Şimdi Ara

[DH] V O L V O for L I F E (67. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6.308
Cevap
40
Favori
903.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bende forma katıldım 2000 s40 1,6 ım war.sizlere sorun war öncelikle orjinal cd çalar nerden bulabılırım? eagel eye farlardan bende yapmak istiyorum nerde yaptıra bıllırım ayrıca volvaya ne gibi bi eklemeyle daha spor görunuş sağlanır cvplarsanız sevinirim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: metinemre
    quote:

    Orjinalden alıntı: hesheit
    Bilmiyorum daha önce bu kadar Volvoyu rastgele aynı parkta bir fotoğraf karesi içinde gördünüz mü... Siz dostlarla paylaşayım dedim, ülke belirtmeme gerek yok galiba
    ...

    valla isveç'i kastediyorsun ama akrabam var isveçte. artık burda bile kimse volvo almıyor diyor. çok benzin yakıyor. herkes toyota alıyor diyor... 40 senedir filan isveçte kendisi.


    Kusura bakma ama sizin akrabalar biraz etraftan habersiz galiba. İsveç'te her satılan beş araçtan biri Volvo. Çoğu da en az 2.0 turbo veya 2.4i motorlu V70. Bu araca binen benzin masrafı düşünmez ki dağ taş bunlardan dolu zaten. Önceki yıllarda bu beşte bir oranı daha da Volvo yönünde olduğundan yollardaki araçların çoğu Volvo. Akrabalarınıza söyleyin Statistiska Centralbyran'un veb sayfasını ziyaret etsinler; otomobil satış rakamları orada var.




  • Gözünüz aydın.
    Kronik sorunu henüz tespit edilemedi. Kimi arkadaşlarda marş motorunda sorun olmuş, onun dışında bir şey duymadım.

    quote:

    Orjinalden alıntı: emre 77
    Bugün gümrükten çekiliyor Volvo S40 bir aksilik olmassa cumaya kadar elime geçmiş olucak inşallah.
    S40 larda en çok rastlanan arıza kronik hata nedir acaba bilgi verebilirmisiniz
  • arkadaşlar bende forma katıldım 2000 s40 1,6 ım war.sizlere sorun war öncelikle orjinal cd çalar nerden bulabılırım? eagel eye farlardan bende yapmak istiyorum nerde yaptıra bıllırım ayrıca volvaya ne gibi bi eklemeyle daha spor görunuş sağlanır cvplarsanız sevinirim.buarada yeni kasaların öle olmasını nsebebi volvonun artık fordla ortako lması ve uretime fordun karışması volvonun en önem verdiği güvenlik konusunda kesintıye gıtmesi saç kalınlığını duşurmesi gibi.
  • volvo özel servisi war hemde tanyoldan ulusoydan daha iyi ve içtenler malepede cındıl oto diye eğer istersen itibarat numarası verebılırı msana
  • quote:

    Orjinalden alıntı: krm11

    arkadaşlar bende forma katıldım 2000 s40 1,6 ım war.sizlere sorun war öncelikle orjinal cd çalar nerden bulabılırım? eagel eye farlardan bende yapmak istiyorum nerde yaptıra bıllırım ayrıca volvaya ne gibi bi eklemeyle daha spor görunuş sağlanır cvplarsanız sevinirim.buarada yeni kasaların öle olmasını nsebebi volvonun artık fordla ortako lması ve uretime fordun karışması volvonun en önem verdiği güvenlik konusunda kesintıye gıtmesi saç kalınlığını duşurmesi gibi.


    Volvo'nun güvenlikten taviz verdiğini hiç sanmıyorum, kurulduğu günden beri Volvvo'yu Volvo yapan en önemli özellik bu.
  • nokiaviper,
    Sizin aracın başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmemiştir. Sizinki kadar sorun çıkaran başka bir Volvo duymadım ben. İsminiz Süha olduğuna göre sanırım diğer forumlarda okuduklarım da sizin araçla ilgili. Sizin durum ciddi bir istisna! Kural olmayıp yeni S40 almayın gibi bir sonuca varmamıza maalesef engel! Ayrıca, S40'ın tercih edilmesinin sebebinin 1.6 motor seçeneği olduğunu hepimiz biliyoruz.

    kerem11,

    Volvo Ford'a satılınca kalite düştü konusuna katılmıyorum. Satılmasının sebebi zaten ortak platformlar, motorlar vs. kullanarak piyasada rekabet edebilmekti. Focus-S40 platform ortaklığı da bunun sonucudur. Volvo Focus altyapısını kullanıp boyutlarını küçülterek S40'ı orta sınıfa hitap eden araç haline getirdi. Ama güvenlik konusunda bırakın tavizi tam aksi çok ileri bir adım atıldı. 2004 sonrası yenilenen modellerin tümünde geliştirilerek kullanılan güvenlik kafesi ve ön burun sisteminin patenti yeni S40 ile alınmıştır. Focus'ta da bu gövde kullanıldı ve Focus Euroncap'dan beş yıldız alabildi. Focus Euroncap'da S40'dan daha fazla puan toplaması ise sizi yanıltmasın S40 Focus'dan çok daha dayanıklı bir araç. Bunu anlamak için adem olmaya gerek yok; ikisini kısa süreli kullanın bir iki tümsek-çukur atlayın anlarsınız. S40'ın kapı ve saç kalınlıkları ve gövdesinde kullanılan çelik farkı ve Volvo Crash Test Center'da testten geçmiş olması da cabası. Unutmayın bu iki aracın platformu aynı; gövdesi değil! Diğer bir ifade ile, S40 teknik alt yapıda melez bir araç ama güvenlikte Volvo!

    Ford Volvo'ya karışıyora gelince; kanımca bu da çok kestirme bir yanıt olur. Volvo'nun ortaklarının Volvo'yu Ford'a satmaya razı olmasının baş sebebi Ford'un bünyesinde bulundurduğu otomobil markalarının işine karışmamasıdır. Bir ay kadar önce Volvo'nun Göteborg tesislerini gezdim. Burada Ford'un esamesi okunmuyor. Hatta, Volvocar ve Volvotrucks ayrılığını dahi hissedemiyorsunuz. Üretimde vs. değişen bir şey yok. Herşey güvenli aile otomobili konsepti üzerine kurulmuş ve yürüyor. Volvo güvenlikten ödün verirse batar zaten ki Volvo Crash Test Center Volvocars Ford'a satıldıktan sonra inşa edilmiş ve Volvotrucks ile birlikte işletilmektedir.

    Süha arkadaşımıza katıldığım bir yer şu: Eğer 1.6 motor seçeneği çok önemli değilse, ben de yeni S40'a 50bin ytl vermektense ikinci el 2-3 yaşında bir S60 almayı tavsiye ederim. S60 hem daha fazla Volvo ruhu taşıyor, hem de çok daha üstün özelliklere sahip bir araç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hesheit -- 9 Mayıs 2007; 11:03:53 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: hesheit

    Hocam o hangisi, şu klik diye oturan en küçük başlı gri kablo mu, yoksa daha içlerde bir bağlantı mı?

    quote:

    Orjinalden alıntı: RealShark
    Sistemin daha fazla zarar görmesini engellemek için teybin arkasından power anten bağlantısını sökerek çalışmasını önleyebilirsin. Belki yapmışsındır ama yine de söyleyeyim dedim.



    anten çubuğunu değiştirmek için maslak a uğra, 10 dk hallederiz..
  • valla arkadaslar ben de s40 2007 sahibiyim aracım dizel ..Cok yakıo falan denmıstı bu forumda sakin kullanımlarda sehir içi ortalama 5.4 e kadar inıyor.Biraz bırakıp ta zaman tanıdığımda ise gorduğum maksimum deger 7 litre ki acaıp hızlı kullanıyorum.Motoru dur kalitesidir guvenliğidir tartısılmaz bir arac ne fokus la ne de opel veya toyotayla hiç biriyle kıyaslamnaz.Ancak Baska bır volvo ile kıyaslanabilir.
    Ayrıca Ankaradaki servis gercekten cok ıyı,gittim ve gayet guzel ilgilendiler hatta yemege bile davet ettiler aracımdan tekrar sapasaglam olarak cıktı.Bilemiyorum arkadaslarım bana kalırsa gelin alın kasmayın bence..Volvo volvodur.S40 'ta mukemmele yakın bır arac hele dınamık paketını alırsanız.Aın ve 10 sene bnın bu kadar basit.
    Gereksiz olan ford ve volvo kıyaslamasını bırakın artık..Kıyaslanamazlar..!Ford resmen otuyor yolda,İşçilik namına pek bir şey yok.Ben kullandım hem de ghia hiç te memnun kalmaıdm.
    Bilginize.
  • allah nazardan saklasın,Aman diyeyim bu kadar ovduk.Şeytan kulağına kurşun..
  • volvo yu zaten kımse kıyaslamayı ve herkez volvosundan memnun ama dediğim gibi ve duyduğum volvonun o eski 850 deki gibi olmadığı tabik igüvenli ama artık devir rekabet devri ve fiyat kırma devri bu yaeden bazı yerlerden kesinti oluyo ama volvo hayla dunyanın en güneli aracı.Bunu bizzat ucuz atladığım olaylardan bılıyorum ve arabamın 2000 model olmasına rağmen görduğum çoğu 2007 araçlardan kat ve kat iyi olduğunuda söyliyimsanadece cd çalarım yok ve onu nerde bulacağımı hala bılmıyorum
  • Evet 2. yıl bakımını yaptırdım arkadaşlar.

    aracım 2005 s40 1.6 d 16.500 kilometrede

    Buradaki fiyatlarla 460 YTL tuttu.

    değişenler:
    Yağ
    yağ filtresi
    hava filtresi
    polen filtresi
    mazot filtresi
    fren hidroliği tamamen yenilendi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yensa


    merhaba,


    s40 anten çubuğunun fiyatı 35,21 ytl kdv dahil. komple sistemi 356 ytl. ayrıca klima temizleme spreyleri için amerikaya gitmenize gerek yok, piyasada bir çok marka olarak bulunabiliniyor. klima evaparatörüne zaten direk sıkamazsınız kapalı bir sistem. havalandırma ızgaralarından içeri doğru sıkılarak kullanılıyor.



    yensa arkadas içini dökmüş. tmm fiyatlar biraz abartılmıştır:), ama klima sisteminin temizliği ile ilgili kısımda daha detaylı bilgi isterim kendisinden, çünkü bi ara bu konuya bayağı kafa patlattım. Bu arada 356 ytl'de uydu sistemi kurmak için yeterli bir miktardır kanımca:) İlk olarak benim zamana bağlı olarak tozun yerleştiğini kastettiğim yer kendi polen filtresini değiştirenler bilir, filtre çıkartıldığında gözüken soğutucu panel olup kafanızı oldukça zahmetli bir şekilde o bölgeye sokmadıkça görünmez. Buranın temizliği ile ilgili önerin nedir? Eğer yine hava tahliye panelinden sıkılan sprey diyorsan bence yanlış , çünkü yetersiz.
    Amerika mevzuuna gelince, Würth Amerika için 0893 545 kodlu AC&Heating System Treatment adlı bir aerosol satıyor, ama Avrupada yok. Kullanım kılavuzunda aracınızın panelinde bulunan hava tahliye bölgesinden uygulayın diyen bir sprey biliyorsanız lütfen söyleyin. Çünkü ben bulamadım. Cındıl Volvo'da CMC marka ithal bir sprey var onu kullanıyorlar. Dediğim gibi ben Türkiye'de olmadığına kanaat etmiştim. Cındıl'da görene kadar. Neyse benim yerime onlar arayıp bulmuş sağolsunlar.
    http://www.ergonet.com.tr/cindil/index.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhan s40 -- 22 Mayıs 2007; 20:03:28 >




  • Volvo ve Ford hakkında bir kaç küçük kişisel bilgimi paylaşmak isterim,
    Araştırmayı severim ve Ford'un VCC'yi(Volvo Car Corp.) almasından sonra yaptığı ilk iş S40 (En çok satan model olduğundan) Classic versiyonunu çıkartarak hiçbir masraf etmeden 2-3 yıl daha VCC'den ekmek yemiş olmasıdır. Tabi bunu yaparken maliyeti azaltma çabalarının ilk örneklerini gösterdi. 2002 yılına kadar olan S40'lara bakarsanız ön ızgaraları krom kaplıdır ama klasiklerde siyah plastik ızgara mevcut. Sadece logo kısmı krom kaplı. Örnekleri daha da çoğaltabiliriz. Bu arada krom kaplı olmayan modeller daha ucuz duruyor. Yanlış anlamayın benimki 2001 krom kaplı ama param olsa yinede Classic tercih ederdim.
    Volvo tercih etmemin sebebi otomobilde estetik bir sadelik, güvenlik ve kullanışlılık aramamdı. Bu özelliklerin bir tek volvo da mevcut olmasıdır beni S40'a yönlendiren. Fakat aracımı aldıktan sonra (2001 S40 1.6) maalesef ford tarafından satın alınmış bir markanın aracına sahip olduğumu öğrendim. Ford deyince akla amerikada en çok satan T8 modeli gelir (Yanılmıyorsam T8 yoksa T18 miydi? Neyse). Henry Ford bu modelle tüm amerikaya otomobil satmıştır. yani memleketini arabalandırmıştır. Sebebi bellidir çünkü maliyetleri dehşet bir şekilde azaltarak başarılı bir sistemle amerikanın en ebleh insanlarını işçi olarak kullanmıştır. Maliyet azaltılması ile ilgili bir örnek; O zamanlar araçların zemin kaplamaları şimdiki gibi olmadığından Henry beyin aklına bir fikir gelir. Yan sanayiden yada diğer amaçla tedarik edilen malların tek tip ve istediği ölçüdeki tahta kutular içerisinde fabrikaya gelmesini sağlamıştır. Şimdi bu ne işe yarayacak demeyin, içerisinden montaj parçasını yada malzemeyi aldıktan sonra bu tahta kutular vasıfsız işçiler tarafından sökülerek aracın zemin kaplamasında kullanılmıştır. Tahmin edersiniz ki sadece bu bile devasa boyutta bir maliyet azalmasına sebep olmuştur. Neredeyse sıfır maliyet. Bu ve bunun gibi birkaç fikir sayesinde aracın fiyatının düşmesi ve herkesin alabilmesi mümkün olmuştur. Şimdi siz dünyanın en sağlam araclarından birine sahip olduğunuzu düşünürken aslında ford'un üretim zihniyetiyle yapılmış bir volvo'ya binmektesiniz. Bunu bilmek bile uykularımın kaçmasına sebep oluyor. Bu yüzden Classic serisi sonrası volvolar hiçbir zaman %100 volvo olmamıştır ve maalesef bundan sonrada olmayacaktır....
    Kişisel Görüşüm: Volvo = Kaliteli Ford (2002 sonrası için geçerlidir)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhan s40 -- 10 Mayıs 2007; 1:12:52 >




  • volvo S40 1.6D baya da donanımlı siyah 26500 euro...

    nasıl?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: canmur

    volvo S40 1.6D baya da donanımlı siyah 26500 euro...

    nasıl?


    Donanım derken standart donanımmı yoksa dinamic paketmi. Eğer dinamic paketse cruise control vardır.
  • Arkadaşlar, Volvo'yu Ford üretmiyor, Volvo'nun kendisi üretiyor. Sadece Volvo'nun karı Ford'a gidiyor. Bu birleşme olmasaydı Volvo otomobilleri bugün Saab konumuna düşmüş olabilirdi. Bu piyasada tek başına yürümek imkansız. İnsanlar kaliteye, sağlamlığa değil başka şeylere değer veriyorlar ve pazarı çok reklam yapan, sürekli beyin yıkayanlar kapmış durumda. Bu da Volvo felsfesine ters.

    850 dönemi taş gibi araba dönemiydi; bu artık kalktı. Artık teknoloji ön planda.

    Son 10 yılda Mercedes ve BMW'nin yalpalamalarına bakarsanız ki bu firmalar Volvo'dan kat be kat fazla araç satmaktadırlar, Volvo'ya saygınız artar. Volvo hiçbir zaman Mercedes'in A serisi gibi felaket bir araç üretmedi. BMW'nin 1 serisi gibi bir aracı da olmadı. Audi'nin A2si gibi bir araç da üretmedi. En kötü aracı S40-C30'dur. Bu ikisi de 3 serisine, 1 serisine, A3'e rakiptir ki bence bunlardan üstün çok özellikleri de vardır.

    850 ile Ford sonrası çıkan S80 ve bir de bugünkü S80'i bir karşılaştırın bakın ne farklar var arada.

    Volvo'nun Ford'un bünyesine katılması sayesinde Ford modellerine kalite gelmiştir. Ford'un amacı da zaten bu sayede Avrupa pazarında VW'e rakip olmaktı ki olmuştur. Volvo da aynı bünye içinde Jaguar ile ortak modeller geliştirmekte, SUVlarda Land Rover'ın tecrübesinden faydalanmaktadır. Bunların hiçbiri kötü şeyler değil! Sadece S40/C30'a bakarak tüm Volvo modellerine kaliteli Ford demeyelim. Ford neresini yırtsa bir S60/80, V/XC70 üretemez!




  • quote:

    Orjinalden alıntı: emre 77


    quote:

    Orjinalden alıntı: canmur

    volvo S40 1.6D baya da donanımlı siyah 26500 euro...

    nasıl?


    Donanım derken standart donanımmı yoksa dinamic paketmi. Eğer dinamic paketse cruise control vardır.


    premium paket ...

    cruise cok önemli değil sorento var onda 1 kere kullanmadım bile:)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: canmur


    quote:

    Orjinalden alıntı: emre 77


    quote:

    Orjinalden alıntı: canmur

    volvo S40 1.6D baya da donanımlı siyah 26500 euro...

    nasıl?


    Donanım derken standart donanımmı yoksa dinamic paketmi. Eğer dinamic paketse cruise control vardır.


    premium paket ...

    cruise cok önemli değil sorento var onda 1 kere kullanmadım bile:)


    Gayet iyi fiyat. Denizli Akça'da 27.000 euro.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yensa
    quote:

    Orjinalden alıntı: hesheit
    Hocam o hangisi, şu klik diye oturan en küçük başlı gri kablo mu, yoksa daha içlerde bir bağlantı mı?
    quote:

    Orjinalden alıntı: RealShark
    Sistemin daha fazla zarar görmesini engellemek için teybin arkasından power anten bağlantısını sökerek çalışmasını önleyebilirsin. Belki yapmışsındır ama yine de söyleyeyim dedim.


    anten çubuğunu değiştirmek için maslak a uğra, 10 dk hallederiz..


    Bugün ilginç bir şey oldu. Arabayı yıkattım, anten düzeldi. Eskisi gibi keyfi yerinde çalışıyor




  • 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.