Şimdi Ara

Diablo 2 -GWoD II ServeR- Sık Sorulan Sorular

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
408
Cevap
1
Favori
41.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Diablo 2 - GWoD II Server ile ilgili onceki baslıgımız 41 sayfa sonra artık epey karistigindan ve milletin hala eski ilk mesajı dikkate alarak
    "ya ben 1.10 u yukledim, eeee? niye giremiyorum?"
    gibi mesajlar atmasından dolayı Lawy'nin son derece mantıklı onerisine uyarak konuyu yenileme ihtiyacı dogdu.

Burada online Diablo 2 oynamak isteyen d2 severler icin server'ı ve online d2'ye ilişkin temel öğeleri açıklamaya çalışacağım.

• GWoD II de neyin nesi?

• - German World of Diablo II 'nin kısaltmasıdır. Bir alman server'ıdır.
    Gerçi içeride hiç alman yok, hep Çek Cumhuriyeti ve Türkiye'den oyuncular var

• Herhangi bir üyelik veya server ücreti ödemek gerekiyor mu?

• - Hiçbir ücret ödemek gerekmiyor, GWoD II ücretsiz bir server.

• Ya yalnız, ee, benim oyun orijinal değil de eheh

• - İyi, yabancılık çekmezsin.

• Peki nasıl üye oluyoruz? Bi ton iştir o da şimdi..

• - İstediğiniz kullanıcı adını (oyundaki karakterin adı gibi düşünmeyin, bu 'üyelik' adınız) buraya belirtiyor, veya lawyerzzz 'a mesaj olarak atiyorsunuz.
    Üyeliğiniz açılıp şifreniz söylendiğinde de servera girip email adresinizi yazıyorsunuz. Bu.

--> email adresi gerçek, gerektiğinde kontrol edebildiğiniz bir email olmalı.

• Ekstradan bir şeyler indirip kurmak gerekiyor mu?

• - Gerekiyor, ve aşağıdaki ikinci postada her şey adım adım, açık seçik anlatılıyor. :

• GWoD II 'de oynamak için izlenmesi gerekli adımlar :

serverda oynayabilmek icin gereken dosyalar. -> linkleri yapistirirken rapid ve share arasındaki "-" yi kaldirmak gerekli, hatirlatayim..

link->http://rapid-share.com/files/81416965/Gwod.rar.html <- (Gwod_II'de Lod 1.11b oynamak için lazım tüm dosyalar)

link->http://rapid-share.com/files/81415645/C3PO.rar.html <-(Lod 1.11b ile uyumlu C3PO+exe)
    Bazı sistemlerde sorun çıkarabiliyor, oyunu farklı calistirdigi icin bazi antivirus programları bunu virus mirus zannediyor, yok öyle bir şey.)

lawy'nin daha once gayet guzel yapmış oldugu açıklamalara benim de diğer adımları ekleyip maddeleyerek derlediğim aşağıdaki bu liste kurulumda yardımcı olacaktır..

1) LodPatch_1.11b indirilir. -> link:http://ftp.blizzard.com/pub/diablo2exp/patches/pc/LODPatch_111b.exe

2) Diablo II full install secenegi ile kurulur.

3) Ardından Diablo II Lord of Destruction Expansion Pack kurulur. (Dikkat: kurulumların ardından cr*ck, vs gibi dosya degisikligi yapmayın. once normal bi kuralım.)

4) LODPatch_1.11b çalıştırılır, oyun 1.11b surumune yukseltilir.

5) Yukarıdaki rapdshare linklerinden inen dosyaların icinden; 1.11b cr.ck dosyasının içindeki game exe (sadece game exe) diablonun kurulu olduğu klasörün içine yapıştırılır.
    (tabii ki eskisi ile değiştireyim mi diye soracak, ve tabii ki evet değiştir denilecek)

6) GWoD II server'ının reg dosyası çalıştırılır.

7) Bunları yaptıktan sonra oyunda karanlığı kaldırmak, haritayı görüntülemek vb. gibi epey yardımı olan "c3p0" programını kullanmak icin gerekli adımlar izlenir. c3p0'yu kullanmak için;
    - "1.11b ile c3p0'nun çalışması için lazım olan exe" dosyasının içindeki exe, yine diablo'nun kurulu olduğu klasörün içine yapıştırılır.
    (Yine değiştireyim mi diye soracak, değiştirsin tabi)

8) C3PO klasöründeki sarı kafa masa üstüne kısayol olarak atılır.

9) Oyunun kendi kısayoluna tıklanıp oyun çalıştırılır.

10) Ana menüde -> Gateway "Gwod II"ye ayarlanır.

11) Battle.Net'e tıklanır, kullanıcı adı ve sifre girilir.
    Kullanıcı adı ve sifreniz yok ise lawyerzzz'dan isteyebilirsiniz.

12) Oyun acildiktan sonra alt+tab yapıp masaustune donun ve daha onceden kısayolunu olusturdugunuz sarı kafalı c3p0 ikonuna tiklayin.

13) c3p0 acildiginda (ilk defa calistirirken cfg dosyasını bulamiyorum falan gibi bir seyler diyor, iptal deyin ciddiye almayin) yukarıda sekmeler goreceksiniz.

en soldaki sekmede iken; pencerenin asağisinda bulunan LOAD ve UNLOAD dugmeleri su anda çalışmakta olan oyununuzu (ki pencerenin alt kısmındaki iki alandan birinde su anda gosterilmektedir) c3p0 programı acik veya kapali olarak oynamanizi sağlayan seceneklerdir. programı aktif hale getirmek icin oyununuzu secin ve LOAD a tıklayın.
    artık alt+tab yardımıyla oyuna geri donebilir ve c3p0 programından faydalanabilirsiniz.

Eğer bunları KESiNLiKLE dogru olarak tamamladıgınızı dusunuyor fakat oyunu calistiramiyorsaniz, CD'nizin sanal bir goruntusunu olusturup (bunun icin iso buster, virtualdrive gibi programlar var), Daemon Tools programı ile de o sanal CD'yi kullanarak oyunu acmayı deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gwannatar -- 2 Şubat 2008; 2:11:19 >

• Ok hepsini hallettim, serverdayım da, niye kimse yok yahu ?

- Yeni giren oyuncular oyuna Normal Difficulty'de başladığı için Nightmare ve Hell oyunlarını göremezler. Bu yüzden kimse yokmuş gibi gelir.

• Biri bana cs muzu prehoz kolik molik bi şeyler dedi anlamadım

- O Çekçe Server'da bol miktarda Çek bulunur. Ben öğrendim biraz anlıyorum

• Girdim oynuyorum, ama herkesin level'ı coşmuş, napacam ben bu level 5 halimle ya.. yıllar sürer ilerlemek şimdi ohooo..

- Online oyun single'a benzemez, çok hızlı level atlanır. 1 günde 80 i bulman hiç de zor değildir.

• Nası yani hile mi kullanıyosunuz? Admin hile var! wall var admin pls bab pls!

- Hile hurda değil, bizzat oyunun kendisi sayesinde olan bi şeydir. Blizzard sağolsun.

• E öle bi günde 80 fln oluyosam ne anladım ben o işten?

- Level arttırmakla olay bitmiyor çünkü. Başlıyor.. 80 oldun da üstüne giyecek zırhın elinde tutacak silahın, nerde bunlar? Charsi'den aldigin zırhla Akara'nın verdiği yuzuk seni Hell'de hayatta tutar mı? Online Single'dan çok farklıdır, Item'lar her şeyden önemli.Buradan anlatabileceğim bir şey de değil, gelip yaşamak lazım.

Diablo II 'yi online oynamadım diyen, hiç Diablo II oynamamıştır, o kadar net söyleyeyim.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gwannatar -- 23 Ocak 2008; 13:54:41 >

• - Asagida şu anda server'da raslayabileceğiniz Türk oyuncuların kullanıcı adları sıralanmıştır.

"arada bir de olsa ugrayanlar"dan "surekli oynayanlar"a, dakika ve skor itibariyle şu liste guncel bir liste olacaktır. :

• Gwannatar
    • Faer_Ivanneth
    • faer
    • kajo-shin
    • roxbury
    • LawyerzZZ SERVER ADMIN
    • Seymenoglu ( = lawyerzzz)
    • Chieftain1234
    • neto
    • netomer
    • Nicomedia
    • yayengec
    • 3ddark
    • 2ddark
    • belediye
    • Mercurydark
    • Nosferatu
    • Zyarkan
    • Byarkan
    • Seydikof
    • Arreat
    • carcharoth
    • Savatage
    • depdu
    • snoop
    • Devilforce
    • templiers
    • eerraayyss
    • Carewen
    • cosanostra
    • marksman
    • achillefan
    • SVGA
    • mehmettuna
    • arles
    • subhuman
    • informer
    • outformer
    • biyikusta
    • xLawx
    • mermerovic

-unuttuklarım varsa ikaz edin ekleyeyim. bu liste tarafımdan aklıma estigi zamanlarda guncellenmektedir.

yeni gelecek arkadaşlara,
    oyunda ve chat ekraninda "/f add kullanıcıadı" komutuyla listenize kişi ekleyebilirsiniz.

listenizi gormek icin "/f list"
    ya da daha kısaca "/f l" yazabilirsiniz.

kisi eklemek icin kullanıcıadı gereklidir, ornegin "nicko" nick'li bir sorceress oyunda, acc name'i de "ahmet81" olsun. onu listenize eklemek istiyorsunuz. karakterin nick'i onemli deil, nicko diye ekleyemezsiniz, eklemek icin kullanıcı adını yazmanız gerekir. "/f add ahmet81" gibi.

"/f m mesajınız" listenizde o anda online olan herkese aynı mesajı atmanızı sağlar.

"/m *kullanıcıadı ; mesajınız" tek bir kisiye mesaj atmanızı saglar. (bu komutta kullanıcıadı'nın basında (*) mevcuttur)

sadece size atılmış olan mesajları ise "/r cevabınız" biçiminde cevaplayabilirsiniz.

bir kişinin tum listesine attıgı bir mesaja /r ile cevap veremezsiniz, "/f m kullaniciadi" kullanmanız gerekir.
    "/r" cevaplama biçimi bire bir konusmalar icindir.

-bunun dısındaki diger komutları serverda iken help kısmında gorebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gwannatar -- 18 Temmuz 2008; 19:36:05 >

• GWoD II ile ilgili, ozellikle online'a yeni başlayan arkadaşlara yardımcı olmaya çalıştım.

Bunun dışında sorularınız ve merak ettikleriniz olduğunda burada ve serverda sormaktan ve yardım istemekten çekinmeyin.

Herkese İyi Oyunlar

• Ellerine sağlık Gwan,çok işe yarar ve açıklayıcı bir konu olmuş.
  • dediklerini yaptım diablo açılmıyor :S
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Diablo IV [ANA KONU] | 5. Sezon
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Karakterlerimiz arası item transferini nasıl yapabiliriz? Tek bir bilgisayara sahipsek tabi.
    Tek bilgisayardan iki Diablo çalıştırmaya yarayan programlar varmış. İtem transfer için böyle bir şey kullanmak server kurallarına uygun mudur?
    Bir de her hesap için en fazla iki karakter açlıyormuş. Eskileri silmeden yeni bir karakter açmak istesek nasıl yapabiliriz?İkinci bir hesap mı açmak lazım?
  • Bir account'ta 18 adet char yapabilirsin.Fakat serverda aynı anda 2 adetten fazla charla online olamazsın.Max sayı 2!!!Farklı acc'den bile olsa 3.charı sokmak kesinlikle yasaktır!!!
    Lazım olan dosyalar arasında C3PO diye bir program var ve bu programla aynı anda serverda 2 char ile oynayabilirsiniz.İtem transferi yapmak içinde bu programı kullanmanız gerekiyor.
  • Çok sağol bunu öğrendiğim iyi oldu.
  • Aynı anda iki karakteri oyuna sokma olayını beceremedim. C3p0 bende yüklü. 2 tane diablo açıyorum. Karakterlerle ayrı ayrı bağlanıyorum. İkisi de hell diffuculty ve online olmasına rağmen olmasına rağmen birbirlerini görmüyorlar.2 diablo açlışıyor ama karakterler birbirini görmüyor. Anlatabilmişimdir umarım.

• quote:

Orjinalden alıntı: DoMI

dediklerini yaptım diablo açılmıyor :S

Mutlaka bir yerde yanlıs yapmış olmalısın. baska izahatı yok.

zira cunku şu anda serverda oynayan herkesin yaptıkları yukarıda tek tek, madde madde sıralanmış durumda;
    ve serverda bu yolu izlemiş sorunsuz oynayan kullanıcılar mevcut.

bir kez daha kontrol etmeni & dikkatle bastan baslamanı öneririm.

• quote:

Orjinalden alıntı: metinsbf

Aynı anda iki karakteri oyuna sokma olayını beceremedim. C3p0 bende yüklü. 2 tane diablo açıyorum. Karakterlerle ayrı ayrı bağlanıyorum. İkisi de hell diffuculty ve online olmasına rağmen olmasına rağmen birbirlerini görmüyorlar.2 diablo açlışıyor ama karakterler birbirini görmüyor. Anlatabilmişimdir umarım.

¿ boyle bir seyi ilk defa duyuyorum, ikisini de serverda aynı oyuna sokuyor olduguna emin misin?
  • Tekrar sağolun sorunu aştım. Ben karakterlerin resimlerinin aşağıda yan yana görünmesini bekliyordum. Görünmediği için olmadı galiba diye oyun kurmayı denememişitm. Ama oyun kurunca görüyor şimdi, işimi hallettim sorun yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: metinsbf

Tekrar sağolun sorunu aştım. Ben karakterlerin resimlerinin aşağıda yan yana görünmesini bekliyordum. Görünmediği için olmadı galiba diye oyun kurmayı denememişitm. Ama oyun kurunca görüyor şimdi, işimi hallettim sorun yok.

Chanelda diğerini göremezsin aynı ACC den girmişsen.Fakat 2.bir acc varsa ve iki ayrı acc den 1 er tane char chanelda duruyorsa bunlar orada da birbirini görebilir.
  • Evet arkada iki nebula skill kasarken açamamış makina :D girebiliyorum...

Eski versiyonundada oynuyordum ben butun 90+ lvl charlar suresi gecmis hatası veriyor Of...neyse sıfırdan baslıycaktım tam fakat one delay beni nası soguttu bi gorseniz... :S
  • Gwannatar
    kardes sen erdal misin erdalsan ben zeT sorc acmıstım ya?
  • quote:

Orjinalden alıntı: furi544

Gwannatar
    kardes sen erdal misin erdalsan ben zeT sorc acmıstım ya?

Erdal değilim.
  • arkadaslar ben baskasının pc de kurdum oyunu su hatayı alıyorum:
    Error 22:A critical error has occurred while intializing DirectDraw
    YArdım..
  • arkadaslar 1,11b ile ne degişti tam olarak?
    ayrıca suan bire sorc iş yaparmı ?
    yada oyunda en saglam char hangisi oluyor son durum nedir ?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.