Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (136. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.463
Cevap
138
Favori
830.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 134135136137138
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sınav çok az zaman kaldı ve son 4 aydrı gram ders çalışamadım. Olmayacak şeyler yaşadım, Allah kimseye yaşatmasın. Sizlerden fikir istiyorum, nolur yardımcı olun.

Hedef Elektrik elektronik mühendisliği. Matematiğim fena değil, yukarıda da yazmıştım. Problemler konusuna kadar gözüm kapalı yapabiliyorum. Matematik için sorunum problemler ve sonraki konular için... Geometri bilgim sıfır :( Türkçe de zayıf, sözel mantık hiç yapamıyorum. 2 ayda yetiştirebilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eternal soul -- 9 Mayıs 2014; 2:18:49 >
  • Arkadaşlar merhaba... Pamukkale Üniversitesi Honaz MYO Dış Ticaret 2.sınıf ( son sınıf ) öğrencisiyim.
    Son dönemde yani Şubat-Temmuz ayları arasında Hollanda Erasmus kazandım. Gittim ama zor geldi dersler de farklıydı ve Nisan ayında dönüş yaptım.
    Geçen seneden yapmadığım 15gün + bu seneki 15gün olmak üzere toplam 30 gün zorunlu stajım var. Bu ara boş duracağıma staja başladım. Okulla konuştum oluyormuş şimdi de yapabilirsin çünkü ekle-sil yapmamıştın ders yükün yok dedi stajı öyle halledeceğim. 23 Haziran'da bitecek stajım.

Şimdi sorum şu ; Bu son dönem Erasmus'la gittiğim için ekle-sil yapmamıştım ve bu dönem öğrenci gibi gözükmüyorum. Vizelere girmedim haliyle, finalleride olmaz. Yaz okulunda ise sadece belli kredi ( 9 kredi gibi ) alınabiliyor diye duydum. Yaz okulunda alabileceğim kadarını alırım da geri kalan dersler nasıl olacak.

DGS hedefim var; yaz okulu hariç kalan dersler nasıl olacak, nasıl mezun olacağım? Bu Erasmus işi arap saçına döndürdü.

19 Temmuz'da da DGS var bildiğiniz gibi, 2 ay çalışsam DGS'ye kazanabilirim ( 3.72 ortalamam var şuan 3 dönemlik )

Şartlı kayıt vs nasıl oluyor? Stajı halledeceğim. Ama mezuniyet için gerekli 3-4 ders belki daha fazla kalabilir. Sorun yaratıyor mu o DGS için, bir çözümü var mı bunun

Teşekkürler...

• Arkadaşlar önümüzdeki sene DGS için 4 arkadaş eylülde dersaneye kaydolmayı düşünüyoruz.Tasarı mı yoksa Fem Akademiyi mi önerirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scarface007

Arkadaşlar önümüzdeki sene DGS için 4 arkadaş eylülde dersaneye kaydolmayı düşünüyoruz.Tasarı mı yoksa Fem Akademiyi mi önerirsiniz?

Daha çokça zaman var size ya ne bu acele Ben tasarıya gitmedim, çok bilmiyorum ama kalabalık olduğunu ve ücretin tuzlu olduğunu biliyorum.Bi kere nerde çokluk orda b.... derler.Hocaları bulup rahatça soru soramıyacaksam elerim ben ki elemiştimde.Fem akademi için pek bişey diyemem.Eskiden dgs bölümleri yoktu diye biliyorum yani yeniler ama fem hocaları iyidir.

Size en büyük iki tavsiyem olur.1. si kesinlikle hafta içi gündüz grubuna kaydolun.Çünkü dershane disiplin de sağlıyor, her gün gidince insan o çalışma isteğini kolayca kaybetmiyor.Hem hafta içi dershaneler pek kalabalık olmaz rahat olursunuz.Biz sene başından beri 5 kişiyiz, özel ders kıvamında ders işledik, gayette memnunuz.

Bir diğeri ise, sen ne kadar iyi olursan ol sınıfın durumu çok önemli.Bazı dershanelerde talep olmuyor ve adam gidip tek sınıf açıyor.Orada da bilenle bilmeyen ayrışamıyor ve senin için olumsuz bi durum ortaya çıkıyor.Kaydolurken buna dikkat edin, geçen sene kaç sınıfınız vardı kaç öğrenciniz vardı sınıflar kaç kişi oluyordu diye sorun.Tasarıyı düşünüyorsanız böyle bi sıkıntı olmaz orası kalabalık olduğu için ayrışma kolay ama fem diyorsanız bazı şubeden şubeye değişir, onu sorun.

• quote:

Orijinalden alıntı: aeson01

quote:

Orijinalden alıntı: Scarface007

Arkadaşlar önümüzdeki sene DGS için 4 arkadaş eylülde dersaneye kaydolmayı düşünüyoruz.Tasarı mı yoksa Fem Akademiyi mi önerirsiniz?

Daha çokça zaman var size ya ne bu acele Ben tasarıya gitmedim, çok bilmiyorum ama kalabalık olduğunu ve ücretin tuzlu olduğunu biliyorum.Bi kere nerde çokluk orda b.... derler.Hocaları bulup rahatça soru soramıyacaksam elerim ben ki elemiştimde.Fem akademi için pek bişey diyemem.Eskiden dgs bölümleri yoktu diye biliyorum yani yeniler ama fem hocaları iyidir.

Size en büyük iki tavsiyem olur.1. si kesinlikle hafta içi gündüz grubuna kaydolun.Çünkü dershane disiplin de sağlıyor, her gün gidince insan o çalışma isteğini kolayca kaybetmiyor.Hem hafta içi dershaneler pek kalabalık olmaz rahat olursunuz.Biz sene başından beri 5 kişiyiz, özel ders kıvamında ders işledik, gayette memnunuz.

Bir diğeri ise, sen ne kadar iyi olursan ol sınıfın durumu çok önemli.Bazı dershanelerde talep olmuyor ve adam gidip tek sınıf açıyor.Orada da bilenle bilmeyen ayrışamıyor ve senin için olumsuz bi durum ortaya çıkıyor.Kaydolurken buna dikkat edin, geçen sene kaç sınıfınız vardı kaç öğrenciniz vardı sınıflar kaç kişi oluyordu diye sorun.Tasarıyı düşünüyorsanız böyle bi sıkıntı olmaz orası kalabalık olduğu için ayrışma kolay ama fem diyorsanız bazı şubeden şubeye değişir, onu sorun.

Hocam çok teşekkürler cevapladığınız için baya açıklayıcı oldu.Siz hangi dersaneye gidiyosunuz?

• Uzun zamandır eğitim bölümüne girmiyordum,en son geçen yıl dgs için girdim sanırım

Arkadaşlar geçen yıl sınav sıkıntılıydı eskiye nazaran zor demeyelim de değişik olduğu aşikardı.
    Odtü hedeflerken Gazi'ye kadar düştüm ben öyle diyim.
    Denemelerde 45-50dk artırırken sınavı zor yetiştirdim,eğer çalışıp emek veriyorsanız heyecan yapacaksınız bu allahın emri artık.
    Kaç deneme çözdüğümü hatırlamıyorum ama piyasada ki yayınların tamamını çözdüm sanırım ve çok faydasını gördüm.
    Bulabildiğiniz bütün denemeleri çözün arkadaşlar,bu yayın saçma felan diyip geçiştirmeyin.
    Bir de sınav yine ramazana denk geliyor sanırım,sınav günü oruç tutmayın sınav 3 saat zaten heycan var zorluk çekebilirsiniz.

• Arkadaşlar merhaba... Pamukkale Üniversitesi Honaz MYO Dış Ticaret 2.sınıf ( son sınıf ) öğrencisiyim.
    Son dönemde yani Şubat-Temmuz ayları arasında Hollanda Erasmus kazandım. Gittim ama zor geldi dersler de farklıydı ve Nisan ayında dönüş yaptım.
    Geçen seneden yapmadığım 15gün + bu seneki 15gün olmak üzere toplam 30 gün zorunlu stajım var. Bu ara boş duracağıma staja başladım. Okulla konuştum oluyormuş şimdi de yapabilirsin çünkü ekle-sil yapmamıştın ders yükün yok dedi stajı öyle halledeceğim. 23 Haziran'da bitecek stajım.

Şimdi sorum şu ; Bu son dönem Erasmus'la gittiğim için ekle-sil yapmamıştım ve bu dönem öğrenci gibi gözükmüyorum. Vizelere girmedim haliyle, finalleride olmaz. Yaz okulunda ise sadece belli kredi ( 9 kredi gibi ) alınabiliyor diye duydum. Yaz okulunda alabileceğim kadarını alırım da geri kalan dersler nasıl olacak.

DGS hedefim var; yaz okulu hariç kalan dersler nasıl olacak, nasıl mezun olacağım? Bu Erasmus işi arap saçına döndürdü.

19 Temmuz'da da DGS var bildiğiniz gibi, 2 ay çalışsam DGS'ye kazanabilirim ( 3.72 ortalamam var şuan 3 dönemlik )

Şartlı kayıt vs nasıl oluyor? Stajı halledeceğim. Ama mezuniyet için gerekli 3-4 ders belki daha fazla kalabilir. Sorun yaratıyor mu o DGS için, bir çözümü var mı bunun

Teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: MMG1

Arkadaşlar merhaba... Pamukkale Üniversitesi Honaz MYO Dış Ticaret 2.sınıf ( son sınıf ) öğrencisiyim.

Teşekkürler...

Dgs yi mezun olanlar tercih edebiliyor okulla ilisiginizi kesmeniz lazim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mami_24

quote:

Arkadaşlar merhaba... Pamukkale Üniversitesi Honaz MYO Dış Ticaret 2.sınıf ( son sınıf ) öğrencisiyim.

Teşekkürler...

Dgs yi mezun olanlar tercih edebiliyor okulla ilisiginizi kesmeniz lazim

son senen ise stajin bile dururken başvurabiliyosun. Tabi ki bir yeri kazanırsan kazandığında diploman elinde olmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alm.oz -- 10 Mayıs 2014; 21:36:23 >

• Son sene son dönemim evet. Bu dönem ekle-sil yapmadım Erasmus dolayısıyla. Erasmus'u da yarım bırakıp döndüm hiçbir ders geçmedim.
    Yaz okulunda tüm dersler açılmıyor ve 9 kredi alma sınırı varmış sanırım. Yaz okulunda alamayacağım dersler nasıl olacak. arap saçına döndü iş.
    en temizi seneye yine gidip bu dönemi bitirmek için sıralara oturmak ama 1 sene kaybetmek istemiyorum.
    Şartlı kayıt olayı varmıdır. hani kalan dersleri bitirmek için müddet vs gibi
  • quote:

Son sene son dönemim evet. Bu dönem ekle-sil yapmadım Erasmus dolayısıyla. Erasmus'u da yarım bırakıp döndüm hiçbir ders geçmedim.
    Yaz okulunda tüm dersler açılmıyor ve 9 kredi alma sınırı varmış sanırım. Yaz okulunda alamayacağım dersler nasıl olacak. arap saçına döndü iş.
    en temizi seneye yine gidip bu dönemi bitirmek için sıralara oturmak ama 1 sene kaybetmek istemiyorum.
    Şartlı kayıt olayı varmıdır. hani kalan dersleri bitirmek için müddet vs gibi

Okulu kazandığında elinde diploma olması gerektiğini biliyorum. Şartlı kayıt vs gibi şeyler duymadım hiç. Ancak ösym ye sorabilirsiniz
  • Alese giren tanıdıklarınız var mı?Arkadaşım zordu dedi.sayısal mantık biraz kasmışlar.aynı şekilde türkçede zormuş.Bende biraz sayısal mantık kasıcam artık.Eleyici soruların mantıktan olacağını düşünüyorum.Alese bakarsak geçen seneye oranla sadece bi tık daha kolay olacağını düşünüyorum.Bi an önce sınava girip rahatlamak istiyorum artık.

• quote:

Alese giren tanıdıklarınız var mı?Arkadaşım zordu dedi.sayısal mantık biraz kasmışlar.aynı şekilde türkçede zormuş.Bende biraz sayısal mantık kasıcam artık.Eleyici soruların mantıktan olacağını düşünüyorum.Alese bakarsak geçen seneye oranla sadece bi tık daha kolay olacağını düşünüyorum.Bi an önce sınava girip rahatlamak istiyorum artık.

Ben alese girdim hepimize gecmis olsun diyorum o sorular nedir oyle mantiktan kastirmislar degisik sorular ozgun sorular islem yuku agir olan sorular anladilmasi okunmasi zor sorular

Hele bir tane sayisal mantik sorusu vardi ben o kadar uzun turkce paragrafi gormedim resmen asmis adamlar:))

• quote:

quote:

Alese giren tanıdıklarınız var mı?Arkadaşım zordu dedi.sayısal mantık biraz kasmışlar.aynı şekilde türkçede zormuş.Bende biraz sayısal mantık kasıcam artık.Eleyici soruların mantıktan olacağını düşünüyorum.Alese bakarsak geçen seneye oranla sadece bi tık daha kolay olacağını düşünüyorum.Bi an önce sınava girip rahatlamak istiyorum artık.

Ben alese girdim hepimize gecmis olsun diyorum o sorular nedir oyle mantiktan kastirmislar degisik sorular ozgun sorular islem yuku agir olan sorular anladilmasi okunmasi zor sorular

Hele bir tane sayisal mantik sorusu vardi ben o kadar uzun turkce paragrafi gormedim resmen asmis adamlar:))

paralarla ilgili soruyu diyosan evet onu anlamak bile güç.Ben ales sorularıda çözdüm ama zorluk bakımından pek fark görememiştim.Hem aleste bize oranla zaman alıcı sorular üzerine kurulu.Ben bunu bizde mantıkta yaparlar diyorum.Ayrıca zor sınav olması bir bakıma iyi tabi çalışan için iyi.

• quote:

quote:

quote:

paralarla ilgili soruyu diyosan evet onu anlamak bile güç.Ben ales sorularıda çözdüm ama zorluk bakımından pek fark görememiştim.Hem aleste bize oranla zaman alıcı sorular üzerine kurulu.Ben bunu bizde mantıkta yaparlar diyorum.Ayrıca zor sınav olması bir bakıma iyi tabi çalışan için iyi.

Sorular hem zaman aliyor hem anlasilmasi guc 2.5 saatde yapmak onemli yoksa o sorulari verseler aksama kadar cogumuz cozeriz ama stres bi yandan zman bi yandan birde zor soru ustune zor soru cozuyosun sonra daha agiri karsina ciktimi insanin gardi dusuyo su sinavi bi olakta hayirlisi neyse o olsun

• Dgs sınavına hazırlanan arkadaslara merhabalar. Geçtiğimiz dönem başında beykent - işletmeyi kazandım. İl dışı istemediğim için bu okulu istiyordum ve geldi
    Okulun artıları olduğu gibi eksileride var,
    Muafiyet konusu canınızı çok yakar, (şansa benim canım yanmadı ama okulu kafadan 1 sene uzayacak arkadaslar var)
    Şanslı iseniz kıtıkıtına 2 senede bitiyor , ama dediğim gibi zor:)
    Kayıt oldunuz, muafiyet için belgeleri verdiniz işiniz iş
    Bölüm başkanı ne derse o
    Ders içerikleri tutmuyor diyerek kredisi tutsa bile derse muafiyet vermeyebilir:)
    Hocalar ve derslerden bahsedecek olursak, hocalar çok kalite, hiç birisi de sıradan niteliksiz hoca değil, e zor hocada zor sorar.. O bakımdan sınavlar biraz geçiyor fakat geçiyorsunuz :):)
    Mesela vize 20, final 60 alıp geçtiğim bir çok ders oldu
    Kimi derslerin quizleri ise okulun internet sitesindeki bi sayfadan yapılıyor, buna hergün girip bakmanız gerek yoksa kaçar gider
    8 ayda gözlemlediklerim bunlar
    Okulun altında Otoparkı var fakat ücretli, ücretli fakat içeride yer yok:)
    Arabayı park edip anahtarı içinde bırakıp dersine gidiyorsun , bırakmam dersen yanında duran x5'e bak passat'a bak anahtarları üstünde... :):)
    Dgs için düşünenlere genel olarak tavsiye edilir, diğer özellere oranla dgs konusunda daha iyidir diyebiliriz .

• quote:

Orijinalden alıntı: eternal soul

Sınav çok az zaman kaldı ve son 4 aydrı gram ders çalışamadım. Olmayacak şeyler yaşadım, Allah kimseye yaşatmasın. Sizlerden fikir istiyorum, nolur yardımcı olun.

Hedef Elektrik elektronik mühendisliği. Matematiğim fena değil, yukarıda da yazmıştım. Problemler konusuna kadar gözüm kapalı yapabiliyorum. Matematik için sorunum problemler ve sonraki konular için... Geometri bilgim sıfır :( Türkçe de zayıf, sözel mantık hiç yapamıyorum. 2 ayda yetiştirebilir miyim?

ben de yeni başlıyorum. günde yarım saat harcamaya niyetim var. ama ben zamanında öss'ye girdiğimde %1 e girmiştim. yani mat.-geo.-türkçe iyi bende. bir kitap bitirsem yeter diyorum sınava kadar.

geo. sıfır diyorsun, türkçem zayıf diyorsun. eh matematikte de problemler zaten en zor konu. bence şansın yok. ama çalışmaya şimdiden başla, bu sene kendini bir test edersin, iyi çalışırsan gelecek sene için şansın olabilir.

sınavdan sonra buraya yazacağım. 2 ayda oluyor mu olmuyor mu bakalım... :))

tabii tembellik etmezsem. günde yarım saat az ama, onu da çalışmazsam öss'de %1 e girmiş biri olarak bile şansımın sıfır olduğunu düşünüyorum. zira 25 sene geçti aradan...

• quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

Sınav çok az zaman kaldı ve son 4 aydrı gram ders çalışamadım. Olmayacak şeyler yaşadım, Allah kimseye yaşatmasın. Sizlerden fikir istiyorum, nolur yardımcı olun.

ben de yeni başlıyorum. günde yarım saat harcamaya niyetim var. ama ben zamanında öss'ye girdiğimde %1 e girmiştim. yani mat.-geo.-türkçe iyi bende. bir kitap bitirsem yeter diyorum sınava kadar.

geo. sıfır diyorsun, türkçem zayıf diyorsun. eh matematikte de problemler zaten en zor konu. bence şansın yok. ama çalışmaya şimdiden başla, bu sene kendini bir test edersin, iyi çalışırsan gelecek sene için şansın olabilir.

tabii tembellik etmezsem. günde yarım saat az ama, onu da çalışmazsam öss'de %1 e girmiş biri olarak bile şansımın sıfır olduğunu düşünüyorum. zira 25 sene geçti aradan...

bence yapılabiilr türkçe biraz çalışma ve denemelerle halledilemeyecek şey değil bir şekilde geliştiriyorsun kendini problemler şu son 2 ayda belli programlamayla halledilebilir zannımca ama mata çok yoğunalaşmak laızm geo sıfır ise şahsen bbenimde öyle fule yakın çıkarmak lazım bayağı geliştirmişsin yinede kendini olmuycak denen şey yok son 2 ayda neler neler olur sıkı ve planlı çalışmaya bak derim

• 2 aydada olur bu iş hocam.Kaldıki bu sınavın zor olmadığını herkes biliyor, sınava girenlerin liselerine bakarakta mat bilgisi düşünülünce bi ygs kadar zor olamaz.Ben hep zor olsun istedim umarımda öyle olur. Zor olması ayrıştırmayı bir nebze adaletli kılıcak, bilen bilmeyen daha netleşir.
    Yakın zamanda türkiye geneli deneme var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Darkdexterness

quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

bence yapılabiilr türkçe biraz çalışma ve denemelerle halledilemeyecek şey değil bir şekilde geliştiriyorsun kendini problemler şu son 2 ayda belli programlamayla halledilebilir zannımca ama mata çok yoğunalaşmak laızm geo sıfır ise şahsen bbenimde öyle fule yakın çıkarmak lazım bayağı geliştirmişsin yinede kendini olmuycak denen şey yok son 2 ayda neler neler olur sıkı ve planlı çalışmaya bak derim

hayatım boyunca türkçe'ye hiç çalışmadım. çok fazla roman okudum zamanında. bu tek başına yeterli.

• 
Sayfa: önceki 134135136137138
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.