Şimdi Ara

DH Trafik Kazalarına Dur Diyelim (YENİİİ!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • DH Trafik Kazalarına Dur Diyelim Kampanyasına Benim Yaptığım Kısa Bir Powerpoint Sunumu ! İzlerseniz Anlamı Çok !

http://rapidshare.com/files/13692068/TRAF__304_K___350_AKAYA_GELM__304_YOR__.pps.html

****** yazan yere ara vermeden "r a p i d s h a r e" yazın . . .

YENİ LİNK ! YENİ LİNK ! YENİ LİNK ! [YUKARDA ANLAMINDA KIZMA DEĞİL :))]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Power Of The Renault -- 27 Ocak 2007; 23:33:42 >

• dostum ne yazık ki bu tip konular forumda yeterince ilgi görmüyor..ben bu konularla ilgili nice topicler açtım..ama hiçbir zaman bu topiclerim "falanca arabayla ne kadar hız yaptım" topiclerinden daha fazla ilgi görmedi..4 gün uğraştım ilkyardım ile ilgili konu hazırladım sadece 51 kişi görüntüledi..inşallah senin açtığın konu amacına ulaşır..
  • inşallah içimden geldi böyle bir destekde bulunayım dedim ve güzel de sözler yazdım içine demek ki herkes ölmek istiyor . kimsenin daha uzun yaşamaya niyeti yok
  • bizim milletimizin karakteristik problemi bu zaten..başımıza gelmeden hiçbir şeye kafamız basmıyor...
  • Kardeş çok güzel olmuş eline sağlık Keşke herkes kurallara uysa..
  • Eline saglik arkadasim.

Malesef cezalar caydirici olacak sekilde duzenlenip uygulanmadigi surece trafikte hicbirsey duzelmez, adamlar 1 dakika sabredemeyip karsidan araba gelmez herhalde deyip sollamaya cikiyorlar yasagin oldugu yerlerde. Hiz sinirina uyan zaten kimse yok.
    Yollarin bozuk ve otomobillerin bakimsiz olmasi da ustunun tuzu biberi.

Dun gelirken yaklasik 10 km lik bir yol boyunca arkamda V6 motorlu yeni model bir nissan vardi(modelini unuttum).Onumuzde de eski bir kamyonet var 50-60 gidiyor ancak yol sollanacak gibi degil,ustelik asiri derecede bozuk onun bos olsa 90 la gidilmez.Millet arkadan birer ikiser cikiyor.Zaten onden biri atlayinca arkasinda kim varsa cikiyorlar sollamaya.Ben bu manyaklarin sikisacagini tahmin ettigimden biraz yavaslayip onumde bosluk aciyorum,yoksa karsidan gelene vurmamak icin uzerime surecek olan bana olacak.Neyse bunlar riskli de olsa(biri benim one vuracakti bosluga gireyim derken)basip gittiler,dikkat ettim arkamdaki adam hizimiz 40 a da dusse sollamadi. Istese bir tam gaz yapip o motorla oradaki araclarin hepsinden daha kisa surede firlayip daha risksiz sollayabilirdi.
    Daha sonra da yol gidis gelis ayrilinca adam 90 la arkamda gitmeye devam etti,sollamalar disinda sol seritte hic durmadi hemen saga gecti onundekini gecine.

Dedim helal olsun altinda guclu araba olup ta bu denli kurallara uyan birisini ilk kez gordum birak v6 yi 2000 motorlular bile ucup giderken.

• @pcdata76

Evet bahsettiğiniz kişi gerçekten çok iyi bir şey yapmış kullandığı arabaya rağmen

Arkadaşlar şu rezil trafikte bir de benim başıma geleni anlatayım.. Ben şimdi bi dörtyolda (her yönde gidiş dönüş var, bildiğiniz kavşak) sağa döneceğim ve sağ şeride yanaşmak üzereyken bir de gördüm ki sağ şeritten 20km/s ile giden ve kucağında köpek severek araba kullanan bir şahıs. Dedim ben bu arkadaşı önden geçip sağa dönerim. Tam sağ sinyalimi verdim adam da hızlanmaya başladı. Ben de riske atmamak için (adam düz giderse diye) devam ettim sola dönüp U yapmıştım. Sonuçta ne oldu? O adam da sinyal vermeden sağa döndü ve ben o an sinir küpü oldum. Hadi kardeşim sağa geçirmedin anlarım görmedin dikkatsizsin. Ama niye sinyal vermeyip beni de şaşırtıyorsun? Ben onun döneceğini bilsem, kendim de orda dönerdim. Ben sırf adam köpek seviyor(!) ve beni göremez yandan geçirir diye yolumu uzatıyorum, adam benim döneceğim yere dönüyor..

Bizim insanımıza kural işlemiyor artık.. Herkeste bi önce ben, gerisi ölsün mantığı var (İyi şoförlere değil tabi ki lafım). Çoğu kişi bu mantıkta oldukça ne trafik düzelir, ne kazalar azalır.. Şu kendini uyanık sanan ve keyfine göre sıkışık trafikte boş şeride dalıp duran insanlar bide kafasını çalıştırıp, o hareketi yaparak daha çok trafiği sıkıştırdığını bi idrak etse zaten..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tebrik
  • sonuna kadar destek.

+ bi milyon
  • ellerine sağlık hocam güzel olmuş gönül isterdiki ibret olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: japon dostu

ellerine sağlık hocam güzel olmuş gönül isterdiki ibret olsun

+1
    ilgine teşekkürler
  • bu topiğime katkıda bulunan herkese çok teşekkür ederim

dediğiniz gibi herkes hız sınırlarına uysa , kurallara göre araç kullansa kazalar azalır .

Bizim buraya (KKTC) anayollarımıza artık sabit kameralı radar sistemine geçildi . Ama halkımızda bir tek kamerayı geçene kadar yavaş gitme var . Kameranın önünden geçerken arkadaki araçların motorlarına ses veriyorum ya 2.vitesteler yada 3.vitesteler devir yüksek kamerayı geçtikleri anda başlıyorlar dayanmaya . Oysa gitmemizi istedikleri hız sınırı 75 km . Diğer yerlerde 100 km .
  • eline sağlık kardeş çok güzel olmuş
  • güncel
  • Teşekkürler....

Herkes anlatmış ben de bi tane ekleyeyim, tek yönlü bir yolun bitimine (kavşağa) 15 metre yaklaşmışken ters yöne girmiş bi araçla karşılaştım ve doğal olarak dar yolda sıkıştık, ben diyorum ters yöndesin geri çık (15m!) adam inat ediyo, "nolmuş ters yönse, gir şu yana, geçeriz" diyo, kızdım aynasına çarparak geçtim yanından...

2-3 gün sonra aynı yolun girişinde yine ters yöne girmeye çalışan birinin, (kendisine yol vermedikleri gerekçesiyle) yolu ortalayarak gelen araçlara bağırıp çağırdığını gördüm...

Halkımız sadece yanlış yapmıyor, utanmadan yaptıkları yanlışta inat ediyorlar hatta kavga çıkartıyorlar....

• sizin ugrasmaniz devede kulak kalir

bu ise devlet el atmadikca bir gelisme saglanmaz,herseyi devletten beklememek lazim hikayesi bu konuda sökmez

insanlari bilinclendirip cezalari uygulayip toleranssiz kural sarti ve dogru yere dogru tabela koyup,ehliyet sinavini zorlastirip daha dikkatli ve hassas hale getirip

cukur bulunan ana yollara zamaninda müdahale edilip yada uyarici levha konup,park alanlarini genisletip park mafyasini temizleyip trafigin yogun oldugu yollara altrnatif yol projeleri

gelistirip ,ehliyetine el konulan sahisi birkac psikoloji seansina girme zorunlulugu getirmek vs.....vs....

okadar cok sey varki ama illaki biryerlerden baslanmi ve adim atilmali AMA BUNU DEVLET YAPMALI
  • eğitim şart ama bu konularda
    ama insanlarımızda içinde olması lazım birşeylerin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Power Of The Renault -- 6 Ocak 2007; 22:05:33 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: türbülans

dostum ne yazık ki bu tip konular forumda yeterince ilgi görmüyor..ben bu konularla ilgili nice topicler açtım..ama hiçbir zaman bu topiclerim "falanca arabayla ne kadar hız yaptım" topiclerinden daha fazla ilgi görmedi..4 gün uğraştım ilkyardım ile ilgili konu hazırladım sadece 51 kişi görüntüledi..inşallah senin açtığın konu amacına ulaşır..

türbülans kardeşim seni geçtim galiba amacına ulaşıyor topiğim gibi
  • güncel
  • herkes önce kendini düzeltmeli,sonrada çevresini...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.