Şimdi Ara

Dikkat! Dolandırıcı var... 'elmotoy'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İstanbul
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

elmotoy nickli arkadaştan 28 Ağustos 2007 tarihinde 50 ytl karsılığı iki adet kombine rock n coke bileti satın aldım.

http://forum.donanimhaber.com/m_17075913/tm.htm

Msn ini verdi anlaştık banka hesap numarasını istedim verdi, ben parayı yatırdıktan sonra yollarsın biletleri kargoyla dedim, tamam dedi kargo bilgilerini istedi verdim, daha sonra ben parayı hesabına aktardım, fakat ondan sonra kendisinden hiç haber alamadım. Ne msn e ne de foruma giriyor, kargoyu da aradım kaç kere, adıma kargo olmadığını söylediler. Biletleri göndermemiş. Malum yarın da Rock n Coke başlıyor işte ben bu adi herif yüzünden gidemeyeceğim festivale, en çok koyan tarafı o, sonuçta kaybettiğim mebla ufak bi rakam. Böyle çakalları caydırmak için mebla ufak da olsa üstüne gideceğim, babam savcı olduğu için adresinden tutun da annesinin kızlık soyadına kadar herşeyi öğrendim O 50 lira harca harca bitmez zaten dostum Gerekli işlemleri pazartesi başlatıyorum bakalım 50 lira için adam tokatlamak nasıl oluyormuş sonuçları hoşuna gidecek mi beyefendi..
    Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cthun -- 1 Eylül 2007; 14:44:17 >

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• Mümkünse tüm forum icin rock n coke bileti davası aç hocam :P geçmiş olsun bu arada.
  • Vay üçkağıtçı vay
  • gecmiş olsun kardes benı de dolandırırsalar annesının kızlık soyadına kadar alırmısın ?şaka bıyana oh ıyı yapmıssın aman pırım wermeyelım boylelerıne
    kardes sonuna kadar desteklıorum senı
  • bende biletleri kaçırdım diye üzülüyordum..

vay namussuz demek dolandırıcıymış inşallah belasını bulur peşini bırakmayın çeksin cezasını..
  • Sağolun beyler..

quote:

Orjinalden alıntı: caco1905

gecmiş olsun kardes benı de dolandırırsalar annesının kızlık soyadına kadar alırmısın ?şaka bıyana oh ıyı yapmıssın aman pırım wermeyelım boylelerıne
    kardes sonuna kadar desteklıorum senı

İstersen annesini bile getiririm sana dostum yeter ki sen iste

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cthun -- 31 Ağustos 2007; 17:41:29 >

• geçmiş olsun forumda çok var 3 kurus ıcın ısmını cısmını lekeleyecek kısıler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dikkat!!! DOLANDIRICI
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • peki böle bir olay başımıza gelirse nasıl ıspat edices kardeş ?
  • :D saolllllllllllllllllllll

coq iisin
  • acil bi işi çıkmış olamazmı her saat msne giricek halide yok.. sen zaten geç klamışsın biraz son gün biletmi alınır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hami10

acil bi işi çıkmış olamazmı her saat msne giricek halide yok.. sen zaten geç klamışsın biraz son gün biletmi alınır.

Son gün bilet almadım ki, 4 gün önce aldım. Ayrıca geçmiş mesajlarından falan adamın ne kadar umursamaz ve güvenilmez biri olduğu anlaşılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cthun -- 31 Ağustos 2007; 17:47:37 >

• Vayyy adi herif vayyyyy... benide kandırmaya çalışdı ama yemedim yeni uyedi önce kargo dedim yok dedi almıyom ozman dedim
  • KARAKTERSİİİİİİİİİİZ HERİF..KIZILAY MEYDANINDA Bİ TARAFINDAN ASICAN BÖYLELERİNİ!!..
  • valla geçmiş olsun.allahtan rakam o kadar büyük bişi değil.baban da onu bulursa artık gelişmeleri bizlere açıklarsın.
  • peki kardeş üstüne git o zaman sen 4 gündür yollamadıysa dediğin gibi olabilir.

peki savcılığa verdiğinde bu kişiyi sonu ne olucak bu işin dolandırılıktan hapsemi giriyor senin paran ödeniyormu geri ne oluyor yani bizide bilgilendir bi zahmet.. sormuş öğrenmişindir babandan.
  • geçmiş olsun her zaman elden alışveriş en iyisidir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hami10

peki savcılığa verdiğinde bu kişiyi sonu ne olucak bu işin dolandırılıktan hapsemi giriyor senin paran ödeniyormu geri ne oluyor yani

madde 503 :
    bir kişiyi kandırabilecek nitelikte hile ve desiseler yaparak hataya
    düşürüp onun veya başkasının zararına, kendisine veya başkasına haksız bir
    menfaat sağlayan kişiye bir yıldan üç yıla kadar hapis ve sağladığı haksız
    menfaatin bir misli kadar ağır para cezası verilir.

• gün geçmiyorki yeni dolandırıcılık olayları çıkıyor. inş. cezasını bulur
  • Dolandırıcılık elbetteki kabul edilebilecek birşey değil ama kombine biletlerin tanesi 100 YTL civarında satılırken (o da kelepir), siz iki kombine için 50 YTL'ye anlaşmışsınız. Bu nokta da hiç mi düşünmediniz neden 4'de 1 fiyatına diye !!!

Yine de geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frtsglm -- 31 Ağustos 2007; 18:07:29 >
  • quote:

madde 503 :
    bir kişiyi kandırabilecek nitelikte hile ve desiseler yaparak hataya
    düşürüp onun veya başkasının zararına, kendisine veya başkasına haksız bir
    menfaat sağlayan kişiye bir yıldan üç yıla kadar hapis ve sağladığı haksız
    menfaatin bir misli kadar ağır para cezası verilir.

online suçun pek cezası yoktur adli makamlar online suçların çoguna bakmıyorlar bile....
    yani yukardı madde normal dolandırıcılar için geçerlidir...
    online olan bir suçu kanıtlamak için olay anında bir müdahale yapılması gerekir...
    yani o senin dolandırırken senin bunu bilmen ve takip ettirmen gerekir..
    yoksa karşıdaki adamın suçunu kanıtlama şansın yok adam borcu vardı yatırdı sonrada dokununca böle bir şey yaptı der geçer gider..bişi kanıtlayamazsın budurumda...eski konuşmalar bir işe yaramaz çünkü o konuşmaları kendinde yazmış olabilirsin...dedigim gibi sadece olay anında müdahale edilip ip den yakalanabilir...
    herneyse belirtmek istedim gerçi baba savcı ise bunları biliyorsundur...
    geçmiş olsun....

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.