Şimdi Ara

Dijital oyun mağazalarına Türkiye’de temsilci bulundurma zorunluluğu geliyor (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: josrdr Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
484
Cevap
10
Favori
18.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
65 oy
Popüler Konular listesinde
70. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İstemezükçü dediğin tayfa seni ......

Hala bu kararı savunan aklı evveller siz gidin mağarada yaşayın size globalleşme çok fazla!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devotion -- 30 Ocak 2026; 17:11:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

sinirim bozuldu. Yaman anti-aktroll troll'üsün delikanlı.

• Kardeşler tek çare var. Bunları ilk seçimde sandığa gömüp yollamak. Bunlar başımızdan gitmediği sürece hayat cehennem olacak bizlere. Meşru tek yol sandık, sandıkta bir tane bile akpye oy verecek olan olursa kesinlikle ağlamasın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Yapmayan oyun firmaları %99 bant daraltma uygulansın.

Ne öyle Türkiye den para kazan bir Türkçe altyazı bile verme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhalif13 -- 30 Ocak 2026; 17:23:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CoreXXX kullanıcısına yanıt
    Devlet varsa benim için var.

Devlet önce işçi hakları, hukunun uygulanması, para babalarından vergi alınması, adam kayırma, suçu cezalandırmama gibi sorunlarını halletsin, sonra biz de diyelim ki devletimiz haklı.

İnsanların devletle olan tüm bağlarını bıçakla keser gibi kes, sonra devlet savunması bekle.

Umuma açık alan olmasa çok güzel laflar hak ediyorsunuz da, neyse.

• # Ace # kullanıcısına yanıt

Harbiden Discord kapalı olalı yıl oldu, ne değişti. Sadece sıradan kullanıcıyı cezalandırdılar. Bir de forumdaki tipitipler gelip bu yasağı savundu. Yok küçüklerimizi, miniklerimizi koruyorlarmış da bilmemneymiş. Sanırsın ülkede her şey püripak tertemiz, bir Discord kalmış. Ya bu dünyadan habersiz yaşlı AKP'liler sanıyor ki her yurtdışı kaynaklı dijital hizmet veren şirket yeterince büyük, her ülkeye temsilci atayabilen, hepsi aynı tornadan çıkmış, aynı ekonomi modeline sahip, aynı işleri yapıyor. Sanıyorlar ki hepsi istenen işleri yapabilecek hepsine havadan para geliyor. O temsilci işini yapabilen firma olacak yapamayan firma olacak. Yine bu ülkedeki oyuncuları cezalandıracaklar.

Bence korsan PC oyunculuğu yükselir online oyunculuk bazı oyunlarda ölür. Fiziksel kopyaya yönelme başlar. 2000'li yıllara geri dönebiliriz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Yetersiz uygulama...

• Yafff getirecen o zaman tc ile giriş nedim zaten 130 milyona yakın verilerimiz internette geziyor oralarada girsek sıkıntı kalmaz buda mı çözüm değil canlı onay sistemi getirsinler yada sorsunlar +18 içeriğe izin veriyormusun diye söylesinler aile onayı almadan çocuklara +18 oyunları açmasınlar böylelikle ! Bu sistemi getiremiceklerine göre GTA gibi oyunların yasaklanması an meselesidir :)Şuan en seviyeli oyun ortamı ps bir video kaydı videoda profil görüntüsü direk sonsuza kadar ban geçen ablamın oğlu valorant oynuyordu karşıdaki küfür ediyor duyuyorum :D aldım bende tüm kayıtları bir şikayet ettim sonra 1 hafta sonra farklı hesaplardan çocuğun profiline baktım öyle bir hesap yok :D oyunlardaki küfür şikayetleri davaları ciddi oranda arttı belkide bunun yüzündendir bilemiyorum.. benim arkadaşım sırf geçimini oyun küfürlerinden sağlıyor :D adam önüne geleni dava ediyor karısıda avukat bıktı artık ama iyi para kaldırdılar araba ev herşeylerini kısa zamanda aldılar tek yaptığı tüm gün evde oyun oynayarak küfür eden kişileri yakalamak başka işi yok ha adamın

M.Kemal Atatürk

• Oyunlara gelene kadar birçok şey var önce tv’deki programlara dizilere önlem alsınlar bir eğlencemiz var onada el atıyorlar yazıklar olsun yemin ediyorum yaşamaktan soğudum iyice

• Kendimi kocaman bir hapishane içerisinde, her tarafımdan prangalıymış gibi hissediyorum. Her gelen kötü haber ya da icraat, vücuduma yeni bir pranga atıyor. Ülke, ülke değil; Afganistan gibi oldu. Millet çocuğuna sahip çıkamıyor, çocuğu ile ilgilenmiyor diye cezayı benim gibi 34 yaşında insanlar yiyor. Beş yaşımdan beri oyun oynuyorum ve bu sektörü zevkle takip ediyorum. Çok güzel insanlarla tanışma fırsatım oldu, çok keyifli zamanlar geçirdim ama anladığım kadarıyla bu keyfi de baltalayacaklar.

Hayır, vergi alıyorlar zaten her oyun satın alımımızda. Sen doğurduğun ve büyütmekle sorumlu olduğun çocuğun benim hayatımı neden etkiliyor arkadaş? PEGI sistemi zaten var, sen anne baba olarak buna uyacaksın. Neymiş, oyunlara müdahale edeceklermiş… Bak sen paşama ya. Ben zaten oyunlarımı incik boncuk seçerek alıyorum. Benim adıma neden karar veriyorsun? Çocuklar kumar oynamasın, şiddet görmesin istiyorsanız ailelere eğitim verin. Yahu şu çocuk yapma ehliyeti ne zaman gelecek? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sokakta katil olan çocukları ne zaman toplayacak? Onca dert var, tasa var; milletin oynadığı oyuna karışıyorlar arkadaş. Çıldırır mısın, delirir misin?

• OptimizedSettings kullanıcısına yanıt

Steam Rusya'da serbest ama değil. Kredi kartı, PayPal vs. hepsi kapalı. Kullanıcılar önceden aldıkları oyunları oynayabiliyor. Ayrıca EA gibi bir çok yayınca bölgesel kilit koymuş, yani Rusya'da isen bu oyunları satın alamıyorsun.

MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI, AMD Ryzen 5900x, G.SKILL Trident Z Neo 64GB (4 x 16GB)DDR4 3600, MSI Radeon 6800 XT, Corsair HX1200, Corsair Air 540, 2x ST8000DM004 Seagate 8TB 5400RPM, WDC WD40EFRX WD RED 4 TB 5400 RPM, KXG50ZNV256G NVMe TOSHIBA 256 GB,Sandisk ULTA NVMe 1 TB, 2x ST1000DM003 1 TB 7200 RPM, SteelSeries RIVAL 100, Audio-Technica ATH-M50x, Samsung 28 UE590D, AOC Q3279VWF
  • _Sparda_ kullanıcısına yanıt
    Bir Nepal, bir Sırbistan, bir Bulgaristan, bir bilmem ne olmadığı sürece bu ülke aynen dediğine yöne doğru, hatta Mariana Çukuru'ndan daha beter bir dibe doğru gidiyor. Yeni yaptığı çocuğa elektronik emzik gibi telefon bırakıp salak salak ninnilerle çarşıda dolaştıran ebeveyn mi dersin, kendinden başkasını düşünmeyen, çocuğunu sosyal medyanın cehennemine açık hedef olarak bırakmış gene o denetim mekanizmasından kısır kalmış ebeveynler mi dersin... Hepsinin kahrını günahını biz çekiyoruz. Fazla açamayacağım ağzımı, aradığım her şeyi dile dökmüşsün.

• OptimizedSettings kullanıcısına yanıt

Rusya vs. Ukrayna savaşı yüzünden 2024 yılından beri yasak ama bu Steam bazlı değil ülke bazlı olan bir durum. Bu yasak visa, master kart gibi en önemli ödeme birimlerinin ülke bazlı yasaklanması ile başladı ve bununla kalmayıp birçok oyun firması Rusya bölgesine oyunlarını çıkarmayıp satış yasağı da getiriyor. Bu oyuncuları durdurur mu peki hayır gidin bakın plati market (eski adı plati ru) gibi sitelerine tr steam, psn vs. dolar-tl yükleme satış konuları ön sayfada karşınıza çıkacaktır. İlerde biz ise onlar gibi Amazon steam us gift card yükleme sitelerine yöneleceğiz. Bant daraltma online oyunu etkilemez oyun indirmeyi etkiler, ha bizim ileri demokrasi çıkıp tek tek cs vs. gibi online oyun serverlarına da el atar mı ? kesinlikle el atacaktır..

Özetle Rusya steam yasağı bizim başımıza geleceklerin bir nevi başka bir versiyonu. Zaten discord yasağı Rusya sonrası direk bize de uygulanmıştı, bir nevi onları geriden de olsa takip ediyoruz.

ρѕη: αιzєηƒαη σηє ριє¢є ∂єℓιѕι αℓ ρα¢ιησ ƒαηı

• 2028 deki seçimlerin ne kadar önemli olduğunu herkes anlamaya başlamıştır.

yoksa kuzey kore gibi olacağız.

ya bunlar gidecek yada sevdiğiniz her şeyiniz hobiniz mutluluğunuz elinizden alınacak.

akp gitmeden ülkeye huzur yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hellmonger -- 30 Ocak 2026; 18:1:34 >

• Ülkeyi adım adım Türkmenistan ve K.Kore'ye çeviriyorlar.Ciddi ciddi bu yolda ilerliyoruz.

Hadi Netflix,Disney gibi platformlara engelleme gelse en fazla aylık abonelik ücretin yanar ama bu tür dijital oyun mağazalarına yapılacak bir engelleme benim bizzat parasını ödeyip platform üzerinden satın aldığım ürüne ulaşamamam demek.Şimdi Steam Türkiye'de temsilcilik açmazsa benim steamden satın aldığım ve kütüphaneme eklediğim oyunların bedelini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geri ödeyecek mi?Zararı mı kim karşılayacak?Hadi Steam temsilcilik açtı diyelim peki Ubisoft ve EA açmaz ise Steam üzerinden satın aldığım Ubisoft ve EA oyunlarına giriş yapamayacak mıyım?Gerçi hoş sanki Steam temsilcilik açtıda geri kalanlarının temsilcilik açıp açmaması kaldı..

Bu durum basit bir engelleme ihtimali değil.Ha gelip benim elimden parasını ödediğim bir ürünü zorla almışsın ha steam gibi dijital mağazalardan satın aldığım ürüne ulaşmamı engellemişsin.Arada bir fark var mı?Düşünün gidiyorsunuz bir mağazadan ürün satın alıyorsunuz daha sonra evinize yetkililer gelip 'Bu ürünü satın aldığınız mağazayı engelledik.Dolayısıyla satın aldığınız ürünü kullanamazsınız' diyor...Mevcut absürtlük bu seviyede...Bunu hazırlayan bakanlık yetkilileri nasıl bir sorun ile karşılanacağını hiç mi düşünmedi ya da öngörmedi?

Ayrıca bu bakanlık 11 yıl öncede 'Çocukları şiddete teşvik ediyor' gerekçesiyle Minecraftı Türkiye'de yasaklamayı planlamış ancak gelen tepkiler üzerine bir yasak gelmemişti.

ntv.com.tr
    Bakanlık Minecraft'ın yasaklanmasını istedi | NTV Haber
    https://www.ntv.com.tr/saglik/bakanlik-minecraftin-yasaklanmasini-istedi,3Y_NNlDkGEGGk3ux8xbVYA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 30 Ocak 2026; 18:3:3 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.