim 500 bin indirme olan app miş rahatladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Denver -- 18 Nisan 2017; 15:3:6 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aratar

Daha dün burdan yükleme yaptım . kredi kartım calınmıs olabilir mi ?

A.Ş nin noktasız olduğuna emin misiniz? ve bana numaranızı özelden atar mısınız bakalım var mı sizin numaranız bu verilerde.
  • uygulama google playa bildirildi sizde alt tarafta bildirin
  • mstyy35 M kullanıcısına yanıt
    noktalı kardeşim .cok yararlı bir konu.
  • Arkadaşlar herkes bir an önce etrafındakilerle paylaşsın. Aman dikkat.
  • Arkadaşlar konuyu mail olarak PTT A.Ş. Genel Müdürü Beyefendiye bildirdim. Umarım vatandaşlarımız daha fazla mağdur olmadan uygulama kaldırılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mstyy35

quote:

İşte bunlar apple store'da olmaz. Sonra bir telefona 5000 tl verilir mi diye ortada gezersiniz.

Arkadaşım konuyla bunun alakasını ben bağdaştıramadım. Apple da olmayacağını ya da olmadığını nerden bilebilirsiniz? burdaki amaç apple daha iyi ya da android daha iyi değil, dikatleri dikkatli olmaya çekmektir.

doğru diyor apple her uygulmayı kabul etmiyor. android de bildiğin çöplük. ha iphone alırmıym almam o kadar para vermem o ayrı mevzu
  • konu icin tesekkurler.. fakat 486 kisi nasil 4 yildiz vermis bu uygulamaya? cete olsa en fazla 50 kisiye 5 yildiz verirler sanirim... dolandirilan da memnun sanirim halinden, cok guzel dolandirildim bravo 5 yildiz

edit buldum :UYGULAMAYI YÜKLEYİP 5 YILDIZ VERENE 20 TL BAKİYE HEDİYE!
    KISA SÜRELİĞİNE YÜKLEDİĞİNZ BAKİYENİN YARISI HEDİYE!

neyse 20 tl kazanayim derken parasindan olanlara birsey demiyorum.. biraz haketmislerdir... uygulama yuklediniz diye niye size para versinler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voodoo child -- 18 Nisan 2017; 15:40:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: voodoo child

konu icin tesekkurler.. fakat 486 kisi nasil 4 yildiz vermis bu uygulamaya? cete olsa en fazla 50 kisiye 5 yildiz verirler sanirim... dolandirilan da memnun sanirim halinden, cok guzel dolandirildim bravo 5 yildiz

edit buldum :UYGULAMAYI YÜKLEYİP 5 YILDIZ VERENE 20 TL BAKİYE HEDİYE!
    KISA SÜRELİĞİNE YÜKLEDİĞİNZ BAKİYENİN YARISI HEDİYE!

neyse 20 tl kazanayim derken parasindan olanlara birsey demiyorum.. biraz haketmislerdir... uygulama yuklediniz diye niye size para versinler

Çok dikkatlisiniz :) teşekkürler merak ettiğim konuydu.

• quote:

bu tür numaraları yememek için ıphone'a arkanızı dönmenize gerek yok. teşbihte hata olmazmış,hakaret veya kişisel olarak algılamayın sözlerimi. keza apple'ın yaptığını başka türlü anlatacak söz yok.

ortalama üstü zekaya ve bilgiye sahip olanlar bu yemi yutmaz.

3 yıl önce 420 liraya aldığım discovery telefonum var hiçbir kredi kartımda veya banka hesabımda problem yaşamadım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alitaro

quote:

bu tür numaraları yememek için ıphone'a arkanızı dönmenize gerek yok. teşbihte hata olmazmış,hakaret veya kişisel olarak algılamayın sözlerimi. keza apple'ın yaptığını başka türlü anlatacak söz yok.

ortalama üstü zekaya ve bilgiye sahip olanlar bu yemi yutmaz.

3 yıl önce 420 liraya aldığım discovery telefonum var hiçbir kredi kartımda veya banka hesabımda problem yaşamadım.

50-60 yaşındaki annelerimiz babalarımız akıllı telefon kullanıyor. size göre onlar ortalama üstü zekaya sahip olmaya bilir. ancak kimse a.ş.'nin sonundaki noktayı veya yorumları analiz etmek zorunda değil. bu onların zeka seviyesini göstermez. ben de onların bilgilerini riske atmak istemediğimdem iphone kullanmalarını isterim.

benim bahsettiğim mevzu google play'e her uygulama alınıyor, apple store'da öyle değil titiz bir incelemeden geçiyor.

aynı şekilde uygulama izinleri mevzusu. android'de uygulama geliştiricisinin insafına ve sizin onayınıza bırakılmış. ios'un katı kuralları var.

farketmediniz galiba ortalama üstü zeka ve bilgi dedim. 50 yaş üstü anne-babalarımız teknoloji ve internet hakkında yeterli bilgiye sahip olmadıkları için onlara lafım yok. ama mesajınızda 5000 tl ye tel almaktan bahsetmişsiniz. 1400e ıphone 5s alınabilir pekala.

• Edit:
    Arkadaşlar sistemin tam olarak çalışma mantığı şudur. Kurban yazılımı yükledikten sonra artık tüm smsleri bu şerefsizlere düşüyor. Bizlerde hgs yüklemek istediğimizde de kart bilgilerini girdiğimiz için bize ait olan id nin girmiş olduğu kart bilgileri avcı ya düşüyor. Ve bu insanlıktan yoksun şahsiyetler maalesef eriştikleri kart bilgileri ile alışveriş yapıyor ve smslerede erişebildikleri için 3d şifresini de alışverişi tamamlamak için girip işlemini gerçekleştiriyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.