Şimdi Ara

Digitürk receiver söktüm yerine basşka receiver taktım ama sinyal yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Evimdeki digitürk receiveri çıkardım yerinden, digitürke çok kızdığım için iptal ettim aboneliğimi.
    Bugün bir Next minix cool modeli hd uydu alıcısı aldım.

Sorun şu:
    Next uydu alıcısında Turksat uydusunda sinyal yok diyor. IF-IF diye bir uydu gösteriyor ve 0 derece gösteriyor. Turksat 42 derecede
    hiç sinyal vermiyor. Benim anlamadığım ise: Digitürk Turksat uydusundan almıyormuydu yayını ?
    Normal bir receiver taktığımda tanıması gerekmiyormu ?

Yardımcı olabilecek arkadaşlar var ise çok sevinirim. gece gece uğraşıyorum ve sinir oldum.
    Çatıdakı digitürk çanağını kullanmak istiyorum ama ne yapmam gerek anlamadım.

Orijinalden alıntı: waskomnl

Merhaba arkadaşlar,

Evimdeki digitürk receiveri çıkardım yerinden, digitürke çok kızdığım için iptal ettim aboneliğimi.
    Bugün bir Next minix cool modeli hd uydu alıcısı aldım.

Sorun şu:
    Next uydu alıcısında Turksat uydusunda sinyal yok diyor. IF-IF diye bir uydu gösteriyor ve 0 derece gösteriyor. Turksat 42 derecede
    hiç sinyal vermiyor. Benim anlamadığım ise: Digitürk Turksat uydusundan almıyormuydu yayını ?
    Normal bir receiver taktığımda tanıması gerekmiyormu ?

Yardımcı olabilecek arkadaşlar var ise çok sevinirim. gece gece uğraşıyorum ve sinir oldum.
    Çatıdakı digitürk çanağını kullanmak istiyorum ama ne yapmam gerek anlamadım.

Digitürk'ün 7A Eutelsat uydusu ve 42E Türksat uydusu üzerinden yayınları vardır.

Sorunuzun yanıtı antende takılı LNB'nin tipinde gizlidir.

Yani antende takılı LNB, MDU tip LNB ise, universal uydu cihazı bağladığınızda sinyal alamazsınız.

Antende takılı LNB, universal tip LNB ise, universal uydu alıcınızla sinyal almanız gerekiyor.

Kolay gelsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.