Şimdi Ara

Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] (11083. sayfa)

6 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 60 Misafir (30 Mobil) - 34 Masaüstü32 Mobil1 iOS
5 sn
363.176
Cevap
2.809
Favori
23.092.896
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
600 oy
Öne Çıkar
Giriş
  • Bu korsan da olmasa 300 TL'ye oyun alacağız demek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2C5CD639E

Ya Arkadaş steam ucuz dedik orjinal oyun alıyoruz felan ama şu gelecek oyunlar için ne olucak bu hal ya? birde fiyatlar niye böyle? konsollarda ucuz Steam'de pahalı. Bunun açıklamasını nasıl yapıcaklar?

TR PSN 179TL
    https://store.playstation.com/tr-tr/product/EP4389-CUSA08798_00-DS3STANDARDED000

Xbox Store 145TL
    https://www.microsoft.com/tr-tr/p/darksiders-iii-standard-edition/c1zhmjkmqtt4
    Konami'nin sitesinde ön siparişlere bakıyordum. Fiyat politikası bir hayli garip geldi. NŞA'da en ucuz PC sürümü oluyordu diye biliyorum. Şimdi en pahalı PC sürümü görünüyor

Standart Sürüm üzerinden fiyatlar (artan sıra ile)

X BOX LIVE => 152 TLhttps://www.microsoft.com/tr-tr/p/pro-evolution-soccer-2019-pre-order/bxprrqx2h30s?rtc=1&activetab=pivot%3Aoverviewtab

PS 4 => 179 TLhttps://store.playstation.com/tr-tr/grid/STORE-MSF75508-PES19/1

STEAM (PC) => 220 TLhttps://store.steampowered.com/app/770240/PRO_EVOLUTION_SOCCER_2019/

• haviconi kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam zamanında PC kullanıcıları konsolcu arkadaşlarla dalga geçiyordu fahiş fiyattan sebep şimdi tam tersi olmaya başladı her halde.

Bende konsoldan PC'ye geçtim sebebi ise fahiş oyun fiyatlar yüzünden ama geçtiğim gibi Steam pahalandı. Gusulsuz PC'ye terfi ettik ondan oldu.
  • Steam oyun güncellemelerini yapmıyor 20 tane oyun oldu hiçbiri güncellenmiyor.Sorunu çözen var mı?
  • quote:

Aynen hocam zamanında PC kullanıcıları konsolcu arkadaşlarla dalga geçiyordu fahiş fiyattan sebep şimdi tam tersi olmaya başladı her halde.

Bende konsoldan PC'ye geçtim sebebi ise fahiş oyun fiyatlar yüzünden ama geçtiğim gibi Steam pahalandı. Gusulsuz PC'ye terfi ettik ondan oldu.
    Hocam acilen konsola geri dönüş yapın, yılların pccisiyim, böyle fiyatları yüreğim kaldırmıyor.

Ayrıca fiyatlar böyle olacaksa gider xbox one x alırım, ucuza 4k oyun oynarım. PC toplarken bir ton para döküyoruz zaten, bir de oyunlara harcayacaksak işimiz var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cheryl Mason

Hocam acilen konsola geri dönüş yapın, yılların pccisiyim, böyle fiyatları yüreğim kaldırmıyor.

Ayrıca fiyatlar böyle olacaksa gider xbox one x alırım, ucuza 4k oyun oynarım. PC toplarken bir ton para döküyoruz zaten, bir de oyunlara harcayacaksak işimiz var.

Alıntıları Göster
    Ahahahha hocam fiyat dışında problemim yok mutluyum forza horizon 3 1080p/60fps yağ gibi akıyor. Fakat hala klavye+mouse ikilisine alışamadım FPS oyunlarda çok güzel ama TPS ve yarış oyunlarında Gamepad takıyorum. Alışmışız 1 kere gamepad'e klavye+mouse çok zor geliyor. Klavye zaten pavyon gibi ışıklı rengarenk böyle geceleri efsane oluyor.

Ama Resident Evil 7 ve The Evil Within 2 oynarken Klavye Mouse çok rahatmış ya. Daha önceden konsolda oynadım gamepad ile işkence çekmişim dedim. Nişan alırken mouse rahatlık.

• quote:

Ahahahha hocam fiyat dışında problemim yok mutluyum forza horizon 3 1080p/60fps yağ gibi akıyor. Fakat hala klavye+mouse ikilisine alışamadım FPS oyunlarda çok güzel ama TPS ve yarış oyunlarında Gamepad takıyorum. Alışmışız 1 kere gamepad'e klavye+mouse çok zor geliyor. Klavye zaten pavyon gibi ışıklı rengarenk böyle geceleri efsane oluyor.

Ama Resident Evil 7 ve The Evil Within 2 oynarken Klavye Mouse çok rahatmış ya. Daha önceden konsolda oynadım gamepad ile işkence çekmişim dedim. Nişan alırken mouse rahatlık.

Alıntıları Göster
    Valla hocam ben futbol dışında hiçbir oyunda gamepad kullanmıyorum. Klavye mouse rahatlığı gibisi yok gerçekten.

• Adamlar oyunun fiyatının içinde bir de steame komisyon veriyor üstüne TR de olmayan %18 KDV de ne kadar biz yansıtmıyoruz deseler de artık yansıtacaklar. Üstüne oyun firması varsa üstünde yayımcısı varsa bir de steam e verilen komisyonla beraber zaten kendi oyununu yayınlamayan firma 60 doların ne kadarını kendisi alıyor merak ediyorum. Dolar kuruda ortada . Bu saatten sonra steamde büyük firmaların yeni çıkan oyunlarına uygun fiyat pek beklemeyin.

Originde bile 6-7 aylık oyunlar dolar ile satılmasına rağmen steam den aynı yıl içinde çıkmış oyunların bir çoğuna göre daha uygun fiyatlara düşüyor. En büyük sebebi kendi oyununu kendi yayımlıyor.
    Bir de şöyle bir durum var özellikle 1-2 senedir zaten biz de steam üzerinden direkt oyun alan sayısı azaldı normal indirimlere %20-%30 daha indirim şeklinde 3.şahıslardan gift olarak alınıyor. Bu şekilde anca uygun hale geliyor fiyatlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Experto Crede -- 10 Temmuz 2018; 14:47:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: acaluka

Ülke bitmiş olabilir mi acaba?

Alıntıları Göster
    Evet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Humble Origin Bundle zamanından beri korsan oyun oynamadım. Yaklaşık beş yıl olmuş. O zamandan sonra da korsan oynamayı hiç düşünmedim bile. Hiçbir oyuna 90 liradan fazla vermedim de. Yeni oyunları satın almak için hep inmesini bekledim. Yaklaşık 3 yıl bekleyerek aldığım oyunlar oldu ama bunların çıkış fiyatları da maksimum 200 lira civarıydı. Şimdi oyunlar 350 liradan çıkmaya başladı. Haliyle benim mantığımla o oyuna sahip olabilmek için 7-8 yıl falan beklemem gerekecek. O yüzden eski usüle geri döneceğim sanırım. Zamanında korsan oynayıp, birkaç yıl sonra satın alacağım. Başka çaresi yok. Ya da güncel oyunları hiç oynamayıp zevksiz zevksiz yaşayacağım. Fanı olmadığım sürece, 7-8 yıl içinde bir AAA oyuna katkım olmayacak her türlü. Adamı zorla korsana teşvik ediyorlar. Ha bunu yapan da Steam veya yayıncılar değil. Tamamen ülke ekonomisiyle alakalı bir durum. Dolar olmuş 5, üstüne vergiler falan da var. Yayıncıları haklı buluyorum. O yüzden kimse yayıncıyı veya Steam'i şikayet etmesin. Eğer 60$/100 TL bandında oyun görürseniz de öpüp başınıza koyun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Frost -- 10 Temmuz 2018; 16:42:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: The Frost

Humble Origin Bundle zamanından beri korsan oyun oynamadım. Yaklaşık beş yıl olmuş. O zamandan sonra da korsan oynamayı hiç düşünmedim bile. Hiçbir oyuna 90 liradan fazla vermedim de. Yeni oyunları satın almak için hep inmesini bekledim. Yaklaşık 3 yıl bekleyerek aldığım oyunlar oldu ama bunların çıkış fiyatları da maksimum 200 lira civarıydı. Şimdi oyunlar 350 liradan çıkmaya başladı. Haliyle benim mantığımla o oyuna sahip olabilmek için 7-8 yıl falan beklemem gerekecek. O yüzden eski usüle geri döneceğim sanırım. Zamanında korsan oynayıp, birkaç yıl sonra satın alacağım. Başka çaresi yok. Ya da güncel oyunları hiç oynamayıp zevksiz zevksiz yaşayacağım. Fanı olmadığım sürece, 7-8 yıl içinde bir AAA oyuna katkım olmayacak her türlü. Adamı zorla korsana teşvik ediyorlar. Ha bunu yapan da Steam veya yayıncılar değil. Tamamen ülke ekonomisiyle alakalı bir durum. Dolar olmuş 5, üstüne vergiler falan da var. Yayıncıları haklı buluyorum. O yüzden kimse yayıncıyı veya Steam'i şikayet etmesin. Eğer 60$/100 TL bandında oyun görürseniz de öpüp başınıza koyun.
    Ya da benim gibi yapın, baktınız satın alamıyorsunuz oyunu kötüleyip ben zaten oynamam bu çöpü diye kendinizi rahatlatın.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Frost

Humble Origin Bundle zamanından beri korsan oyun oynamadım. Yaklaşık beş yıl olmuş. O zamandan sonra da korsan oynamayı hiç düşünmedim bile. Hiçbir oyuna 90 liradan fazla vermedim de. Yeni oyunları satın almak için hep inmesini bekledim. Yaklaşık 3 yıl bekleyerek aldığım oyunlar oldu ama bunların çıkış fiyatları da maksimum 200 lira civarıydı. Şimdi oyunlar 350 liradan çıkmaya başladı. Haliyle benim mantığımla o oyuna sahip olabilmek için 7-8 yıl falan beklemem gerekecek. O yüzden eski usüle geri döneceğim sanırım. Zamanında korsan oynayıp, birkaç yıl sonra satın alacağım. Başka çaresi yok. Ya da güncel oyunları hiç oynamayıp zevksiz zevksiz yaşayacağım. Fanı olmadığım sürece, 7-8 yıl içinde bir AAA oyuna katkım olmayacak her türlü. Adamı zorla korsana teşvik ediyorlar. Ha bunu yapan da Steam veya yayıncılar değil. Tamamen ülke ekonomisiyle alakalı bir durum. Dolar olmuş 5, üstüne vergiler falan da var. Yayıncıları haklı buluyorum. O yüzden kimse yayıncıyı veya Steam'i şikayet etmesin. Eğer 60$/100 TL bandında oyun görürseniz de öpüp başınıza koyun.
    Tamamen ülke ekonomisiyle alakalı falan değil. Tamam ekonomi çöp olabilir ama Steam'deki kuru yayıncı belirler. Dolar 2.5 civarıyken kuru 3'ün üzerinde belirleyen yayıncılar vardı. Bunların aksine de şu an dolar 4.5 olsa bile kuru 1.5 liradan tutanlar da hâlâ var. Tek dertleri oyuncuyu soymak olan dağıtıcıları bu kadar allayıp pullamayın.

• THQ Nordic insan kaynaklarındaki bağlantımla mailleştim. Fiyat artışıyla ve Darksiders III'ün fiyatlandırmasıyla ilgili malumat istedim, medyada ve diğer dijital platformlarda olumsuz bir intiba oluştuğunu belirttim.

Geri dönüş yapıldı, ingilizcesi olmayan arkadaşlar için mail'de önemli bulduğum kısımların çevirisini aşağıya bırakıyorum:

"Merhaba Ahmet,

Bu konunun farkına varmamızı sağladığın için teşekkür ederim. Mailini çoktan satış departmanına ve müdürlerine ilettim. Onlar durumu CEO'muz ile istişare edeceklerdir.

Bu fiyatlandırmayı değiştirebileceğimizin sözünü veremiyorum lakin umarım bu durum Türkiye için fiyatların düşmesi yönünde bir karara bağlanır. Bu sadece benim kararıma bağlı değil, ama konuyu güncel tutmak için elimden geleni yapacağım. Özellikle oyunların PC sürümlerinin konsol sürümlerinden pahalı olması oldukça abes bir durum.

Her türlü gelişmede sana geri dönüş yapacağım, Türkiye büyüyen bir oyun marketine sahip ve gün geçtikçe önemi artıyor.

Türkiye'nin ekonomik sorunlarının üstesinden gelmesi için dualarım sizlerle

Saygılarımla"

Yani ortada kesin bir şey olmasa dahi, dikkatlerini celbetmesi için bu yazışmalarım yeterli olacaktır. Bahsettiğim kişiyle daha evvelden de Türk oyun piyasası üzerine mailleşmiştik, iyi niyetli ve girişken biri. Bu vakitten sonra tek yapabileceğimiz beklemek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakimichi-kun -- 10 Temmuz 2018; 19:6:24 >

• Kurun çok sert yükselişi ve kan emiciler olduğu sürece bu fiyatlar sürekli artmaya devam edecektir.Geçen sene ile bugünkü dolar kuru arasında 1 lirayı geçen bir fark söz konusu.Daha önceden doların bu seviyelerde olmadığı zamanlarda bile kan emiciler olması gereken fiyatın çok çok daha üstünde oyun satmışlardı.O zamanlar dolar bu seviyede olmadığı için doları fiyatlara bağlamıyordum.Ama artık işin içine kurda girince kur+kan emiciler etkeni ortaya çıktı.Daha da kötüleşti.
    Büyük şirketlerin çoğu kur güncellemesi yapmışlardı geçen yıl.Böyle giderse yeni bir kur güncellemesinin gelmesi an meselesidir.Bağımsız yapımcılar kaldı elde bir tek.Daha durun aç gözlü Bethesda yeni duyurduğu oyunlara fiyat biçmedi henüz.266 ile rekoru kıran şirket bakalım bu sefer nasıl bir rekor kıracak acaba.319 dan giriş yapar galiba.
    Bu istikrar bir harika dostum evet evet evet Yazacak çok şey var ama kısa tuttum.

Bu arada pc oyunlarının konsol oyunlarının fiyatlarından pahalı olması durumu epeydir vardı.Evil Within 2 de de bu durum söz konusuydu.Galiba onlar kuru tam olarak güncelleyemediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-10 -- 10 Temmuz 2018; 19:42:34 >

• 50€ oyunu burada 150tl olsa (250tl olması gerekirken), Piyasa/Ekonomi/Kur nedeniyle, adamların 250TL'ye satmak istemeleri ve denemelerini normal karşılamak lâzım. Satamayınca zaten düşecek fiyatlar, daha öncede belirttiğim gibi herzaman piyasa kendi fiyatlarını zamanla belirler...
    piyasaya uyan oyununu satar, uymak istemeyip inat eden oyununu o pazarda satamaz.

Burada başlangıç fiyatlarına aldanmamak lâzım... sabırla fiyatların rayına oturmasını izlemek gerek.

Sorun şöyle olabilir;
    eğer STEAM buraya kadar oluşturduğu 'monopol'ü veya 'bağımlılığı' artık, uzun vadeli strateji gereği, fiyatlarına yansıtmaya karar verir ve artık yüksek fiyatlardan piyasaya oyun sürer veya fiyatlar yüksek kalır ise sıkıntı olabilir.

Ama bununda çaresi var, oyuncuların almamasıyla piyasada ucuz oyun satan boşluğu oluşursa, piyasa bunu yine kendi içinde çözer ve o boşluğu dolduracak ve ucuz oyun satacak yeni isimler/platformlar/şirketler vesayre çıkar.

Çünkü piyasa boşluk kabul etmez. İhtiyaç ve alım potansiyeli oluştuğunda, talep bu minvalde gelişince arzda olacaktır.

Sadece Ârif misali anı seyr etmek gerek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turk0gamer -- 10 Temmuz 2018; 20:38:1 >

• The Frost kullanıcısına yanıt
    1:1 aynı durumdayız hocam tamamen katılıyorum

• Ay icinde Battlefield 1: Apocalypse DLC ücretsiz olacak mis.
  • Charles Bartowski kullanıcısına yanıt
    Güncel fiyatların yapımcılarla alakası yok steam dolar kurunu 4e sabitlemiş

• quote:

Orijinalden alıntı: mq1n

Güncel fiyatların yapımcılarla alakası yok steam dolar kurunu 4e sabitlemiş
    Bilirkişi konuya el attı
  • Salı günümüzü güzelleştiren humble bundle da haftalardır bişey paylaşmaz oldu.İyice tadı kaçtı.
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.