Şimdi Ara

Diecast

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, diecast araçları nereden almalıyız, nelere dikkat etmeliyiz, malzemesi kaliteli olsun istiyorum.
    Bu konuda koleksiyonu olan tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Bizim ülkede yaş bu iş. Bende hastayım böyle şeylere ama model deyip geçmemek lazım gerçeği kadar pahalı maalesef. Canım ülkem.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ufak çaplı bir 1/24 koleksiyonuna sahip olan biri olarak, diecast kültürü çok güzel ve bizde tutmamasına baya şaşırdığım bir kültür. Nacizane tavsiyem, öncelikle boyut olarak karar vermeniz. Eğer bu konulara aşırı yabancı biriyseniz de şöyle anlatabilirim, diecast modellerde ölçekler vardır. Mesela 1:18 demek, gerçek arabadaki 18 cm bu modelde 1 cmye tekabül eder. Bunun haricinde ölçek arttıkça detay kalitesi düşer. 1:24, 1:36, 1:48, 1:64 şeklinde gider ortalama. Fiyatlar da buna göre gider tabiki.

Üretici olarak Welly, Revell, Maisto, Norev, Burago, Tamiya, CMC, Siku, Motor Max, Majorette, Hotwheels, Shuco gibi markalar var. Bunlarda da ürüne ve ürünün lisansına göre değişiyor kalitesi. Mesela CMC'nin modelleri çok kalitelidir. Norev orta-üst kalitede üretim yapar. Maisto fena değildir. Welly orta-alt, Motormax en dandik modelleri üretir.

Son olarak temalara göre değişir. Bazı üreticiler sadece belli ürün gruplarını üretir. Örneğin X markası sadece otobüs ve kamyon üretir, Y markası sadece 1950-1980 arası modelleri üretir gibi. Genelde "oyuncak gözüyle baktıkları için nice sınırlı üretim modeller çoluk çocuğun elinde heba oluyor.

• TR'de marketlerde daha çok Majorette ve Hotwheels var. Majorette ben çocukken bile vardı. 1990 yılında aldığım Majorette Mercedes 190 E hala sağlam duruyor. Seneler içinde genelde bu 2 markadan biriktirdim ben. Yaklaşık 1000 'e yakın topladım. Ancak 3 çocuk büyüttükten sonra 100 tane filan kaldı şimdi. Bahsedilen kaliteli markalardan toplamak için epey yüksek bir bütçe lazım. Majorette bence f/p olarak en iyi marka.

• Hem bilgi hem de satış/takas için bekleriz:

Diecast Türkiye Alım Satım | Facebookfacebook
    Bu Grupta her ölçek Araç Alım Satışı Yapılmaktadır Herkes Kendi Aracını Satabilir Başka Birinden Araç Alabilir,Bol Satışlar!
    https://www.facebook.com/groups/2079771892346249?locale=tr_TR
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Revell yapımı
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.