Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (217. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.463
Cevap
138
Favori
829.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 215216217218219
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1- Ege Bilgisayar Programcılığı'ndan mezun olup dgs ile Bilg. Mühendisliği'ne geçen var mi ?

2- 2 yilliktan 4 yilliga geçince 1.sınıftan mi 3.sınıftan mi baslaniyor. ?

3- Dgs sınavı zor mu ? YGS bilgisi yeter mi ?

4- okulda ayrıcalık olur mu ? Yanı 1.sınıftan beri okuyanlar ile dgs ile gelenler aynı sinifta mi eğitim görür ? Farklılık olur mu ?

Son olarak ve en önemlisi ;

Dgs'ye girip bölümün tavan puanını geçtik kesin yerleştirilir mıyız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 742793 -- 2 Aralık 2015; 21:19:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2015 Dgs girmiş biri olarak sorulara cevap veriyorum
    1- Ege değil SAÜ bilg programcılığıydım. Bizim bölümden hiçkimse müh. kazanamadı. Bölüm birinciliğiyle bende 50% burslu bilg müh. kazandım gitmedim, devlet hiç yok.
    2- Okuluna göre değişir ama genelde 5.dönemin derslerini verirler almadıklarını alttan sayarlar
    3- YGS bilgisi kısmen yeterlidir. Problemlere ve mantık sorularına ağırlık verilmeli. Sakın Dgs 2010 2011 sorularına çalışmayın, artık çok daha zor.
    4- Aynı sınıfta okuyacaksın bi farkın olmayacak
    Son cevap; bu sene birçok müh. taban puanını geçmiştim, puanlar 20 30 puan yükseldi afedersiniz armut gibi ortada kaldım, tavanlarda tabanlarda ciddi oynamalar olabiliyor.

Buda son sözüm olsun; Sbs düzeyinde sınav diye kendinizi kandırıp salmayın artık dgs'de diğer tüm sınavlar gibi kazık. Oturduğunuz yerden olmuyor , eski dgs.lere bakmayın. Ağırlıklı ygs ales ve dgs güncel soru bankaları ile çalışın, mümkünatı varsa dersaneye kaydolun. Bin lira para verdim ,hiçbişey. Daha çok zaman var, düzenli çalışmayla İTÜ bile tutturulabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oKsyqeN -- 3 Aralık 2015; 13:21:08 >

• bende zaman buldukça ders çalışsam iyi olacak, sınav eskisi gibi kolay değil son 2 3 yıldır sorular bayağı ağırlaştı.
  • Arkadaslar 4 senelik aöf işletme ve ayrica 2 senelik uzaktan egitim bilgisayar programciligi mezunuyum. Yaş 30 malum meslek var calisiyorum fakat bir mühendislik bitirmek şart gibi görünüyor artik.
    Sizce 2 yillik okulumun ustune dgs ye girip muhendislik mi hedeflemeliyim yoksa 4 yillik ustune yuksek lisans mi?
    Dgs de uzaktan egitim bilgisayar yada farkli muhendislik mevcut mu yada en kötü ikinci öğretim? Bilgi yada link paylasirsaniz sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Giovannii

quote:

Orijinalden alıntı: Dunsparce

quote:

Orijinalden alıntı: Giovannii

Yazın beni buraya. Bugün Tasarı eğitim kurumlarına kayıt oldum. Allah nasip ederse 330-340 alsam hedeflerim için yeterli.

O puanı alsan zaten direk boğaziçi ODTÜ bir yere girersin

neden hocam zor mu o puanlar ?

Tasariya bende kayit olayim mi diye dusunmekteyim su an 25 30 net cikariyorum kendi denemelerimde yoksa evde mumkun mu istanbulda devlet mimarlik veya muhendislik kazanmak

• quote:

Orijinalden alıntı: Acemi85

Arkadaslar 4 senelik aöf işletme ve ayrica 2 senelik uzaktan egitim bilgisayar programciligi mezunuyum. Yaş 30 malum meslek var calisiyorum fakat bir mühendislik bitirmek şart gibi görünüyor artik.
    Sizce 2 yillik okulumun ustune dgs ye girip muhendislik mi hedeflemeliyim yoksa 4 yillik ustune yuksek lisans mi?
    Dgs de uzaktan egitim bilgisayar yada farkli muhendislik mevcut mu yada en kötü ikinci öğretim? Bilgi yada link paylasirsaniz sevinirim.

Hangisini okumanız konusunda net bişey diyemem.4 senelik bir bilgisayar mühendisliği bitirseniz gayet rahat iş bulabilirsiniz.Diğer yandan işletmenin üzerine yüksek lisans yapmanın nasıl bir getirisi var bilmiyorum.Bilgisayar mühendisliği okumanın avantajı daha fazla gibi geliyor.Siz yinede size katkısı bakımından araştırma yaparsınız.

Uzaktan eğitim bilgisayar mühendisliğine dair ben bir şey göremedim.
    http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2015/DGS/TERCIH/2015-DGSTABLO-1kontenjan26082015y.pdf
    Ancak ikinci öğretimler var.Atatürk üni, celal bayar, cumhuriyet üni, düzce üniversitesi gibi yerlerde bulunuyor.Linkten bakarsanız başka üniversitelerde de vardır.

http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2015/DGS/TERCIH/2015-DGSTablo-2alanlar26082015.pdf Burada da mezun olduğunuz bilgisayar programcılığı bölümüyle sadece bilgisayar mühendisliği değil birçok bölümü tercih edebileceğinizi görebilirsin.Mezun olduğun bölümü seçersen daha çok dersten muaf olabiliyorsun.Başka sorunuz olursa sorun, cevaplamaya çalışırım.

Arkadaşlar bence bu sınavı küçümsemeyin, oturun çalışın.2013 yılından önceki soruları ben alıp çözmüyordum çünkü çok kolaydı.2013 ve sonrasında çıkan soruları baz alıp ona göre çalışın.Benim dershane başında yapılan ilk denememde matematikten 20-25 netim ancak vardı (80 soru üzerinden) sene sonuna doğru o deneme bir şekilde bana yine geldi ve full çıkarmıştım.Her gün onlarca soru çözmedim, her an elimde kitapla dolanmadım ama düzenli olarak çalıştım sayısalda 271.olmuştum.1 sene mi hazırlanacaksınız bu sınava, oturun 1 senenizi buna verin ve çalışın.Sonrasında geleceğiniz daha emin ellerde olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeson01 -- 10 Aralık 2015; 18:43:07 >

• Hedefim 350 üstü ne çözmeliyim

• Konu öldü, herkes harıl harıl ders çalışıyor heralde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reid Rider -- 7 Ocak 2016; 1:04:38 >
  • adaletten Hukuk a geçiş yapan arkadaşlar; kaç ortalama ile kaç okul puanı aldı paylaşabilirlermi acaba?
  • Nasıl gidiyor çalışmalar ?
  • 6 ay kadar bir süre de sıkı çalışarak 260 civarı alabilir miyim? Sözelciyim 2015 teki sınavda 200 almistim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mrs.Samanik -- 19 Aralık 2015; 10:13:50 >
  • 742793 kullanıcısına yanıt
    Ege bilgisayardan mezun oldugunu varsayiyorum.Volkan hoca diyor genelde derece yapan oluyor her yil.Tahminimce her yil 2 3 kisi gecis yapiyor.Belkide daha fazladir.

• DGS sınavına girmek için illaki 2 yıllıktan mezun olmakmı gerekiyor
    Yoksa okul devam ederken girebilirmiyiz mesela 1.sınıftayken
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaiLor97

DGS sınavına girmek için illaki 2 yıllıktan mezun olmakmı gerekiyor

1. Sınıftayken giremezsin

• Merhaba,
    bir sorum olacak ben 2012'de önlisanstan mezun oldum ve aynı yıl AÖF işletme bölümüne 3. sınıfa geçiş yaptım ve şu an 4. sınıftayım teknik olarak hala önlisans mezunuyum DGS'ye girme hakkım var mı ? Ayrıca bu yıl AÖF'ü önlisans kpss'ye girmek için uzatacağım yani o yönden sıkıntı olamayacak.
  • quote:

Girebilirsin ama geçiş yapamazsın ve obp siz puan olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Sarısin

quote:

Girebilirsin ama geçiş yapamazsın ve obp siz puan olur

giremez Yanlış bilgi vermeyin.

59 - Ön lisans 1.sınıf öğrencisiyim DGS ye girebilir miyim?

Son sınıf ve mezun durumundaki adaylar DGS ye başvurabilirler.

• Hiç çalışmadan girdim geçen sene sayısal da 290 aldım yaş 39 bence kolay bir sınav sayisalciysan sozele bakma sınavda puan getirisi çok az branş soruları yeter sana

• quote:

Orijinalden alıntı: Acemi85

Arkadaslar 4 senelik aöf işletme ve ayrica 2 senelik uzaktan egitim bilgisayar programciligi mezunuyum. Yaş 30 malum meslek var calisiyorum fakat bir mühendislik bitirmek şart gibi görünüyor artik.

bilg. müh. şart değil. ben yıldız bilg. prog. mezunuyum ve işim çok iyi. ama bilg. müh. olunca tabii ki daha kolay oluyor bazı şeyler. 2 senelik mezunuysan iyi olman lazım. bilg. müh. mezunuysan hasbelkader bir işe girebilirsin.
  • Merhaba arkadaslar benim sormak istedigim ve cok cok merak ettigim ben 2 yillik isletne yonetimi mezunuyum ve 2014 yazinda mezun oldum 2016da dgs ye girmek istiyorum ogrenmek istedigim isletme yonetimi olarak hangi bolumlere gecebilirim oncelikli olarak uluslar arasi iliskiler istiyorum ve ege universitesi istiyorum kac puan yapmaliyim ve kontenjan kac kisi oluyor ve kacinci siniftan baslatiliyor.

Yardimci olursaniz cok sevinirim herkese iyi gunler.

• 
Sayfa: önceki 215216217218219
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.