Şimdi Ara

DH yardım ! Web tasarımı mı? yoksa veri tabanı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yarın dal tercihi yapmam lazım sizce web tasarımını mı seçeyim yoksa veri tabanını mı ? yardım edin konu ciddi

• yardım eden yokmu yaa
  • kendine güveniyorsan veritabanına yönel çok daha zordur fakat gerçekten iyi paralar kazanırsın ve saygınlığın artar
  • quote:

Orijinalden alıntı: venomxx18

kendine güveniyorsan veritabanına yönel çok daha zordur fakat gerçekten iyi paralar kazanırsın ve saygınlığın artar

sorunda orda işte kendime güvenmiyorum herkes veri tabanı çok zor diyor sınıfta kalırsın diyorlar web tasarımınıda 9 yaşındaki çocuk bile yapar diyor bazıları iyice kafam karıştı
  • 9 yaş ? onu diyen kesin önceden bu işleri görmüştür yani deneyimlidir bence web tasarım benım puanım 450ydi anadoluya gıttım imkanım olsa kesın bilişime giderdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratcabuk123

quote:

Orijinalden alıntı: venomxx18

kendine güveniyorsan veritabanına yönel çok daha zordur fakat gerçekten iyi paralar kazanırsın ve saygınlığın artar

sorunda orda işte kendime güvenmiyorum herkes veri tabanı çok zor diyor sınıfta kalırsın diyorlar web tasarımınıda 9 yaşındaki çocuk bile yapar diyor bazıları iyice kafam karıştı

sıkı çalışmam dersen web tasarımı seç ama onuda çok kolay zannetme önce bir temel attırırlar html kodlarıydı vs. sonra dw ile yaptırırlar css vs derken sonunda yine veritabanı var ama bölümü seçmek kadar yoğun olmasada bilgi ve mantığı anlamak gerekiyor son olarak merakın yoksa ikiside boş

• Takip
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Web tasarımı ve veritabanı programcılığı birbirine paralel şeylerdir.
    Bir veritabanı uzmanı ortalama derece web programlamaya hakim olmalı bana sorarsan.

Web tasarımında sektöre göre ortalama bir siteden 1400-1800 TL kazanırsın.
    Eğer elin hızlı ve müşterin çoksa (freelancer) aylık 2 işi rahatlıkla bitirebilir,aynı zamanda bir iş yerinde çalışabilirsin.
    İş yerinden alacağın paranın 2000 TL olduğunu varsayarsak 4500 TL civarı bir gelir sağlayabilirsin.
    Ayrıca zeki ve yaratıcı biriysen Twitter Facebook Google ve türevi özgün fikirler bulup proje yazar,ekip kurarsın.
    Dünyanın en iyi veritabanı uzmanının bir ömürde kazandığı parayı bir gecede kazanırsın.

Ama yok ben yaratıcı değilim,o kadar özgüvenim yok,ekip kurup liderlik edemem diyorsan çekinme git veritabanı öğren.
    Saygılar.
  • Veri tabanı yönetimi ve networking diyorum ben. Özellikle CCNP seviyesinde bir sertifika alıp bir de üstüne veritabanında geliştirirsen kendini aç kalmaz, ufak yerleri geçtim büyük şirketler seni havada kaparlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratcabuk123

Arkadaşlar yarın dal tercihi yapmam lazım sizce web tasarımını mı seçeyim yoksa veri tabanını mı ? yardım edin konu ciddi

hocam biz haftada 9 saat web tasarım 2 saatte veritabanı görüyoruz
    bence web tasarımı seç çünkü veritabanı 2 saat olmasına rağmen resmen beynimiz s.....liyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: shotufuk

Web tasarımı ve veritabanı programcılığı birbirine paralel şeylerdir.
    Bir veritabanı uzmanı ortalama derece web programlamaya hakim olmalı bana sorarsan.

Web tasarımında sektöre göre ortalama bir siteden 1400-1800 TL kazanırsın.
    Eğer elin hızlı ve müşterin çoksa (freelancer) aylık 2 işi rahatlıkla bitirebilir,aynı zamanda bir iş yerinde çalışabilirsin.
    İş yerinden alacağın paranın 2000 TL olduğunu varsayarsak 4500 TL civarı bir gelir sağlayabilirsin.
    Ayrıca zeki ve yaratıcı biriysen Twitter Facebook Google ve türevi özgün fikirler bulup proje yazar,ekip kurarsın.
    Dünyanın en iyi veritabanı uzmanının bir ömürde kazandığı parayı bir gecede kazanırsın.

Ama yok ben yaratıcı değilim,o kadar özgüvenim yok,ekip kurup liderlik edemem diyorsan çekinme git veritabanı öğren.
    Saygılar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aga ben bu işin ekmeğini yicem ve rahat etmek istiyorum diyorsan. veritabanı seç. ilklerde zorlanıcaksın ama ilerde rahat ediceksin. bende web programcılığı okuyorum. okulda veritabanı dalı olsaydı oraya giderdim kesin ama sadece web programcılığı vardı. ben okul değiştirmek istemedim devam ettim. yukarıda bir arkadaşın dediği gibi web tasarım seçsende sonunda veritabanına bağlıyorlar.

unutma zafere gidilen yolda çekilen çile kutsaldır.
  • Tasarımda iş olanağı azdır, Dreamwiewer'da html site düzenleyen web tasarımcı oldum diye çıkıyor. Veritabanı zordur fakat kendini geliştirdiğinde iyi paralar kazanabilirsin.

Tasarımda iyi olmak birazda veritabanı bilgisine bağlıdır, eğer iyi bir iş çıkarmak istiyorsan veritabanı bilgisi şart. Veritabanında ise yazdığın programa şekil vermek için bir miktâr tasarım bilgisine sahip olman gerekiyor.

İlerde ne olacağı belli olmaz, belki grup işi yaparsın, belki tekil çalışırsın, dolayısıyla her iki alanı da öğrenmende fayda var, zaten okulda da bu alanlardan hangisini seçersen seç diğerine ufak bir göz atacaksınızdır.

Diyeceğim şu ki, iki alandan birinde uzmanlaşmak için bir diğerini de öğrenmek durumundasın. benim düşüncem, tasarımı internetteki çeşitli kaynaklardan kurslardan rahatça öğrenebilirsin, fakat programlamayı öğrenmek o kadar da kolay değil, 3 yıl boyunca bu alanda eğitim alıp kendini geliştirmen ilerde daha da yararlı olacaktır.

Benden sana bir yazılımcı tavsiyesi, eğer programlama öğrenmeye karar verirsen, gelişen mobil uygulama pazarına yönel.

• Web tasarımını seçtim hadi hayırlısı
  • gec kaldim, sanirim hayirli olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: S

Tasarımda iş olanağı azdır, Dreamwiewer'da html site düzenleyen web tasarımcı oldum diye çıkıyor. Veritabanı zordur fakat kendini geliştirdiğinde iyi paralar kazanabilirsin.

Tasarımda iyi olmak birazda veritabanı bilgisine bağlıdır, eğer iyi bir iş çıkarmak istiyorsan veritabanı bilgisi şart. Veritabanında ise yazdığın programa şekil vermek için bir miktâr tasarım bilgisine sahip olman gerekiyor.

İlerde ne olacağı belli olmaz, belki grup işi yaparsın, belki tekil çalışırsın, dolayısıyla her iki alanı da öğrenmende fayda var, zaten okulda da bu alanlardan hangisini seçersen seç diğerine ufak bir göz atacaksınızdır.

Diyeceğim şu ki, iki alandan birinde uzmanlaşmak için bir diğerini de öğrenmek durumundasın. benim düşüncem, tasarımı internetteki çeşitli kaynaklardan kurslardan rahatça öğrenebilirsin, fakat programlamayı öğrenmek o kadar da kolay değil, 3 yıl boyunca bu alanda eğitim alıp kendini geliştirmen ilerde daha da yararlı olacaktır.

Benden sana bir yazılımcı tavsiyesi, eğer programlama öğrenmeye karar verirsen, gelişen mobil uygulama pazarına yönel.

hocam mobil uygulama dedinde aklıma geldi Türkiye'de mobil uygulama geliştiren şirketler varmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: illiminatucu

quote:

Tasarımda iş olanağı azdır, Dreamwiewer'da html site düzenleyen web tasarımcı oldum diye çıkıyor. Veritabanı zordur fakat kendini geliştirdiğinde iyi paralar kazanabilirsin.

hocam mobil uygulama dedinde aklıma geldi Türkiye'de mobil uygulama geliştiren şirketler varmı?

Tabii ki, çok olmasada var, giderek artmakta. Şu an mobil uygulamaya oldukça talep var, fakat ülkemizde bu talepleri rahatça karşılayacak kadar firma yok. Mobil uygulama pazarına giripte aç kalacak insan yoktur Türkiye'de (işini iyi yapmak kaydıyla), tabii bunlar şu an için geçerli, dediğim gibi bu tarz uygulama geliştiren firmalar artıyor ilerde ne olur bilemem.

• Hayırlı olsun veri tabanı diyecektim ama tasarım seçmişsin. Yaratıcı fikirlerin varsa güzel ekmeğini yersin ama şansına kalmış biraz tasarımda işin alaylısı çoktur.
  • ben web programlama okuyorum,benim okuduğum bölümde her türlü iş imkanı var gibi gözüküyor.web tasarım dersi var,btt var,seneye veritabanı olcak.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: illiminatucu

quote:

Tabii ki, çok olmasada var, giderek artmakta. Şu an mobil uygulamaya oldukça talep var, fakat ülkemizde bu talepleri rahatça karşılayacak kadar firma yok. Mobil uygulama pazarına giripte aç kalacak insan yoktur Türkiye'de (işini iyi yapmak kaydıyla), tabii bunlar şu an için geçerli, dediğim gibi bu tarz uygulama geliştiren firmalar artıyor ilerde ne olur bilemem.

hocam şuanda lise 3 web tasarım okuyorum
    stajımıda bir mobil uygulama geliştiren firmalarda yapmak istiyorum seninde dediğin gibi
    bu işin önü çok açık

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.