Şimdi Ara

DİJİTAL SES ÇÖZÜMLERİ İÇİN AC3 FİLTER(DD-DTS)AYARLARI (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
206
Cevap
14
Favori
59.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Şeffaf Kasa

uzun uğraşlar sonunda kendi sorunuma kendim derman oldum. ama benzer bir sorun yaşayan olursa diye nasıl çözdüğümü de anlatmak istiyorum.

Windows 7 32 bit sistem kurulu. Kayıt işleri ile uğraştığımdan M-Audio nun Delta 1010LT Pci ses kartını kullanıyorum. Daha önce Spdif çıkışından digital sinyal (DTS veya Dolby Digital) aktarabiliyordum Sony STR-DE595 alıcı amfime. Ancak son formattan sonra ayarları yapmama rağmen, ya cızırtı ya da stereo ses alabildim.

çözüm ise, anakartımın on-board ses çıkışını devredışı bırakmıştım ses kartı olduğundan dolayı bir çakışma yaratmaması için. ancak en son ne olur ne olmaz diyerek aktif hale getirdikten sonra, spdif çıkışından sinyal almayı başardım. Eminim başka yolu vardır. ama ben böyle çözdüm. umarım çakışma yaratmaz. işin güzel tarafı her iki ses sürücüsünü de şu anda sorunsuz kullanabiliyorum. kayıtlar vs için analog giriş ve çıkışları M-Audio ses kartından, digital sesleri ise anakartın spdif çıkışından alabiliyorum. Benzer sorun yaşayan arkadaşlara bir çözüm olur umarım.

Yalnız hala DTS müzik albümlerini dinleyemiyorum. Sanırım player ile ilgili bir sorunum var. Bilen varsa çözüm rica ediyorum. Saygılar.

Alıntıları Göster
    DD yi amfide cozup dinleyip de dts i cozemiyorsaniz orda baska bisiy vardir, sorun PC icinde degildir ki o zaman, bence.
    cunku her 2 turlu de spdif passthrough yapiyorsunuz yani datayi direk amfiye yolluyorusunuz,

• quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

DD yi amfide cozup dinleyip de dts i cozemiyorsaniz orda baska bisiy vardir, sorun PC icinde degildir ki o zaman, bence.
    cunku her 2 turlu de spdif passthrough yapiyorsunuz yani datayi direk amfiye yolluyorusunuz,

Alıntıları Göster
    Selam

Ben dts ve dd seslerini AC3 ayarlarını yaptıktan sonra Windows media Player- Media player classic- Bs player den alabiliyorum ancak kullanmak istediğim Powerdvd 10 ve Splash PRO player programlarından alamıyorum z5500 ekranında stereo yazıyor kullandığım ses kartı creative audigy value 7.1 24 digital çıkışını rca mono çevirici ile conax bağladım bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan destek bekliyorum.

Tşk.

• quote:

Orijinalden alıntı: serdarxxx

Selam

Ben dts ve dd seslerini AC3 ayarlarını yaptıktan sonra Windows media Player- Media player classic- Bs player den alabiliyorum ancak kullanmak istediğim Powerdvd 10 ve Splash PRO player programlarından alamıyorum z5500 ekranında stereo yazıyor kullandığım ses kartı creative audigy value 7.1 24 digital çıkışını rca mono çevirici ile conax bağladım bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan destek bekliyorum.

Tşk.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar ocağınıza düştüm Z-5500 ses sistemi ile uğraşmadan djital ses alabileceğim ''creative'' marka bir ses kartı tavsiye edermisiniz rica etsem üstadlar ???

• quote:

Orijinalden alıntı: xchampionx

arkadaşlar ocağınıza düştüm Z-5500 ses sistemi ile uğraşmadan djital ses alabileceğim ''creative'' marka bir ses kartı tavsiye edermisiniz rica etsem üstadlar ???

Alıntıları Göster
    creative sound blaster x-fi surround 5.1 pro harici usb ses kartı ve z5500 optik kablo ile bağlı bu sistemi kullanıyorum ama bir türlü dts ses alamıyorum audio console a girdiğimde ise ilk resimdeki kadar çok secenek olmadığı gibi ayarları yapacağımız hiç bir secenek yok bir bana yardım edebilirmi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: mnybjk

creative sound blaster x-fi surround 5.1 pro harici usb ses kartı ve z5500 optik kablo ile bağlı bu sistemi kullanıyorum ama bir türlü dts ses alamıyorum audio console a girdiğimde ise ilk resimdeki kadar çok secenek olmadığı gibi ayarları yapacağımız hiç bir secenek yok bir bana yardım edebilirmi ?

Alıntıları Göster
    yaa ben ilk sayfadaki ayarları yapmaya çalışırken ses hep gitti şimdi helikopter veya patlama gibi sesler varken insan sesleri yok yada görüntü ile anlamsız bir ses geliyor
  • quote:

yaa ben ilk sayfadaki ayarları yapmaya çalışırken ses hep gitti şimdi helikopter veya patlama gibi sesler varken insan sesleri yok yada görüntü ile anlamsız bir ses geliyor

Alıntıları Göster
    İlk sayfadaki tüm ayarları yaptım fakat power dvd 10 da dts filmleri izlerken film çok hızlı hareket ediyor donuyor ve ses alamıyorum her yolu denedim ama yine de olmuyor...yardımlarınızı bekliyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: poten_za

İlk sayfadaki tüm ayarları yaptım fakat power dvd 10 da dts filmleri izlerken film çok hızlı hareket ediyor donuyor ve ses alamıyorum her yolu denedim ama yine de olmuyor...yardımlarınızı bekliyorum...

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar benim ses sistemim creative t6160 sanırım optik çıkışı yok.Ses kartım usb creative surround xfi thx destekli.Ses kartımda optik çıkış var ama herhalde bu optik kablo olayı bana uymuyor.Bilgisayarımda 300 ü aşkın film var ama herhalde bunlar 5+1 değildir.5+1 ses alabileceğim filmi nerden anlyıcam da indirecem?.Uzantısı filan farklı mı oluyor yanında bi uzantı belirtilip ona göre mi indiriliyor? Hangi tür filmleri indirmem lazım 5+1 ses alabilmek için.

• quote:

Orijinalden alıntı: K4TL14M

Arkadaşlar benim ses sistemim creative t6160 sanırım optik çıkışı yok.Ses kartım usb creative surround xfi thx destekli.Ses kartımda optik çıkış var ama herhalde bu optik kablo olayı bana uymuyor.Bilgisayarımda 300 ü aşkın film var ama herhalde bunlar 5+1 değildir.5+1 ses alabileceğim filmi nerden anlyıcam da indirecem?.Uzantısı filan farklı mı oluyor yanında bi uzantı belirtilip ona göre mi indiriliyor? Hangi tür filmleri indirmem lazım 5+1 ses alabilmek için.

Alıntıları Göster
    Zamanında bu konu sayesinde z5500'ümden dts ses alabilmiştim. Tekrar bulana kadar göbeğim çatladı. Mesajım bulunsun da, lazım olursa gene faydalanalım..

Anlatımı yapan arkadaşa da ayrıca teşekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: ...-~AimLeSs~-...

Zamanında bu konu sayesinde z5500'ümden dts ses alabilmiştim. Tekrar bulana kadar göbeğim çatladı. Mesajım bulunsun da, lazım olursa gene faydalanalım..

Anlatımı yapan arkadaşa da ayrıca teşekkürler..

Alıntıları Göster
    mesajım bulunsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheSimson

mesajım bulunsun

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar yukarıda anlatılanlara benzer bi sorun bende de var. win 7 32 bit işletim sistemi cerative x-fi titanium ve lg HT503 TH sinema sistemine sahibim.cerativin consol launcher kısmından encoder ayarlarından dd ve dts off olarak ayarladım. dts ve dd 1080 p mkv ve ac3 formatları filmlerde hiçbir sorun yaşamadan dd ve dts ses alıyorum ve receiver de dts ve dd yazıları çıkıyor.Ancak dts uzantılı müziklerde ne yaptım ise olmadı.ya 2+1 alıyorum yada kırmızı dts yazısı çıkıyor ancak ses yok.k-lite codec ve ac3 filter yüklü k-lite paketinde olan ffdshow auido ayarlarını (codec liba dts ve codec ac3) da yaptım nafile.
    filmlerde gerçek 5+1 ses alırken müziklerde neden böyle bir sorun yaşıyorum.????
    Bi ara ffdshow ayarlarını kurcalarken dts sesleri dd olarak okudu reciver (passthrough). Ancak ses kesik kesik geldi.Bağlantım optik kablo ile.Bilgisayara 2 kere format attım.ama olmadı.(Bu arada dosyalarda bi sorun vardım dedim, dts müzikleri flash disk e attım LG reciever çatır çatır okudu ve dts yazısı çıktı.)LÜTFEN AMA LÜTFEN BİRİSİ YARDIM ETSİN....

Her türlü bilgi ve dökümanınız için aonderdemir@hotmal.com adresine atın arkadaşlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: tyberias

Arkadaşlar yukarıda anlatılanlara benzer bi sorun bende de var. win 7 32 bit işletim sistemi cerative x-fi titanium ve lg HT503 TH sinema sistemine sahibim.cerativin consol launcher kısmından encoder ayarlarından dd ve dts off olarak ayarladım. dts ve dd 1080 p mkv ve ac3 formatları filmlerde hiçbir sorun yaşamadan dd ve dts ses alıyorum ve receiver de dts ve dd yazıları çıkıyor.Ancak dts uzantılı müziklerde ne yaptım ise olmadı.ya 2+1 alıyorum yada kırmızı dts yazısı çıkıyor ancak ses yok.k-lite codec ve ac3 filter yüklü k-lite paketinde olan ffdshow auido ayarlarını (codec liba dts ve codec ac3) da yaptım nafile.
    filmlerde gerçek 5+1 ses alırken müziklerde neden böyle bir sorun yaşıyorum.????
    Bi ara ffdshow ayarlarını kurcalarken dts sesleri dd olarak okudu reciver (passthrough). Ancak ses kesik kesik geldi.Bağlantım optik kablo ile.Bilgisayara 2 kere format attım.ama olmadı.(Bu arada dosyalarda bi sorun vardım dedim, dts müzikleri flash disk e attım LG reciever çatır çatır okudu ve dts yazısı çıktı.)LÜTFEN AMA LÜTFEN BİRİSİ YARDIM ETSİN....

Her türlü bilgi ve dökümanınız için aonderdemir@hotmal.com adresine atın arkadaşlar...

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar merhaba Logitech Z5400 hoparlör kullanıyorum.Daha öncesinde masaüstü bilgisayarımda Audigy2 ile yine bu forumdaki bilgilerle AC3 filter ayarlarını yapıp sorunsuz kullanıyorudum.Şu anda notebookumda creative sound blaster x fi 5.1 pro ses kartı kullanıyorum ve optic çıkıştan bağladım ve sadece kendi driverlerinı yükledim extra ac3 ayarı yapmadım ama sanki arka hoparlörlerden ses çok az geliyor decoderin ekranında digital ses görünmesine rağmen detay sesleri anlaşılmayacak derecede az geliyor sizce ac3 filter ayarlarını yapmalımıyım?

• quote:

Evet aynen bana resimlerde anlatılan ac3 ayarını yapayım dedim ama o kadar detaylı menü çıkmıyor sadecı encoder kısmında dolby digital live kutucuğu war onu seçince 5.1 digital ses geliyor ama anlatılanalr gibi ses kartının çözmesini engelleyip direk hoparlörün decoderine nasıl yollayacağız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gs_nebula

quote:

Evet aynen bana resimlerde anlatılan ac3 ayarını yapayım dedim ama o kadar detaylı menü çıkmıyor sadecı encoder kısmında dolby digital live kutucuğu war onu seçince 5.1 digital ses geliyor ama anlatılanalr gibi ses kartının çözmesini engelleyip direk hoparlörün decoderine nasıl yollayacağız?

spdif oass thorugh secenegini sececeksiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

quote:

Orijinalden alıntı: gs_nebula

quote:

spdif oass thorugh secenegini sececeksiniz

Alıntıları Göster
    CREATIVE X-FI XTREME MUSIC Sound Blaster kartım var ama bir tülü ayarları yapamadım dts codeclibir film var elimde ac3 filteri kurmama ragmen filmde oyuncular konsuurkens esleri cıkmıyor sadce müzik sesleri geliyor birde center ve arka hoparlörlerden ses gelmiyor ses sistemim Edifier DA5000PRO 5+1 yardımcı olabilrseniz sevinirim arkadaşlar

• quote:

Orijinalden alıntı: ergulars

CREATIVE X-FI XTREME MUSIC Sound Blaster kartım var ama bir tülü ayarları yapamadım dts codeclibir film var elimde ac3 filteri kurmama ragmen filmde oyuncular konsuurkens esleri cıkmıyor sadce müzik sesleri geliyor birde center ve arka hoparlörlerden ses gelmiyor ses sistemim Edifier DA5000PRO 5+1 yardımcı olabilrseniz sevinirim arkadaşlar

Alıntıları Göster
    seçelimde öyle bir menü yokki bütün olan menüler bu şekilde.ben iyisi resimleri ekleyeyim ses kartındaki test menüsünde sadece ön sol ve ön sağdan ses geliyor.

DİJİTAL SES ÇÖZÜMLERİ İÇİN AC3 FİLTER(DD-DTS)AYARLARI

• quote:

Orijinalden alıntı: speedy35

Çok önemli bir soru

Arkadaşlar DTS ve Dolby Digital filmlerde pc den coax ile z5500 dekoderinde DTS ve Dolby Digital yazdığı zaman mı daha iyi ses alırız

Yoksa ;

Aynı DTS ve Dolby Digital sesi 6 kanaldan aynı pc den ses kartına ( Audigy ZS 2 ) verip ses kartına sesi çözdürerek mi daha iyi ses alırız..

Bu konuda bir kaç çalışma yaptım

Denemelerim ilk 1080p transformers DTS ses kalitesinde kmplayer + ac3 filter oynatıcıları ile ac3 filter ayarı Output format 3/2+SW 5.1 channels olarak işaretledim bu sayede ses orjinal şekilde 5 + 1 kanal yayıldı ( Dekoder de DTS yazdığı gibi ses dağılımı oldu )

Ve sonuç olarak 6 ch dan verdiğim sese equalizer olarak eax panelden advanced EQ modu açık Heavy Metal seçtim, CMSS 3D modu Stereo Surround seçili şekilde film girdim ve sonuç gerçekten çook net mid tiz ve bass yakaladım, efekler çok bariz belirginleşti güzel oldu gerçekten :) üzerinde daha çalışmam lazım, Ac3 filter in üzerindeki Equalizer ayarı ile her kanal sese fark lı müdahale ede biliyorum ( arka uyduların Tız seviyesini arttırınca efekler çook bariz hissediliyor ) bu ayar sayesinde çok daha temiz sese sahip olacağım her halde ..

Dekoderde DTS yazdığı zaman ise ses çok yalın geldi ve ses siddeti düştü ...

Sizlerinde önerilerini bekliyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: ridvan1903

quote:

Orijinalden alıntı: speedy35

Çok önemli bir soru

Arkadaşlar DTS ve Dolby Digital filmlerde pc den coax ile z5500 dekoderinde DTS ve Dolby Digital yazdığı zaman mı daha iyi ses alırız

Yoksa ;

Aynı DTS ve Dolby Digital sesi 6 kanaldan aynı pc den ses kartına ( Audigy ZS 2 ) verip ses kartına sesi çözdürerek mi daha iyi ses alırız..

Bu konuda bir kaç çalışma yaptım

Denemelerim ilk 1080p transformers DTS ses kalitesinde kmplayer + ac3 filter oynatıcıları ile ac3 filter ayarı Output format 3/2+SW 5.1 channels olarak işaretledim bu sayede ses orjinal şekilde 5 + 1 kanal yayıldı ( Dekoder de DTS yazdığı gibi ses dağılımı oldu )

Ve sonuç olarak 6 ch dan verdiğim sese equalizer olarak eax panelden advanced EQ modu açık Heavy Metal seçtim, CMSS 3D modu Stereo Surround seçili şekilde film girdim ve sonuç gerçekten çook net mid tiz ve bass yakaladım, efekler çok bariz belirginleşti güzel oldu gerçekten :) üzerinde daha çalışmam lazım, Ac3 filter in üzerindeki Equalizer ayarı ile her kanal sese fark lı müdahale ede biliyorum ( arka uyduların Tız seviyesini arttırınca efekler çook bariz hissediliyor ) bu ayar sayesinde çok daha temiz sese sahip olacağım her halde ..

Dekoderde DTS yazdığı zaman ise ses çok yalın geldi ve ses siddeti düştü ...

Sizlerinde önerilerini bekliyorum..

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar benim de bir sorum olacaktı.

GOM player da ses codecinin DTS veya AC3 olduğuna emin olduğum filmleri açıyorum.

Sağ tuş file info yaptığımda, video ile ilgili özellikler doğru iken (örneğin 1900x1020 gibi)
    audio ile ilgili özellikler stereo 2 channel yazıyor.

Halbuki GOM player ayarlarında Realtek Digital Output ya da 5.1 channel seçili olsa ve ben spdif/optik çıkışı kullanıyor olsam dahi.

Şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hasan Mersin

GOM player da ses codecinin DTS veya AC3 olduğuna emin olduğum filmleri açıyorum.

Sağ tuş file info yaptığımda, video ile ilgili özellikler doğru iken (örneğin 1900x1020 gibi)

Halbuki GOM player ayarlarında Realtek Digital Output ya da 5.1 channel seçili olsa ve ben spdif/optik çıkışı kullanıyor olsam dahi.

Şimdiden teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Çoğu ses kartı zaten 2kanal destekliyor optik çıkışta o yüzden gomplayerda stereo olarak görüyor bildiğim kadarı ile.
    Dts çözdüğü zaman decoder ile normal bir filmden daha az çıkıyor çünkü genelde ac3 amp özelliği ile sesi arttırabiliyoruz fakat dts'te öyle bir şey yok yine bildiğim kadarı ile eksiksem arkadaşlar düzeltsin lütfen.

Benimde şöyle bir sorunum var ac3 1080p'lik bir film var elimde fakat izlerken seste çok kısa süreli kesilmeler oluyor ve sesin arttığı sahnelerde seste bir parlama oluyor.Bütün ayarları yapmama rağmen sonuç alamadım,bir fikriniz var ise paylaşırsanız sevinirim.

• quote:

Şimdiden teşekkürler.

benim de geçen hafta buna benzer sorunum vardı.Ortam sesleri geliyodu konuşma sesleri gelmiyordu.Windows7 kullanıyorsanız başlattaki aramaya codec yazın çıkar ayarlarda 2.0 seçiliyse 5.1 yapın düzeliyor.Tabi eğer sorun buysa.Benimkisi buymuş böyle çözdüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: K4TL14M

quote:

Şimdiden teşekkürler.

benim de geçen hafta buna benzer sorunum vardı.Ortam sesleri geliyodu konuşma sesleri gelmiyordu.Windows7 kullanıyorsanız başlattaki aramaya codec yazın çıkar ayarlarda 2.0 seçiliyse 5.1 yapın düzeliyor.Tabi eğer sorun buysa.Benimkisi buymuş böyle çözdüm.

Alıntıları Göster
    Bütün yazıları uykulu gözlerle okudum cok yararlı olmus emeginize saglık allah razı olsun.

Anakartımda ki

Realtek® ALC892 8-Channel High Definition Audio CODEC
    - Supports : Jack-detection, Multi-streaming, Front Panel Jack-retasking
    Audio Feature :
    - Absolute Pitch 192kHz/ 24-bit True BD Lossless Sound
    - Blu-ray audio layer Content Protection
    - Optical S/PDIF out port(s) at back panel

optik cıkısla ses sistemim Z5400 bagladım.

En kaliteli sesi alabilmem için önerilerinizi rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler .

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.