Şimdi Ara

Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] (17454. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: cyfluthrin Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 26 Misafir - 27 Masaüstü
5 sn
349.776
Cevap
2.719
Favori
21.321.204
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
570 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • JourneyToTheWest kullanıcısına yanıt

    Hocam diğer yazdıklarınız için katılıyorum ama Aloy için koyduğunuz SS'de laf sokulan adamın yerine düşmüşsünüz. Kadınların yanaklarında, özellikle kulağa doğru olan tarafta yakından ve güneş ışığı falan vururken görebileceğiniz çok cılız tüyler vardır. Sakal falan değil, normal biyolojik bir olay, SJW kesimiyle, woke'luk ile alakası yok. O resmi koyan, postu atan arkadaş buram buram incel kokuyor. Aynı üstte laf sokanın dediği gibi belli hiçbir kadına yakın durmamış.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Judassem -- 29 Mart 2024; 12:52:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Shogun kullanıcısına yanıt

    Hocam üyeliği devam edenler için geçerli mi bu? Bende daha 1,5 yıllık üyelik var. Şu an uygulayabileceğim bir sistem var mı böyle avantajlı şekilde üyeliğimi uzatabileceğim? Yoksa bitmesini mi beklemek zorundayım?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Judassem -- 29 Mart 2024; 12:55:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bucephalas B kullanıcısına yanıt

    PAYCELL kampanyasına dün katıldım, bu gün katıldığım kampanyalar arasında görünmüyor. Kotayı doldurdukları anlamına mı geliryor ?

  • JourneyToTheWest kullanıcısına yanıt

    Yazdıklarınızın çoğuna katılıyorum fakat 'Woke' kültürü yüzünden insanlar artık sokakta zenci görse 'aa woke' diyecek hale geldi. Aslında bu yaklaşımı da anlıyorum çünkü Cleopatra'yı zenci yaptılar, ne kadar beyaz tenli, sarı saçlı olduğu destanda 5 sayfa anlatılan Achilles'i Netflix'in bir dizisinde zenci yaptılar, o yüzden hak veriyorum fakat bir taraf bunu abartırken diğer tarafta abartmaya başladı.


    God of War Ragnarok oynamadım, MK1'e katılıyorum. Yani kafalar, vücut parçaları uçuyor, tüm kadın karakterler ama ölümüne kapalı. İyi ki Japonlar bu konuyu hiç umursamıyorda kafalarına göre yapıyor. Suicide Squad'a %100 katılırım. Ben genelde 'woke culture' pek umurunda olan biri değilim hem Amerika'da yaşamıyorum ve genelde 'woke' dizilerini pek izlemiyorum. Fakat Suicide Squad'da ben bile rahatsız oldum.


    Alan Wake 2 oynadınız mı bilmiyorum, karakterin 'woke' ile uzaktan yakından ilgisi yok ve Alan Wake dışında bir karakter ile oynamak oyunun kendi içinde zaten anlam kazanıyor.


    Horizon'a gelirsek bunu yazan insan sanırım hayatı boyunca kadınlar ile pek etkileşimi olmamış. O sakal dediğiniz tüyler çoğu kadında var kimisi alıyor kimisi almıyor ve yakınına girince belli oluyor.


    Asıl 'woke' kültürü insanları iş yerinde vuruyor. Türkiye'de şirketler ne kadar umursuyor bilmiyorum ama yurt dışında yüksek seviyede. Her şeyi açık açık yazmak istemem burada ama sırf 'woke' uğruna yani sexual harasment seviyesinde hareketler yapıp ceza almayan çok gördüm. Hatta kendi başıma geldi, sırf bir şeyi yanlış anladığı için sormadan şikayet etti ve normalde HR'a giden şikayetlerde uzun bir süreç olur olay incelenir. Sırf şikayet eden belli bir gruba dahil diye bana direk soru, sorgu olmadan hüküm verdiler. Sonunda tabi çözdüm ama ayrımcılığı bizzat kendim yaşadım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2K -- 29 Mart 2024; 13:33:39 >




  • Judassem kullanıcısına yanıt

    Hocam az çok anatomi biliyoruz, yani hiç kadın veya kız görmemişim gibi lanse etmeye gerek yoktu Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] . Sakal işin geyiği, bile bile çirkinleştirmek ve bakımsız karakter tasarlamayı ele alıyoruz aslında.


    Estetik, veya sex sells terimini duymuşsunuzdur. Reklamlarda ürünlerde, tv şovlarına çıkmadan önce kamera karşısına geçmeden önce insanlara bir çeki düzen verilir düzenli görünsün diye. Bizim eleştirdiğimiz nokta bile bile çirkin karakter yapma furyası başladı, bakın yukarda tomb raider görselini de koydum. Ortada kasıt var yani.


    Şimdi diyecek olursanız "oyun post apokaliptik karakterin bakım yapmasına zaman yok" denilse bile yine oyunun içinde başka şekilde bakımlı karakterler var bu bir bahane olmuyor.


    Aynı şekilde post apokaliptik ortamda geçen nier automata ve stellar blade'in de durumu ortada.


    Bunu sadece ben demiyorum sayısız Türk oyuncunun yanı sıra sayısız yabancı oyuncu da dem vurmaya başladı. Hatta yukarda arkadaş bir steam linki bırakmış sweet baby inc oyunlarını boykot etme kararı alan kullanıcıları belirten.


    İyi günler dilerim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JourneyToTheWest -- 29 Mart 2024; 15:13:40 >




  • Woke, Diversity, Lgbtq vb hareketler ve bunların günümüz dünyasına etkileri tartışması bitmez.

    Bu paradigma ile yapılan film, dizi, oyun vb işlerin kalitesi gerçekten de kötü. Çünkü içeriğe/kaliteye değil, sunuma ve (biraz zorlarsak) ideoloji reklamına odaklanıyor.
    Oysa bu hareketlerden çok önce de güçlü kadınlar ve toplumun farklı katmanlarını kapsayıcı işler vardı.

    Yani demek istediğim yapılan işler kalitesiz ve bunun woke, diversity vb hareketlerle ilgisi yok özünde. Çünkü ortaya konulan işler kötü.
    Kaldı ki zaten iyi işlerin böyle şeylerle reklam yapmaya ve tutundurma çabalarına da ihtiyacı olmuyor.

    Ben bu işleri biraz da Islami Bankacılık modeline benzetiyorum, pazarlama açısından. Kitlesini ve ideolojisini dahil etme çabası gibi geliyor yapılan işlere ve sektöre.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2K kullanıcısına yanıt

    Başınıza gelen olay için geçmiş olsun dileklerimi en başa yazmak isterim. Ayrımcılığı bizzat yaşamışsınız. Yani bunu bir koz olarak ele alıp, aynı şekilde dijital eğlence ürünlerini de mahvediyorlar.


    Alan wake 2 henüz satın almadım, ama Türk bir youtuber sayesinde oyunu baştan sona izledim. Açıkçası pek alasım da kalmadı. Evet oyun saga anderson olmasına rağmen güzel. Peki bu kimin sayesinde, Sam lake'in yazar dehasının durumu kurtarması sayesinde yine. Adam bir nevi mecbur kaldı galiba emir büyük yerden olunca.


    Hatta max payne 2'de 1 bölümde sırf mona sax (kadın) isimli karakter ile oynuyorduk bu olaya yabancı değiliz. Ama yapılan kasıtın ikimizde ne olduğunu bildiğimizi düşünüyorum hocam. Hatta size sorayım. Saga anderson yerine Alex casey (max payne) ve alan wake üzerinden gitseydi oyun daha çok ses getirmez miydi? Ya da ille de kadın karakter olacaksa CONTROL'deki hanım ablamız Jesse Faden daha iyi bir seçim olurdu. Muhtemelen alan wake 3'de görebiliriz (gerçi bu satış rakamlarıyla alan wake 3 zor.)


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Oyunda saga, thor isimli iskandinav karakterin torunu. Böylelikle melez olması gereken bir torun saf siyahi şekilde modellenmesi yine garip hocam bunu da göz önünde bulundurun.


    Horizon konusunda yukarda arkadaşa yazdığım cevaba bakın. Evet tüyler konusunda haberimiz var. Kasıtlı olarak bakımsız veya çirkin karakter çizmek moda oldu batı oyun stüdyolarında eleştirdiğimiz nokta bu.


    Bence god of war ragnarok oynamayın da Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] klasik üçlemenin hayranı olarak yeni god of war'ları god of war'dan bile saymıyorum ben. Netflix gibi oluşumlar benden uzak olsun zaten. İzlediğim tek şey squid game oldu.


    iyi günler dilerim.





  • Company of heroes serisinin yapımcısı Relic, SEGA'nın yeniden yapılanmaya gitmesinden dolayı artık bağımsız bir geliştirici haline geldi.


    Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]
    Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]pcgamesn
    Company of Heroes 3 studio goes indie following Sega restructuring
    https://www.pcgamesn.com/company-of-heroes-3/independent-sega-layoffs
  • gerçek hayatta kadınların yüzü tüylü, büyüyün, dışarı çıkın, kız arkadaş edinin bla bla tarzı söylemler çok komik. kim oyununda gerçek hayatı deneyimlemek istiyor ki kardeşim? oyunlar zaten gerçek hayattan uzaklaşalım diye var biraz da.


    madem yüzü tüylü kadınlar gerçekçilik kaygısıyla yapılıyor, o zaman neden yüzü tüylü kadınımız ölünce tekrar diriliyor? o da olmasın o zaman, madem amaç gerçekçilik... ya da kadın karakterimiz oyunun bir noktasında regl olup trip atsın bize mesela, git diyelim gitmesin, vur diyelim vurmasın.

    o yüzden olay tüy vs. değil, olay kadınların bir amaç doğrultusunda, bile isteye çirkinleştirilmesi. bunun da oyunculara dayatılması. ben onlarca saat göreceğim karakterin göze hitap etmesini isterim kardeşim, neden hoşuma gitmeyen bir karakterle vakit geçirmek isteyeyim?

    tamam kabul aloy'un yüzü tüylü olsun ama yüzünü arı sokmuş gibi de olmasın arkadaş...



    Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]


    doğulu ve batılı geliştiricilerin kıyaslandığı meşhur görsel.





  • Judassem kullanıcısına yanıt
    PC Game Pass, Console Game Pass veya GP Core ise üyeliğiniz bu yöntemi kullanabilirsiniz. GP Ultimate ise beklemekten başka çare yok.

    GP Ultimate olduğu halde, mevcut fiyattan uzatmak isterseniz, otomatik yineleme açıksa onu kapatıp, 1ay 1 ay uzatabilirsiniz sanırım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Amazon Prime sahipleri, hediye oyunları hesaplarına eklemeyi unutmasınlar.


    Prime Gaming - Ana Sayfa (amazon.com)

  • JamesJimmyHowlett kullanıcısına yanıt

    Bu kontrolcülerin olayı nedir ? arka tarafında pedallar var ekstra ne işe yarar nereden kullanılır ?

    Kullanan var mı ? Tavsiye eder misiniz ?





  • Paycell katıldığınız epic kampanyası kalkan var mı ? Ben de şuan katıldığım epic kampanyası gözükmüyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendileri beleştir



  • emrahcey E kullanıcısına yanıt

    merak edip yz'ya sordum.


    Pedalların işlevleri:

    • G1 ve G2 pedalları: Bu pedallar, varsayılan olarak A ve B düğmelerine atanmıştır. Ancak, oyun kumandasının yazılımı kullanılarak farklı düğmelere veya makrolara yeniden atanabilirler.
    • G3 ve G4 pedalları: Bu pedallar, varsayılan olarak X ve Y düğmelerine atanmıştır. Ancak, G1 ve G2 pedalları gibi, bunlar da farklı düğmelere veya makrolara yeniden atanabilir.

    Pedalların çıkarılabilir ve değiştirilebilir olması:

    • Pedallar, oyun kumandasına vida ile tutturulmuştur ve kolayca çıkarılabilir. Bu sayede, oyuncular farklı oyunlar için farklı pedal konfigürasyonları oluşturabilirler.
    • Pedallar ayrıca farklı uzunluklarda ve şekillerde mevcuttur. Bu sayede, oyuncular ellerine en uygun pedalları seçebilirler.

    Pedalların yeniden atanabilir olması:

    • Pedallar, oyun kumandasının yazılımı kullanılarak farklı düğmelere veya makrolara yeniden atanabilir. Bu sayede, oyuncular oyun deneyimlerini özelleştirebilir ve oyunlarını daha kolay ve daha keyifli hale getirebilirler.

    Pedalların kullanım alanları:

    • Pedallar, farklı türdeki oyunlarda kullanılabilir. Örneğin, nişancı oyunlarında ateş etme veya yeniden yükleme gibi fonksiyonları kontrol etmek için kullanılabilirler. Yarış oyunlarında ise gaz verme, frenleme veya vites değiştirme gibi fonksiyonları kontrol etmek için kullanılabilirler.




  • Hoid kullanıcısına yanıt

    DualSenseX adında bir program var.Bu program ile tam destekli kullanan var diye okumuştum.Kendim hiç denemedim.Araştırıp bakabilirsin hocam Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-10 -- 29 Mart 2024; 18:20:43 >
  • JourneyToTheWest kullanıcısına yanıt

    - Alan Wake 2'i bitirdim açıkçası hiç gözüme batmadı benim. Durduk yerlerde 'evet benim atalarım ne kölelik çekti vaaah vaaah' gibi diyalogları da yoktu. İşte her yere sokunca insan her zenci karaktere 'mecbur kalmışlar eklemeye' gözüyle bakıyor.


    - Horizon'da hiç günlük hayatta kadın görmemiş derken size değil Twitter'i yazan arkadaşaydı sözüm onu belirteyim. Yani kadın sakallı falan bıyıklı olsa anlarım fakat o resme bakınca sadece stüdyonun detaylara ne kadar önem verdiğini düşündüm ben açıkçası. Zaten oyunu 2K en yüksek ayarlarda oynuyorum gerçekten dikkat etmedim, görmedim oynarken.


    - Netflix üyeliğim var çok kullanmıyorum ama gerçekten 'woke culture' o kadar gözüme batmıyor çünkü o tarz yapımları izlemiyorum. Bu tarz filmleri, eserleri tüketip tüketip 'abe woke' demek de çok garip geliyor.


    - Ragnarok'da açıkçası PC'ye merakla bekliyorum sırf karakterler zenci oldu diye oynamamazlık yapacağımı sanmıyorum çünkü Nors mitolojisinin benim için bir anlamı, değeri yok ki bazen iyi şeylerde olabiliyor. Thor filmi örneğin Idris Elba'nın oynadığı karakter beyaz ırkın doruk noktası en güzeli olarak anlatılır mitolojide ama Idris Elba o role uymuştu. Yani yerine göre değerlendiriyorum ben yoksa Witcher dizisi çok kötü bir dizi ve dizide zenci doluydu Polonya'da şu an o kadar zenci yok. Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 


    - Dediğiniz her şeye katılıyorum ama o twitter'ı yazan arkadaş gibi 'kadında tüy var öööhhh' diyen arkadaşlar yani %90 eminim yanlarından yağ sarkan tipler gerçek hayatta. Bir tarafta woke'çular var diğer tarafta incel tayfa. Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 





  • Alan Wake 2'de siyahi kadin karakter olmasi beni de rencide etmedi. Niye rencide olayim ki ne alakasi var.

  • ChiefMeister kullanıcısına yanıt
    Cod serileri yine 400₺ üstünde, d2 indirim yememiş demekki kitlesi hala var. D3 eternal 520 ₺ ara sıra oynarım derseniz fiyatını karşılar, her sezon en az 10 saat oynarsınız.

    Hs yine aynı tas indirim yok. StarCraft da 200₺ satılıyor.


    Çok büyük aman amanlık indirim görmedim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.