Şimdi Ara

ATI DRIVER>>KÖKTEN TEMİZLEME REHBERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
7
Favori
47.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkdaşlar,ATIde son günlerde bi driver yığılması başlayınca böyle bi rehber hazırlamak şart oldu,silmeden üstüne kurma olayı şahsen bana tersneticede bazı problemlere de neden olabiliyor,CCCnin açılmaması veya aynı dosyaları sürekli üst üste yapıştırması nedeniyle bazı bilgilerin yanlış görünmesi,yüklemenin yarıda kalması,uyarılar vermesi vs vs.

Bu yüzden böyle bi rehber hazırladım,dosyalardan tamamen kurtulup sıfırdan kurulum yapmak amacıyla..

1)Öncelikle Program Ekle Kaldıra giriyoruz ve ATI ile ilgili ne var ne yoksa kaldırıyoruz.

Sistem baştan başlatılsın mı diye soracak,"hayır" deyin tüm işlemleri bitirdikten sonra başlatacağız.

2)Şimdi "C:/Windows/System32" Klasörüne giriyoruz,burada "ati" veya büyük harfle "ATI" ile başlayan tüm dosyaları siliyoruz,çok dikkat edin yanlış bir dosya silmeyin,windows 7 kullananlar için söylüyorum,sileceğiniz dosyalar resimdede görüldüğü gibi "AtBroker" ve "atl.dll" dosyaları arasında kalan dosyalar,bazıları silinemedi şeklinde uyarı gelirse "atla" deyin ve "ctrl-alt-del" yapıp görev yöneticisine girin ve kullanımda olan "ati" ile başlayan işlemi durdurun,eğer böyle bi işlem yoksa boşverin.

3)Şimdi bi kaç klasörü daha kontrol edeceğiz,

Resimde gördüğünüz tüm klasörleri bularak bütün AMD ve ATI dosyalarından kurtulun.

4)Başlata girin Arama bölümüne "Regedit" yazın,"HKEY_LOCAL_MACHINE/software" klasörünü bulun ve resimde de görebileceğiniz 3 dosyadan kurtulun,sağ tıklayıp silin.

5)Şimdi Windowsun kendi temizleme aracı olan "Windows Installer CleanUp" kullanacağız,aşağıda indirebileceğiniz bi link var,programı açtıktan sonra ATI ve CCC ile ilgili herşeyden kurtulun,isterseniz "C++ redistributable" paketlerinide silebilirsiniz ancak yükleyeceğiniz driverda bu paketin olacağına emin olun.

Download Linki

http://www.softpedia.com/get/Security/Secure-cleaning/Windows-Installer-CleanUp-Utility.shtml

6)Son adım "Driver Sweeper" programı,Programın linki aşağıda,Programı çalıştırdıktan sonra "ATI-Display"i seçiyoruz ve temizle diyoruz.

Download Linki

http://downloads.guru3d.com/Guru3D---Driver-Sweeper-(Setup)_d1655.html

Şimdi bütün herşeyden kurtulduk,bilgisayarı baştan başlatın ve yeni Driverınızı kurun.

Son olarak şu anda çorbaya dönen 10.3 serilerinden bahsetmek gerekirse,şu anda tam 3 tane " 10.3" temelli driver mevcut

1-ATI Catalyst OpenGL 4.0 preview driver

http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/Catalyst-OpenGL-preview-driver.aspx

2-ATI Catalyst 10.3b

http://sites.amd.com/us/underground/tips/Pages/catalyst-10-3-preview.aspx

3-ATI Catalyst 10.3 Offical

http://forum.donanimhaber.com/m_38668981/tm.htm

Birde daha öncesinden 10.3a vardı,ben 4 driverıda teker teker denedim arkdaşlar,en verimli performansı resmi sürücüden aldım,tabi yorumlar değişebiliyor bazısı 10.3bden çok memnun kalmış,bu daha iyidir diye genelleme yapmak zor,indirip bizzat denemeniz lazım,şunuda söyliyeyim ben şu an 9.12ye geri dönüş yaptım,nedenine gelirse,bu kesinlikle şahsi,10dan itibaren başlayan driverlarda,artan performansla birlikte sanki resim kalitesinde biraz gerileme hissettim,dediğim gibi bu tamamen şahsi düşüncem...

İyi boğuşmalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JOELLAMBERT -- 28 Mart 2010; 16:20:51 >

• ellerine sağlık hocam xp için de yapabilir miyiz bunu
  • Ellerinize Sağlık Güzel Çalışma
  • Teşekkürler arkdaşlar.

Tornado42

Yapabilmen gerek,system32deki dosyalara baya bi dikkat et yalnız
  • teşekkürler hocam zor iş olacak ama yapmaya çalışacam
  • 2., 4., 5. ve 6. basamaklar gerekiyor mu hocam? Yeni sürücüyü bile tıklasam eskisini kaldırmaya yönlendiriyor. Kaldır deyince catalyst kontrol menajeri denen program kalıyor bir tek. Sistem aç kapa yapıyorum, yüklüyor yeni sürücüyü.
  • eline saglık hocam süper çalışma ben genelde güm fomat atarım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Emeğinize sağlık, güzel bir çalışma olmuş. Kabalık yapmak istemem ama;

System32 klasörü ve Register ayarlarında ki en ufak bir değişiklik sistemde kalıcı hasarlara yol açabilir. "Your Uninstaller" ve "Driver Sweeper" tarzında ki programlarla artıkların temizlenmesi sistemin kara kutusu denilebilecek regedit ve windows klasörüne dokunulmaması bence daha doğru. Uzman kullanıcılar için iyi bir yol, ancak deneyimsiz kullanıcılar için büyük sorun olabilir.

Mesela 2.adımda ki silinecek dosyaların hemen altında ki "atl.dll" dosyası silinirse windows güncellemesi yapamasınız ve sistem stabilitesi bozulur...

Ukalalığımı mazur görün.iyi forumlar...
  • Mete Can Karahasan

Sistemi yeni kurmuş ve 1-2 driver denemeye çalışan bi adam için gerekli değil tabiki ama benim gibi sistemi aldığından bu yana zibilyon tane driver silip yükleyen, bilgisayarı ATI-AMD çöplüğüne çevirmiş ve StreamRolleRın format yöntemine üşenen birisi için gerekli diye düşünüyorum.Bu temizleme yöntemlerini kullanmadan önce bende CCC artık açılmıyordu açılsa bile çok geç cevap veriyordu..

helvetia

Yok ukalalık değil doğru söylüyorsunuz,ben de ilk deneyişimde biraz korktum ama hiçbirşey olmadı,en azından 5-6 defa bu yöntemi denedim,şu anda herşey çok iyi

System32de çok dikkat edilmesi gerektiğini bir kez daha yineleyim,burası Windowsun kalbi çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JOELLAMBERT -- 28 Mart 2010; 17:02:10 >

• Revouninstaller programını şiddetle tavsiye ederim

Anlatılan tüm adımları bu program tek başına beceriyor
  • JOSEPH_STALin

tskler gerçekten baya ugraşmıssın
  • quote:

Orijinalden alıntı: ((UĞUR))

Revouninstaller programını şiddetle tavsiye ederim

+11111

regedit felan filan hiç bişi bırakmıyor....
  • Emeğine sağlık, yeni başlayan arkadaşlar için iyi bir rehber olmuş...

Lakin bende de "Your Uninstaller Pro" var, bir iki dakikada herşeyi temizliyor, kaç tane kart değiştirdiysem hiç bir zaman sürücü sorunu yaşamadım, en ince kalıntıları bile temizliyor, hiç uğraştırmadan...
  • Hocam bunu yapan ve güzel yapan bir program yokmu ya uğraşmadan :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ((UĞUR))

Revouninstaller programını şiddetle tavsiye ederim

Evet güzel programmış. Kurdum. Kuracağın programın setup dosyası üzerine sağ tıklayıp "revo ile kur" seçiyorsun. Bilgisayarında setup'ın yaptığı tüm değişiklikleri kaydediyor. Silerken de buna göre hiçbir iz bırakmadan siliyor... Teşekkürler tavsiye için...

• Hemen deniyorum hocam.Faydalı bilgiler.Teşekkürler.
  • Joseph stalin arkadaşım uğraşmışsın,emeğin için teşekkürler ama yanlış bilgilendiriyorsun insanları gibi geldi bana. ATI sürücülerinde bir üst sürüme yükseltirken driver sweeper kullanmaya, windows klasöründen veya registry'den değer silmeye gerek yok. Tek yapılması geken denetim masasından ATI Catalyst Install Manager çalıştırılarak sürücünün kaldırılması, bilgisayarın yeniden başlatılıp yeni sürücünün yüklenmesidir. İşin içine ne kadar 3. parti yazılım sokarsanız (Driver Sweeper vs vs) sisteminizin stabilitesini o kadar riske atmış olursunuz. En nihayetinde ekran kartı sürücüleri burda bahsettiğimiz. ATI eğer ihtiyaç olsaydı Uninstall Manager programına o dosyaları sildirtirdi zaten. Çok mu imkansız ATI için bu dosyaları silmek ? ATI yazılım mühendisleri kullanıcıları Driver Sweeper gibi programların selâmetine mi bırakırdı?

Catalyst sürücü yükseltmelerinde Driver Sweeper neden kullanılmamalı? Çünkü Driver Sweeper ister istemez Catalyst Control Center'ın çalışması için gerekli runtime bileşenlerini (registry'den ve Windows dizininden) siliyor. Bu ilerde sürücünün ve CCC'nin çalışmasında bozukluklara sebep olabiliyor.

Driver Sweeper'ın kullanılması gereken yer NVIDIA'dan ATI'ye veya ATI'den NVIDIA'ya geçişlerdir. Birbirleriyle geçinemiyor bu ikisinin sürücüleri biliyoruz işte bu yüzden Driver Sweeper ile ortadan kaldırmak lazım bir öncekini. Bunun dışında gerek yok o kadar uğraşmanıza her seferinde. Sadece kaldırın denetim masasından, restart edin, yenisini kurun ;)

• Birşey değil arkdaşlar saolun.

cagancelik

Dostum ben kimseye ısrar etmiyorum illaki böyle silin yükleyin diye,benimki sadece köklü temizleme için bi alternatif,bunu aracı programlarla değil bizzat manuel yapmak,ne yaptığını görmek.

Diğer arkdaşların önerdiği programlarda çok güzel,otomatik olarak hallediyor,ben de Your Uninstaller kullanıyorum şu an,yalnız bi keresinde toplu sistem temizlemeyi gerçekleştirirken haberim olmadan önemli bi oyunumdaki savelerimi silmişti,o gün bugündür sileceği dosyaları şöyle bi gözden geçiriyorum..
  • ellerıne kollarına saglık ..
  • Ati drıver dongusel hata verip duruyodu eline saglık cok isime yaradı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.