Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.463
Cevap
138
Favori
829.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Açıkçası Mühendislik ve avukatlık gibi bölümleri kazanmak için çok çalışmak gerekiyor. Sınavda önemli olan hız , yoksa konu başlıkları çok az gerçekten herkese 5 saat süre verseler elbet sözelden çoğunu yapar öğrendikten sonra matematiği de . Arkadaşlar soru çözme hızınızı geliştirmelisiniz.Bende bu sene ilk defa hazırlanıyorum kazananlardan ve öğretmenlerden aldığım tecrübeler ve tavsiyeler genelde bu yönde.
  • Evet dikeygeçiş.org biraz karışık bazen bişey ararken başka bölümlere giriyorum orada ilgimi çeken başka şeyler oluyor derken ilk olarak ne aradığımı unutuyorum
    Kazananlar birçok şey yazar, keşke yazsalar biraz tecrübelerini paylaşsalar da bizede bi faydası olsa.

Valla kimileri dgsyi sınavdan bile saymıyor birkaç sayfa geride biri yazmıştı bunu zaten.Altyapısı sağlam olan biri hiç çalışmadan süre sınırı olmazsa çok iyi netler yapabilir ama dediğim gibi kilit nokta süre ve bunun içinde bol bol soru çözmek gerek.Temelde herkes bunu söyleyecektir zaten ama bunu onların ağzından dinlemek, yazdıklarından okumak gerekir ki olumlu bi etkisi olsun.
    Bu sene hem 2. yani son senesi olan ek olarak sınava hazırlanan varmı bilmiyorum ama normalde dgsye hazırlanan birine kıyasla bizim durum içler acısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeson01 -- 1 Kasım 2012; 18:56:13 >

• aeson01 dgs'yi sınavdan saymayanlara da hak vermiyor değilm
    sınav kolay bu bi gerçek
    sınavda yüzlerce kişiyi eleyen ise süre.
    süreyi iyi kullanan dikkatini iyi veren kişiler kazanıyor

bunu herkes biliyor tmm da benim ve bence biz kazanmak isteyenlern mrk ettgi bunun nasıl olduğudur.. özellikle "strateji" ve kaynak ???

hızlı okuma kursu bile aklıma gelmiyor değil

kazananlar, bu konu hangi zaman diliminde coşarsa coşsun bunlara istinaden cvplar alırsak bizlere çok yardımınz olur

teşekkür ederim ilgilenenlere..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sınav için o kadar da çalışmaya gerek yok.Önemli olan sınavda panik yapmamak.Sabah kalkıp kim test çözer?Ben boş olduğum zamanlarda 5-10 soru çözüyordum.
  • Ankara üniversitesinde hazirliktayim, cok zorlaniyorum. Bilginiz olsun :((

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @indigo peki sonuç nedir?

• Bide kontenjanlar var yani çok yüksek net yapmak gerek ki iyi bi yere yerleşebilelim.Ben içinde "elektronik" adı geçen bi bölümün 285den küçük puanla aldığını görmedim (2011 yılı).
    Ben panik yapmam ama nedense dikkat eksikliğinden soruları kaçırabiliyorum.Doğru yaptığım soruyu kontrol ederken yanlış sanıp 18/2 yi bile yanlış yapıp sorumun gittiğini biliyorum hesap makinesi de vardı yanımda

Ve şu da çok önemli bunu her zaman kendime söylerim.İster okuldaki bir vize sınavı olsun ister bazılarının hafife aldığı dgs yada bir başka bir sınava asla ama asla kolay, her türlü yaparım dememek gerek.Çünkü başlarda beyne bunu telkin edersen o sınava doğru düzgün çalışmıyosun.
  • 1. sınıftan başlatacaklarsa eğer sanki boşa sene kaybı oluyor, insan keşke oturup 4 yıllık mı çalışsaydm dyr..
    ne olacak bu hal

• sınav hakkında en önemli unsur hızdır bunun için çeşitli soru çözme teknikleri filan var bunları öğrenir öğrenmez paylaşacağım
  • şimdiden teşekkürler mami_24 ;)

• Evet sınavın en büyük püf noktası çok hızlı olup en az düzeyde hata yapmak hatta hiç yapmamak tabi.

Bu arada sınav tarihi 14 Temmuz 2013 başlığı güncelledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike -- 2 Kasım 2012; 19:39:10 >
  • sayısal sözel ea olmanın bu sınavda ki durumu nedir?
    mesela ben sayısalm türkçenin getirisi çok az fln mı? nedir yani?

• Oh be sonunda dershane başladı, kendim adına hayırlı uğurlu olsun
    @merveeftr
    bugün matematik ve türkçe dersleri var iki hocada türkçenin önemini üstüne basa basa vurguladı.78 matematik yapıp 25-30 türkçe neti yaptığı halde yerleşemeyenler varmış yani tek başına sayısal yeterli değil.Türkçede deneme çözdük (her 45günde bir çözülüp değerlendirme yapılacakmış) sınıfa göre oldukça iyiyim ilk günden biraz da moral oldu, inşallah devamı fazlasıyla gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: merveeftr

@indigo peki sonuç nedir?

Kazandım ea 850. oldum.
    Ancak üniversiteye girince heves kalmıyor.2 yıllıkta geçilen her dersi kabul etmiyorlar.Yok kredisi tutmaz yok ismi farklı, içeriği farklı.2. sınıftan başlatıyor ve 1'den almadığın ders varsa onu da kitliyorlar.
    Tabi bu sınavı kazanmak için temel ve sınav tecrübesi olacak.Temeli zayıf birini dershane kurtarmaz.Ben dershaneye gitmedim zaten ilçede yoktu.Kazananlar genellikle düz-anadolu lisesi çıkışlılardı.
  • Matematikte o 80 soruyu ve türkçeyi evde çözsen hepsini yaparsın ama sınav ortamı başka.Sınav anında konsantre olursan bu iş olur.Ben dgs de bunu yaptım kpss'de yapamadım bir de panik oldum hepten battım.Panik olunca insan bildiğini tamamen unutuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: merveeftr

sayısal sözel ea olmanın bu sınavda ki durumu nedir?
    mesela ben sayısalm türkçenin getirisi çok az fln mı? nedir yani?

69 tane sayısal yaptım ve 45sözel, hedefim 40-50 arası sözeldi ve 67-72 sayısaldı yani istediğimi aldım ve 290 yaptım bu da Selçuk Elektrik-Elektronik müh.ni kazandım. Yani sayısalcı olarak 78tane sayısal yapsan 20tane bile sözel yapmana gerek yok... Tabi hedef en iyi üniler değilse... Kısacası sözeli abartmana gerek yok, sözel içinde en iyi yapabileceğin 50soruya bak geç.

Ben sınavda mantık hariç ilk 1saatte 70sözel ile uğraştım. Galiba 50küsür soru cevapladım 45net geldi. Kasmaya gerek yok, diğer kalan 2saat sayısala yeter..

• bugün başladı dersane türkçede sözcükte anlamı işledik bütün olay sözcükte bitiyomuş paragrafı okumaya gerk yok ve en önemlisi soruyu okurken yorum katmayacakmısız yorum katınca işler bozuluyor
    sözcükte anlam:

kilit nokta altı çizili sözcükten anladığımızı şıklarda arayacağız

eger bulamassak 1.cümleden destek alacağız

bu taktikle 10 soruda 8 doğru yaptım ve paragrafı hiç okumadan buda hız kazandıracak sizlere bu konudan banko 3 soru geliyomus

matematik ise işlem önceliğinden başladık

antranmanlarla matematik 1-2 ktabını hoca önerdi iyi temal yapıyomus kitaplar birde karekök sıfır
  • cevaplarınız için hepinize tşkler :)
    indigo'nunda söz ettiği gibi şu yok ders kabul etmeler muaf etmemeleri ek olarak benim diyeceğm 1.snftan başlama durumlarnı üni'nin kendisine gidip nerden bilgi alabiliriz?

• Ya beyler dershane başladı dedim ama bugün adam gibi ders işledik, dün pek bişey işlememiştik.Dünden bişeyler sezinmiştim ama bugün dahada emin oldum moralimde bozuldu zaten.En kötü sınıfa atmışlar beni, hocalarda hemen sınıfın genel yapısını bildiğinden çok az soru çözüyorlar, 1 sorunun çözümünü bikaç kez tekrarlıyorlar.Yarın gidip müdürle konuşucam ama sınıf değişim yaparlar mı ki?Danışmadaki kadın bi daha sınıf belirleme sınavı olacak dedi ama o zamana kadar atı alan üsküdarı geçmiş olur kanaatimce.
    @mami_24 hocam o kitapları bakınıcam uygun bulursam alırım hem imrendim valla biz matematikte tek ders işledik onda da sayıları gösterdi hoca sadece, skandal ötesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: aeson01

Ya beyler dershane başladı dedim ama bugün adam gibi ders işledik, dün pek bişey işlememiştik.Dünden bişeyler sezinmiştim ama bugün dahada emin oldum moralimde bozuldu zaten.En kötü sınıfa atmışlar beni, hocalarda hemen sınıfın genel yapısını bildiğinden çok az soru çözüyorlar, 1 sorunun çözümünü bikaç kez tekrarlıyorlar.Yarın gidip müdürle konuşucam ama sınıf değişim yaparlar mı ki?Danışmadaki kadın bi daha sınıf belirleme sınavı olacak dedi ama o zamana kadar atı alan üsküdarı geçmiş olur kanaatimce.
    @mami_24 hocam o kitapları bakınıcam uygun bulursam alırım hem imrendim valla biz matematikte tek ders işledik onda da sayıları gösterdi hoca sadece, skandal ötesi

hocam hangi dersaneye gidiyosunuz adamlar bize program koymuş haftada 6 saat matematik 2 saat türkçe 3 ayrı uzman hoca giriyo derse biri sayısal mantık temel kavram ve dgs konuları
    biri denklemci işlem önceliğini anlatan biride abc filan onlardan başladı

hayatımda gördüğüm en kaliteli matematik hocaları kesinlikle eminim bundan biri inşaat mühendisi master filan yapmış bu senede hukuğa giricekmiş galatasaray hukuk banko bende diyo ve kendinden çok emin
    biri yıldız teknik matematik mezunu biride babacan bi herif çözemedim daha

soru kitabını bu günkü yıldızlıda söyledi antrenmanlarla matematik temeli olmayanlar kesinlikle alsın dedi

bu arada arkadaşım bizim dersanede 2 sene önce beyaz grup en dandiğinden derece yapan adamlar çıkmış geçen senede itü ye yollamışlar 2 tane

bizde sarı gruptayız bu grupta mattan 15-20 net yapanlar var

mavi gruptada 40 net yapanlar bulunuyor

• 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.