Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.463
Cevap
139
Favori
823.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Calpi84

Tercihlerimi hazırladım.Tutsa bile pek okuma heveslisi değilim.3. tercih veya 5. büyük ihtimalle tutar.Birçoğunu ya tutarsa diye yazdım.
    1-Boğaziçi işletme
    2-Odtü işletme
    3-Deu denizcilik işletmeleri
    4-Deu ingilizce işletme
    5-kocaeli denizcilik işletmeleri
    6-Hacettepe ingilizce işletme

Netlerin kaçtı Calpi..
    Güzel yerler seçmişsin..:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bodyguard_26 -- 24 Ağustos 2011; 13:44:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bodyguard_26

quote:

Tercihlerimi hazırladım.Tutsa bile pek okuma heveslisi değilim.3. tercih veya 5. büyük ihtimalle tutar.Birçoğunu ya tutarsa diye yazdım.
    1-Boğaziçi işletme
    2-Odtü işletme
    4-Deu ingilizce işletme

Netlerin kaçtı Calpi..

Vallaha netlere baktım da puanı görünce şaşırdım 240-250 gelsin diyordum netler pek ilgimi çekmedi.Sınavım bana göre iyi geçememişti yinede 280 civarı puanım var.Milletin sınavı kötü mü geçti yoksa taban puanlar mı artacak onu bilemiyorum.Bazı bölümleri tutarsa diye yazıyorum yoksa geçen seneki puanları daha yüksek aslında yeni yönetmelikten sonra okumaya hiç niyetim yok.5 yıl daha okunur mu?

• Arkadaşlar 5 eylüle kadar uzatılmış tercihler

22-26 Ağustos 2011 tarihleri arasında yapılacağı duyurulan 2011-Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile ilgili tercih işlemleri 5 Eylül 2011 tarihine kadar uzatılmıştır. Adaylar tercihlerini, ÖSYM’nin
    ais.osym.gov.tr
    ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi - Ana Sayfa
    http://ais.osym.gov.tr
    internet adresinden 5 Eylül 2011 günü saat 17.30’a kadar yapabileceklerdir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bodyguard_26

quote:

1-Boğaziçi işletme
    2-Odtü işletme
    4-Deu ingilizce işletme

Netlerin kaçtı Calpi..

Vallaha netlere baktım da puanı görünce şaşırdım 240-250 gelsin diyordum netler pek ilgimi çekmedi.Sınavım bana göre iyi geçememişti yinede 280 civarı puanım var.Milletin sınavı kötü mü geçti yoksa taban puanlar mı artacak onu bilemiyorum.Bazı bölümleri tutarsa diye yazıyorum yoksa geçen seneki puanları daha yüksek aslında yeni yönetmelikten sonra okumaya hiç niyetim yok.5 yıl daha okunur mu?

280 puanla daha iyi yerleşirsin. Tercihlerini gözden geçirmeni tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nike

İntibak varken fix 4 sene okuyordun (Hazırlık + 3 sene) ve intibakta iken öğrenci sayılmıyordun %80 başarı sağlayamazsanda şutluyordu seni üniversite. Ne kadar ders alacağın üniversiteye göre değişiyor. Eskisine göre şartlar iyileşti DGS de.

Görmediğin dersleri alttan alma zorunluluğun var.

Şimdi direk öğrenci sayılıyoruz ama 1. sınıftan başlıyoruz birde hazırlık varsa ve sınıfta kalmazsak 5 sene ediyor. 2 yılda myo ediyor 7 yıl. Ne kadar çok okunursa yaşta o kadar ilerliyor.
  • 1. sınıftan başlamıyorsun eğer başlarsan zaten DGS sınavının mantığı ne o zaman ÖSS ile girmek için çalışmak daha iyi.

Bir kaç devlet üniversitesi ile görüştüm onlarda 2 den başlatacağını söylüyor.
  • 2 den baslar 2-3 istisna unı ler haricidir.
  • 2. sınıftan başlarsak sorun yok ama direk 1. sınıftan başlarsak hiç bir anlamı kalmaz sadece dgs değil okunan myo okunmamış sayılıyor.

dikeygecis forumunda direk 1. sınıftan başlanacağı yazdığı için bende 1. sınıftan başlanacak artık diye biliyorum.
  • Direk 1. sınıftan başlanıyor diye bir durum yok. Şuan için üniversiteler intibak durumlarını kendileri belirliyor. 1. sınıftan da başlatan var, 2. sınıftan da hatta 3. sınıftan bile başlatan var. İntibak kalktı diye 1. sınıftan başlatılacak konusuna pek takılmayın. Çünkü çoğu derslerinizden yine muaf olacaksınız
  • Üniversiteye kayıt olurken "Onaylı ders içerikleri" adında bir belge alacağız işte o belge ile ögrenci işleri dersleri karşılaştırıp kalan dersleri seneye bölerek verecek.
    Buda demek oluyorki, 3-5 tanesi sayılacak diğer dersler kalacak.
    bazı üniversiteler üstten ders almasına müsade etmiyor bazılar ediyor o yüzden kayıt oldugunuz üniversite belirleyecek kaç sene okuyacagınızı ama benden size tavsiye pek umutlanmayın 2 veya 3 ten başlatmaz.
    olup olabileceği maksimum 2. sınıf olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rebellious22

Üniversiteye kayıt olurken "Onaylı ders içerikleri" adında bir belge alacağız işte o belge ile ögrenci işleri dersleri karşılaştırıp kalan dersleri seneye bölerek verecek.
    bazı üniversiteler üstten ders almasına müsade etmiyor bazılar ediyor o yüzden kayıt oldugunuz üniversite belirleyecek kaç sene okuyacagınızı ama benden size tavsiye pek umutlanmayın 2 veya 3 ten başlatmaz.

Üstten ders alalım ama fakültede bir dönemde 6 ders varsa bizim myo'da gördüğümüz 11 derse bedeldir.Bu işler çok karışık ve sıkıntılı.
  • quote:

quote:

Üniversiteye kayıt olurken "Onaylı ders içerikleri" adında bir belge alacağız işte o belge ile ögrenci işleri dersleri karşılaştırıp kalan dersleri seneye bölerek verecek.

Üstten ders alalım ama fakültede bir dönemde 6 ders varsa bizim myo'da gördüğümüz 11 derse bedeldir.Bu işler çok karışık ve sıkıntılı.

işte onu diyorum dersin adının tutması bile yetmiyor.
    ders içeriklerini o yüzden alıyorsun kounları bile aynı olması gerekiyor ki birçoğu tutmuyor bile.
    o yüzden kimse ben 3 ten 4 ten başlarım düşüncesine kapılmasın :)

sağlık olsun 2 sene ekstradan okumuş oluyoruz, sonuçta meuzn olunca o diplomada kalıcak iki diplomayı aynı adan geri vericekler.

• quote:

quote:

quote:

işte onu diyorum dersin adının tutması bile yetmiyor.
    ders içeriklerini o yüzden alıyorsun kounları bile aynı olması gerekiyor ki birçoğu tutmuyor bile.
    o yüzden kimse ben 3 ten 4 ten başlarım düşüncesine kapılmasın :)

sağlık olsun 2 sene ekstradan okumuş oluyoruz, sonuçta meuzn olunca o diplomada kalıcak iki diplomayı aynı adan geri vericekler.

Ben daha önce bu durumu yaşadım.2 yıllıkta yatay geçiş yaptım geçtiğim üniversite birçok dersimi saymadı.8 dersten sorumlu tuttular okul uzamasın diye eski okuluma döndüm.
    Ders içerikleri alacaksanız mutlaka dolu olsun.Bana bazı derslerin içi boş verdiler ilk başvuruda 20 dersten sorumluydum.Sonra kendim ders içeriklerini hazırladım üniversite mühür bastı öylece durumu düzelttim.

• saolasın dostum tüyo için.
    ben adanada okudum kendim izmirde yaşıyorum mecbur arkadaşıma aldırdım belgeyi inşallah dolu dolu vermişlerdir :(
  • Ben tercihleri yaptım hayırlısı olsun artık.. Seneye bir daha gireceğim DGS ye ama ne olursa olsun. Üni çıkarsa 0.45 çıkmazsa 0.6 kat sayım kazanamazsam da kaderimize razı olacağız.
  • Ben de yercihimi yaptım
    Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Elektronik Mühendisliği ya da Kocaeli Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliğinden biri olacak inşallah.
  • Nefesler tutuldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kulspruta

Nefesler tutuldu

Hala tutuyoruz nefesleri..
  • Açıklandı beyler..
  • Herhangi bir lisans programına yerleşemediniz.

Ayın 15 den sonra ek kontenjan için yerleştirme olacak son hakkım.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.