Arkadaşlar cd çalar sorunu hallettim şimdi aracımın cd çalarını calıstırmak yada kapatmak için cd çaların duğmesine basmak zorunda kalmıyorum arabanın kontak anahtarını yerine takmam yetıyor. kontak anahtarını taktıgımda kontagı acmasam bile teyp çalısıyor kontagı acıp marşa bastıgımda devreyı kapatıyor cd çalar kapanıyor mars yapmayı kesip kontak anahtarı acık durumuna gelince cdçalar tekrar çalısıyor aracı stop ettkten sonra kontak anahtarını yuvasında cıkardıgımda cd çalar yine kapanıyor. :)
quote:
Orijinalden alıntı: ofer
arkadaşlar babamdan devir aldığım kuşum bu hafta sonu orta çapta bir bakımdan geçti. dün itibariylede kenwood marka usb li teyp ve jbl marka oval kolonlarımın montajı ile çok berrak ve güçlü bir ses elde ettim fakat benim ön kapılarım tahminen camdan su alıyor ve bu güne kadar bir çok kereler ön kapıdaki kolonlarımı en fazla bir sene kullanabildim bu seferde canım sıkıldı taktırmadım. tesisatçım bana bir öneride bulunamadı. kapılardaki kolonlarımı sızan suya karşı korumak amaçlı bildiğiniz bir izolasyon yöntemi varsa paylaşırsanız çok sevinirim...
dostum senın sorun cam fitilleriyle ılgılı kapıların içine sızan su cam fitıllerının aynalara yakın olan kısmından oluyor dıkkatlı bakarsan fıtıllerin orda kısa oldugını goreceksın.
kapının içeriye su alması normaldir. önemli olan giren suyun çıkması. dikkatli baktığınızda kapının alt tarafında 2 adet tahliye delikleri var. bu delikleri tıkanırsa giren suyun bir miktarı içerde kalır ve kolonlara zarar verir. kapının suyu aldığı kısım ise aynayla birleştiği yerdir. yine dikkatlice bakarsanız cam fitilinin bittiği ve aynanın birleştiği yerde küçük bir delik var. burdan içeri su girer. özellikle yüksek basınçlı su tabancasıyla aracınızı yıkatırsanız bu delikden su girer. önemli olan suyun girmesi değil, kapı iç yüzeyinden akarak tahliye deliğine ulaşmasıdır.
bendede aynı sorun vardı. kapılarımdaki kolonlar arızalanıyordu. kaportacıya gittiğimde tahliye deliklerinin tıkalı olduğunu gördük. delikleri açtırdım ve 2 senedir sorunsuz kolonları kullanıyorum. deliklere ara sıra tornavida dürterek tıkalı olup olmadığınıda kontrol ederim.
fakat kolonları poşet sarararak veya arkasına plastik kaplayarak koruyanlar var. buda bir çözüm olabilir. tavsiyem kapılarınızdaki tahliye deliklerini kontrol ettirin.
quote:
Orijinalden alıntı: E.S 43
kapının içeriye su alması normaldir. önemli olan giren suyun çıkması. dikkatli baktığınızda kapının alt tarafında 2 adet tahliye delikleri var. bu delikleri tıkanırsa giren suyun bir miktarı içerde kalır ve kolonlara zarar verir. kapının suyu aldığı kısım ise aynayla birleştiği yerdir. yine dikkatlice bakarsanız cam fitilinin bittiği ve aynanın birleştiği yerde küçük bir delik var. burdan içeri su girer. özellikle yüksek basınçlı su tabancasıyla aracınızı yıkatırsanız bu delikden su girer. önemli olan suyun girmesi değil, kapı iç yüzeyinden akarak tahliye deliğine ulaşmasıdır.
bendede aynı sorun vardı. kapılarımdaki kolonlar arızalanıyordu. kaportacıya gittiğimde tahliye deliklerinin tıkalı olduğunu gördük. delikleri açtırdım ve 2 senedir sorunsuz kolonları kullanıyorum. deliklere ara sıra tornavida dürterek tıkalı olup olmadığınıda kontrol ederim.
fakat kolonları poşet sarararak veya arkasına plastik kaplayarak koruyanlar var. buda bir çözüm olabilir. tavsiyem kapılarınızdaki tahliye deliklerini kontrol ettirin.
herkese iyi akşamlar ve iyi yıllar.. kısa bir aradan sonra yine sahalardayız :)
aramıza yeni katılan arkadaşlar hoş geldiniz..
bu kolonları korusanda o deliklere bakılması lazım yoksa zamanla çürüyor çok zararlı ama sen yinede bir poşete sarda koy..
arkadaşlar canınızı sıkmamak için sonda söylüyorum ; 2010 nun ilk günü gttim şahinimi vurdum şimdi serviste çok moralim bozuk.. aslında olay şöyle oldu: yolda iki tane büyük böyle deirn çukur varmış,oradaki evlerden bir taneside evin önünü mü yıkadı bilmiyorum ıslaktı yol.dolayısıyla çukurları su doldurmuş.gece gidiyorduk , son anda çukurolduğunu farkettim ve kaçmaya çalıştım biraz hızda vardı..10 m ilerdeki virajı alamadım araba savruldu vee kaldırıma çıktım..
kaldırımdaki ağaç sağolsun farı sinyali kırdı ve çamurluğu yumrk kadar göçertti..kaldırıım da rot başlarını kopardı..aşağı yukarı 300-400 liraya mal olucak gibi.. dediğim gibi moralim çok bozuk sizlede paylaşmak istedim..
_tolqa_ Geçmiş olsun kardeşim Allah daha kötüsünden saklasın.
Bu arada arkadaşlar bende 10 gün önce 97 Şahin S aldım ve gruba eklenmek istemiştim ama halen listede ismimimi göremedim.
Arkadaşlar bende aracıma şu yeni moda ön panjurlardan, sis farı,ankara takoz karlığı ve beyaz şeffaf stop taktırmak istiyorum bunların fiyat ve nereden temin edebileceğim konusunda yardımcı olabilirmisiniz bu arada ben Konyada yaşıyorum ismim Ömer
quote:
Orijinalden alıntı: namusait
Arkadaşlar cd çalar sorunu hallettim şimdi aracımın cd çalarını calıstırmak yada kapatmak için cd çaların duğmesine basmak zorunda kalmıyorum arabanın kontak anahtarını yerine takmam yetıyor. kontak anahtarını taktıgımda kontagı acmasam bile teyp çalısıyor kontagı acıp marşa bastıgımda devreyı kapatıyor cd çalar kapanıyor mars yapmayı kesip kontak anahtarı acık durumuna gelince cdçalar tekrar çalısıyor aracı stop ettkten sonra kontak anahtarını yuvasında cıkardıgımda cd çalar yine kapanıyor. :)
Kardeş bunu nasıl yaptın bi anlatsana kolay bişeyse bizde yapalım. Her anahtar taktığında teybin açılması çok pratik olmuş
Arkadaslar herkese ıyı geceler bugun yıne pazardaydım....Bı corolla alamadım yahu:S ALLAH bıle ıstemıo dıyo kı ADANALI sahınıne bınsın:)
quote:
Orijinalden alıntı: salihcnk
bu arada unuttum bursalıyım arkadaşlar:)
hoşgeldin kardeşim aramıza.bende hürriyettenim..
quote:
Orijinalden alıntı: codehunter
quote:
Orijinalden alıntı: crazy_helboy
quote:
Orijinalden alıntı: nuh_ercan
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
evet yakışmış en kısa zamanda halledem ne kadar fiyatı bilginiz var mı?
20-30 tl arasında bir fiyattır karlık
abi bunu netten alcagım bi yer yok mu? yada nette en uygun oto aksesuar sitesi ne biliyomusunuz?
ben bide burdan araştırayım baklım fiyat cok uygun geldi ban ama sizce?
Fiyat olarak bilmiyorum piyasasını ama benim her zaman stop ampul fln aldıgım aksesuarcı var istersen bir gidip sorayım adamda herşey var panjur fln fiyat alayım istersen pek bilmiyorum karlık fiyatlarını bilgili arkdaslar daha iyi bir bilgi verir.
cok iyi olur valla ya bilgi verirsen.
Gittim gezdim bayaha ama hiç bir aksesuarcıda karlık yok hatta çogu karlık ne yaw diyor
isteyen olursa bana mesaj atsın bende çok aradım bu ürünleri tofaşın her türlü aksesuarını parçasını bulabilirim sizlere yardımcı olurum herkeze iyi forumlar
mrb kardeşim ban fiyatını ögrenebilirmisin ne kadar mış ?
arkadsım senin için bi mahsuru yok sa bi foto cekermisin bu tahliye delikleri nerde tam olarak
quote:
arkadsım senin için bi mahsuru yok sa bi foto cekermisin bu tahliye delikleri nerde tam olarak
dostum kapıyı aç. alta siyah kapı lastiği var. onun sağ ve sol uç kısmında (biri kolonun tam altına denk geliyor) delikleri görebilirsin.
fikir vermesi açısından farklı bir aracın kapı tahliye deliği
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ES3NT -- 4 Ocak 2010; 13:00:42 >
_tolqa_ kardeş çok geçmiş olsun cana gelecek mala gelsin umarım ucuz malıyetle atlatırsın.
fyilmaz kardeş yarın bu kontak anahtarını resımlerıyle anlatırım cok kolay bı olay.
İlk kazamı Doğan SLX ile yapmıştım. Alnımda durur boydan boya izi.Yani beni de kuş gagalamıştı...
_tolqa_ Geçmiş olsun.
quote:
Orijinalden alıntı: _tolqa_
quote:
Orijinalden alıntı: E.S 43
herkese iyi akşamlar ve iyi yıllar.. kısa bir aradan sonra yine sahalardayız :)
aramıza yeni katılan arkadaşlar hoş geldiniz..
bu kolonları korusanda o deliklere bakılması lazım yoksa zamanla çürüyor çok zararlı ama sen yinede bir poşete sarda koy..
arkadaşlar canınızı sıkmamak için sonda söylüyorum ; 2010 nun ilk günü gttim şahinimi vurdum şimdi serviste çok moralim bozuk.. aslında olay şöyle oldu: yolda iki tane büyük böyle deirn çukur varmış,oradaki evlerden bir taneside evin önünü mü yıkadı bilmiyorum ıslaktı yol.dolayısıyla çukurları su doldurmuş.gece gidiyorduk , son anda çukurolduğunu farkettim ve kaçmaya çalıştım biraz hızda vardı..10 m ilerdeki virajı alamadım araba savruldu vee kaldırıma çıktım..
kaldırımdaki ağaç sağolsun farı sinyali kırdı ve çamurluğu yumrk kadar göçertti..kaldırıım da rot başlarını kopardı..aşağı yukarı 300-400 liraya mal olucak gibi.. dediğim gibi moralim çok bozuk sizlede paylaşmak istedim..
Geçmiş olsun tolga allah daha büyüğünden saklasın
quote:
Orijinalden alıntı: namusait
Çok pratik bir çözüm olmus gerçekten. Bu arada listede ismi olmayan yeni arkadaslar AHBİKAN abi foruma ugrayınca isimlerinizi ekler.