Şimdi Ara

Diablo IV [ANA KONU] | 9. Sezon (1034. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20.682
Cevap
404
Favori
897.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10311032103310341035
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Uzun zamandır yapmadığım amme hizmeti... 2.5.0 ptr değişiklikler. (sezon 11 deki değişiklikler yani)

öncelikle şunu belirtelim, bu eklenecek değişikliklerin bazıları tamamen değişebilir, eklenmeyebilir ama en az %80 eklenir.

* Tempering (tavlama) : seçtiğimiz özelliği ekleyebileceğiz ve sadece 1 (bir) özellik ekleyebileceğiz.

* Masterworking (usta işleme) : eşyadaki özellikler gelişmeyecekmiş, sadece zırh atak rezistanslar gibi şeyler gelişecekmiş? (soru? ayakkabıdaki sabit özellik ya da totemdeki sabit şanslı vuruş gelişecek mi? öğreneceğiz) eşyayı anladığım kadarı ile "Quality treshold" (direk çevirisi kalite eşiği) seviyesi dolana kadar yani 20 olana kadar geliştirebilecekmişiz. Her geliştirdiğimiz zaman 2 ila 5 arasında kalite eşiği eklenecekmiş. Yani 1 eşyayı şanslı isek en fazla 10 kere ya da benim kadar şansızsanız 4 kere geliştirebileceğiz. Kalite eğişi 20 olduğu zaman son kere yıldızlı olmayan bir özelliği yıldızlı yapabilecekmişiz ( 1 stat a greater affix ekleyebileceğiz) Eğer istediğiniz özelliğe yıldız gelmediyse bu son yıldızlama işlemini tekrar yapabilecekmişiz.

* Efsanevi eşyalarda 4 özellik olacakmış. şuan 3 özellik var malum. (çok fazla çöp eşya demek bence)

_________

Aha yeni bir şey.. Reach Untold Heights with Sanctification (her halde buna Kutsallaştırma derler, çarpılacazz töbe töbe) bakalım neymiş bu kutsallaştırma..

Anladığım kadarı ile aşağıdaki özelliklerden 1 tanesi gelecek eşyaya ve bir daha modifiye edemeyeceğiz eşyayı, yani ne tavlama ne usta işleme hiç bir şey yapamayacağız.

• Apply a bonus Legendary power = 1 tane daha ek yüz (ek aspect işte)
    • Improve an Affix into a Greater Affix = 1 tane özelliği yıldızlı özellik yapma
    • Add a bonus Affix from a pool of special Sanctification affixes = 1 tane ek kutsallaşmış özellik ekleme, henüz bunlar nedir bilmiyorum belki değişiklikleri okudukça belirtirler.
    • Replace an existing Affix with a random Sanctification affix = mevcut özelliği kutsallaşmış özellik ile değiştirme ( yani item i çöp etme, malum ben şansızım)
    • Make your item indestructible, preventing it from losing durability = lan git. bunu çevirmeyeceğim. çöp özellik.  

______

Yaratıklara ek özellikler gelecekmiş, hareketlerini değiştireceklermiş vs vs.. gelecekler vuracağız işte sadece yerdeki etkileri takip edeceğiz. geçiniz yani.

_______

System Updates: Defense, Health, Renown

sistem değişiklikleri, defans tamam. can tamam. renown ne alaka? 2 sene önce yaptık bitti işte. amelelik yaptırmayın bize. bakalım neymiş bu değişiklikler.

Önce defans;

• Armor now reduces all damage taken, both Physical and Non-Physical. = zırh değeri artık fiziksel olmayan hasarları da engelleyecek. ama ne kadar?
    • We’re introducing a new type of Damage Resistance: Physical Damage. = fiziksel rezistans da geliyormuş.
    • The Armor and Resistance penalties per Torment Tiers have been removed. = torment seviyesi yükseldikçe defanslarda düşüş olmayacakmış.. power creep? (bunu okuyan ve bilen anlayacak)
    • Skills and Paragon Nodes are being reworked with these changes in mind. Paragon Nodes and Skills that provided various form of Damage Reduction now grant a multiplicative bonus to your armor or all resistances. = paragon daki hazar azaltmalar kaldırılıp yerine rezistans ya da zırh artar gelecekmiş.. bence kanayandan hasar azaltmalar zehirlenmişten hasar azaltmalar olduğu gibi kalır. bakalım.

Atak gücü varya istatistikler kısmında işte bir de toughness (dayanıklılık) gelecekmiş o bölgeye, göz boyama bir hareket daha. boş iş. atak gücü ne kadar boş işse bu da o kadar boş iş.

Şimdi Can (türkçe anlamayan için Health ya da HP)

can iksiri miktarını 4'e düşürülecekmiş. şuan 10 ya işte o 4 olacakmış. geçmişte kastığımız şöhretlerden gelen ek iksir haklarımız bize can olarak eklenecekmiş. ama ne kadar onu demiyor. can iksiri anında etki edecekmiş %35 ini dolduracakmış. yerden topladıklarımızda süreli yükseltecekmiş... bunlara karşılık pasif can yenileme, yaratık öldürdükçe ya da vurdukça can yenileme vb şeyler daha etkili olacakmış.

Fortify (güçlendirme) değiştireceklermiş, güçlendirme artık hasar azaltma vermeyecek yerine her saniye can yenileme verecek. Fortified (güçlendirilmiş) olmak için illa bunu fullemeye gerek yok, azıcık bile güçlendirme aktif olsa bile öyle sayılacakmışız.

• Specific changes to Skills, Passives, and items related to Fortify are detailed in the 2.5.0 PTR Patch notes found at the bottom of this blog. detayı da varmış... ama skilleri bugün yazmam. zaten artık merak eden 2 kişi kaldı. herkes başkasının build ini kopyalıyor. kafa yormak istemiyorlar, saygı duymak gerekir.

Lesser Evil . yani bilal - azmodan - duriel bacısı andariel ve unuttuklarım belki lilith , oyunda rast gele yerlerde ortaya çıkacakmış. diablo - mephisto - baal yok yani gene. bakalım detayı neymiş.

Azmodan = her yerde çıkabilirmiş anladığım kadarı ile, bir sunak çıkıyormuş onu tıklayıp çıkan şeyleri kestikten sonra azmodan geliyormuş. Azmodan adamdır ayrıca.

Duriel = cehennem dalgasında (helltide)

Bilal = pit (çukur) de rast gele de çıkabilirmiş, bilal in gözlerini topladıkça da son boss olarak çıkabilirmiş. denk gelebilirmiş demek daha doğru sanki, neyse.

Andariel = kurast yer altı şehrinde belli sunakları yapınca son boss olarak gelecekmiş.

________

Gerisi sezon mekaniği atlayacağım bu kısmı ama adı, Earn Divine Gifts ( dan brown melekler şeytanlar)

________________________________________________________________________________________________________________________

Ascend The Tower and Leaderboards (Beta)

2 yıl sonra gelen lider tablosu... bakalım nelermiş beta diyor belki de gelmeyecek sezon11 ile,

The Tower (kule) dedikleri şeyde de bir alanda savaşıyorsun yaratıklar geliyor kesiyorsun işte.. arena diğer oyunlardaki.

sıkıldım okumaktan. yazmaktan. o yüzden kısa kesiyorum atlıyorum vs.

Capstone Dungeon lar geri gelecekmiş. neydi bunun türkçesi neyse, işte bir sonraki zorluğu açmak için yaptığımız zindanlar. ben seviyordum yalan yok. niye kalktı ki. neyse 5 capstone dungeon olacakmış.

normal < eksper < t1 < t2 < t3... buradan şunu anladım. şuan olan 3.ve 4. zorluklar kaldırılacakmış?

genel değişiklikler böyle. atlayarak da olsa hepsine değindim sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brazian -- 16 Ekim 2025; 22:23:14 >

• Brazian B kullanıcısına yanıt

Rhykker, Adam Fletcher ile canlı yayında yenilikleri konuşacakmış bugün 22:30 da.

teşekkürler hemen bi bakayım kaçırmasam.

Oncelikle elinize saglik,benim merak ettigim yeni mekanlar zindanlar ve dusman cesitliligi icin yeni paket ni bekliyoruz yoksa bu patch ler ilede gelebilir mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

tavlama ve usta işleme mekaniğini güzel yaparlarsa keyif verebilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bende okuduklarımdan ve izlediklerimden anladıklarımı yazayım. Tempering ve Masterworking de büyük yenilikler var. tempering yaparken artık şans faktörü ortadan kalkmış. istediğimiz affix ekleyebiliyoruz.ama bir tane ekleyebileceğiz artık, iki değil. ayrıca istediğimiz kadar sıfırlayabileceğiz. Bir tane affix ekleyebileceğimiz için eşya üzerine bir adet daha fazla implicit olacak. 

Masterworking de ise artık eşyaya "kalite" bonusu ekleyebileceğiz. kalite değerine göre eşya ile beraber eşyanın mevcut statları artacak. kalitenin üst sınırı olacak. maksimum seviyeye geldiğinde ise bir affix i güçlendireceğiz. nasıl olduğunu tam anlamadım ama bir affix e GA kazandıracağız sanırım. ve de bunu roll emek mümkün olacak. 

Eternal dışında 11. sezon için geçerli yeni bir mekanik var. Temper ve MW yaptığımız bir item'ı daha da güçlendirebileceğiz. Haritadaki etkinliklerde artık bartuk, asteroth gibi boss lar çıkacak. helltide da, yer altı şehrinde boss lar ile karşılaşacağız. bunları kestikçe yeni bir para birimi düşecek. bu parayla daha önce temperlardığınız ve MW yaptığınız eşyalara ikinci bir aspect eklemek mümkün olacak. hatta bu aspect leri kendimizde yaratabileceğiz. unique özellik ekleyebileceğiz. 

Diablo 3 de olan yeni yaratık çeşitleri gelecek. Seçkin yaratıkların sayısı azaltılmış ama dahada güçlenmişler. YAratıkların hareketlerinin artık belli bir pattern i yok. Ne yapacaklarını önceden ezberleyip tahmin etmek güçleşecek. canavarlar artık daha zeki ama bunu her yenilikte söylüyorlar. 

Armor artık sadece fiziksel değil, tüm hasar tiplerine karşı koruma sağlayacak. Böyle olduğu için birde fiziksel direnç diye yeni bir direncimiz oldu. Nasıl ortalama hasarımızı karakterimizin stat sayfasında görebiliyorduk. artık burada ortalama defans statımızıda göreceğiz. iksir sayısı maksimum 10 dan 4 e düşürülüş. ama buna karşılık can ile ilgili yeni affix ler gelmiş. vurunca can kazanma, öldürünce can kazanma gibi. ayrıca kendi kendine can barımızda yavaşta olsa dolacakmış. 

Liderlik tabloları gelmiş. (ben bunu çok anlamıyorum neden bu kadar çok isteniyor. belki anlasam bende severim ama zaten casual oyuncuyum. kimseden güçlü olduğuma dair iddiam yok). 

Renown sistemi artık kalkmış ve sezon yolculuğuna entegre olmuş. (sanırım her sezon tekrar renown kasacağız anlamına geliyor olabilir). 

21 Ekimde PTR başlıyor. Ben Steam den aldığım için PTR oynayamayacağım ama yorumlarınızı bekliyorum. 

• Firoles kullanıcısına yanıt

bende diablo hayranıyım aslında ama dediğiniz gibi POE2 daha da güzel bir oyun olmuş.

Sonunda Leaderboard da gelmiş, yavaş yavaş Diablo 3'e yetişecekler. :) Fakat bunda da sıralamadaki kişilerin gear+skill setup'ı görünmeyecek gibi olmuş.

onu da ilerleyen zamanlarda eklerler belki.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    &amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;#127918;Playstation 5
    &amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;#127911; #inzoneh9
    &amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;#127926; #wf1000xm3
    &amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;#128248; #a6000
    &amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;#128241; #XperiaXZpremium
  • ali1903kemal kullanıcısına yanıt

Ben barbarla oynuyorum. Stun ağırlıklı skilleri açtım. Birde süpürme yeteneği açılı 2 el silaha bağlı. Geleni indiriyom. 

hocam ben usta sayılmam ama olayı anlamadım GLYPH leri yükseltmen için birine yada pit 100 e niye ihtiyaç var ? Pit 100 de daha mı çok yükseltme hakkı veriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicomedia66 -- 21 Ekim 2025; 15:37:39 >

oyun yüklüyse 5gb civarı yükleme yapıyor ptr için

Daha çok hak değilde daha hızlı yükseliyo hocam. Çok kısa sürede 45 seviye ve sonrasına yükseltebiliyosun. Mesela 100. seviye pitte yükseltme yaptığında hak aynı ama bi bastın glyph 3-4 seviye birden atladı. Pit 10'a girdin diyelim teker teker yükseliyo. O şekilde yani. Düşük pitten başlarsan vakit kaybettiriyo. Çok pit dönmen lazım o da bir süre sonra bayıyo :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi levo90 -- 22 Ekim 2025; 8:41:9 >

vay anasini bilmiyordum eyvallah :)

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.