Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (107. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
11.463
Cevap
138
Favori
830.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 105106107108109
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aeson01

Şoklardayım, yuh harbiden ilk defa sıralamalar açıklandı
    Yaptığım tercihler yalan oldu iyimi

Nerede sıralamalar bulamadım ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• DGS TARİHİNDE BİR İLK GERÇEKLEŞTİ GERÇEKTEN ŞOK OLDUM..

SIRALAMALAR VE EN DÜŞÜK PUANLAR AÇIKLANDI...

• quote:

Orijinalden alıntı: Nike

DGS TARİHİNDE BİR İLK GERÇEKLEŞTİ GERÇEKTEN ŞOK OLDUM..

bunlar zaten yazmıyor muydu
    mesela
    http://www.nkfu.com/2013-dgs-fizyoterapi-ve-rehabilitasyon-bolumu-kontenjanlari-taban-puanlari/

• quote:

Orijinalden alıntı: mrt__gl

quote:

DGS TARİHİNDE BİR İLK GERÇEKLEŞTİ GERÇEKTEN ŞOK OLDUM..

http://www.osym.gov.tr/dosya/1-69825/h/dgs20121yerlestirmemaxminpuanlarbs.pdf

bunlar zaten yazmıyor muydu
    mesela
    http://www.nkfu.com/2013-dgs-fizyoterapi-ve-rehabilitasyon-bolumu-kontenjanlari-taban-puanlari/

Siralamalar ilk defa aciklandi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sıralamam 21k bütün burslu kıbrıs iktisat fakültelerini doldurdum hayırlısı .
  • arkadaşlar herkese merhaba,
    dgs ea. puanım 212 küsür
    sıralamam 29 binlerde
    diploma puanım 61,000
    beykent üniversitesi iktisata bölümü puanım tutuyo.. bu senede beykentten mezun oldum önlisans .. sizce tercih etmelimiyim yoksa bir sene daha çalışmalımıyım diploma puanımda iyi sayılır aslında hiç çalışmamıştım dgs ye ancak daha iyisini yapabilirim kendime güveniyorum aklıma takılan tek şey... beykent 3.sınıftan başlatıyor.. diğer üniversiteler 2.sınıftan, seneye kazandım diyelim 2.sınıftan başlıycam ve bu şekilde 2 sene kaybetmiş olucam ... aslında beykenti tercih etmek istiyorum hem bizim evede çok yakın ama 3 ve 4.sınıfı okumak 22.000 TL ye geliyo .. bunuda karşılamak şimdilik zor gibi görünüyor ama ne yapmam gerekiyor arkadaşlar kafam çok karışık yanlış karar vermekte istemiyorum danışabileceğim kimselerde yok tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: manavhayri

arkadaşlar herkese merhaba,
    dgs ea. puanım 212 küsür
    sıralamam 29 binlerde
    diploma puanım 61,000
    beykent üniversitesi iktisata bölümü puanım tutuyo.. bu senede beykentten mezun oldum önlisans .. sizce tercih etmelimiyim yoksa bir sene daha çalışmalımıyım diploma puanımda iyi sayılır aslında hiç çalışmamıştım dgs ye ancak daha iyisini yapabilirim kendime güveniyorum aklıma takılan tek şey... beykent 3.sınıftan başlatıyor.. diğer üniversiteler 2.sınıftan, seneye kazandım diyelim 2.sınıftan başlıycam ve bu şekilde 2 sene kaybetmiş olucam ... aslında beykenti tercih etmek istiyorum hem bizim evede çok yakın ama 3 ve 4.sınıfı okumak 22.000 TL ye geliyo .. bunuda karşılamak şimdilik zor gibi görünüyor ama ne yapmam gerekiyor arkadaşlar kafam çok karışık yanlış karar vermekte istemiyorum danışabileceğim kimselerde yok tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar..

burslu yokmu peki

• quote:

Orijinalden alıntı: halikarnasss

quote:

Orijinalden alıntı: manavhayri

arkadaşlar herkese merhaba,
    dgs ea. puanım 212 küsür
    sıralamam 29 binlerde
    diploma puanım 61,000

burslu yokmu peki

biraz düşündümde beykenti tercih yapmamaya karar verdim .. en iyisi bir sene daha çalışmak iyi bişeyler yapıcağıma inanıyorum ama inşallah tabi ... 2 yıl için yaklaşık 22.000 tl çok fazla en azından bizim için .. okula mail attımda dün indirimli fiyatı ile senelik yaklaşık 11.000 TL geliyo %40 indirimi fiyatıymış .. zaten oraya gitsem o parayı ödememiz şuan için imkansız gibi görünüyo, seneye iyi bir yerlere yerleşmek için çabalıycam hakkımızda hayırlısı diğer arkadaşlarında yorumunu almak isterim en azından benim düşüncem bu şekilde iyi akşamlar dilerim herkese...

• dgs :250
    obp:58
    bölüm haberlesme yerleşme şansım varmı
  • manavhayri M kullanıcısına yanıt
    Beykentten mezunsun, ayrıca Türkiye'de sadece beykentte DGS ile gelen öğrencilere farklı ücret tarifesi uyguluyorlar. ( sanırım 11 bin tlydi ) Bu çoğu üniversitenin yüzde 50 burslusuna denk geliyor, eğerki puan konusunda çok ümitli değilsen, bence lisansını tamamla orda macera arama derim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serzeni$te

Beykentten mezunsun, ayrıca Türkiye'de sadece beykentte DGS ile gelen öğrencilere farklı ücret tarifesi uyguluyorlar. ( sanırım 11 bin tlydi ) Bu çoğu üniversitenin yüzde 50 burslusuna denk geliyor, eğerki puan konusunda çok ümitli değilsen, bence lisansını tamamla orda macera arama derim..

hocam başka böyle üniversite var mı kılavuzda %50 burslu yazmayan ama dgs ye özel ücret veren
  • quote:

Yatay geçiş yapabilmen çok düşük bir ihtimal. Alttan dersin olmaması gerekiyor bildiğim kadarı ile ama DGS li olduğumuz için bu mümkün değil. 4. sınıfa geçtiğinde de yatay geçiş yapamıyorsun.

Hocam sistem nasıl işler bilmiyorum ama biz görmediğimiz dersleri 2. sınıfta alıp 3 ve 4. sınıfı normal bir şekilde okumuyor muyuz ? Yoksa 3. sınıftan başlatıp görmediğimiz dersleri de vereceklerse geçiş yapmam yaz okulu olursa eğer ona da gider 2 sene de bitirmeye çalışırım ya da 2.5 senede bitirmeye çalışırım.
  • Beyler ösym'nin yayınladığı başarı sıralamasına göre hiç bir yer gelmiyor. Çoğu yer 10 bin sıralamasının altında çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyinn31

quote:

Yatay geçiş yapabilmen çok düşük bir ihtimal. Alttan dersin olmaması gerekiyor bildiğim kadarı ile ama DGS li olduğumuz için bu mümkün değil. 4. sınıfa geçtiğinde de yatay geçiş yapamıyorsun.

Hocam sistem nasıl işler bilmiyorum ama biz görmediğimiz dersleri 2. sınıfta alıp 3 ve 4. sınıfı normal bir şekilde okumuyor muyuz ? Yoksa 3. sınıftan başlatıp görmediğimiz dersleri de vereceklerse geçiş yapmam yaz okulu olursa eğer ona da gider 2 sene de bitirmeye çalışırım ya da 2.5 senede bitirmeye çalışırım.

Aslında üniversitede sınıf değilde dönem kavramı var. Benim üniversitemde 5. yarıyıl (3.sınıf ilk dönem) derslerini ve AKTS'nin yettiği kadar alttan ders alıp okuyabiliyorsun. Devlette okuyorsanız yazın açılan dersleri de alıp çok daha erken bitirebilirsiniz. (Muaf ders sayısına bağlı tabi)

• quote:

Orijinalden alıntı: shineon25

quote:

Orijinalden alıntı: Serzeni$te

hocam başka böyle üniversite var mı kılavuzda %50 burslu yazmayan ama dgs ye özel ücret veren

yoktur.. arkadaş ön lisansıda beykentte okumuş
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Huseyinn31

quote:

Aslında üniversitede sınıf değilde dönem kavramı var. Benim üniversitemde 5. yarıyıl (3.sınıf ilk dönem) derslerini ve AKTS'nin yettiği kadar alttan ders alıp okuyabiliyorsun. Devlette okuyorsanız yazın açılan dersleri de alıp çok daha erken bitirebilirsiniz. (Muaf ders sayısına bağlı tabi)

Hocam dönem kavramını biliyorum sınıf dedim sen dönem anla

Benim sıralamam 8.8k pamukkale işletme i.ö sıralaması 9.9k gelir mi bilmiyorum ama paüde dersi fazla sayarlarsa ve yaz okuluda açılırsa bitirebildiğim kadar erken bitirmeye çalışacağım.

• yok ya yazamıyorum hiç bir şey olmuyor %50 burslu düşünüyorum ama yok karar veremedim
  • bu nedir böyle arkadaş hani kontejanlar artmıştı hiç bir artış yok. el insaf sözde artmış.. her üniden 3-5 kontejan var.. neye kime yetsinki bu kontenjanlar ??
  • Arkadaşlar ben MYO döneminde burs alıyordum. Bu sene mezun oldum ve DGS'ye girdim. Aynı sene yerleşirsem burs başvuru yapmadan devam ediyormuş. Bu sene yerleşemezsem seneye burs hakkım kaybolur mu? Yoksa tekrar burs başvuru hakkı doğuyor mu?
  • 
Sayfa: önceki 105106107108109
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.