Şimdi Ara

Diablo 3 10 fps (FX 6300 + R9 280x) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Sorun telefon,araba vb değil.Sorunu çözmek yerine gidip daha iyisi alıp kullan denilmesini anlamıyorum.Birkaç mesaj önce birisi belirtmiş athlonx2 ile sıkıntısız oynuyorum diye.Anakartmı sorunlu bellekler mi uyumsuz , ekran kartı sürücülerimi uyumsuz,bıos cpu ayarlarımı düzgün değil yükteyken sıcaklıktan dolayı ekran kartı veya işlemci hızmı düşürüyor kimse bunları yazmıyor teker teker kontrol edilip son çare donanım yenilemeye gidilmeli.Direk çarşıya yönlendiriyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: met@lrock

Dostum closed betada dikkat ettinmi bilmiyorum ama oyun daha bi sorunsuzdu, ya da banami ole geldi. Mesela su an heroes of the stormu test ediyorum adamlar akmış yani oyunda 0 optimizasyon hatası ama gel gelelim oyun cıktığında ne olur bilemem. Diablodada closed beta testi sirasinda oyun sorunsuzdu ama rifte girdimmde hatirlamiorum ama suanki halinden daha daha iyidi.

@met@lrock
    Closed beta sürecinde Gtx 275 ve Gtx 470 ile oynamıştım.Gtx 275 ile oynarken oyun daha akıcıydı (muhtemelen Dx11 desteği olmadığı içindir) oyunun sorunları Dx11 li kartları kullanınca ortaya çıkmaya başladı.Yine dönüp dolaşıp Dx noktasında bağlandı konu.Radeon Hd 5770 ile oynayıp ben 10-15 fps alıyorum bu oyun oynanmaz deyip bırakan arkadaşım bile olmuştu beta sürecinde.Live ile beta kısmı arasında bir film döndü hocam o konuda haklısın.

@Drumevo_DI
    Rica ederim hocam, asıl teşekkür edilecek kişi melikulupinar aslinda

@RKeles93
    Haklısınız, ilk elden donanım sipariş edilmesine ben de karşıyım;fakat şöyle düşünün.Athlon ile Fx serisi arasında mimari farkı var, tıpkı C2D veya C2Q ile Core i serisi gibi.Phenom ile oynayan arkadaşlar da muhtemelen moba,mmo vb. oyunlarda fx serisi ile oyun oynayan arkadaşlar kadar sıkıntı yaşamayacaklardır.Sorunun kaynağı bu tür oyunlarda kalıplaştığı için direk işlemci değişimi öneriliyor.Oyunlar mantle gibi teknolojileri kabul etmediği sürece veya Amd işlemcilerin gelecek versiyonları Intel işlemciler gibi olmadığı sürece, bu olay kısır döngü gibi devam edecek maalesef.

• Oyun içersinden bir resim atarmısın işlemciyi o ekran kartıyla rahat kullanmak için 4.4 ghz yap bence
  • 1 sene kadar oldu oynamayali 1 il once cok sistem degistiren biriyim.lakin ya 4670k yada 3770k yaninda gtx 680 ile oynadim bazi gecislerde kasma sorunu yasadim brlkide ssd yokken kaynaklaniyordu hdd yuklemesi malum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: technique24

Diablo,LoL,Dota tarzı oyunlar için işlemci seçiminiz yanlış olmuş,intel bir işlemci almanız daha iyi olacaktır.

LOL DOTA için yanlışmı imzamdaki basit sistemle LOLde 250fpsnin altına düşmüyorum ben en yoğun sahnede 170 veriyor alayı ultra fullHDde... yapmayın etmeyin gözünüzü seviyim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

quote:

Diablo,LoL,Dota tarzı oyunlar için işlemci seçiminiz yanlış olmuş,intel bir işlemci almanız daha iyi olacaktır.

LOL DOTA için yanlışmı imzamdaki basit sistemle LOLde 250fpsnin altına düşmüyorum ben en yoğun sahnede 170 veriyor alayı ultra fullHDde... yapmayın etmeyin gözünüzü seviyim...

Hocam siz beni çok yanlış anlamışsınız :) Ben kesinlikle amd'yi kötülemedim,arkadaş o tür oyunları oynadığı için intel'in ona daha uygun olduğunu söyledim.

• quote:

quote:

quote:

Hocam siz beni çok yanlış anlamışsınız :) Ben kesinlikle amd'yi kötülemedim,arkadaş o tür oyunları oynadığı için intel'in ona daha uygun olduğunu söyledim.

Çok ağır oyunlar değil ya core 2 duo e8400 falan hala iş görüyor o oyunlara :) Biz elimizdeki core 2 duoları sırf o oyunları oynayan insanlara satıyoruz söylüyoruz diğer oyunlarda iş görmez ama LOL tarzı oyunlara uzun yıllarca yetecektir abartmıyorum geçen gün e4600 işlemci + zotac gt210 ekran kartlı makineyi 250tlye sattım 60gb ssd ile adam lol ve cs go oynuyor yalnızca çok memnun olduğunu söylüyor... vysnc açık high ayarlarda 60fpsin altına düşmedi o kadar basit bir sistemde... cidden lol oyun değil... hatta p4 3.2ghz + hd2400pro ekran kartıyla LOW da 40fps oynuyor bir tanıdığım... oynanıyo o oyun hertürlü :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Çok ağır oyunlar değil ya core 2 duo e8400 falan hala iş görüyor o oyunlara :) Biz elimizdeki core 2 duoları sırf o oyunları oynayan insanlara satıyoruz söylüyoruz diğer oyunlarda iş görmez ama LOL tarzı oyunlara uzun yıllarca yetecektir abartmıyorum geçen gün e4600 işlemci + zotac gt210 ekran kartlı makineyi 250tlye sattım 60gb ssd ile adam lol ve cs go oynuyor yalnızca çok memnun olduğunu söylüyor... vysnc açık high ayarlarda 60fpsin altına düşmedi o kadar basit bir sistemde... cidden lol oyun değil... hatta p4 3.2ghz + hd2400pro ekran kartıyla LOW da 40fps oynuyor bir tanıdığım... oynanıyo o oyun hertürlü :)

Alıntıları Göster
    quote:

Orijinalden alinti: cinayet13

quote:

Orijinalden alinti: technique24

quote:

quote:

Diablo,LoL,Dota tarzi oyunlar için islemci seçiminiz yanlis olmus,intel bir islemci almaniz daha iyi olacaktir.

LOL DOTA için yanlismi imzamdaki basit sistemle LOLde 250fpsnin altina düsmüyorum ben en yogun sahnede 170 veriyor alayi ultra fullHDde... yapmayin etmeyin gözünüzü seviyim...

Hocam siz beni çok yanlis anlamissiniz :) Ben kesinlikle amd'yi kötülemedim,arkadas o tür oyunlari oynadigi için intel'in ona daha uygun oldugunu söyledim.

Çok agir oyunlar degil ya core 2 duo e8400 falan hala is görüyor o oyunlara :) Biz elimizdeki core 2 duolari sirf o oyunlari oynayan insanlara satiyoruz söylüyoruz diger oyunlarda is görmez ama LOL tarzi oyunlara uzun yillarca yetecektir abartmiyorum geçen gün e4600 islemci + zotac gt210 ekran kartli makineyi 250tlye sattim 60gb ssd ile adam lol ve cs go oynuyor yalnizca çok memnun oldugunu söylüyor... vysnc açik high ayarlarda 60fpsin altina düsmedi o kadar basit bir sistemde... cidden lol oyun degil... hatta p4 3.2ghz + hd2400pro ekran kartiyla LOW da 40fps oynuyor bir tanidigim... oynaniyo o oyun hertürlü :)

Hocam LoL bir yana Diablo 3 bir yana yani zaten ikisini karşılaştırmak yanlış bence. :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Diablo,LoL,Dota tarzi oyunlar için islemci seçiminiz yanlis olmus,intel bir islemci almaniz daha iyi olacaktir.

LOL DOTA için yanlismi imzamdaki basit sistemle LOLde 250fpsnin altina düsmüyorum ben en yogun sahnede 170 veriyor alayi ultra fullHDde... yapmayin etmeyin gözünüzü seviyim...

Hocam siz beni çok yanlis anlamissiniz :) Ben kesinlikle amd'yi kötülemedim,arkadas o tür oyunlari oynadigi için intel'in ona daha uygun oldugunu söyledim.

Çok agir oyunlar degil ya core 2 duo e8400 falan hala is görüyor o oyunlara :) Biz elimizdeki core 2 duolari sirf o oyunlari oynayan insanlara satiyoruz söylüyoruz diger oyunlarda is görmez ama LOL tarzi oyunlara uzun yillarca yetecektir abartmiyorum geçen gün e4600 islemci + zotac gt210 ekran kartli makineyi 250tlye sattim 60gb ssd ile adam lol ve cs go oynuyor yalnizca çok memnun oldugunu söylüyor... vysnc açik high ayarlarda 60fpsin altina düsmedi o kadar basit bir sistemde... cidden lol oyun degil... hatta p4 3.2ghz + hd2400pro ekran kartiyla LOW da 40fps oynuyor bir tanidigim... oynaniyo o oyun hertürlü :)

Hocam LoL bir yana Diablo 3 bir yana yani zaten ikisini karşılaştırmak yanlış bence. :)

Lol nere diablo nere canım ben senin benzetmenin alakasız oldugunu söyledim yalnızca :) 10fps ciddi düşük bir değer 40-30 civarı olsa anlarım ama başka bir şey olabilir bence darboğaz yapıyor işlemci tabiki yapacakda q6600 kadar fps vermeside gerekmiyor :)

Konuyla alakasız oldu gerçi ama :)

• quote:

Orijinalden alıntı: RKeles93

Sadece diablo 3 oyununda bu sorun oluyorsa oyundan kaynaklı birçok sistemde kasıyor.Tek çekirdek performansı düşük olabilir fakat 20-30 fps sağlayacak bir işlemcide değil.Türkiye bayağı zenginmiş haberim yok herkeze yeni işlemci öneriliyor

Tüketim manyaklıgı oluyor etrafında olan bitenlere tepki vermeme sadece satın al satın al ve oy ver
  • quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

quote:

Orijinalden alıntı: Drumevo_DI

O zaman i7 ye geçip kurutulacaz başka yolu yok,zaten alacağım da yine de sormak istedim. Teşekkürler :)

Intelden iyisini gene intel yapar.intel yapana kadar en iyisi odur. ;)

babamın şirketi olsa bu kadar savunmam bu ne aşk böyle
  • xmxksk kullanıcısına yanıt
    Birde bu kişi vatan çalışanı yanlış hatırlamıyorsam piyasayı pek bilmeyen kişilere nelere satar bunlar pahalı pahalı kim bilir
  • benim kasa fanları bozulduğunda aşırı ısınmadan dolayı oyunlarda düşük fps alıyodum . anakart çok ısındığından.
  • fx 8350 ve sapphire r9 280x vaporx ekran kartı 256 gb ssd de yüklü oyun 15 fpslere düşüş yaşıyorum ben de. Bunun 2 sebebi var 1. si diablo tek çekirdek performansına odaklı bir oyun bu sebeple amd işlemciler sıkıntı yaşıyor min fps yönünden. 2. si ise oyunun optimizasyonu yerlerde ne yazık ki.
  • Cevaplar için Teşekkürler arkadaşlar, 4770k siparişi geçtim, bekliyorum. Uğraşmak istemediğim için böyle bişey yaptım. i3-i5 yeterli olurdu diyenler çıkabilir, almışken iyisini alayım dedim. hatta 4790k alacaktım ama aradaki 150 liraya değecek kadar bir performans farkı olmadığını gördüm.
  • stabil ayarları ile oynamadıysan, eski güncellemelere dönerek deneyebilirsin. fps düzelir diye umuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qaanx

Yani saten fx6300 e r9 280x önermiyoruz darboğaz olur die.Sorunun darboğazdan olma ihtimali yüksek geriyre bi tek eski sürücüleri denemen kalıo 13.12 Whql sürücüsünü yükleyerek bi dene

Kardeşim rica etsem yazım şeklini düzeltir misin?Bilgine lafım yok , yanlış anlama ama hiç hoş durmuyor bu tip kısaltmalar. İmla ve yazım kuralları konusunda eminim ki @bocekgrafik arkadaşımda benle aynı fikirdedir.

Not: konu sahibi arkadaşım kusura bakma. FX 6300 serisi kullanıyor ve multi player oyunlarda ,yüksek grafik ayarları kullandığımda aynı sıkıntıyı bazen bende yaşıyorum. @bocekgrafik arkadaşımın imzasında sorun ile ilgili detaylı bir yazı dizisi var, o kısma bir göz gezdir derim.

İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 25 Eylül 2014; 17:46:05 >

• BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    Kimse üzerine alınmasın. Bazı kişiler, başı arşa değecek yükseklikteki egoları sebebiyle başkalarını cahillikle suçlarlar ama cehaletin önündeki en büyük engelin, başta kendi egoları olduğunu bilmezler, görmezler, farkına varmazlar. Bunu neden yazdım? Biri size samimi olarak "Kardeşim şunu yanlış yapıyorsun, şöyle yapman lazım" veya "Bunu böyle yaparsan daha iyi olur" gibisinden bir tavsiyede bulunduğunda, buna nasıl tepki gösterdiğinizi gözlemleyin. Eğer direk olarak bunu reddederseniz, siz de o yüksek egoya sahipsizin demektir ve bu da kendinizi geliştirmenizin önündeki en büyük engeldir. Ama bu tavsiyeyi değerlendireceğinizi ve kendinizi bu yönde gözden geçireceğinizi söylüyorsanız, bu da sizin mütevâzi olduğunuzu gösterir. Ama şu da var ki samimi tavsiyeler, tavsiye verilecek kişi haddini iyice aşan biri değilse özelden yapılır.

Tevâzu sahibi her yerde yükselir, kibir sahipleri ise her yerde alçalır. Kibir sahipleri yükseliyor görünse de, onu yükselişi, düşme öncesi yükseliştir. Kibrinin yüksekliği nisbetinde yüksekten düşecektir çünkü.

Uzun bir girizgâhın ardından mevzuya geleyim. İmlâ kuralları öyle bir şey ki, bunu tavsiye etmekten öteye gidemeyiz. Yazısı aşırı bozuk olduğu durumlarda bunu belirtmek durumunda kalıyorum ama bunun dışında bu konuda kimseye müdehale etmemeye çalışıyorum. Çünkü bazen bir virgülün yerinin yanlış kullanılması sebebiyle yazarın maksudundan başka mânâlar çıkabiliyor veya yazarın merâmı anlaşılmayabiliyor. Hem cehaletin, hem de bunun önüne geçmenin yolu da okumak ama dili iyi bilen ve kullanan kişileri okumak lazım.

Bunların hepsi bir tarafa, uzun yazıların okunurluğunu artıran etkenlerin başında, o yazının imlâ kurallarına uygunluğu gelir. Kaç arkadaş bana bizzat demişlerdir bunu "Çoğu kişinin uzun yazılarını okumakta zorlanıp bırakıyoruz ama seninkiler uzun olsa da sıkmıyor" diye. Bunu kendi nefsime pay çıkarmak için değil, diğer arkadaşlara teşvik olması bâbında yazdım. Sonuçta bu yazı da bir tavsiyedir. İsteyen alır, istemeyen almaz...

• quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

Birde bu kişi vatan çalışanı yanlış hatırlamıyorsam piyasayı pek bilmeyen kişilere nelere satar bunlar pahalı pahalı kim bilir

4790kya filan gerek yok i5 4590 çok rahat ettirir o oyunda.Çoğunlukla diablo oynanmıyorsa ayar kısılabilir rahat oynamak için.

Bu arada bonserin avukatı değilim fakat güzel ve detaylı paylaşımları vardı.Elinden iki platformun da işlemcileri geçmiş biri.
  • 4770k + R9 280x DCUII CF ile bile zaman zaman kasıyor oyun. Anladığım kadarıyla optimizasyon ile alakalı.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.