Şimdi Ara

Diablo 3 Grafiksel Sorun Yaşayanlar!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
2
Favori
3.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu başka bir konuya attigim mesaj ancak oradan yaziyi yakalayamayanlar olur diye
    ayrıca bir topik olarak aciyorum cunku biraz emek sarfettim yazarken, bari faydasi olsun :)

Özet - Vsync aktif olarak oynayin oyunlarinizi. (kusura bakmayin editlemeye üşendim anlaşılacağını düşünüyorum)
    @Alkolog Kendi ayarlarinizi paylaşmışsınız ancak v-sync acilmadan diablo 3 de dahil düzgün oynanabilecek bir oyun bilmiyorum ben açıkçası.
    (yoksa ciddi yirtilma (tearing) efekti yasarsiniz - 1000-1500 tl lik gercek 100-120 hz bir monitorunuz olmadigi surece olsa dahi yine tearing olmamasi icin fpsyi 100 veya 120 ye sabitlemeniz gerekir)
    V-sync açmazsaniz monitörünüz ekran kartınızın yaratacağı fpsye senkron olamayacağı için tearing - shuttering yırtılma ve mini donmaya benzer şeyler
    yaşarsınız, tavsiyem v.sync açın. Çünkü çoğu lcd ve monitorün pc dilinde ortak yenleme hizi 60hz dir. (Gerçekten 120hz de çalışan 1000-1500 tl lik 3d özellikli saglam bir monitoru olanlar bu sınıfında dışında)
    Yani Monitorunuz max sn de 60 görüntü yakalayabilir. Diyelim siz de 60fps den 250 fps ye kadar performans aliosunuz sisteminizden ama fpsniz bir türlü sabit durmuyor ya da 150-200 gibi bir değer çok yüksek.
    FPS - Frames per second yani saniyedeki görüntü sayisi. İşte monitor 60 fpsye senkronlayamadigi her seferde arada kacan frameler sahnelerden dolayi ekranda böyle karelenir yırtılır
    gibi grafik sorunu yasarsiniz. Gerçek 120 hz e sahip bir pc monitorunuz varsa foreground fps i 120 fps ye ayarlayip vsync kapali tuttugunuzda sorun olmayabilir.
    V-sync i her daim her oyunda acin monitorunuz fpsnize sadece 60 hz de senkronlansin ki tearing yırtılma efekti yasamayin.

@ciddi grafik problemleri yasayan herkes :D Sisteminde cok fazla takilma donma yasayanlar sunu denesin
    bir forumda rastladim cok iyi sonuc alanlar var bana da shuttering - mini donmalari azaltti gibi geldi.

c/users/bilgisayar kullanici adiniz/belgelerim(documents)/diablo3 içinde dprefs bilmemne diye bi dosya var .
    Bunu açın içindeki (D3Prefs.txt)

DisableTrilinearFiltering "1"
    MaxForegroundFPS "60"

yapin

Şimdi hardwareclass i değiştireceksiniz ancak
    farkli numaralarda farklı sonuclar alanlar var.
    Bunu 1ile 5 arasi degistirip grafik sorununuzu minimuma indireni bulmaniz lazim.
    Ben de 5 mesela sorunsuz. Bu bilgiyi aldigim forumdaki eleman 2 yaptiginda problemleri cozulmus.
    Denemeniz lazim. Dnemeden önce backup alin ki eski ayarlariniza kolayca donebilin.
    Herhangi bir sorun olma ihtimaline karşı. Dedigim gibi ben de 2 denedim iyi sonuc almadim
    5 yaptigimda iyi sonuc aldim.

HardwareClass "2" (1-5 arasi deneyin en uygun olani secin)

@ati kartlarda problem yasayanlar.
    Ben bir süredir bunu arasitiriyorum o yuzden bu kadar bilgiye ulastim.
    Ati kartlarda shutttering sorunu var su an mini donma gibi bise oluyor milisaniyelik bise
    ama gozu hassas olanlar icin sikinti yaratici bir durum.
    Ati 2 tane crossfire 6990 kullanan herifte bile shutter problemi oldugunu okudum.

Öncelikle 12.4 catalyst e gecmeyin. Gectiyseniz atinin sirf diablo3 ve skyrim icin yayinladigi 12.4b hotfixini uygulayin.
    http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/AMDCatalyst124bhotfix.aspx

12.4 te shuttering problemi daha fazla oluyor. Hotfix yapinca guya cozuluyormus.
    Ben denemedim bu sekilde 12.4 te cok sorun yasadim ciddi yirtilmaya benzer mini donmalar oluodu ekranda. (ekran kartim 6950 bu arada)
    12.3 te bu sorunu daha az yasadigini soyleyenler var.
    12.6 betasında oyunu cok daha akici oynadigini soyleyenler var. Ben 12.3 u denedim azaldigini gordum.
    Su an 12.6 beta kullaniyorum daha iyi gibi.

Atide driver yenilemek istiyorsaniz.
    Program ekle kaldirdan once tüm ati software i kaldirin. (hizli kaldir ile)
    Driver seeper (en yenisi 3.2 sanirim eski versiyon indirmeyin) indirin safemode da makineyi acin
    Driver sweeper dan amd - ati secip clean deyin.
    restart atmayin.
    c ye girip bütün userlar icinde ati adina ne klasör varsa silin. (klasör seceneklerinden gizli dosyalari goster yapmayi unutmayin)
    calistir a regedit yazin hkey local machine bla bla software alt sekmesinde ati yazan 1 veya 2 registry kaydi var silin.
    device manager a gidin aygit yoneticisinde herneyse iste ordan ekran kartınızı bulup driverini kaldir deyin kaldirin.
    Restart atin.
    Yeni ati driver i indirip kurun.
    Bu sekilde yapmazsaniz 12.4 ten 12.3 dönmek istediginizde dönemezsiniz driver sistemden tam olarak kaldirilmadigi icin.
    ayni sekilde 12.4 ten 12.6 ya da gecemezsiniz. her yeni ati driver kuracaginizda bu islemi yapmaniz lazim.
    Yukarida anlattiklarimiz yaparken her türlü exeyi yönetici olarak calistirmayi unutmayin.

burda benzeri bir anlatim var ama biraz eski kalmış
    http://forum.donanimhaber.com/m_38750505/tm.htm

@hafif takılma-donma sorunu yaşayan bütün oyunculara
    denetim masasi
    yönetimsel araçlardan
    servislerden
    ingilizce superfetch türkçe hizli geitrme sag tıklayıp diable ya da kapali deyin.
    bunu da battle.net forumdan buldum iyilesme kattigini dusunuyorum
    deneyebilirsiniz. Diablo 3 pewrformansini artiriyor ancak windows performansini biraz dusurebildigi soyleniyor.
    Office programlari daha gec yukluyormus falan filan.

@oyunda bazen skillerinizi ilk kullanirken ya da bir bölgeye ilk girdiginizde donmalar yasayanlar.
    Bunun sisteminizle hic alakasi yok. Blizzard in oyun motorundan kaynaklaniyor.
    en uc islemciye sahip en uc iki ekran kartini crossfire veya sli yapip kullananlarda dahi bu sorun var.
    isteyen forumlara gidip bakabilir. Kimse yok yaw ben hiz takilma sorun yasamiyorum diye gelmesin :D
    (büyük ihtimal gözünüzde ya o hassasiyete sahip olmayan bir oyuncusunuzdur ya da gösteri yapmak istiyorsunuzdur aksini idda ediyorsaniz :D)
    10 yıldir falan oyunlarla ugrasirim diablo 3 forumlarinda da baya uzun bir topik var orada adamlarin paylastigi sorun yasayan sistemlere bakin.
    diablo 3 için sistem yükseltmekten bile direk vazgecersiniz. Simdi sorun su diablo 3 oyun motorunda ön yükleme denen bi mevzu
    olmadigi icin bütün data ortama ilk girdiginiz an yükleniyor. Bazi oyunlarda arka planda ön yükleme yapan sistemler olur ki bu sekilde
    loading gecisinde ya da anlik baska bir ortama geciste grafiksel donmalar takilkmalar yasamazsiniz.
    Diablo 3 gibi bir oyunda ne yazikki bu olay yok.
    Sıkıntıyı söyle tarif edeyim. Bir skill i ilk attiginizda haifften takilma yasiyorsunuz dimi.
    Townda iken bütün skillerinizi 1 kere atin sonra baska bir ortama gecin takilma olmayacak cunku
    data öncedcen yüklendigi icin ikinci kere cagirirken gecikme olmuyor.
    Ama ayni durum yeni bir ortama girdiginizde karisiniza cikacak yeni yaratiklar ve skilleri icin gecerli degil.
    O yuzden yine takilmalar yasayacaksiniz.
    Bu konuyu arastiriken sorunu cozdugunu iddaa eden 2 kişi ile karşılaştım.
    antiparantez (ssd kullanicilari dahi ayni sorundan sikayetci shutter mini donma yeni ortama ya da aksiyona girerken donmalar onlarda da oluyor forumlarda raporlandigi kadari ile)
    1. kişi 16gb ram e sahip.
    diablo 3 ü sigdirabileceği kadarini ramdisk e cevirip oyunu oraya kurmus
    bu sekilde yeni data cagirilirken gecikme suresi minimuma ineceginden takilmala
    sorununu cozdugunu soyluyor. Mantikli ancak sadece 16gb gibi uc ram e sahip olanlarin yapabileceği
    gelişmiş bir yöntem bende 4gb oldugu icin deneme firsatim olmadi.

2.kişi ve battlenet forumlarinda genel bir rapor.
    Oyunu bir usbye kurup ordan calistirip oynadiginizda shutter ve donmalarin kalktigi yönünde.
    Bu da mantikli cunku usb lerin data erişim sureleri en gelişmiş sata hdd ve ssdlerden bile daha hizli.
    Dikkat edin veri yazma hizi demiyorum ssdler ve satalar 1sn de daha fazla veri yazar usbden.
    Ancak diablo 3 de yeni bir bolgeye gectiginizde yaratigin size atacagi skill in datasi hddnizde 1.2-1.3 mb bise
    burda önemli olan bu 1000kb lik datayi ne kadar kisa bir surede ne kadar az bir gecikme ile cagirabileceğiniz.
    Kısaca datayi okumak icin tepkime suresi. İste usbler her nekadar okuma yazma hizlari dusuk olsa da ssdlerden ve sata hddlerden
    daha hizli ve daha az gecikmeli olarak dataya ulasirlar. Bu yuzden cok mantikli ve forumlarda ise yaradigina dair cok fazl ayazi var.
    Bende max 8gb usb oldugundan bunu da deneme sansim olmadi deneyip burda paylasan olursa sevinirim ona göre 16gb bir usb alicam.

Ancak şu an kullandigim dprefs edit ve superfetch diable etme ile oyunu gayet akici oynadigimi soyleyebilirim.

Umarim veridgim bilgiler bazi arkadaşlara yardimci olmustur.

Eu server Zangetsu#2774

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukti -- 10 Haziran 2012; 10:29:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kucukti
    Özet - Vsync aktif olarak oynayin oyunlarinizi.
    @Alkolog Kendi ayarlarinizi paylaşmışsınız ancak v-sync acilmadan diablo 3 de dahil düzgün oynanabilecek bir oyun bilmiyorum ben açıkçası.
    (yoksa ciddi yirtilma (tearing) efekti yasarsiniz - 1000-1500 tl lik gercek 100-120 hz bir monitorunuz olmadigi surece olsa dahi yine tearing olmamasi icin fpsyi 100 veya 120 ye sabitlemeniz gerekir)
    V-sync açmazsaniz Monitörünüz ekran kartınızın yaratacağı fpsye senkron olamayacağı için tearing - shuttering yırtılma ve mini donmaya benzer şeyler
    yaşarsınız tavsiyem v.sync açın. Çünkü çoğu lcd ve monitorün pc dilinde ortak yenleme hizi 60hz dir. (Gerçekten 120hz de çalışan 1000-1500 tl lik 3d özellikli saglam bir monitoru olanlar bu sınıfında dışında)
    Yani Monitorunuz max sn de 60 görüntü yakalayabilir. Diyelim siz de 60fps den 250 fps ye kadar performans aliosunuz ama fpsniz bir türlü sabit durmuyor.
    FPS - Frames per second yani saniyedeki görüntü sayisi. İşte monitor 60 fpsye senkronlayamadigi her seferde arada kacan frameler sahnelerden dolayi ekranda böyle karelenir yırtılır
    gibi grafik sorunu yasarsiniz. Gerçek 120 hz e sahip bir pc monitorunuz varsa foreground fps i 120 fps ye ayarlayip vsync kapali tuttugunuzda sorun olmayabilir.
    V-sync i her daim her oyunda acin monitorunuz fpsnize sadece 60 hz de senkronlansin ki tearing yırtılma efekti yasamayin.
    bu ayarı nerden açıcaz ?

• Crt kullanların okumasına gerek varmı?
  • @K2Co3

Oyunda
    options
    video
    vertical synce tik koyacaksiniz.

@girmiyor
    crtlerde eger refresh rateiniz 100 hz ve üzeri ise vsync kullanmayin
    100hz alti ise kullanin

cunku 100 hzden sonra vsync cok bi fark yaratmiyor tearing effect cogunlukla ortadan kalkiyor.
  • Bende ekran kartını yakacak. İlk başlarda hafif donmalar şeklindeydi, 2 gündür menüde bile renkler birbirine giriyor, kilitleniyor. Çıkıp FIFA, L.A. Noire açıyorum hiçbir sorun yok...
  • Tebrikler dostum guzel aciklamissin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GencayA

Bende ekran kartını yakacak. İlk başlarda hafif donmalar şeklindeydi, 2 gündür menüde bile renkler birbirine giriyor, kilitleniyor. Çıkıp FIFA, L.A. Noire açıyorum hiçbir sorun yok...

Patchden sonra bu tür sıkıntılar yaşayan çok insan var ancak blizzden henüz tatmin edici bir aciklama gelmis değil.
    Bu arada arkadaslar shutter mini donma yaşayıp elinde 16 gb lik bir usb olup oyunu icine atip calisitirp birisi izlenimlerini paylaşırsa çok sevinirim ona göre usb almayı düşünüyorum.

@Kenpachi
    Birazcik faydamiz olduysa ne ala :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukti -- 10 Haziran 2012; 17:49:12 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oblivion'da Donma Sorunu
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Emeğine sağlık cidden çok güzel araştırıp bilgiler vermişsin
  • Hocam kısa donmaların adı shuttering değil stuttering olacak.
  • Teşekkür ederim güzel bilgiler. Ayrıca mesajım bulsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Terranfan

Hocam kısa donmaların adı shuttering değil stuttering olacak.

Doğrudur :D
  • teşekkürler öncelikle, bendede ati 5650 var laptop ekran akrtı, bugune kadar hiç bir oyunda donma yaşamadım bir bunda yaşıyorum. 4 kişi public game e girdik 7-10 fps daha üstünü göemedim tam savas anında, normal tek yürürken felan basede norma 30-40 fps.
  • bende de hd 5850 var mobility arada sirada donmalar oluyor v sync acik degildi suan actim bundan kaynakli mydi bende ki acaba gorucez birazdan
  • 7-10 fps değişmedi, driveri güncelledim hersey yaptım olmadı, sorun oyundan mı ekran akrtında mı beyler bi yazın ona göe laptopu değiştirecem bu böyle olmaz.
  • ben grafiklerden memnunum ama oyun içi kaç fps ile oynadığımızı görebilir miyiz fraps kullanmadan? wow'da ne güzel latency'nin yanında yazardı
  • quote:

Orijinalden alıntı: NaebLis

ben grafiklerden memnunum ama oyun içi kaç fps ile oynadığımızı görebilir miyiz fraps kullanmadan? wow'da ne güzel latency'nin yanında yazardı

Oyun içinde Ctrl+R ile FPS'yi gösteriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _SeRHaT_

quote:

Orijinalden alıntı: NaebLis

ben grafiklerden memnunum ama oyun içi kaç fps ile oynadığımızı görebilir miyiz fraps kullanmadan? wow'da ne güzel latency'nin yanında yazardı

Oyun içinde Ctrl+R ile FPS'yi gösteriyor.

teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.