Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.463
Cevap
138
Favori
829.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar şimdi tekrar baktım benim sayısalda 3 sözelde 8 tane sorum eksik eminim buna.kodladıklarımı saymıştım çünkü . puanda haliyle düşük.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HanRa

quote:

Orijinalden alıntı: k_t_destek

Arkadaşlar Türkiye 5000.yim. Maalesef uzaktan eğitim bile çok uzak gözüküyor. Yalnız kafamı karıştıran bir olay var. Diploma notum 2.95 - 4 üzerinden.. Ama trans.'da 100'lük sisteme göre 83.5 gözükmekte.. Fakat ÖBP hesaplanırken 2.95'i direk 25 ile çarpmışlar. Sizce bu hesaplama doğru mu?

TESTLERDEKİ DOĞRU VE YANLIŞ SAYILARI
    Sayısal Sözel
    Doğru 60 43
    Yanlış 17 10

Önlisans Başarı Puanı 58,600

DGS Puanları
    Türü DGS Puanı DGS Başarı Sırası
    DGS-SAY 266,90738 8740
    DGS-SÖZ --- ---
    DGS-EA --- ---

Bölümde ilk beşteyim ve gelen sonuç rezalet, 58 öbp nedir ya!

Eski sistem olsaydı daha iyi puan gelecekti.

• beyler 290 almışım, Mühendisliğe uçuyorum Allahın izni ile
  • quote:

Orijinalden alıntı: k_t_destek

4 üzerinden olsa gerek. Direk 25 ile çarpmışlar. Hangi okul ve transkriptte 100 üzerinden notun yazıyorm muydu?

Yazmıyordu ama 2.95te senin böyleyse 2.93te benim böyle olması sistemin durumunu ortaya koyuyor
  • Arkadaşlar benim bir sorum var

ben elektrik enerjisi üretim iletim dağıtım mezunuyum tercih yapılacak alan içinde gösterilen lisans alanlarından başka bölüme başvuru yapamıyormuyum

en basiti benim diplomanda enerji teknikeri yazıyor ama enerji müh. başvuru yapamıyacağım sanırım

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023]
  • quote:

Orijinalden alıntı: extácy

Arkadaşlar benim bir sorum var

ben elektrik enerjisi üretim iletim dağıtım mezunuyum tercih yapılacak alan içinde gösterilen lisans alanlarından başka bölüme başvuru yapamıyormuyum

en basiti benim diplomanda enerji teknikeri yazıyor ama enerji müh. başvuru yapamıyacağım sanırım

senin okuman gerekeni doğalgaz mezunları okuyor, çok ilginç

sende elektrik yada elektronikle ilgili bölümleri secebiliyorsun, garip

• quote:

Orijinalden alıntı: fburakd

quote:

senin okuman gerekeni doğalgaz mezunları okuyor, çok ilginç

sende elektrik yada elektronikle ilgili bölümleri secebiliyorsun, garip

ya gerçekten çok saçma şuan sinirden delirmek üzereyim

• DGS-SAY sıralamam 22901

öbp 53,400

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

benim bölümlerim bu bölümler, fizik hariçinde hepsi rahat min. 67 net ister sayısalda.

fizik aralarında çok düşük olanı ama onuda okumak yürek ister, o yürek kaldırır kaldırmasına ama sonra iş imkanı çok ama çok az...

• quote:

Orijinalden alıntı: fburakd

quote:

benim bölümlerim bu bölümler, fizik hariçinde hepsi rahat min. 67 net ister sayısalda.

fizik aralarında çok düşük olanı ama onuda okumak yürek ister, o yürek kaldırır kaldırmasına ama sonra iş imkanı çok ama çok az...

ben bu sene enerji müh. için girmiştim tutar umudu ile bakıyordum zaten çok çalışmamıştım ama yazamıyorum sanırım

altta şöyle bi not gördüm

quote:

Bu Tablo, DGS'ye başvuru yapacak adaylara bilgi amaçlı verilmiştir. Tercih aşamasında tercih yapacak adayların, tercihlerini yaparken TERCİH KILAVUZU’nda yer alacak bilgilerden
    yararlanmaları gerekmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuranA -- 24 Ağustos 2012; 20:34:38 >

• benim puanim 217 siralamam 30bin. Dogalgaz mezunuyum makine muh. ve enerji sistemleri muh. tercih edebiliyorum

Zor biliyorum ama birsey olurmu bu puanla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kickergls

benim puanim 217 siralamam 30bin. Dogalgaz mezunuyum makine muh. ve enerji sistemleri muh. tercih edebiliyorum

Zor biliyorum ama birsey olurmu bu puanla

Çok çok çok zor be kardeşim..
  • onemli degil hani ben baktim 2 yilliktan mexun olanlara ragmen katilim az sayisaldan 60 bin kisi girmis ben 30 bininci olmusum hani kontenjan vs arttiysa birde benim yazacagim bolumleri kac kisi yazarki diye dusunmustum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kickergls

onemli degil hani ben baktim 2 yilliktan mexun olanlara ragmen katilim az sayisaldan 60 bin kisi girmis ben 30 bininci olmusum hani kontenjan vs arttiysa birde benim yazacagim bolumleri kac kisi yazarki diye dusunmustum

Sıralamam 8700 ama ben bile imkansız diyorum şuan
  • 235.909 jeoloji ya da maden muhendisligi gelir mi? Siralama 22.901

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • abim aldı bu puanı o şuan işte çalışıyor, sizden birşey rica ediyorum bu puanla hangi elektrik elektronikler olur, internette sıralama halinde bulamadım. varmı sıralama olarak bilgi alabileceğimiz yer
    abim bölüm 1. idi 80 yerine bu puan geldi, bizim için çok kötü oldu. 13 puan eklediğini düşünün üstüne

neyse arkadaşlar resim

• quote:

Orijinalden alıntı: The_R

abim aldı bu puanı o şuan işte çalışıyor, sizden birşey rica ediyorum bu puanla hangi elektrik elektronikler olur, internette sıralama halinde bulamadım. varmı sıralama olarak bilgi alabileceğimiz yer
    abim bölüm 1. idi 80 yerine bu puan geldi, bizim için çok kötü oldu. 13 puan eklediğini düşünün üstüne

neyse arkadaşlar resim

direk 13 puan koymuyolar diye biliyorum ben

ösym nin kılavuzu tercih esnasında yeni bir tane daha açıklıyacaklarmış şimdilik resmi bu var

• quote:

quote:

abim aldı bu puanı o şuan işte çalışıyor, sizden birşey rica ediyorum bu puanla hangi elektrik elektronikler olur, internette sıralama halinde bulamadım. varmı sıralama olarak bilgi alabileceğimiz yer

neyse arkadaşlar resim

ösym nin kılavuzu tercih esnasında yeni bir tane daha açıklıyacaklarmış şimdilik resmi bu var

http://www.osym.gov.tr/dosya/1-60092/h/2012dgs-basvurukilavuzu-son.pdf

puan olanı buldum da bana sıralama lazım. sistem değiştiğinden

peki tahmininiz varmı

• Dgs'de eskiye göre sistem değişmiş mi?
    Ben geçen sene ilk 800'lerdeydim.Bu sınavda ilk 2000'e giremedikten sonra iyi bir yer çıkmaz.
  • quote:

quote:

quote:

neyse arkadaşlar resim

puan olanı buldum da bana sıralama lazım. sistem değiştiğinden

peki tahmininiz varmı

ösym yeni birşey açıklayana kadar benim bildiğim bu kadar

linkte alttaki tabloya bakarsan zaten iyi bi yerde olduğunu görürsün fakat dgs kontenjanları çok az

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.