Şimdi Ara

DH'ye Bedava ALTIN - DÖVİZ Danışmanlığı (147. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
88.161
Cevap
903
Favori
3.577.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 145146147148149
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bu konunun ilk mesajını bir oku
    http://forum.donanimhaber.com/m_48015268/mpage_1/key_/tm.htm
  • Sear 2 ağustosu bekleyecez mi sence? son ana kadar bırakacalar mı ki? eğer bırakacalarsa her geçen gün endişelerden dolayı altının yükselmesi beklenemez mi? işim gücüm yok abd'nin borcunu düşünüyorum yaa :D:D

bu arada mb'nın faiz politikasını ithlat azalsın diye sürdürdüğünü düşünüyoruz ama şöyle bir tezat var..mb ilk hedef düşük enflasyon fiyat istikrarı diyor..yüksek kur ithalatı pahalılaştırdığı için direkt enflasyonu artırıyor.bunu tek önlemi ithalatı azaltmak ama petrolsuz yaşayamayacagımıza göre??
    o yüzden ben bi müdahale bekliyorum, illa faiz artıtımı olmayabilir ama araplardan döviz mi sokarlar içeri, mb döviz mi salar piaysaya bilemiyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: D_G_N

Arkadaşlar herkese merhaba,

Bir ara Forex eğitimine gitmiştim ama bir türlü kafama yatmadı.Borsadan hiç anlamam ayrıca babam borsada kayda değer bir mebla kaybetti bu yüzden bende de bir önyargı mevcut.

Mevcut param 55 bin lira civarı ve bu fiyata bir ev alınamadığı için yatırım olarak mevdatı seçtim ve ayna 450 ila 500 arası bir getiri sağlıyor.

Fakat bu bana yeterli gelmedi.

Kısa vadeli al satla mevduat getirisinin en az 3-4 katı bir getiri sağlayabilirim diye düşünüyorum fakat bu işte acemiyim.

Yani internet ortamından anlık alım satım yapılıyor mu?

Herhangi bir komisyon veya gideri var mı?

Bankalar ana para güvencesi veriyor mu?

Son olarak Dolar üzerinden almanın karı ve mantığı nedir?

6 ay kadar önce parayı altına yatırmayı planladım fakat son dakikada vazgeçip mevduatta tuttum eğer altın alsaydım muazzam bir kar oranım olacaktı

Çalıştığım banka İş Bankası.

Teşekkür ederim şlmdiden nice karlı günlere :)

yerinde olsam ilk sayfadan bu sayfaya kadar olan bölümleri hızlı bir şekilde gözatar öyle karar verirdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: fenercan

Sear 2 ağustosu bekleyecez mi sence? son ana kadar bırakacalar mı ki? eğer bırakacalarsa her geçen gün endişelerden dolayı altının yükselmesi beklenemez mi? işim gücüm yok abd'nin borcunu düşünüyorum yaa :D:D

bu arada mb'nın faiz politikasını ithlat azalsın diye sürdürdüğünü düşünüyoruz ama şöyle bir tezat var..mb ilk hedef düşük enflasyon fiyat istikrarı diyor..yüksek kur ithalatı pahalılaştırdığı için direkt enflasyonu artırıyor.bunu tek önlemi ithalatı azaltmak ama petrolsuz yaşayamayacagımıza göre??
    o yüzden ben bi müdahale bekliyorum, illa faiz artıtımı olmayabilir ama araplardan döviz mi sokarlar içeri, mb döviz mi salar piaysaya bilemiyorum..

Şu anda almayı veya satmayı gerektirecek bir veri yok. Önceki sefer satmakta hata ettik. Elinde altın olanlar tutsun. Olmayanlar da beklesin. Bir sonraki satiş vakti geldiğinde altını olanlar satabilir. Ben böyle bir durum gordugumde buradan satın derim. Ama şu anda yön belirleyecek veri yok.

2 ağustos o yüzden önemli bir gün, sert hareketler olacak. Ama hangi tarafa onu o zaman öğreneceğiz. Daha erken olur mu yeni sürpriz bir gelişme olursa evet.

Sonra da yine belli bir süre bekleyecegiz. Ve alış için uygun yeri kollayacagiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sear -- 23 Temmuz 2011; 17:36:28 >

• elimdekileri tutup, yeni alım için bekliyorum ama düşecek gibi gorunmuyor düşsede cok az dusuyor alım yapılacak seviye degil....
  • quote:

Orijinalden alıntı: daol

quote:

Orijinalden alıntı: Gprsnedir

pazertesi çinden altın alımı bekliyorum fiyat dahada tırmanacak

kesin bir bilgimi yoksa sadece kendi fikrin mi ?

benim fikrim altın rezervini 2009 artırdı 600tona çıkardaı dünyadaki parapolitikasından dolayı cinden yüklü alım beliyorum
  • bu haber altının yönü için yeterli sanırım ?

Habertürkhthayat.haberturk.com
    'Borçlanma limiti' limitsiz kâbus yaşatıyor!
    http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekonomi/haber/651018-borclanma-limiti-limitsiz-kabus-yasatiyor

• quote:

bu haber altının yönü için yeterli sanırım ?

Habertürkhthayat.haberturk.com
    'Borçlanma limiti' limitsiz kâbus yaşatıyor!
    http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekonomi/haber/651018-borclanma-limiti-limitsiz-kabus-yasatiyor

Pazartesi de yukarı devam edecek desene.

• 2 agustosa kadar durum belli egerki amerika ve avrupa borclarına bir cözüm bulmassa altının yonu belli bazı aracı kurumların altın için ön gördüğü yıl sonu rakamı 2000$ ons fiyatı bunu bekleyip görcez benim hedefim yılsonuna 100tl gramı ama altın tamamen karmaşık hale geldi. benimki tahmin artış artarak sürecek nerde kesilir belli olmaz 2 agustosta bir karar cıkacagını sanmıyorum cıksada cıkan karar kısada abdyi kurtarmaz bence avrupanın kararı gibi :)l hayırlısı diyelim bekleyip görelim
  • quote:

2 agustosa kadar durum belli egerki amerika ve avrupa borclarına bir cözüm bulmassa altının yonu belli bazı aracı kurumların altın için ön gördüğü yıl sonu rakamı 2000$ ons fiyatı bunu bekleyip görcez benim hedefim yılsonuna 100tl gramı ama altın tamamen karmaşık hale geldi. benimki tahmin artış artarak sürecek nerde kesilir belli olmaz 2 agustosta bir karar cıkacagını sanmıyorum cıksada cıkan karar kısada abdyi kurtarmaz bence avrupanın kararı gibi :)l hayırlısı diyelim bekleyip görelim

@gprsnedir:
    2 ağustostaki kararla yıl sonu fiyatı arasında nasıl bir ilişki kurabiliyorsun anlamadim. Bu tür kararların etkisi yarım saat bilemedin 1 saat sürer. Sert hareket dediğim de ons fiyatinin 10 dakikada 10~15 dolar değişmesidir. Günlük etkisi de en fazla 40 dolar olur. Eğer ki olumlu bir hava eserse o gün dolar yükselir. Altın ve euro düşer. Biz de almak için fırsat kolladigimiz fiyattan alabilirsek aliriz. Hepsi bu.

Altın 2000 hatta 2500 doları belki daha sonra 4000 doları görecek. Bunu herkes söylüyor zaten. Bunu ben de söylüyorum. Al tut yapanlar için 1600 dolardan almak mantıklı olur. Ancak bu forumda al-sat noktalarini tespit edebilmek için uğraşıyoruz. Al tut yapanlar için kim ne açıklamış hangi veri ne söylüyor. Bunları takip etmesine gerek yok.

@herkes:
    Bu konuda en başından beri süregelen bir yanlış anlaşılmayi da bu şekilde duzeltmek istiyorum. Burası bir altın al-sat konusu. Al tut yapıyorsanız burayi takip etmeyin kafanız karışmasın. Biz altın düşecek dersek bu sadece o gün düşecek anlamına gelir. Yarın, sonraki gün, sonraki hafta, sonraki ay, sonraki yıl altın hep yükselir. Altının son 9 yıldır yukselme grafigi hiç sekteye uğramamıştır. Son 9 yılda 6 kat artmıştır. Son 2 yılda ise bu artış hızı da artmıştır. Daha önce forumda 10 madde ile altının niye artacağını yazmıştık. (kaynak: haberturk ekonomi araştırması).
    Yine de altın enflasyon da dahil edildiğinde 1980 yilindaki seviyesine daha ulaşmamıştır. Buna ulaşması 2500 dolar olması demektir. Er ya da geç ulaşacaktır.
    O yüzden al tut yapanlar altını alıp unutsunlar. Burayi takip ederseniz panik yaparsınız. Ancak para kazanmak panikle değil sabirla olur.

• peki su an almak icin beklediginiz seviye nedir

ben de bir miktar koydum kenara al icin bekliyorum
  • 15bin tl lik altın almayı düşünüyorum. sizce hemen almalı mı yoksa düşer mi altın :S
  • www.marketoracle.co.uk
    Fall in U.S. Real Interest Rates to Send Gold Over $1800 :: The Market Oracle ::
    http://www.marketoracle.co.uk/Article29352.html

yazı güzel ama Türkçeye çevirecek kadar iyi değilim, bu 3 maddeyi bir arkadaş çevirse güzel olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: owin

peki su an almak icin beklediginiz seviye nedir

ben de bir miktar koydum kenara al icin bekliyorum

1545 $

ama TL ile alış için bir seviye veremiyorum. çünkü dolar çok yüksek ve daha da yükselecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cuneytoz

15bin tl lik altın almayı düşünüyorum. sizce hemen almalı mı yoksa düşer mi altın :S

almak için de satmak için de uygun değil. (kısa ve orta vade için)

almak için uygun (uzun vade için)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sear

quote:

15bin tl lik altın almayı düşünüyorum. sizce hemen almalı mı yoksa düşer mi altın :S

en az 6-7 ay
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sear

quote:

en az 6-7 ay

alın o zaman.
  • biraz fazla alacağım içi gramı 85tl'den verir mi acaba saraflar
  • quote:

biraz fazla alacağım içi gramı 85tl'den verir mi acaba saraflar

bankadan altın hesabı üzerinden almanız yararınıza olacaktır.
  • quote:

biraz fazla alacağım içi gramı 85tl'den verir mi acaba saraflar

ben olsam vermem, ama sarraflar ne düşünür bilmem.
  • 
Sayfa: önceki 145146147148149
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.