Şimdi Ara

[DH] V O L V O for L I F E (245. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.309
Cevap
39
Favori
910.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 243244245246247
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bana seçim yapın dicekler sevgilinmi volvo mu diye ben derim volvo :) çünkü ikiside volvo. volvo for life boşuna dememişler
  • Selamlar,

2011 Model S40 D2 Premium donanımlı araç sahibiyim. Aracımda emniyet kemeri uyarısı sadece şöför koltuğu için ikaz veriyor. Halbuki kullanım klavuzunda ön yolcu ve arka koltuklarda dahi bu sistemin olduğu belirtiliyor. Acaba ülkemizde bu uyarı sadece şöför içinmi var yada ekstra donanım olarakmı pazarlanıyor yoksa benim aracımda bir arızamı var. 2011 model s40 kullanıcılarından cevap bekliyorum sizin araçlarınızda nasıl?

Saygılar
  • V 50'nin kasa değişimi tarihi hakkında bilgi sahibi olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GozgurS
    V 50'nin kasa değişimi tarihi hakkında bilgi sahibi olan var mı?

Bu konu daha önce onceki sayfalarda konuşuldu incelerseniz görürsünüz
  • quote:

Orijinalden alıntı: GozgurS

V 50'nin kasa değişimi tarihi hakkında bilgi sahibi olan var mı?

s40-v50-c30 alt yapı olarak kendi sınıflarında daha uzunca bir süre daha rekabet edebilecek kapasitede araçlar.

büyük ihtimalle s40 ve v50'in ön tampon ve farları güncel s60-xc60-c30 gibi modellerle uyumlu olacak şekilde makyajlanarak 2014-2015' kadar gider bir de aynı alt yapıyı kullanarak 5 kapılı bir hb model üretilmesi düşünülüyor.

zaten 10 yıl volvo modelleri için ortalama bir kasa değişim süresi.
  • 6 ay once aldigim s 40'imdan cok memnunum. Tek bir ses yok tas gibi araba performans tatmin edici yakit tuketimi dusuk.
  • merhaba ardaşlar şu anda vw bora pasifik im var 1.6 D s 40 2006-2008 model bir araç almak istiyorum fakat parça ve yakıt konusunda pek bir bilgim yok servis ücreti çok mu yüksek
  • Tum Volvo severlere selamlar,

Foruma yeni uye oldum.. Sifir bir dizel arac almak istiyorum, beklentimiz az yaksin, guvenlik olsun, sorun cikarmasin ve 10 yil bizi tasisin..
    Fiyat olarak baktigimda Astra sedan dizel en uygundu, pazarlikla 40.500'e full donanimli alinabiliyor. Jetta DSG vitesli dizel de guzel gorunuyor ama fiyat 59.000 lira civarinda confort paket (cruise kontrollu gelmis araclar). S40 ise guvenlik icin tam icini rahatlatiyor insanin. baslangic fiyati 51.000 gibi.. premium ve dinamik opsiyonları 55 ve 60 bin lira diye gidiyor..

Volvo en iyi, en saglam, en guvenilir secenek diye dusunuyorum. 5 yilda 165000 km yapmis S40 kullanan bir yakinim var, gözün kapalı volvo al diyor...
    Aklimin bir köşesi hala full donanımlı Astra sedan dizelde ama volvo da çok kaliteli işte, insan düşünmeden edemiyor :)
    iyi aksamlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: volvo77

Tum Volvo severlere selamlar,

Foruma yeni uye oldum.. Sifir bir dizel arac almak istiyorum, beklentimiz az yaksin, guvenlik olsun, sorun cikarmasin ve 10 yil bizi tasisin..
    Fiyat olarak baktigimda Astra sedan dizel en uygundu, pazarlikla 40.500'e full donanimli alinabiliyor. Jetta DSG vitesli dizel de guzel gorunuyor ama fiyat 59.000 lira civarinda confort paket (cruise kontrollu gelmis araclar). S40 ise guvenlik icin tam icini rahatlatiyor insanin. baslangic fiyati 51.000 gibi.. premium ve dinamik opsiyonları 55 ve 60 bin lira diye gidiyor..

Volvo en iyi, en saglam, en guvenilir secenek diye dusunuyorum. 5 yilda 165000 km yapmis S40 kullanan bir yakinim var, gözün kapalı volvo al diyor...
    Aklimin bir köşesi hala full donanımlı Astra sedan dizelde ama volvo da çok kaliteli işte, insan düşünmeden edemiyor :)
    iyi aksamlar

hocam astra dizel ile s40 bence karşılaştırılmamalı. her ne kadar focus platformu da olsa s40 sonuçta volvo standartlarında bir araç. ben s40ı C sınıfı ile D sınıfının ortasına koyuyorum. insignia mı s40 mı diye sorsaydınız insignia derdim ama astra mı s40 mı sorusu bence kesinlikle s40'dır.

• Dizel hibrit Volvo ile 100 km'de 1.9 litre

http://www.ntvmsnbc.com/id/25185202/
  • bu araç satışa sunulursa 2.4 dizel ve hibrit en az 150 bin tl değer mi tartışıllr
  • bu plug-in hybrid denilen yani hem içten yanmalı motoru olan, hem de ev ceryanı ile şarj edilebilen pillerle çalışan ekstra bir motoru daha olan modellerin gerçek tüketim değerlerini ölçmek için şu anda kullanılan sadece içten yanmalı motorları ölçmek için geliştirilmiş metod uygun değil.

zira ölçüm sadece 12 kmlik bir parkurda yapılıyor, öok kolay bir şekilde aracın üstünde 12 km boyunca istenilen akselarasyonu sağlayabilece bir elektrik motoru-bateri kombinasyonu ile 0 litre tüketim bile sağlanabilir, ama 0 yaptık deseler,inandırıcı dolayısı ile promotif olmayacağından böyle 1.9 litre gibi abuk değerler veriliyor.

gerek bu aracın gerekse chevrolet volt gibi araçların bu kadar anormal tüketim değerleri vermesinin sebebi bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elassar78

Selamlar,

2011 Model S40 D2 Premium donanımlı araç sahibiyim. Aracımda emniyet kemeri uyarısı sadece şöför koltuğu için ikaz veriyor. Halbuki kullanım klavuzunda ön yolcu ve arka koltuklarda dahi bu sistemin olduğu belirtiliyor. Acaba ülkemizde bu uyarı sadece şöför içinmi var yada ekstra donanım olarakmı pazarlanıyor yoksa benim aracımda bir arızamı var. 2011 model s40 kullanıcılarından cevap bekliyorum sizin araçlarınızda nasıl?

Saygılar

benim 2009 model S40 da da durum aynı...bir anormallik yok...millet sürücü koltuğunda takmayıp uyarı sesini kesme yolları arıyor...yolculara hayatta koymazlar türkiyede...
  • Yolcu koltuğuna koysalarda,türkiyede bu bilinç olmadıktan sonra neye yarar?Örneğin linea'da var.Ne yap,arkadan bağla!Sonra kaza olup,yaralanınca böğürüyolar.Simdiye kadar hiç emniyet kemersiz sürmedim.Ön tarafa binenlere kemeri taktırdım.Yakında arkadakilerede baslatmayı planlıyorum.Sonuçta volvo'daki kemer oldukca teknolojik:hızlanmalarda,yavaslarken,virajda kilitleniyor,arabaya dahada hakim olabiliyorsunuz.
  • Ben 2011 model s 40 d2 satın aldım internette yakıt tüketimi 4.3 yazıyordu fakat bende ortalamam Yakıt tüketimi 6.3 gösteriyor acaba benim aracımda mı bir sorun var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rip1912 -- 27 Şubat 2011; 16:34:09 >
  • Aracınız hayırlı olsun.Daha yeni ileride inecektir.Merak etmeyin en cimri arabalardandır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CrazyRomeo156

Yolcu koltuğuna koysalarda,türkiyede bu bilinç olmadıktan sonra neye yarar?Örneğin linea'da var.Ne yap,arkadan bağla!Sonra kaza olup,yaralanınca böğürüyolar.Simdiye kadar hiç emniyet kemersiz sürmedim.Ön tarafa binenlere kemeri taktırdım.Yakında arkadakilerede baslatmayı planlıyorum.Sonuçta volvo'daki kemer oldukca teknolojik:hızlanmalarda,yavaslarken,virajda kilitleniyor,arabaya dahada hakim olabiliyorsunuz.

c30 u ilk aldığımda kemerin kitlenme sebebini çözememiştim. Şöyle bir dezavantajı var, tişörtle falan sürerken arabayı bazı kitlenmelerde deriye çok batıyo, çok rahatsız ediyo yazları.
  • Kitlemeden ne demek isteniyor?
    Benim haberim yok.
  • Bende ilk oldugunda noluyo demistim:)

Ani hızlanma-yavaslama,sert virajda(sert degilde,hafif yana yatarken)emniyet kemeri kilitlenir.Düzelince kalkar.Güncel kasalarda var,öncekileri bilmiyorum.

Mercedesteki opsiyonel olarak satılıyor:presafe.Tek fark onda sunroof ve camlarda kapalıyor.(sunroof ne alakaysa artık)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quadrifoglio159 -- 27 Şubat 2011; 23:31:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: istante

quote:

Orijinalden alıntı: elassar78

Selamlar,

Saygılar

benim 2009 model S40 da da durum aynı...bir anormallik yok...millet sürücü koltuğunda takmayıp uyarı sesini kesme yolları arıyor...yolculara hayatta koymazlar türkiyede...

Cevaplar için teşekkürler,

Anlamadığım vede canımı sıkan bir nokta firmaların kataloglarında standart olarak sunulduğunu söylediği özellikleri açıklamada bulunmadan sattıkları üründen kaldırmaları. bu sadece volvoda yok eski arabam renault megane'de de kullanım klavuzunda olduğu söylenen bazı özellikler arabada yoktu. Yada passat yada superb'de de klavuzda yazan her özellik türkiye ye gelmiyor. Klavuzların sonunda genelde söyle bir ibare bulunur bazı özellikler bölgeye göre değişkenlik gösterebilir.
    Sonuçta arabaki kullanım klavuzu ve internet sitesinde bulunan kullanım klavuzunda arka koltıklarda dahi bu özellikten olduğu bahsediliyor. Bunu farkettik öğrendik peki acaba klavuzda varlığı bahsedilen ve açıklanan, yazılan fakat farketme yada deneme şansımız olmayan hangi özellikler türkiyeye gönderilen arabalarda yok herseferinde acaba benim aracımdamı problem diyemi düşüneceğiz. En azından klavuz türkçeye çevrilen bu tür farklılar belirtilebilirdi diye düşünüyorum

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elassar78 -- 28 Şubat 2011; 19:14:57 >

• 
Sayfa: önceki 243244245246247
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.