Şimdi Ara

[DH] V O L V O for L I F E (66. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.308
Cevap
40
Favori
903.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • gecen seneye kadar lpg siz tek Dogan bendeydi. bu gidisle lpg siz tek Volvo da bende olacak
  • arabanin modelin valla tebrik ederim ne msn kullaniyo musun omerkoyuncu49@hotmail.com
  • omer49,
    Hayırlı olsun. Cesaretli bir iş yapmışsınız. Keyifli sürüşler dilerim. Prins doğru seçim.
  • weicell araban hayırlı olsun. arabanı denizliden mi getirrttin nasıl oldu?ben de ankaradayım, hacettepeliyim, denizliliyim. honda civic düşünüyordum ama hala kararsızım doğrusu ne alacağıma.



    quote:

    Orjinalden alıntı: weicell

    arkadaslar usttede belirttiğim gibi ben de de volvo s40 var 2007 model.Ve arabama xenon far taktırmak istiyorum bir de angel ey,acaba bunların fıyatını ve ılgılı ınternet sıtelerının adreslerını verebılırmısınız?Ayrca bunları taktırdığımda arac garantı kapsamından cıkıo mu?dezavantajları nelerıdr?
  • omer bey aracim 2001 S40 1.6
  • gule gule kullanin
  • Volvoculara bir sorum olacak;
    Benim anten direği (eski S40) bir süredir kimi zaman yükseliyor, kimi zaman yükselmiyordu. Sorduğum kişiler içinde pislik vardır, WD40 yağ al, yağla içindeki pisliği alır ve çalışır dedi. Ben de öyle yaptım, yağladım"sildim vs. 3-4 kez çalıştı, artık hiç çalışmıyor. Kut kut kut vuruyor ama anten yükselmiyor
    Başka bir çözüm önerecek Volvo kullanıcısı aranıyor?
  • dedigin sorunun bir benzeri bende de var. anten bazen tamamen yukseliyor, bazen yarıda kaliyor, bazen kapanirken 10 cm falan disarida kaliyor... boyle durumlarda manuel olayi devreye sokuyorum bidahaki seferde tam kalkip tam iniyor

    suan seninki tamamen calismiyorsa heralde antenin icindeki celik tel biyerden kacti o yuzden anteni kaldiramiyor. oto sanayilerde iyi bir elektrik ustasinin halledebilecegini dusunuyorum.
  • hesheit belki senin, belki yapacak ustanın işine yarar, power anten şemasını alttaki linkten indirebilirsin. Kolay gelsin...

    http://rapid.share.com/files/30004707/volvos40powerantennaassembly.pdf.html

    linkin çalışması için rapid.share nin ortasındaki noktayı silersin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RealShark -- 7 Mayıs 2007; 19:01:41 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hesheit

    Volvoculara bir sorum olacak;
    Benim anten direği (eski S40) bir süredir kimi zaman yükseliyor, kimi zaman yükselmiyordu. Sorduğum kişiler içinde pislik vardır, WD40 yağ al, yağla içindeki pisliği alır ve çalışır dedi. Ben de öyle yaptım, yağladım"sildim vs. 3-4 kez çalıştı, artık hiç çalışmıyor. Kut kut kut vuruyor ama anten yükselmiyor
    Başka bir çözüm önerecek Volvo kullanıcısı aranıyor?



    selam hesheit,

    antenin çubuğunda eğilme ve ezilme meydana gelmiş ise takılma yapabilir. anten çubuğunun içinde plastik dişli var, bir yerde şıkışma olmasından dolayı motor dişli üzerinde kaçırıyordur kut kut sesi ondan yapabilir. ayrıca anten çubuğunun üzerinde zamanla pislikler oluşur onlarıda zamanla wd40 ile temizlemek gerek. anten çubuğunu değiştirmen gerekebilir. çok pahalı bir parça değil.

    ayrıca listeye benide ekleyebilirsin. 1994 model 460 2.0 gle beyaz, maslak :):)




  • Merhaba arkadaşlar sonunda dayanamadım ve bunca işin gücün arasında siteye üye oldum. İnsan bazen birşeyler söylemek istiyor, hep okuyarak olmaz. Bilgiyi paylaşmak gerek.
    1 sene önce ilk aracımı aldım ki kendisi 2001 model S40 1.6 olur. Doğru bir tercih yaptığımı farkettim. Aracımı alırken yetkili servise göstermeme rağmen (101 nokta testi) biraz başımı ağrıtmadı değil doğrusu. Tabi bunda benim pürüz biri olmamında katkısı var.
    Aracımı tanımak için gittiğim tüm servislerde ustalarla birebir konuşup bilgi aldım. Bayağı bir şey öğrendim şimdilik. 80 bin km'den 110bin km'ye gelinceye kadar (vaybe 1 senede 30 bin km) beni uzman etti kerata.
    Çok servis gezdim(yetkili-özel) ama en son maltepede 'Cındıl Volvo' tercihim oldu. Tavsiye ederim bir deneyin. Pürüz biri olduğumdan kolay kolay birşeyi beğenmem bu sebepten söylüyorum. Sağolsunlar en son motor yatak saracakmış son anda kurtardık. Bu arada Volvo'lar ile ilgili forumlarda herkesin söylediği bir sey var çok doğru bence, aracınızı cok kurcalamayın. Mesela motor katkısı kullanmayın. Benim araçta eski sahibi katkı kullanmış ve motoru rahmetlik edecekmiş neredeyse. Volvo mühendisleri motoru dizayn ederken onu optimum performans sağlayacak şekilde tasarlar ve piyasaya sürer, eğer böyle bir katkının gerekli olduğuna kanaat etselerdi kendileri tavsiye eder ve sıfır araclara ekleyerek piyasaya sürerlerdi. Bu arada (VCC)Volvo Cars Coorp. Ford'a satıldığından beri motor dizayn etmiyor ama olsun Ford'un mühendisleride aynı şekilde davranıyordur.
    Anten sorununa gelince benimde sıkıntı yasadıgım bir konuydu ama artık bir problem yok. Çok km yaptığım için her hafta bir kez mutlaka WD40 ile antenimi asagıdan yukarı yöne doğru bezle silerek temizlerim. Ben bu kadar sık yapamam diyorsanız en gec 2 haftada bir tavsiye ederim. kullanım kılavuzu 10.000 km de yapın diyor ama komple antenide 400ytl ye satıyor aynı firma. yani canak anten fiyatı eger sanslı iseniz sadece anteni değiştirerek kurtarabilirsiniz. Ama bakımsız ve kötü kullanım sonucu motoru da bozarsanız sonuc 400ytl. Bagajda mutlaka bir WD40 bulunmalı.
    Yaz geldi aracınızın klima sisteminden gelen o kötü kokuları önlemek istiyorsanız düzenli bir polen filtresi değişimi şart. Ben 6 ayda bir değiştiriyorum. Sizede tavsiye ederim. Ayrıca klima sistemindeki en önemli parçanın (radyatör paneli) mutlaka belli periyotlarla özel bir bakım spreyi ile temizlenmesi gerekliymiş. Çok araştırdım böyle bir sprey (ön hava kanalından sıkılarak bu bölgeyi temizleyebilen) sadece Amerikada var. Türkiye'ye ithal edilmiyor. Direk bu bölgeye uygulanan tip piyasada hemen her markada var. Bu işlem niye gerekli diyeceksiniz, polen filtresinden geçen tozlar aracın yaşına göre bu soğutma panellerinin arasında tıkanıklığa ve sonucunda bakteri oluşumuna yol açıyor. Panel aynı arabanın önündeki radyatör paneli gibi ama iki levha arası mesafe 1mm kadar olduğundan 3 yaş ve yukarısı bütün araclarda artık arası tozla kaplı oluyor. Hem klima performansı düşüyor hemde kendinizi hasta ediyorsunuz durup dururken. Birde unutulmaması gereken konu klima gazının durumu, mutlaka onuda kontrol ettirmelisiniz. Klima gazı kullanılmadığında tembelleşen tip bir gazmış. Bu sebepten kışın en az haftada bir klimayı acarak gazı hareket ettirmek gerekiyormuş. Eğer bunu yapmadıysanız gazınız tembelleşmiştir. Sistemde kaçak olup olmadığına ve gaz miktarına mutlaka baktırmak gerek. Ya da Volvo gibi yedek parcası sudan ucuz olan bir arabada en az 400ytl masrafı göz önüne almak gerek.
    Sen bu kadar akıl veriyorsun kendin yaptırdınmı bunları diyeceksiniz. Tabiki evet. Maltepe 'Cındıl Volvo' özel serviste bahar kampanyası sebebiyle yukarıda saydığım hersey(orjinal polen filtresi, radyatör panel için aerosol ile temizlik, hava kanalı için aerosol ile temizlik ve klima gazı kontrolü) 130ytl yerine yerine 100ytl'ye yapılıyor, ucuza kaçarsanız sadece klima sisteminin özel sprey ile temizlenmesi ise 30ytl, birde ücretsiz check up ve arıza silinmesi de cabası. Sistemin fotosu ve birkaç servis manzarası;
    http://img526.imageshack.us/img526/2672/resim174xpx2.jpg
    http://img510.imageshack.us/img510/5093/resim034xdm9.jpg
    http://img510.imageshack.us/img510/7329/resim067xbi0.jpg
    http://img111.imageshack.us/img111/2804/resim054xms6.jpg
    http://www.ergonet.com.tr/cindil/index.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhan s40 -- 22 Mayıs 2007; 19:58:36 >




  • merhaba,


    s40 anten çubuğunun fiyatı 35,21 ytl kdv dahil. komple sistemi 356 ytl. ayrıca klima temizleme spreyleri için amerikaya gitmenize gerek yok, piyasada bir çok marka olarak bulunabiliniyor. klima evaparatörüne zaten direk sıkamazsınız kapalı bir sistem. havalandırma ızgaralarından içeri doğru sıkılarak kullanılıyor.
  • Erhan çok teşekkürler verdiğin bilgiler için inşallah bir kaç hafta içinde bende bir S40 sahibi olucam.
  • Arkadaşlar anten bilgileri için hepinize teşekkürler. Epey bir dertli varmış bu konuda Benim antende eğiklik yok. WD40 da malum işe yaramadı. Anlatımlarınıza göre plastik dişlilerden birinin ya da birkaçının artık olmamasından şüpheleniyorum. Motoru sorunlu olsa hiç ses vermez diye tahmin ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hesheit -- 11 Haziran 2007; 20:59:04 >
  • Sistemin daha fazla zarar görmesini engellemek için teybin arkasından power anten bağlantısını sökerek çalışmasını önleyebilirsin. Belki yapmışsındır ama yine de söyleyeyim dedim.
  • Hocam o hangisi, şu klik diye oturan en küçük başlı gri kablo mu, yoksa daha içlerde bir bağlantı mı?

    quote:

    Orjinalden alıntı: RealShark
    Sistemin daha fazla zarar görmesini engellemek için teybin arkasından power anten bağlantısını sökerek çalışmasını önleyebilirsin. Belki yapmışsındır ama yine de söyleyeyim dedim.
  • Arkadaslar herkese merhaba,
    yakin zamanda Audi A3 alacakken kararimi degistirip Volvo c30 sahibi oldum.
    Aracimdan cok memnunum.
    Sormak istedigim egzos sistemi ile alakali.. Aracin tamponunda cift cikisa musade edecek yerler mevcut ama orjinal egzos sistemi mi alsam yoksa daha farkli bir sistemmi taktirsam karar veremiyorum siz ne dersiniz?

    Sevgiler
    Hls
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hesheit
    Hocam o hangisi, şu klik diye oturan en küçük başlı gri kablo mu, yoksa daha içlerde bir bağlantı mı?


    Ya sanırım yanlış hatırlıyorum. Benim söylediğim güç bağlantısı değil bildiğimiz anten kablosu imiş. Soketlerden ufak olanı sökersen çalışmıyor anten sanırım ama bu durumda teyp te çalışmayacaktır. En iyisi (nasıl yapılır bilmiyorum) daha önceki gönderdiğim pdf'te görülen güç kablosunu anten tarafından ulaşarak sökmek galiba...

     [DH]   V O L V O    for   L I F E


    Bu arada ebayde anten çubuğu ya da komple anten bulunuyor fiyatı da gayet iyi. Endişeye gerek yok getirtirsiniz olur biter. Ücreti az olduğu için gümrüğe de takılmaz bildiğim kadarıyla. Anten çubuğu açıklamasında

    quote:

    This is the Part that is needed If your Volvo S40 Power Antenna MOTOR RUNS, ... or makes a clicking, grinding sound .... BUT the Mast doesn't go up or down, "OR" your Mast is "BENT" from the Car Wash or Vandalism, or is just Simply Missing..... This PART will Repair your Volvo S40 Power Antenna back to a ""WORKING POWER ANTENNA"" ... This is Really a very simple part for YOU yourself to Install


    yazıyor. Yani motorun sizdeki gibi sağlam olduğu sesler çıkardığı ama anten çubuğunun girip çıkmadığı durumlarda işe yarayacağını ve kolay kurulumlu olduğunu yazmışlar.

    Buradan inceleyebilirsiniz. 16$ fiyatı.

    Bir de komple anten kiti var ola ki motor da sorunlu çıkarsa ona da şuradan ulaşabilirsiniz. 25$ fiyatı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RealShark -- 8 Mayıs 2007; 17:42:13 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: hesheit

    Bilmiyorum daha önce bu kadar Volvoyu rastgele aynı parkta bir fotoğraf karesi içinde gördünüz mü... Siz dostlarla paylaşayım dedim, ülke belirtmeme gerek yok galiba
    ...


    valla isveç'i kastediyorsun ama akrabam var isveçte. artık burda bile kimse volvo almıyor diyor. çok benzin yakıyor. herkes toyota alıyor diyor... 40 senedir filan isveçte kendisi.
  • Bugün gümrükten çekiliyor Volvo S40 bir aksilik olmassa cumaya kadar elime geçmiş olucak inşallah.
    S40 larda en çok rastlanan arıza kronik hata nedir acaba bilgi verebilirmisiniz
  • 
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.